Obavijest za mještane Martinskog i okolice u vezi odvoza miješanog komunalnog otpada

Tijekom zimskih mjeseci (odnosno, do kraja veljače) na dijelu teritorija Općine Sv. Nedelja izmijeniti ćemo raspored odvoza miješanog komunalnog otpada. Tako ćemo u buduće odvoz vršiti svaki tjedan četvrtkom, a ne, kao do sada, petkom. Promjena rasporeda vrijedi isključivo za iduća mjesta: Martinski, Paradiž, Vela Čemparovica, Mala Čemparovica, Merlini, Čekuti, Frkalonci, Ružići, Rašani i Baloti.

Više

U utorak i srijedu mobilno reciklažno dvorište u Oriču

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka i srijede (12. i 13. studenog) u Oriču, i to kod autobusne stanice na glavnoj cesti. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj tjedan MRD stiže i u Sv.Katarinu i Most Pićan.

(više…)

Više

Posebni spremnici za pepeo u Labinu od ponedjeljka

Kako ulazimo u sezonu loženja aktualizira se i problem odlaganja nusprodukta gorenja – pepela. Napominjemo da je potrebno pepeo ohladiti prije odlaganja u spremnike. Oni koji imaju vrt mogu ga taložiti u vrtu. Što se tiče urbanog dijela Labina, 1.MAJ postaviti će posebne spremnike za pepeo. Prije svega, posebni zeleni spremnici s natpisom biti će postavljeni na lokacijama polupodzemnih spremnika, a po potrebi i na drugim lokacijama u Labinu.

Molimo da nikako ne odlažete pepeo u polupodzemne spremnike. Ohlađeni pepeo potrebno je odložiti u vrećice prije ubacivanja u namjenske spremnike. Ovi posebni spremnici biti će postavljeni isključivo za pepeo, te molimo građane da ih ne koriste za druge vrste otpada.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu i nedjelju u Pićnu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (9. i 10. studenog) u Pićnu, i to na proširenju na ulazu. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Idući tjedan MRD stiže u Orič, Sv.Katarinu i Most Pićan.

(više…)

Više

Obilježavanje Europskog tjedna smanjenja otpada

U sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ obilježiti će se Europski tjedan smanjenja otpada (EWWR). Inicijativa je to koja promiče provedbu aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadu, te potiče širok spektar javnosti (javne vlasti, privatne tvrtke, civilno društvo kao i same građane) na uključivanje. Ova inicijativa će se održati od 16. do 24. studenog 2019. godine.
(više…)

Više

Gradi se staza između Opatijske i Omladinske ulice u Rapcu

1.MAJ započeo je ovog tjedna s radovima na izgradnji pješačke staze koja nije sastavni dio ceste u Rapcu, a koja povezuje Opatijsku sa Omladinskom ulicom. Time se staza nadovezuje na dosad izgrađene staze od Ulice Slobode sve do Opatijske ulice. Procijenjena vrijednost radova je 149.900 kuna, a investitoru Gradu Labinu odobreno je 80-postotno sufinanciranje u sklopu provedenog natječaja LAG-a Istočna Istra. Radi se o 119.200 kuna bespovratne potpore. U tijeku je izvođenje pripremnih radova, odnosno iskopa buduće staze čijom se izgradnjom povećava sigurnost pješaka u ovom dijelu naselja Rabac. Planirani završetak radova je već početkom prosinca.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu i nedjelju u Čepiću

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (2. i 3. studenog) u Čepiću, i to kraj caffe bara “Jezero”. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Posjetom Čepiću ujedno i završava ovaj jesenski obilazak teritorija Općine Kršan.

Više

Markat na Sve svete zatvoren

Stigli smo do zadnjega dana listopada i pred nama je obilježavanje dana Svih svetih (1. studeni). Tim povodom prisjećamo se dragih ljudi koji više nisu s nama i posjećujemo njihova posljednja počivališta. Stoga, na Sve svete naša gradska tržnica (markat) biti će zatvorena. Markat je s vama ponovno već u subotu od 6,30 sati ujutro, i tako svaki dan sve do Božića.

Više

Obnovljeno dječje igralište kod Doma zdravlja

Završili smo radove na obnovi dječjeg igrališta kraj Doma zdravlja u Parku Hrvatskog crvenog križa. Na igralištu je postavljeno pet novih sprava, kao i antistres podloga ispod svake od njih. Radovi su uključivali uklanjanje starih sprava i antistres guma, betonske radove, postavu položenih rubnjaka i spuštanje temelja jedne klupe. Sanirane su i daske na tri klupe, ograđene su klupice ispod stabla i izvršeno je nasipavanje rizlom. Dobavljač novih sprava je Vojtek d.o.o. Sveukupna vrijednost obnove igrališta je procijenjena na 100.000 kn s PDV-om i financirao ju je Grad Labin iz Programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture za 2019. godinu. Iznimno nas raduje da smo sudjelovali u ovim radovima kojima su mališani s Katura dobili još jedno lijepo igralište kakvo zaslužuju.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu u Šušnjevici

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove srijede (30. listopad) u Šušnjevici, i to kraj SRC-a.  Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  U subotu i nedjelju posjetiti ćemo i Čepić, a time završava i ovaj jesenski obilazak teritorija Općine Kršan.

(više…)

Više

U utorak mobilno reciklažno dvorište u Kožljaku

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka (29. listopad) u Kožljaku, i to kraj garaže DVD-a “Kršan”.  Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  U srijedu ćemo posjetiti i Šušnjevicu, a u subotu i nedjelju Čepić.

(više…)

Više

Od ponedjeljka novo radno vrijeme reciklažnog dvorišta u Labinu

Ovoga vikenda pomičemo sat unatrag prema zimskom računanju vremena. Naime, u nedjelju, 27. listopada, sat pomičemo sa 3,00 sata ujutro na 2,00 sata. Stoga će i 1.MAJ prilagoditi radno vrijeme reciklažnog dvorišta u Labinu (Starci, Pulska ulica BB) u skladu sa sve kraćim danima. Od ponedjeljka, 28. listopada 2019. godine, novo radno vrijeme reciklažnog dvorišta je sljedeće:

 • ponedjeljak – petak: 7,00 – 17,00,
 • subota: 8,00 – 13,00,
 • nedjeljom i praznikom zatvoreno.

Više

U subotu i nedjelju mobilno reciklažno dvorište u Vozilićima

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (26. i 27. listopad) u Vozilićima, i to na makadamu kraj autobusne stanice za Labin.  Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Idući tjedan posjetiti ćemo Kožljak, Šušnjevicu i Čepić.

(više…)

Više

1.MAJ podupire akciju “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj”

 

Ovaj vikend donosi nam akciju “Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj” čiji je cilj potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da u tri dana diljem Hrvatske na privatnim i javnim površinama zasade što više stabala kako bi doprinijeli ozelenjivanju urbanih sredina. Akcija kolektivne sadnje drveća  odvijati će se od 25. do 27. listopada pod geslom “Zasadi drvo, ne budi panj”. U akciji sudjeluje i 1.MAJ, i to donacijom sadnice jabuke Osnovnoj školi “Matije Vlačića”, dva jorgovana Srednjoj školi “Mate Blažine”, te grmlja planike, abelija i jorgovana dječjem vrtiću u Vrećarima.

Više

U petak mobilno reciklažno dvorište u Plominu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog petka (25. listopad) u Plominu, i to kraj groblja.  Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U subotu i nedjelju MRD će biti postavljen u Vozilićima. Idući tjedan posjetiti ćemo Kožljak, Šušnjevicu i Čepić. (više…)

Više

Uređenje okoliša kraj škole u Raši

Nakon što je uspješno provedena energetska obnova zgrade Osnovne škole “Ivana Batelića” u Raši, ta je točka postala pravi biser Raše. Da bi dojam bio potpun, pristupilo se i uređenju okoliša, a taj je ugodan zadatak pripao 1.MAJ-u. Proteklih dana zasadili smo 12 stabala ukrasne božikovine čime je formiran atraktivan drvored u zelenom pojasu između državne ceste i saniranog nogostupa. Osim toga, još smo ranije sadili magnolije kraj škole, a kraj škole niče i novi travnjak. Iznimno nas raduje da raška djeca sada imaju školu kakvu zaslužuju, a s njom i uredniji okoliš.

 

 

Više

Krizanteme – jesenske ljepotice

 

Listopad je vrijeme kada procvjetaju predivne krizanteme – jesenske ljepotice. Cvjetaju sve do većih zahlađenja, a kojih trenutno i nema nešto posebno na vidiku. Lijepi cvjetovi i različiti oblici daju joj na značaju. Unatoč tomu što svojim raznobojnim cvjetovima šire poruku da početak zime može biti prožet ljepotom, u nas se ipak smatra simbolom prolaznosti, smrti i žaljenja. Zato i jest čest dio aranžmana koje stavljamo na posljednja počivališta svojih najmilijih.

U cvjećarnama 1.MAJ-a na markatu i u sklopu Komemorativnog centra Labin u prodaji su lončanice krizantema. Lončanice veličine Fi-20 u prodaji su za 30,00 kn po komadu. Lončanice veličine Fi-25 u prodaji su za 35,00 kn po komadu, a Fi-30 za 75,00 kn po komadu. Cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra u ponudi ima i posebne lončanice krizanteme lopte veličine Fi-50 za 166,00 kn po komadu.

(više…)

Više

U utorak i srijedu mobilno reciklažno dvorište u Kršanu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka i srijede (22. i 23. listopad) u Kršanu, i to na makadamskom parkiralištu na početku ceste prema Nedešćini iza caffe bara.  Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U petak će MRD stići u Plomin, a u subotu i nedjelju biti će postavljeno u Vozilićima.

(više…)

Više

Zelene navike za održivu Labinštinu: već educirano 450 učenika

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” do sada je održano ukupno 35 radionica u osam osnovnih škola Labinštine kojima je prisustvovalo više od 450 učenika svih razreda. Radionice su obuhvaćale prilagođene programe i prezentacije za svaki pojedini uzrast, s naglaskom na savladavanje tematike nastanka otpada, posljedicama njegova utjecaja na okoliš, te mogućnostima za izbjegavanje nastanka problema i propisnog zbrinjavanja.
(više…)

Više

1.MAJ-u predstavljeno novo vozilo za sakupljanje otpada

Na parkiralištu 1.MAJ-a tvrtka Komop d.o.o. iz Zagreba predstavila nam je u srijedu novo vozilo za sakupljanje otpada iz svoje ponude. Vozilo karakterizira novi način sabijanja otpada, a koristi roto-press tehniku. Iskoristivi volumen je 8 m3, a zbog svoje tehnike potrebne su mu manje dimenzije u odnosu na druga vozila sličnog volumena, pa je adekvatno i za uže ulice. Proizvođač navodi da je iskorištenost volumena maksimalna, te ističe lakoću kipanja i čišćenja vozila. Proizvođač je njemački FAUN. Naši su zaposlenici dobili priliku proučiti i isprobati vozilo što nam daje dodatna saznanja potrebna za kvalitetan izbor voznog parka.

Više

Mobilno reciklažno dvorište stiže u Općinu Kršan

 

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će ovaj tjedan krenuti jesenski obilazak mobilnog reciklažnog dvorišta (MRD) na teritoriju općine. Prva lokacija biti će Potpićan, i to nasuprot bivšeg motela. Tu lokaciju s mobilnim reciklažnim dvorištem posjetiti ćemo ove subote i nedjelje (19. i 20. listopad), a radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Nakon Potpićna, do kraja listopada i početkom studenog MRD-om ćemo posjetiti i Kršan, Plomin, Vozilići, Kožljak, Šušnjevicu i Čepić.

(više…)

Više

Raspored odvoza miješanog komunalnog otpada

Želite li znati raspored odvoza miješanog komunalnog otpada (MKO) lako ćete ga u svakom trenutku pronaći na našim web stranicama. Taj se raspored, kao i rasporedi odvoza odvojeno prikupljenog otpada te rasporedi postavljanja mobilnih reciklažnih dvorišta (MRD), nalaze u posebnoj sekciji weba: “PC Čistoća/Raspored odvoza otpada“. Izravni link na tu sekciju dostupan je već na naslovnoj stranici klikom na banner “Raspored odvoza otpada“. Kako izgleda ta sekcija možete saznati i klikom OVDJE. Također, raspored odvoza MKO-a možete odmah pogledati klikom OVDJE.

(više…)

Više

U subotu CRO Race i kroz Labin

Fotografija CRO Race. 

Ove subote (5.10.2019.) očekuje nas lijep sportski događaj. Zanimljiva i snažna cestovna biciklistička utrka CRO Race prolazi i našim krajem. Točnije, u sklopu pete etape utrke, oko 200 vrhunskih biciklista iz 18 timova krenuti će sa rabačke rive put Platka. Pritom će proći kroz labinski stari grad, Kapelicu, centar Labina, Vozilići, Kršan i Potpićan. Etapa je duga 136 km, a zbog svoje zahtjevnosti popularno se naziva “kraljevskom etapom“. Utrka se prati na brojnim televizijskim kanalima, pa tako i na popularnom Eurosportu, a u našim krajevima i na HRT-u. Nadamo se da ćete uživati gledajući vrhunske sportaše kako jure kroz naše krajeve. Mi iz 1.MAJ-a pobrinuti ćemo se da okoliš u Rapcu i diljem Labina kuda prolazi utrka bude uredan i na ponos svima nama.

(više…)

Više

Obnova igrališta kod Dom zdravlja

Proteklih dana krenuli su pripremni radovi na dječjem igralištu u parku Crvenog križa kraj Doma zdravlja u Labinu. Igralište će biti potpuno obnovljeno kako i zaslužuje biti. Pripremni radovi koje izvodi trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin uključuju uklanjanje starih sprava i antistres guma, potom slijede betonski radovi, tj. spuštanje rubnjaka na južnom dijelu platoa gdje se trenutno nalazi kombinirana sprava, postava položenih rubnjaka, te spuštanje temelja jedne klupe. Od ostalih pripremnih radova valja napomenuti kako se vrši i sanacija daski na tri klupe, kao i ograđivanje klupica ispod stabla i nasipavanje rizlom. Nakon pripremnih radova slijedi montaža novih sprava, njih ukupno pet, te antistres guma. Završetak radova planiran je za sredinu listopada. Sveukupna vrijednost obnove igrališta procijenjena je na 100.000,00 kn s PDV-om i financirana je iz Programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture Grada Labina za 2019. godinu. Obnovu je tijekom svoj redovnih aktivnosti zatražio Mjesni odbor Kature.

 

Više

Krenule edukativne radionice u osnovnim školama Labinštine

Proteklog su petka u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“ održane prve radionice namijenjene osnovnoškolcima Labinštine. Prvi su čast da ugoste predavače imali najmlađi uzrasti Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” iz Čepića. Uz razna didaktička pomagala i igračke, najmlađi su imali prilike upoznati se sa osnovama gospodarenja otpada i očuvanja okoliša. Nakon prvih radionica u Čepiću, ciklus radionica se ovog ponedeljka nastavio i u Osnovnoj školi “Vitomir Širola Pajo” u Svetoj Nedelji, područnoj školi u Martinskom, a potom u Osnovnoj školi “Matije Vlačića” u Labinu.

(više…)

Više

Natječaj za davanje poslovnih prostora na tržnici u zakup

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te Odluke Uprave društva od dana 20. rujna 2019. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 24. rujna 2019. godine objavljuje sljedeći

 

N A T J E Č A J

za davanje poslovnih prostora u zakup (više…)

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 19.9.2019.

Sutra (četvrtak, 19.9.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove kući i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Antona Selana, Rudarska i Zelenice,
 • Rabac: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi i Istarska.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 18.9.2019.

Sutra (srijeda, 18.9.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Kapelica: smjer od ex trgovine prema ex konobi “Morčaki”,
 • Salakovci,
 • Marcilnica,
 • Vinež: od Doma kulture “Riko Milevoj” do Viškovići,
 • Rabac: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita.

Više

Nastavili smo s postavljanjem polupodzemnih spremnika

Nakon intenzivnih ljetnih dana nastavili smo s postavljanjem novih kompleta polupodzemnih spremnika u Labinu. Ovaj tjedan dovršiti će se postavljanje četiri novih kompleta u samom centru Labina. Jedan je komplet (na slici) postavljen u Ulici Šćiri, dok se ostala tri postavljaju u Ulici Senari, Ulici Dinka Vitezića (točnije, među “Novim zgradama” između Ulice Senari i Ulice Zelenice) i Ulici Mate Blažine (kod raskrižja sa Senari). Dio kartica je korisnicima već podijeljen, a ostatak će biti podijeljen tijekom narednih dana u jutarnjim satima.

Više

Sanirana pješačka staza na Prilazu Kršin

Ovih dana dovršena je sanacija dotrajale pješačke staze duge 43 metra kojom se spaja ulica Zelenice sa Prilazom Kršin kraj kućnog broja 5. Radove je izvršilo trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o., a radove je u sklopu programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture financirao Grad Labin. U sklopu radova izvršeni su iskopi, priprema podloge, te postava rubnjaka i tlakavaca. Ukupna vrijednost radova je 45.000,00 kn s PDV-om.

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne kod groblja Labin

Obavještavamo cijenjene korisnike da dolaskom kraćih dana prilagođavamo i radno vrijeme naše cvjećarne 1.MAJ-a kod labinskog groblja (u sklopu Komemorativnog centra). Tako će od ponedjeljka, 9. rujna 2019. godine, radno vrijeme biti sljedeće:

 • ponedjeljak – subota: od 8,00 do 19,00 sati,
 • nedjeljom i praznikom: od 8,00 do 13,00 sati.

Više

Visoki menadžment Makite posjetio Labin

Ovaj tjedan Labin su posjetili visoki predstavnici Makite čiji akumulatorski alatni program koristi 1.MAJ u hortikulturi. Posjet je organizirala tvrtka Vidacommerce d.o.o., a u posjet su stigli g. Kazunari Yoshizaki (direktor za jugoistočnu Europu), g. Nobuyuki Nakane (direktor prodaje za Europu), g. Takashi Omote (izvršni direktor) i g. Simon Žvanut (direktor prodaje za jugoistočnu Europu). Imali smo čast i priliku dati vlastita zapažanja o alatima Makita izravno menadžmentu te tvrtke, a za Makitu biti će to vrijedne informacije prikupljene od korisnika na licu mjesta tijekom studijskog posjeta. Inače, 1.MAJ iz akumulatorskog programa koristi puhalicu, pilu, trimer, bušilicu i škare za ograde. Najveća prednost u odnosu na motorne alate je svakako ekološka: manja buka, ne koriste se fosilna goriva i smanjuju se ispušni plinovi.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 5.9.2019.

Sutra (četvrtak, 5.9.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove kući i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana i Zelenice,
 • Rabac: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi i Istarska.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 4.9.2019.

Sutra (srijeda, 4.9.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Kapelica: smjer od ex trgovine do ex konobe “Morčaki”,
 • Salakovci,
 • Marcilnica,
 • Vinež: od Doma kulture “Riko Milevoj” do Viškovići,
 • Rabac: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita.

Više

Uređujemo okoliš škole u Raši

Nastavljeno je uređenje okoliša zgrade Osnovne škole Ivana Batelića u Raši, a nakon što je uspješno realizirana njena energetska obnova. Djelatnici 1.MAJ-a zasadili su sedam magnolija u ulici Ivana Batelića ispred škole i vrtića. Stabla su zasađena umjesto borova, koji su prethodno uklonjeni jer su, zbog dotrajalosti i otpadanja grana, predstavljali veliku opasnost za djecu, pješake i vozače u ovoj vrlo prometnoj ulici. Primjereno će biti hortikulturno uređena i površina iza škole, uz državnu prometnicu kroz naselje, gdje su također uklonjeni borovi radi sigurnosti.

Više

Natječaj: imamo otvoreno radno mjesto!

 

1.MAJ ima odgovornost upravljanja grobljima na području Grada Labina, Općine Raša i Općine Sveta Nedelja, sve zajedno devet njih. Kako bismo mogli kvalitetno održavati čistoću i funkcionalnost tih objekata, te kako bismo mogli kvalitetno pružati pogrebne usluge koje su neizostavan dio ljudskih života, potrebne su nam odgovorne osobe. Stoga oglašavamo slobodno radno mjesto, a s njime nudimo mogućnost rada na neodređeno, predviđenu plaću od 5.600 kuna netto, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Zato vas pozivamo da pročitate natječaj i javite nam se…

(više…)

Više

Osvježeno reciklažno dvorište u Labinu

Reciklažno dvorište u Labinu (Starci bb) kojeg vodi 1.MAJ ovog je ljeta osvježeno. Time je jedino labinsko reciklažno dvorište dobilo ljepši izgled kakvog i zaslužuje. Ujedno, ove godine obilježen je mali jubilej. Naime, prije točno 10 godina ovaj je objekt stavljen u funkciju. Na reciklažnom dvorištu je upravo postavljen novi prijemni ured, uređen je okoliš, te je provedena interna reorganizacija. Reciklažno je dvorište namijenjeno isključivo građanima za izdvojeno odlaganje raznih vrsta otpadnih tvari koje nastaju u domaćinstvu.

(više…)

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 22.08.2019.

Sutra (četvrtak, 22.8.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove zgrade i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana i Zelenice,
 • Rabac: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi i Istarska.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 21.8.2019.

Sutra (srijeda, 21.8.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Kapelica: smjer od ex trgovine do ex konobe “Morčaki”,
 • Salakovci,
 • Marcilnica,
 • Vinež: od Doma kulture “Riko Milevoj” do Viškovići,
 • Rabac: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita.

Više

Nagrade za najljepše okućnice/balkone u 2019. godini

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina i trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o. i ove je godine proveo akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin (iz 1.MAJ-a), Donald Blašković  i Loredana Ružić Modrušan. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

Dodjela je održana u Maloj vijećnici Grada Labina, a prisutnima su čestitali gradonačelnik Valter Glavičić te Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1. MAJ. „Od samih početaka dodjeljivanja ovih nagrada cilj je bio stvoriti simbiozu između građana i nas kao javne usluge kako bi se poradilo na uređenju grada. Upravo ta simbioza i zajednički trud omogućili su da naš grad bude uređen kako je danas. Još jednom čestitam svim dobitnicima.“ – naglasio je Golja.

(više…)

Više

EU novac za mrtvačnicu Mali Golji

Upravni odbor LAG-a „Istočna Istra“ dana 23. srpnja donio je odluke o odabiru projekta pristiglih na LAG natječaj za provedbu Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ za tip operacije 3.1.1. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ (u daljnjem tekstu 3.1.1.) iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ za razdoblje 2014.-2020.

Na natječaj je ukupno pristiglo četiri prijava projekata, od kojih su tri projekta ostvarila pravo na javnu potporu. Jedan od tih tri projekta je i projekt Općine Sv. Nedelja “Opremanje mrtvačnice Mali Golji”, a u projektnom timu sudjeluje 1.MAJ d.o.o. Projektu je odobreno 137.774,62 kuna bespovratne potpore, a njime se planira opremiti mrtvačnica koja formalno spada na teritorij naselja Mali Golji, a uobičajeno ju nazivamo mrtvačnicom u Martinskom. Provedba projekta uslijediti će nakon što Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) potvrdi izbor Upravnog odbora.

(više…)

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 8.8.2019.

Sutra (četvrtak, 8.8.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove zgrade i cestu Vinež-Marciljani,
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana, Zelenice.
 • Rabac: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi, Istarska.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 7.8.2019.

Sutra (srijeda, 7.8.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Kapelica: smjer od ex trgovine do ex konobe “Morčaki”,
 • Salakovci,
 • Marcilnica,
 • Vinež: od Doma kulture “Riko Milevoj” do Viškovići,
 • Rabac: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 25.7.2019.

Sutra (četvrtak, 25.7.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove kući i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana i Zelenice,
 • Rabac: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi, Istarska.

Više

Obavijest: Odvoz miješanog komunalnog otpada na djelu Općine Kršan u petak umjesto četvrtak

Obavještavamo korisnike da ćemo ovaj tjedan posebno izmijeniti raspored za dio područja Općine Kršan. Tako će se miješani komunalni otpad odvoziti u petak, 26.7.2019., umjesto dan ranije u četvrtak na sljedećim područjima:

 • Stari grad Plomin (uske ulice),
 • Plomin Luka (uske ulice),
 • Zustovići,
 • Malini,
 • Keršovanići,
 • Ivanići,
 • Lukarići,
 • Kršan (uske ulice),
 • Baći,
 • Tonci,
 • Veljaki,
 • Blaškovići,
 • Juršići,
 • Buruli,
 • Baraki,
 • Kostadini,
 • Frankoli.

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 24.7.2019.

Sutra (srijeda, 24.7.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Kapelica: smjer od ex trgovine do ex konobe “Morčaki”,
 • Salakovci,
 • Marcilnica,
 • Vinež: od Doma kulture “Riko Milevoj” do Viškovići,
 • Rabac: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita.

Više

Natječaj: tražimo prodavača/icu za rad u cvjećarni!

 

Živosti nikada ne nedostaje na našem markatu, a da bi atmosfera bila i bolja 1.MAJ je prije malo više od dvije godine otvorio u sklopu markata i vlastitu cvjećarnu. Pritom smo renovirali i osvježili prostor za nju. Cvjećarna je čitavo vrijeme odraz naših težnji da budemo konkurentni i kvalitetni, baš kao što je i naša dugogodišnja cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra Labin. Sad tražimo radnika/icu za rad u ovoj cvjećarni na markatu. Imate li talent za cvjećarstvo i aranžiranje, nadamo se vašim prijavama na natječaj. Mi nudimo posao na neodređeno, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Slobodno pročitajte natječaj, očekujemo vas…

(više…)

Više

Natječaj: imamo otvoreno radno mjesto

 

1.MAJ ima odgovornost upravljanja grobljima na području Grada Labina, Općine Raša i Općine Sveta Nedelja, sve zajedno devet njih. Kako bismo mogli kvalitetno održavati čistoću i funkcionalnost tih objekata, te kako bismo mogli kvalitetno pružati pogrebne usluge koje su neizostavan dio ljudskih života, potrebni su nam odgovorni ljudi. Stoga oglašavamo slobodno radno mjesto, a s njime nudimo mogućnost rada na neodređeno, predviđenu plaću od 5.600 kuna netto, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Zato vas pozivamo da pročitate natječaj i javite nam se…

(više…)

Više

Preuzeli smo novo komunalno vozilo opremljeno dizalicom

Danas, 10. srpnja 2019. godine, trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. preuzelo je novo komunalno vozilo od dobavljača Alfateh Ekologija i Energetika d.o.o. Radi se o vozilu Volvo FE 42R sa 210 kW snažnim dizelskim pogonom EURO 6 norme, a koje je opremljeno kiper sandukom i dizalicom Fassi F135A.0.23. Korisna mu je nosivost 7.300 kg. Osnovna namjena novog vozila bit će pražnjenje polupodzemnih spremnika za prikupljanje otpada.

Ukupna cijena ovog vozila nabavljenog putem javne nabave je 1.009.600 kuna bez PDV-a.

 

 

Više

Odvoz plastične i metalne ambalaže u Rapcu od sada svaki tjedan

Image result for rabac

Obavještavamo korisnike iz Rapca da ćemo od ovog tjedna odvoz plastične i metalne ambalaže (tzv. “žuti spremnici“) vršiti svakog tjedna, umjesto svaka dva tjedna. Time se prilagođavamo povećanoj sezonskoj potrebi u tom turističkom središtu. U skladu s dosadašnjim rasporedom po danima u tjednu, to znači da će se prazniti svaki tjedan ovim rasporedom:

 • srijedom: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita,
 • četvrtkom: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi i Istarska.

Više

Tražimo osobe za povremenu ispomoć na posljednjim ispraćajima

 

1.MAJ uvijek nastoji olakšati teške životne trenutke kroz koje svi prolazimo prilikom rastanka od bližnjih. Upravo zbog toga, već neko vrijeme nudimo i dodatne usluge na posljednjim ispraćajima kako bismo još više rasteretili tugujuće obitelji.  Želimo tu uslugu i dalje kvalitetno pružati, stoga su nam potrebne osobe koje bi povremeno (prema vlastitim mogućnostima) bile na raspolaganju sudjelovati kao ispomoć na posljednjim ispraćajima. Naravno, za to nudimo i naknadu, pa pozivamo zainteresirane da nam se jave. Vjerujemo da bi i umirovljenicima ovaj dodatni rad mogao biti zanimljiv.

(više…)

Više

Od ponedjeljka ljetno radno vrijeme cvjećarne kod groblja Labin

Uvijek nastojimo biti našim korisnicima na usluzi. Takvog principa držimo se i u našoj cvjećarni u sklopu Komemorativnog centra u Labinu gdje želimo osigurati dostupnost kvalitetnog cvijeća i popratnih proizvoda, a sve kako bi naši korisnici imali na raspolaganju ono što im je potrebno da oplemene posljednja počivališta svojih najmilijih.  Kako nam stižu vrlo topli ljetni dani, tako se i navike korisnika mijenjaju, pa su posjeti groblju usred dana sve rjeđi. Stoga, tijekom ljetnih dana prilagođavamo naše radno vrijeme, i to tako da radimo dvokratno (osim nedjeljama i praznicima). Od ponedjeljka1.7.2019.,  novo radno vrijeme cvjećarne kod groblja Labin je sljedeće:

 • ponedjeljak-subota: 8,00-12,00 i 17,00-20,00 sati,
 • nedjelja i praznici: 8,00-13,00 sati.

Više

Iznajmljivači, stigli su informativni leci za turiste u vezi pravilnog odlaganja otpada

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” osmišljeni su informativni leci za turiste u vezi pravilnog odlaganja otpada. Leci su osmišljeni na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a prvi primjerci već su predani u ured TZ-a Grada Labina gdje iznajmljivači mogu preuzeti letke za svoje apartmane kako bi informirali vlastite goste. Idućeg tjedna će leci biti predani i u urede ostali TZ-a na Labinštini. Sve letke i ostale publikacije projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” financiranog EU novcem možete pogledati OVDJE.

Više

Zelena Istra pohvalila transparentnost 1.MAJ-a

Predsjednica udruge Zelena Istra Dušica Radojčić u priopćenju upućenom medijima osvrnula se na transparentnost istarskih komunalnih društava koje se bave zbrinjavanjem otpada. U tom priopćenju posebno je pohvalila 1.MAJ d.o.o. kao dobar primjer u Istri po pitanju transparentnosti. Radojčić tako primjećuje sljedeće: “Labinsko komunalno poduzeće 1.MAJ ističe se po broju i kvaliteti objavljenih informacija.” Radojčić je medije uputila na mrežne poveznice “Plana poslovanja za 2019.”, te “Izvještaja o poslovanju za 2018.” na stranicama 1.MAJ-a, za koje dodaje da “vidno odskaču ažurnošću objave i kvalitetom od ostalih objavljenih dokumenata komunalnih poduzeća.” Zahvaljujemo udruzi Zelena Istra što su prepoznali naš trud, a putem naših mrežnih stranica doista nastojimo javnosti učiniti dostupnom veliku količinu informacija.

(više…)

Više

Park na početku rive dobiva izgled kakav zaslužuje

Već ovih dana novo će ruho dobiti mali park ispod kompleksa u centru Rapca. Radi se o mještanima dobro poznatom parku odmah ispod trgovine i ljekarne, na početku rive. Ne samo da su ondje postavljeni novi polupodzemni spremnici za prikupljanje otpada koji estetski pridonose izgledu rive (što također znači da će se ukloniti dosadašnji spremnici poredani ispod zidića na ulazu u Kvarnersku ulicu), već će se i hortikulturno urediti ovaj kutak zelenila. Na žalost, bit će potrebno ukloniti bolesnu mušmulu (nešpula), ali će zato biti posađene tri magnolije grandiflore i pet lagerstremije indike. Čitav će park hortikulturno zablistati i svojim izgledom zasluženo naglasiti dobro poznatu smokvu koja već dugo ondje raste. Upravo ta je smokva jedan od poznatih simbola Rapca, a raste zapravo iz temelja davno razrušene kuće. Već ovaj tjedan provesti će se potrebni radovi i dati novi izgled parku. Iznimno nas raduje što i na taj način doprinosimo kontinuiranom razvoju naše vodeće turističke destinacije.

Više

Želite posao na neodređeno i na novom kamionu? Mi tražimo vozača!

   

U 1.MAJ-u želimo dati snažan doprinos održivom razvoju Labinštine unaprijeđenjem vlastitih resursa, promicanjem ekologije i poboljšanjem kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine.

Upravo nabavljamo novi Volvo kamion s dizalicom i stoga tražimo odgovornog i pouzdanog VOZAČA na neodređeno vrijeme, a koji je osposobljen za rad na specijalnom teretnom vozilu s dizalicom.

Nudimo Vam:

 • rad na neodređeno vrijeme
 • rad na potpuno novom Volvo kamionu
 • razne beneficije poput božićnice, regresa, prigodnih dodataka, stimulacije, naknade za topli obrok i sl.

Ako se prepoznajete kao dio tima 1.MAJ-a – pročitajte natječaj i javite nam se, očekujemo Vas!

(više…)

Više

Presika: ubuduće u sporednim ulicama odvoz četvrtkom, a ne petkom

Obavještavamo mještane Presike da će se ubuduće odvoz miješanog komunalnog otpada korisnicima sa sporednih ulica vršiti četvrtkom, a ne petkom kao do sada. Pod “sporedne ulice” misli se na dijelove Presike gdje se odvoz vrši malim kamionima zbog toga što su tijesne i uske.

Kompletni raspored odvoza miješanog komunalnog otpada za područje cijele Labinštine možete pronaći klikom OVDJE, kao i u sekciji “Raspored odvoza otpada” na ovim web stranicama.

Više

Raspored košnje za iduće dane

Obavještavamo građane da se od četvrtka, 13. lipnja, košnja planira na sljedećim lokacijama:

 • ulice Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska,
 • oko osnovne škole “Ivo Lola Ribar”,
 • na Katurama od područne škole prema jaslicama i poligonu autoškole.

Molimo građane da vode računa o parkiranju svojih automobila, kako bi se izbjegla opasnost od oštećenja prilikom košnje.

Više

Ovo su lokacije košnje idućih dana

Obavještavamo građane da je idućih dana košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Kature,
 • Stare Katuri,
 • Vinež.

Molimo građane da u skladu s navedenim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Raspored podjele kartica za polupodzemne spremnike (Kature)

U tijeku je postavljanje polupodzemnih spremnika u Labinu. Korištenje takvih spremnika za miješani komunalni otpad bit će omogućeno samo pomoću posebnih kartica koje se dodjeljuju korisnicima. Molimo korisnike da obrate pozornost. Okvirni raspored podjele kartica na kućnu adresu za četvrtak:

ČETVRTAK (30.5.2019.)

 • 16,00-16,30 sati: Prilaz Griža 1, 2,
 • 16,30-17,30 sati: Istarska 12, 14,
 • 17,30-20,00 sati: Sv.Mikule 5, 7, 9, 11
 • 16,00-19,00 sati: Sv.Mikule 21, 23, 25, 27, 31.

Više

Ovo su lokacije košnje idućih dana

Obavještavamo građane da je nekoliko idućih dana (od 23. svibnja) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Starci,
 • centar oko pošte, pa prema ulici Karla Kranjca,
 • oko zgrada u ulici Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska,
 • Streljana,
 • Senari.

Molimo građane da u skladu s navedenim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Raspored podjele kartica za polupodzemne spremnike (Kature – 29.5.2019.)

U tijeku je postavljanje polupodzemnih spremnika u Labinu. Korištenje takvih spremnika za miješani komunalni otpad bit će omogućeno samo pomoću posebnih kartica koje se dodjeljuju korisnicima. Molimo korisnike da obrate pozornost. Raspored podjele kartica na kućnu adresu za srijedu, 29.5.2019.:

SRIJEDA

 • 16,00-18,00 sati: Istarska 13, 15, 17, 19, 21, 23,
 • 17,00-20,00 sati: Sv.Mikule 15, 17, 19.

Više

Ovo su lokacije košnje za ovaj tjedan

Obavještavamo građane da je ovaj tjedan (13.-18.5.2019.) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Kature: cijeli kvart,
 • iza OŠ “Matije Vlačića”,
 • ispod zgrade kina,
 • oko SŠ “Mate Blažine”,
 • Tonci.

Molimo građane da u skladu s tjednim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni tjedni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Detalj: Cvjetni stup u Rapcu ukrašen

Cvjetni stup u novom rabačkom rotoru ovih je dana ukrašen bijelim cvijećem, kao i neposredna podloga oko njega. Time sada samo preostaje da cvijeće raste i formira konačni sjaj hortikulturnog uređenja rotora. Cvjetni stup simbolizira svjetionik, a bijelo cvijeće oko njega kamenu rivu i obalu.

 

Više

U tijeku kandidature za izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina

Grad Labin u suradnji s trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o., mjesnim odborima Grada Labina i TZ Grada Labina i ove će godine provesti akciju ‘Izbor najljepše okućnice i balkona Grada Labina‘. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja.

Kandidature koje trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika balkona odnosno okućnice,  točnu adresu i po mogućnosti  broj telefona se dostavljaju 1.MAJ-u zaključno do 31.  svibnja  2019. godine na broj telefona 052 855-375  i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr.
(više…)

Više

Održana edukacija za lokalne ugostitelje

Ove srijede je u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održana edukacija lokalnih ugostitelja o pravilnom gospodarenju otpadom. Edukaciju su organizirali 1.MAJ d.o.o. i Udruženje obrtnika Labin. U prvom djelu je direktor 1.MAJ-a g. Alen Golja upoznao prisutne sa promjenama u gospodarenju otpadom koje su stupile na snagu u 2018. godini. Edukaciju o pravilnom razvrstavanju otpada u ugostiteljstvu održao je g. Marijan Galović iz tvrtke Galović savjetovanje j.d.o.o. U trećem djelu provedena je interakcija prisutnih na temu problema s otpadom, a s kojima se susreću ugostitelji u svakodnevnom radu. Cilj je da se suradnjom 1.MAJ-a i lokalnih ugostitelja postigne što bolje selektiranje otpada u restoranima, na obostrano zadovoljstvo.

Više

Mobilno reciklažno dvorište danas u Ripendi Verbanci

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će danas (petak, 10. svibanj) dostupno mještanima Ripende Verbanci i okolnih mjesta, a postavljeno će biti kod Lovačkog doma u Ripendi.  Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

Ovime završava višetjedna eko-turneja MRD-a na području Grada Labina tijekom koje je MRD postavljan na 18 različitih lokacija.

Više

Ispunite anketu o zadovoljstvu uslugama 1.MAJ-a

1.MAJ d.o.o. svake godine provodi anketu među građanima o zadovoljstvu uslugama 1.MAJ-a. Usluge koje pružamo jesu odvoz i zbrinjavanje otpada, održavanje zelenih i javnih površina, pružanje pogrebnih usluga, upravljanje grobljima, upravljanje tržnicom, poslovi izgradnje, te prodaja cvijeća u cvjećarnama. Ove godine imamo i online anketu, te molimo da ju ispunite. Za ispunjavanje ankete kliknite OVDJE.

Više

Ovo su lokacije košnje za ovaj tjedan

Obavještavamo građane da je ovaj tjedan (6.-11.5.2019.) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Vinež,
 • Stare Kature,
 • Vilete i centar,
 • okoliš autobusnog kolodvora,
 • Podlabin (Karla Kranjca, Rudarska i Antona Selana),
 • Kature: od gradskog stadiona prema benzinskoj postaji.

Molimo građane da u skladu s tjednim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni tjedni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Mobilno reciklažno dvorište danas u Presici!

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će danas (utorak, 7. svibanj) dostupno mještanima Presike, a postavljeno će biti kod restorana “Tina”.  Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

(više…)

Više

Na Uskrs je markat zatvoren

Obavještavamo cijenjene posjetitelje da labinski markat neće biti otvoren na Uskrs (21. travanj). To je jedan od samo četiri dana godišnje kada markat uzima predah od svakodnevnog tempa. Zatvoren je još na dan Svih svetih, Božić i na Novu godinu. Želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs! Vidimo se već u ponedjeljak (22. travanj).

Više

Cvjetni stup kao atrakcija rotora u Rapcu

Predivno hortikulturno uređenje potpuno će obasjati novi kružni tok na ulazu u Rabac. Ovo naše prekrasno priobalno mjesto konačno dobiva upečatljivi ulaz kojim će dočekivati svoje, svakom godinom sve brojnije, posjetitelje.  Ključni detalj hortikulturne priče kružnog toka svakako je dvometarski cvjetni stup. I dok motivi u kružnom toku simboliziraju more, barke, obalu i kopneni pojas, nad njima će se izdignuti cvjetni stup koji simbolizira svjetionik! Time će se zaokružiti simbolika pogleda na sliku u kružnom toku od mora prema rivi. Stup je danas postavljen, a završni izgled saznati ćete za nekoliko dana. Do tada neka to bude naša mala tajna.

(više…)

Više

Sajam cvijeća u Labinu – zbog kiše glazbeni program biti će u petak

Još je tri dana preostalo do 11. Sajma cvijeća u Labinu koji će se u petak i subotu (26. i 27. travnja 2019.) održati na Trgu labinskih rudara. U petak u 11 sati na trgu održati će se i tradicionalna gastro manifestacija Udruženja obrtnika Labin pod nazivom “Si naši gušti“. Poseban gost je španjolski chef Tomas Carbonero Caraballo. U 11 sati također započinje i glazbeni program na kojemu nastupaju Predrag i Jona Ljuna, RKUD Rudar Raša i harmonikaši Umjetničke škole “Matka Brajše Rašana”. U 13 sati očekuje nas javna prezentacija EU projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu“, a koja će se održati u vanjskoj likovnoj učionici OŠ “Ivo Lola Ribar”. Popodne, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Labin održati će se predavanje “Priprema vrta u proljeće“, a koje će voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić. Kornelija nam je poznata kao domaćica emisije “Vrtlarica” koja se dugo prikazivala na nacionalnoj televiziji.

(više…)

Više

Sretan Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.!

Drage sugrađanke i sugrađani,

Uskrs je blagdan optimizma i veselja, a slaveći Uskrs slavimo nadu i vjeru. Vama i vašim obiteljima želimo sve najbolje za nadolazeće uskrsne blagdane, uz želju da ih provedete u miru i radosti, te pružanju pažnje i ljubavi svojim bližnjima i onima kojima je to najpotrebnije. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.

Više

Rabački rotor u duhu Mediterana

Radovi se primiču kraju, sigurniji ulaz i lakše prometovanje novim kružnim tokom na ulazu u naselje Rabac jedna su od obilježja ove vrijedne investicije. No, ono što sigurno pobuđuje zanimanje jest sami izgled kružnog toka, tj. njegovo hortikulturno uređenje koje se odrađuje ovih dana, a očekuje se da bude gotovo do Uskrsa. Kružni tok uređuje 1. MAJ, a biti će u mediteranskom stilu, tj. zasađeno je mediteransko bilje koje dobro podnosi sušna razdoblja. Boje koje se upotrebljavaju jesu zelena, siva i bijela.
(više…)

Više

Održana edukacija za ključne zaposlenike Valamar Rivijere

U petak je u središnjem kompleksu na rabačkoj Girandelli održana edukacija ključnih zaposlenika i voditelja hotelske tvrtke Valamar Riviera. U prvom djelu je direktor 1.MAJ-a g. Alen Golja upoznao prisutne sa promjenama u gospodarenju otpadom koje su stupile na snagu u 2018. godini. Nakon toga je g. Marijan Galović iz tvrtke Galović savjetovanje održao edukaciju o tome kako razvrstavati otpad, s naglaskom na otpad koji nastaje u turističkom sektoru. Prvenstveno se to odnosi na otpad od pripreme hrane, te otpada kojeg stvaraju sami gosti. U trećem djelu provedena je interakcija prisutnih na temu problema s otpadom, a s kojima se susreću hoteli u svakodnevnom radu. Cilj je da se suradnjom 1.MAJ-a i Valamar Rivijere postigne što bolje selektiranje otpada u Valamarovim hotelima, na obostrano zadovoljstvo.

Više

Coming soon…

Nešto zanimljivo mi vrlo pažljivo kreiramo, u kutu marljivo već danima pripremamo. Uskoro ćemo i to dovršiti, a naš rad svima pokazati. U međuvremenu, korak po korak, još jedna ideja postaje stvarnost. Vidjeti ćete uskoro…

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Kunju

Mobilno reciklažno dvorište stiže ovaj petak (5. ožujak) u Kunj, kraj dječjeg igrališta. Kraj njega dežura radnik 1.MAJ-a, a radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati.  Time završava ovaj krug obilaska Općine Raša. Zaprimanje otpada od građana je besplatno.

Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade kartona i plastike, gume, stare baterije, otpadno ulje, pesticide, uređaje, fluorescentne i obične žarulje, staklo, zrcala i sl.

Više

Raspored selektivnog otpada za 4.4.2019.

Sutra (četvrtak, 4.4.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove zgradi i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana, Zelenice.

Više

Polupodzemni spremnici: mape s lokacijama

U Prilazu Vetva započelo je postavljanje novog seta polupodzemnih spremnika. Podsjetimo, krajem 2018. godine proveden je postupak javne nabave novih 28 setova polupodzemnih spremnika. Setovi se sastoje od po četiri spremnika, i to po tri od 5 m3 (za miješani komunalni otpad, papir i karton te plastičnu i metalnu ambalažu) i jedan od 3 m3 (za staklo). Osim toga, spremnici za miješani komunalni otpad biti će opremljeni bubnjevima volumena 25 litara kojima se mjeri količina otpada koju korisnici ubacuju, a korisnici će za korištenje spremnika imati posebne kartice. Spremnici će tijekom 2019. godine biti postavljeni u urbanom dijelu Labina (Kature i Podlabin), te u Starom gradu, na rivi u Rapcu, u Svetoj Marini i Ravnima. Ranije su već tri setova postavljena na području Labina, a jedan u Prtlogu, pa će ovom nabavom ukupni broj porasti na 32.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u utorak u Zartinju

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u utorak (2. travanj) u Zartinju kraj dječjeg igrališta. Radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati, a zaprimanje otpada je građanima besplatno. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će radnik 1.MAJ-a. Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, gume, baterije, žarulje, uređaje, otpadna ulja i sl. U petak će mobilno reciklažno dvorište stići u Kunj.

Više

Nabavljena dva nova mobilna reciklažna dvorišta

Ovaj tjedan 1.MAJ-u na Vinež dostavljena su nova dva mobilna reciklažna dvorišta, a njihovo glavno obilježje je to da su montirani na prikolice. Time se njihov transport znatno pojednostavljuje jer nije potrebno podizanje na kamion. Broj mobilnih reciklažnih dvorišta na Labinštini time se povećao na tri. Nova mobilna reciklažna dvorišta zajednički će koristiti općine Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedelja.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu u Ravnima

Ove subote (30. ožujak) mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno u naselju Ravni, i to na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati, a zaprimanje otpada od građana je besplatno. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, gume, baterije, otpadna ulja, stare uređaje, staklo, zrcala, žarulje… Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Zartinj (utorak) i Kunj (petak).

Više

Danas i sutra mobilno reciklažno dvorište u Kožljaku

Mobilno reciklažno dvorište već danas nastavlja svoj obilazak Općine Kršan. Nakon što je do sada postavljano u Potpićnu, Kršanu, Vozilićima, Čepiću i Šušnjevici, na red je stigao i Kožljak. Tako će danas i sutra (18. i 19. ožujak) mobilno reciklažno dvorište “operirati” kraj zgrade DVD-a Kršan u Kožljaku. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

(više…)

Više

U petak i subotu mobilno reciklažno dvorište u Šušnjevici

Mobilno reciklažno dvorište operirati će ovog petka i subote (15. i 16. ožujka) u Šušnjevici, i to kod SRC-a. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, a zaprimanje otpada je besplatno. Građani mogu na zbrinjavanje predati krupni otpad iz kućanstva, kućanske uređaje, otpadna ulja, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare žarulje i sl.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu i četvrtak u Čepiću

Ove srijede i četvrtka (13. i 14. ožujka) mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno kraj caffe bara “Jezero” u Čepiću. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a, a zaprimanje otpada je besplatno za građane. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

Građani mogu donijeti krupni otpad poput starog namještaja i kućanskih uređaja, ali i guma, baterija, otpadno ulje, veće kartone kartona i plastike, žarulje i dr. U petak i subotu mobilno reciklažno dvorište posjetit će i Šušnjevicu. Idući tjedan premješta se u Kožljak i Plomin.

Više

Mobilno reciklažno dvorište početkom tjedna u Vozilićima

Mobilno reciklažno dvorište nastavlja svoje proputovanje Općinom Kršan. Naime, u ponedjeljak i utorak (11. i 12. ožujak) biti će postavljeno u Vozilićima. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a kraj njega dežura radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno od strane građana, a mogu se donijeti krupni otpad iz kućanstva, stari uređaji i baterije, otpadna ulja, veći komadi papira i kartona i sl. U nastavku tjedna mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Čepić i Šušnjevicu.

Više

U četvrtak i petak mobilno reciklažno dvorište u Kršanu

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno ovoga četvrtka i petka u Kršanu kod caffe bara. Dakle, radi se o 7. i 8. ožujku. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a, zaprimanje otpada je besplatno građanima, a radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Zaprima se krupni otpad, otpadna ulja, stare baterije, veći komadi kartona i plastike i sl.

Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište obići će Vozilići, Čepić i Šušnjevicu, a tjedan nakon toga Kožljak i Plomin.

Više

Mališani vineškog vrtića posjetili 1.MAJ

Najslađi mogući posjet imali smo danas ispred zgrade 1.MAJ-a na Vinežu. U posjet su nam došla djeca iz vineškog vrtića, još uvijek u veselom maškaranom raspoloženju. Djelatnici 1.MAJ-a trudili su se djeci objasniti osnove selektiranja otpada. Najveću pažnju djeci je zaokupila demonstracija pražnjenja spremnika u kamion. Automatizirani proces pražnjenja pritiskom tipki na kamionu za njih je bio zanimljiva igra, pa su i sami pokušali “podizati” spremnike pritiskanjem tipki. Na kraju su se osladili sokićem, a u vrtiću su ih, po povratku, dočekali i kroasani.

(više…)

Više

Dah svježine za cvjećarnu Komemorativnog centra

Protekloga vikenda otvorena su vrata redizajnirane popularne cvjećarne 1.MAJ-a u sklopu Komemorativnog centra Labin. Prema idejnom projektu izvedena je potpuna rekonstrukcija interijera, i to zamjena podova i stropova novim, te zamjena kompletne opreme. Time je našoj omiljenoj cvjećarni udahnuta nova svježina koju zaslužuje i koja oslikava njenu ambiciju neprestanog razvoja kvalitete usluge.

Također, od danas cvjećarna ima novo radno vrijeme, pa je tako od ponedjeljka do subote otvorena od 8,00 do 18,00 sati, a nedjeljom i praznikom od 8,00 do 13,00 sati.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Potpićnu

Tijekom ožujka mobilno reciklažno dvorište obići će i lokacije u Općini Kršan. Prvo postavljanje biti će u Potpićnu, i to ovog utorka i srijede (5. i 6. ožujka 2019.). Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Otpad se zaprima besplatno, a radi se, primjerice, o starim baterijama, otpadnom ulju, uređajima iz kućanstva, krupnom otpadu, većim komadima kartona i plastike i sl. Kod mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a.

Tijekom ožujka mobilno reciklažno dvorište obići će i Kršan, Vozilići, Purgariju Čepić, Šušnjevicu, Kožljak i Plomin.

(više…)

Više

Ovog vikenda mobilno reciklažno dvorište u Sv. Martinu

Ovoga vikenda mobilno reciklažno dvorište stiže u Sv. Martin. Dakle, od petka do nedjelje (1.-3.3.2019.), i to sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno kraj igrališta, a kraj njega će dežurati radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno, a mještani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare uređaje, žarulje, otpadno ulje, gume i sl.

Više

Ovaj vikend mobilno reciklažno dvorište na Štrmcu

Ovoga vikenda mobilno reciklažno dvorište Općina Sv. Nedelja donosi na Štrmac. Dakle, od petka do nedjelje (22.-24.2.2019.), i to sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno kraj igrališta, a kraj njega će dežurati radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno, a mještani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare uređaje, žarulje, otpadno ulje, gume i sl. Već idući vikend mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Martinski gdje će biti postavljeno kraj mjesnog doma.

Više

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta Cere prošao Fazu 2 evaluacije za EU novac

Dobre vijesti stigle su protekli tjedan iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta Cere” prošao je i Fazu 2 evaluacije za dobivanje 1.386.391,97 kuna bespovratne potpore iz EU fondova! Radilo se o fazi provjere prihvatljivosti projekta. Sada je projekt u postupku Faze 3 – provjera prihvatljivosti izdataka, nakon čega se u Fazi 4 donosi Odluka o financiranju. Sredstva se dodjeljuju iz operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a prijavitelj projekta je Općina Sveta Nedelja uz stručnu i tehničku pomoć 1.MAJ-a d.o.o. Očekuje se da će projekt započeti sa provedbom tijekom 2019. godine.

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovaj vikend u Šumberu

Obavještavamo mještane Šumbera i okolnih naselja da će ovog vikenda mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno kod mjesnog doma u Šumberu. Točnije, mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno od 8. do 10. veljače (od petka do nedjelje), sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Kod dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, zbrinjavanje posebnih vrsta otpada je besplatno, a radi se, primjerice, o starim kućanskim uređajima, namještaju, baterijama, otpadnim uljima, gumama, većim komadima plastike, metala, kartona i sl.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovaj vikend u Nedešćini

Obavještavamo mještane Nedešćine i okolnih naselja da će prvog vikenda veljače mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno kod špine u Nedešćini. Točnije, mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno od 1. do 3. veljače (od petka do nedjelje), sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Kod dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, zbrinjavanje posebnih vrsta otpada je besplatno, a radi se, primjerice, o starim kućanskim uređajima, namještaju, baterijama, otpadnim uljima, gumama, većim komadima plastike, metala, kartona i sl.

(više…)

Više

Dobro je znati: na ovim web stranicama imamo rasporede odvoza otpada

Na našim web stranicama možete pronaći raspored odvoza otpada i tako se pravodobno informirati. Već na naslovnoj stranici našeg weba možete pronaći poveznicu na raspored odvoza, a pronaći ga možete i u sekciji “PC Čistoća”. Radi se o rasporedu odvoza miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada za cijelu Labinštinu, a priloženi su i kompletni rasporedi odvoza selektivnog otpada za 2019. godinu ondje gdje postoji sustav “od vrata do vrata” (Grad Labin, naselje Raša, Nedešćina i Štrmac). Također, kada je aktualno, objavljuju se i rasporedi postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta. Primjerice, tijekom veljače biti će vikendima postavljano na području Općine Sv. Nedelja, a raspored je dostupan na našim stranicama.

(više…)

Više

Dobro je znati: na ovim web stranicama imamo i tražilicu grobnih mjesta

Jeste li znali? Na web stranicama 1.MAJ-a već više od dvije godine dostupna je besplatna usluga tražilice grobnih mjesta. Putem tražilice na jednostavan način moguće je pronaći grobno mjesto, odnosno posljednje počivalište pojedinog pokojnika. Usluga je dostupna za svih devet groblja kojima upravlja 1.MAJ (Labin, Rabac, Ripenda, Drenje, Skitača, Sv.Lovreč, Sv.Martin, Nedešćina i Šumber). Otvaranjem aplikacije upisuje se ime i prezime, a aplikacija locira točnu poziciju grobnog mjesta. U praksi ova usluga posebno je korisna onima koji nisu bili u mogućnosti nazočiti sprovodu, pa nisu sigurni gdje pronaći posljednje počivalište pokojnika.  (više…)

Više

Večeras i sutra mogućnost snijega, potreban oprez

Obaviještavamo građane da meteorološki modeli pokazuju mogućnost snijega na području Grada Labina večeras i tokom sutrašnjega dana (22. i 23. siječanj). Iako  se ne očekuju značajnije količine snijega u našim krajevima, 1.MAJ biti će u pripravnosti kako bi sve proteklo bez iznenađenja. Pozivamo i građane na pojačani oprez, a također molimo da se pridržavaju propisnog parkiranja na za to predviđenim mjestima. To je potrebno kako se ne bi otežavalo čišćenje snijega u slučaju da se stvori snježni pokrivač.

Više

U subotu i nedjelju mobilno reciklažno dvorište u Ripendi Verbanci

Tekući tjedan ujedno je posljednji tjedan ove zimske turneje kojom mobilno reciklažno dvorište (skraćeno: MRD) posjećuje naselja Grada Labina (idući obilazak se očekuje na proljeće). Kraj zimske turneje biti će u subotu i nedjelju (26. i 27. siječanj) kada MRD donosimo u Ripendu Verbanci kod Lovačkog doma.

Radno vrijeme uvijek je od 9,00 do 16,00 sati, korištenje je besplatno, kraj njega dežura naš radnik. Građani mogu donijeti te besplatno zbrinuti krupni otpad poput starog namještaja, kućanskih uređaja, guma, baterija, otpadnog ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl.

Ovaj zimski “tour” MRD-a započeo je 6. prosinca sad već lanjske 2018. godine, ukupno je obuhvatio 18 lokacija, sa 36 dana “operiranja”.

Više

Mobilno reciklažno dvorište idućih dana u Gondolićima i Presici

Od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište “operirati” će u Gondolićima i Presici. Naime, nakon što je početkom tjedna bilo postavljeno u Prtlogu u četvrtak i petak (17. i 18. siječnja) biti će postavljeno kod groblja, a potom u subotu i nedjelju (19. i 20. siječnja) u Presici kod restorana “Tina”. Radno vrijeme je 9,00 do 16,00 sati, a kod mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a. Pozivamo mještane Gondolića, Staroga grada i Presike da se propisno riješe krupnog otpada poput namještaja, kućanskih aparata, guma, baterija, otpadnih ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl. putem mobilnog reciklažnog dvorišta, a predaja otpada je besplatna.

Više

Potpisan ugovor za provedbu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu”

Nakon što je Gradu Labinu odobreno gotovo 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt „Zelene navike za održivu Labinštinu“, u utorak, 15. siječnja 2019. godine potpisan je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, Galović savjetovanje j.d.o.o., u postupku provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, promidžbe i vidljivosti projekta.
(više…)

Više

Orezivanje platana u Raši

Ovih dana u tijeku je orezivanje platana u Istarskoj ulici u Raši. Tijekom orezivanja i osiguranja krošnji ukloniti će se mrtvo drvo, obaviti redukcijsko orezivanje pojedinih grana te uklanjanje izbojaka sa ciljem poboljšanja vitaliteta platana. Ukratko, sve potrebno da zdrave platane zablistaju na proljeće kad se priroda probudi.

Više

Projekt izgradnje reciklaznog dvorišta Cere prošao Fazu 1 natječaja za EU novac

Tijekom prosinca Općina Sv.Nedelja je, uz snažnu pomoć 1.MAJ-a d.o.o. u pripremi i prijavi, kandidirala projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta Cere na natječaj za EU novac, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Ovih dana stigla je obavijest iz Ministarstva o uspješnom prolasku Faze 1, te je projekt na dobrome putu. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova je 1.631.049,38 kuna, a zatraženi iznos EU sufinanciranja je 1.386.391,97 kuna, odnosno 85%.

Više

Ovaj ponedjeljak i utorak mobilno reciklažno dvorište u Prtlogu

Mobilno reciklažno dvorište danas i sutra (14. i 15. siječnja) stiže u Prtlog, na parkiralište. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta je besplatno, a kraj njega dežura djelatnik 1.MAJ-a d.o.o. Pa, tko ima stari namještaj, neki kućanski uređaj, gume, stare baterije, plastične ležaljke, veće komade kartona, metal, stara ulja i sl. zbrinuti ga može u mobilnom reciklažnom dvorištu. U Gondolićima će mobilno reciklažno dvorište gostovati u četvrtak i petak (kod groblja), a u Presici u subotu i nedjelju (kod restorana “Tina”).

Više

Od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište na Kapelici

Ovoga četvrtka i petka (10. i 11. siječnja) mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno na Kapelici kod bivše trgovine “Morčaki”. Pozivamo mještane gornje Kapelice i Brega Ivanovci da koriste uslugu mobilnog reciklažnog dvorišta. Nakon toga u subotu i nedjelju (12. i 13. siječnja) mobilno reciklažno dvorište seli kod bivše trgovine na Kapelici, na uslugu mještanima donje Kapelice. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

Putem MRD-a omogućava se prikupljanje većeg broja različitih vrsta otpada kao što su papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje, glomazni otpad. Na MRD-u na raspolaganju je djelatnik zadužen za prihvat otpada od strane građana i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište gostovati će u Prtlogu (14. i 15. siječanj), Gondolićima (17. i 18. siječanj) i Presici (19. i 20. siječanj).

Više

Još danas mobilno reciklažno dvorište u Salakovcima

Mobilno reciklažno dvorište još će danas biti postavljeno u Salakovcima kraj suhe marine, kao i jučer. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00, pa pozivamo mještane Salakovaca, Gore Glušići i Brega da predaju krupni otpad, gume, baterije, otpadno ulje, lijekove, tinte, boje, stare žarulje i sličan otpad kojega se ne odlaže u miješani komunalni otpad.

Krajem tjedna, od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište seli na Kapelicu. U četvrtak i petak nalaziti će se kod bivše konobe “Morčaki”, a potom u subotu i nedjelju kod bivše trgovine.

Više

Postavljeni novi putokazi za markat

Tijekom protekloga prosinca povećana je vidljivost naše gradske tržnice – popularnog markata. U suradnji 1.MAJ-a, Grada Labina i LAG-a Istočna Istra postavljene su nove table-putokazi za tržnicu. Veće table postavljene su uz cestu iz smjera Rapca, te na zgradu između tržnice i Trga labinskih rudara (kraj “volte”).  Manje table postavljene su prije raskrižja sa semaforom (na ulici Zelenice, iz oba smjera), na ulazu u ulicu Antona Selana sa strane srednje škole te prije skretanja u Rudarsku ulicu iz smjera Raše. Table će zasigurno povećati vidljivost tržnice turistima, a također i olakšati im dolazak do nje.

Više

Sutra, na Novu godinu, markat ne radi

Pred nama je “najluđa noć” i doček nove 2019. godine. Po tradiciji markat 1. siječnja neće raditi, ali već prekosutra ponovno otvara svoja vrata u 6,30 sati ujutro. Samo četiri dana godišnje naš labinski markat uzima predah, ti dani su Uskrs, Svi sveti, Božić i Nova godina. Vidimo se u srijedu, kada zajedno ulazimo u nove godišnje izazove.

Više

Suradnjom 1.MAJ-a i LC-a do pametnog menadžerskog izvještajnog sustava

Ovih je dana završen projekt uvođenja pametnog menadžerskog IT sustava u najvećem labinskom komunalnom društvu 1.MAJ d.o.o. Projekt su zajedničkim snagama proveli i finalizirali timovi tvrtki 1.MAJ i Libusoft Cicom iz Zagreba. Danas je, u doba digitalizacije poslovnih procesa, ovakav projekt gotovo obveza za sve one čija vizija je vizija budućnosti – održivog razvoja,efikasnog i optimalnog modernog poslovanja.

(više…)

Više

Sutra, na Božić, markat ne radi

Stigla nam je i Božja vilija, odnosno Badnjak. Danas nas čeka tradicionalno zanimljivo blagdansko ozračje na markatu. Prilika je to i za osigurati posljednje primamljivo svježe namirnice za sutrašnji Božić. Naše sugrađanke i sugrađane obavještavamo da sutra, na Božić, naš markat neće raditi. Rijedak je to dan kada markat uzima predah. Naime, u čitavoj godini markat ne radi jedino na Novu godinu, Uskrs, Sve svete i na Božić. Svima želimo sretan Božić!

Više

Mobilno reciklažno dvorište stiže na Vinež

Mobilno reciklažno dvorište svoju zelenu turneju Gradom Labinom nastavlja na području Mjesnog odbora Vinež. Tako će ovaj vikend u subotu i nedjelju (22. i 23. prosinca) biti postavljeno na Krvovoj placi. Nakon Božića, i to 27. i 28. prosinca, biti će postavljeno na parkiralište preko Doma kulture “Riko Milevoj”. Svoj “đir” na području MO-a Vinež završiti će na Marcilnici 29. i 30. prosinca, kod trafostanice. Radno vrijeme uvijek je od 9,00 do 16,00 sati, a na usluzi je naš zaposlenik koji zaprima otpad. Otpad se predaje besplatno, kao i na trajnom reciklažnom dvorištu na Starcima (u blizini veterinarske stanice).

Pozivamo mještane da iskoriste priliku kada je mobilno reciklažno dvorište u blizini i odlože razne vrste otpada poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

(više…)

Više

Održana predstava za djecu “Djed Mraz ide u penziju”

U Sportskom centru “Franko Mileta” održana je dječja predstava “Djed Mraz ide u penziju” Teatra Naranča. Pokrovitelj predstave bio je 1.MAJ d.o.o. Drago nam je da su djeca iz škola i vrtića Labinštine uživala u predstavi blagdanske tematike. Ovom predstavom također je započela manifestacija “Božić u Labinu 2018.” koja se održava u centru Labina u Zelenicama, ali je ova predstava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta preseljena u sportski centar.

(više…)

Više

Dječja predstava sutra ipak u dvorani zbog nepovoljnih vremenskih najava

Zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, predstava za djecu „Djed Mraz ide u penziju“ Teatra Naranča, umjesto u centru Labina (ulica Zelenice), odigrat će se u velikoj dvorani labinskog Sportskog centra Franko Mileta.

Vrijeme odigravanja predstave ostaje nepromijenjeno – četvrtak 20. prosinca u 10:30 sati.

Prijevoz na predstavu osiguran je od strane Grada Labina i trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. za svu vrtićku djecu, te za osnovnoškolce iz područnih škola, a sva djeca na predstavu dolaze u pratnji svojih odgajateljica odnosno učiteljica. Svi roditelji djece starije od tri godine, koja ne pohađaju vrtić, također su pozvani da dovedu svoje mališane na predstavu – ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Pokrovitelj predstave je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o.

Više

Važna obavijest: Promjena rasporeda odvoza zbog Nove godine

Obaviještavamo korisnike da se na Novu godinu neće vršiti redoviti odvoz miješanog komunalnog otpada (uobičajeni raspored provjerite OVDJE), kao ni selektivnog otpada. Sav odvoz predviđen za utorak, 1.1.2019. (Nova godina) izvršiti će se u nedjelju, 30.12.2018.!

 

Što se tiče selektivnog otpada, to znači da će se papir i karton na području Grada Labina i naselja Raša prikupljati u nedjelju 30.12.2018.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju i molimo korisnike da uzmu u obzir promijenjeni termin.

Više

Treći stupanj pripravnosti zimske službe

Zimska služba 1.MAJ-a pripremila se za potencijalni dolazak snijega i poledice. Naime, nakon što su meteorolozi najavili mogućnost snijega za danas, 1.MAJ proglasio je najviši, treći stupanj, pripravnosti zimske službe. Sve je spremno ukoliko nastupe prve zimske radosti ove zime, pa građani mogu biti mirni.

Više

Mobilno reciklažno dvorište od četvrtka do nedjelje u Labinu

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u četvrtak i petak (13.-14. prosinca) na Katurama kod marketa. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Nakon toga u subotu i nedjelju (15.-16. prosinca) biti će preseljeno u centar Labina (parkiralište u ulici Matije Vlačića na potezu od semafora prema Streljani).

Pozivamo Labinjanke i Labinjane da iskoriste priliku kada je mobilno reciklažno dvorište još bliže nego inače (podsjećamo, naime, da stalno i besplatno reciklažno dvorište imamo na Starcima u blizini veterinarske stanice) i odlože razne vrste otpada poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

Spremati suvišne stvari već mogu početi i mještani Vineža, Marciljani, Ladenci i Viškovići jer drugi vikend mobilno reciklažno dvorište stiže na Krvovu placu (22.-23. prosinca), a nakon Božića (27.-28. prosinca) biti će postavljeno na parkiralištu kod Doma kulture “Riko Milevoj”.

 

Više

Do utorka mobilno reciklažno dvorište na lokacijama u Rapcu

Mobilno reciklažno dvorište jučer je postavljeno u Gornjem Rapcu, a na istoj lokaciji biti će i danas sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. U subotu i nedjelju, istim radnim vremenom, biti će na području Prohaske, a zatim u ponedjeljak i utorak odmah ispod restorana “Zelen draga”. Pozivamo mještane Rapca da iskoriste priliku i odlože razni posebni otpad poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

Nakon Rapca mobilno reciklažno dvorište polovicom drugog tjedna seli u Labin gdje će dva dana biti kod marketa “Kature”, a dva dana na parkiralištu u Ulici Matije Vlačića.

Više

Radovi na Skitači napreduju prema planu

Radovi na proširenju groblja na Skitači napreduju prema planu. Potpuno su izvršeni iskopi, stabilizacija postojećeg kamenog zida, betoniranje ogradnih i potpornih zidova, a preostaje nasipavanje terena zemljom. Radovi, započeti u listopadu, biti će dovršeni u predviđenom roku od 60 dana. Podsjetimo, radovima na proširenju formirati će se plato za novih 46 grobnih mjesta, a radove vrijedne 441.328 kuna bez PDV-a financira Općina Raša.

Više