1.MAJ omogućuje SEPA izravno terećenje: automatsko podmirivanje računa

Vrlo jednostavno: želite li da vam se računi za 1.MAJ automatski podmiruju sa vašeg bankovnog računa? Posebice je to praktično ukoliko živite u drugom gradu, županiji i državi. Sada je moguće zatražiti od 1.MAJ-a izravno terećenje vašeg bankovnog računa u točnom iznosu našeg obračuna. Sve što trebate je potpisati suglasnost za SEPA izravno terećenje putem kojega dajete ovlaštenje 1.MAJ-u da u vaše ime vodi brigu o naplati naših računa za pružanje javne usluge (prikupljanje i zbrinjavanje otpada).

Potreban je vaš osobni dolazak u upravnu zgradu 1.MAJ-u (Vinež 81, Labin), donijeti potrebnu dokumentaciju i potpisati SEPA suglasnost koja se sastavlja na licu mjesta. Prvi slijedeći račun 1.MAJ-a biti će automatski naplaćen s tekućeg računa za točan iznos. Time se ovaj način razlikuje od dosadašnjih trajnih naloga kada je svaki mjesec banka plaćala isti dogovoreni iznos, a koji se može razlikovati od stvarnog iznosa računa. Ovdje pročitajte što je potrebno…

(više…)

Više

Sutra mobilno reciklažno dvorište u Trgetu

Ove subote (24.10.2020.) mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u Trgetu na velikom makadamskom parkiralištu. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a građanima je predaja otpada besplatna. Kraj MRD-a dežura radnik 1.MAJ-a, pa je upotreba MRD-a vrlo jednostavna. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Idući vikend na rasporedu su Sv. Bartul i Barbići.

(više…)

Više

Objavljen jumbo plakat koji promiče recikliranje otpada

Na gradskom panou na skretanju u Rudarsku ulicu u Labinu objavili smo jumbo plakat koji promiče recikliranje otpada. Najvažnija je poruka: “Na mladima svijet ostaje – reciklirajmo za nadolazeće generacije“. Budimo svijesni da odvajanje otpada, i to isključivo pravilno, stvara podlogu za kvalitetniji život naših potomaka. Neodgovornost prema okolišu sada – donosi velike probleme sutra. Primjerice, u spremnike za plastiku, papir i staklo ne ubacujemo bilo što. U njih ne ubacujemo madrace, zeleni otpad, ostatke hrane, zauljeni otpad, tekstil i sl. To, naime, stvara velike probleme u daljnoj obradi odvojenog otpada, čak toliko da postaje nemoguće obraditi ga. Osim toga, takvo ponašanje stvara nepotrebne troškove lokalnoj zajednici, a lokalna zajednica su građani. Recikliranje znači iskorištavanje svega onoga što je moguće ponovno iskoristiti. Dobrobiti su vrlo jasne: štednja ograničenih prirodnih resursa koji su nam inače potrebni za nove proizvode, štednja energije, pomaže zaštiti okoliša, smanjuje se količina trajno odloženog otpada, a također i smanjuje troškove, uz stvaranje novih (zelenih) radnih mjesta. Stoga, dajmo sve od sebe, isključivo pravilno odvajajmo osnovne frakcije otpada u kućanstvu: papir i karton, plastičnu i metalnu ambalažu, te staklo. Ostale posebne vrste otpada poput krupnog otpada, baterija, velikih komada plastike, zrcala, prozorskog stakla, elektroničkog otpada, otpadnog ulja, tekstila i sl. možete besplatno odložiti na reciklažnom dvorištu (Pulska bb, Labin) i u mobilnim reciklažnim dvorištima. Stvorimo zelene navike za održivu Labinštinu.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u nedjelju u Snašićima

Ove nedjelje (25.10.2020.) mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u Snašićima kraj mjesnog doma. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a građanima je predaja otpada besplatna. Kraj MRD-a dežura radnik 1.MAJ-a, pa je upotreba MRD-a vrlo jednostavna. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Idućih nedjelja mobilno reciklažno dvorište posjetiti će i Sv. Martin, Štrmac, Šumber i Nedešćinu.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovaj tjedan u Koromačnu i Trgetu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će u petak (23.10.2020.) postavljeno u Koromačnu na makadamskom parkiralištu na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već u subotu mobilno reciklažno dvorište biti će premješteno u Trget na veliko makadamsko parkiralište.

(više…)

Više

Posebni spremnici za pepeo u Labinu od ponedjeljka

Početkom tjedna 1.MAJ postaviti će posebne spremnike za pepeo u urbanom dijelu naselja Labin. Prije svega, posebni zeleni spremnici s natpisom biti će postavljeni na lokacijama polupodzemnih spremnika. Kako ulazimo u sezonu loženja aktualizira se i problem odlaganja nusprodukta gorenja – pepela. Napominjemo da je potrebno pepeo ohladiti prije odlaganja u spremnike. Oni koji imaju vrt mogu ga taložiti u vrtu. Molimo da nikako ne odlažete pepeo u polupodzemne spremnike. Ohlađeni pepeo potrebno je odložiti u vrećice prije ubacivanja u namjenske spremnike. Ovi posebni spremnici biti će postavljeni isključivo za pepeo, te molimo građane da ih ne koriste za druge vrste otpada.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu i četvrtak u Švićima

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će u srijedu i četvrtak (21. i 22.10.2020.), postavljeno u Švićima kraj nogometnog igrališta (mjesnog doma). Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Time završava ovaj dvotjedni obilazak područja Općine Pićan.

(više…)

Više

Labin bez mjesečnog sajma u listopadu

Pogoršanje stanja u vezi s epidemijom koronavirusa odražava se i na labinski mjesečni sajam. S obzirom da nismo u mogućnosti ispoštovati sve potrebne mjere koje zahtjeva organizacija većeg događaja, obaviještavamo javnost da ni u listopadu neće biti održan mjesečni sajam u Labinu. Sajam se inače održava svaku treću srijedu u mjesecu, pa se trebao održati 21.10.2020. I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, te donijeti procjenu o daljnjem održavanju sajma.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u petak i subotu u Pićnu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će u petak i subotu (16. i 17.10.2020.), postavljeno u Pićnu na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Početkom idućeg tjedna još su dvije lokacije u planu: Tupljak i Švići.

(više…)

Više

Želite li primati naše račune putem e-maila?

 

1.MAJ d.o.o. sada omogućuje dostavu računa u elektroničkom obliku putem elektroničke pošte (e-maila).  Potrebno je ispuniti niže priloženi obrazac suglasnosti, te ga predati na neki od sljedećih načina:

 • e-mailom: info@prvimaj.hr
 • poštom ili osobno: Vinež 81, 52220 Labin.

Preuzimanje obrasca (dostupne inačice na hrvatskom i engleskom jeziku):

[HR] Obrazac: Suglasnost računa u elektroničkom obliku

[ENG] Form: Declaration of consent to electronical invoicing

(više…)

Više

1.MAJ-u povjereno obavljanje komunalnih djelatnosti u Općini Svetoj Nedelji

Potpisan Ugovor o obavljanju povjerenih komunalnih djelatnosti

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. i Općina Sveta Nedelja potpisali su Ugovor o obavljanju povjerenih komunalnih djelatnosti kojim je Općina Sveta Nedelja povjerila 1.MAJ-u obavljanje komunalnih djelatnosti na svom području. Povjereno je održavanje komunalne infrastrukture i to: održavanje javnih površina na kojima nije dopušten promet motornih vozila, održavanje građevina javne odvodnje oborinskih voda, održavanje javnih zelenih površina, održavanje građevina, uređaja i predmeta javne namjene, održavanje groblja, održavanje čistoće javnih površina, te uslužna komunalna djelatnost: usluga ukopa pokojnika. Ugovor su potpisali Irene Franković, Zamjenica Općinskog načelnika koja obnaša dužnost Općinskog načelnika Općine Sveta Nedelja, i Donald Blašković, direktor 1.MAJ-a.

Više

Mobilno reciklažno dvorište početkom idućeg tjedna u Sv.Katarini

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će u ponedjeljak i utorak (12. i 13.10.2020.), postavljeno u Sv.Katarini kod skretanja za Andretiće. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Nakon toga, u nastavku tjedna MRD će biti postavljen u Most Pićnu (14.-15.10.) i Pićnu (16.-17.10.).

(više…)

Više

Grad Labin pri vrhu po odvajanju otpada u Istri i Hrvatskoj

Tijekom rujna Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je podatke o prikupljenim količinama otpada po jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske za 2019. godinu. Pritom su prikazani i udjeli odvojeno prikupljenog otpada. Grad Labin odlično stoji u usporedbi s drugim gradovima Istarske županije, te zauzima visoko 2. mjesto s 24% odvojeno prikupljenog otpada. Prema ovim podacima ministarstva, Grad Labin jako dobro stoji i na državnoj razini, pa zauzima 20. mjesto u konkurenciji gradova.

Za ovakve ohrabrujuće rezultate zaslužni su, prije svega, građani Labina koji savjesno odvajaju otpad koristeći mogućnosti koje su im date na raspolaganje. Naravno, svoj doprinos daju trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. i Grad Labin koji zajedničkom suradnjom omogućuju odvojeno prikupljanje otpada. Prisjetimo se, na području Grada postoji reciklažno dvorište (Starci, Pulska bb) gdje se besplatno od građana zaprimaju krupni otpad i posebne vrste otpada, 53 “zelena otoka” (polovica su polupodzemni spremnici), te postoji sustav prikupljanja odvojenog otpada “od vrata do vrata” na cijelom području Grada s intenzitetom odvoza svakih dva tjedna. Uz to, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u planu je nabava još 2.500 spremnika za papir i karton (“plavi spremnici”) za upotpunjavanje sustava “od vrata do vrata”.

Ovakvi podaci neka nam svima budu poticaj za još bolje gospodarenje otpadom, čime štitimo svoj okoliš i zdravlje, ali i gradimo bolji ugled kao turistička destinacija.

Više

Od ovog tjedna odvoz miješanog komunalnog otpada u Rapcu jednom tjedno – subotom

Obaviještavamo cijenjene korisnike iz naselja Rabac da će se od ovog tjedna odvoz miješanog komunalnog otpada (MKO) vršiti subotom, a ne, kao do sada, utorkom i subotom. Naime, tijekom turističke sezone odvoz se vršio dvaput tjedno, a sada se vraća na uobičajeni raspored. Također, na uobičajeni raspored odvoza vraća se i odvojeno prikupljeni otpad (svaka dva tjedna).

Više

Novo radno vrijeme cvjećarnice u sklopu Komemorativnog centra Labin

Obaviještavamo cijenjene kupce da od srijede, 16.9.2020. godine, mijenjamo radno vrijeme naše cvjećarnice u sklopu Komemorativnog centra Labin. Tako će novo radno vrijeme biti sljedeće:

 • ponedjeljak – petak: 8,00 – 19,00,
 • subota: 8,00 – 15,00,
 • nedjelja i praznik: 8,00 – 13,00.

U našoj cvjećarnici nudimo široku ponudu lončanica i rezanog cvijeća, vijenaca, razne dekorativne vaze, figure i lampione za ukrašavanje grobova, ali i izuzetne aranžmane za posebne prigode poput vjenčanja. Informacije o aranžmanima i ponudi naše cvjećarnice možete dobiti i na broj telefona 052/852-288.

Više

Donald Blašković je novi direktor 1.MAJ-a

 

Skupština trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. na svojoj je 20. sjednici odlučivala o imenovanju direktora tog trgovačkog društva. Sam natječaj objavljen je u dnevnim novinama “Glasu Istre” 1. rujna 2020. godine, a istog je dana objavljen i na web stranici 1.MAJ-a.

Na natječaju su zaprimljene dvije prijave. Nakon utvrđivanja formalnih uvjeta valjanosti tih prijava, pristupilo se čitanju programa rada i razvoja trgovačkog društva za mandatno razdoblje. Skupština je potom jednoglasno donijela odluku o imenovanju g. Donalda Blaškovića na mjesto direktora. Mandatno razdoblje traje četiri godine, a mandat započinje 1. listopada ove godine.

Više

Bez mjesečnog sajma u Labinu i u rujnu

S obzirom da i dalje prijeti opasnost epidemije koronavirusa, a nismo u mogućnosti ispoštovati sve potrebne mjere koje zahtjeva organizacija većeg događaja, obaviještavamo javnost da ni u rujnu neće biti održan mjesečni sajam u Labinu. Sajam se inače održava svaku treću srijedu u mjesecu, tj. trebao se održati 16.9.2020. I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, te donijeti procjenu o održavanju sajma idući mjesec.

Više

Tretiranje ambrozije uz Zelenice i kod škole “Ivo Lola Ribar”

Ambrozija - alergijska pošast - Zdravi grad Poreč

Obaviještavamo građane da će specijalizirana tvrtka tijekom jutra u petak, 21.8.2020., tretirati ambroziju koja je izrasla oko novog nogostupa na potezu od restorana “Marina” do benzinske postaje “Ina” (uz ulicu Zelenice ispod Marcilnice), te će se također još jednom tretirati ambrozija uz matičnu školu “Ivo Lola Ribar” iza zidova vanjskog igrališta.

Više

Omogućen prijem stranaka u 1.MAJ-u – upute

Obaviještavamo javnost da od 18.8.2020. godine ponovno zaprimamo stranke u upravnoj zgradi na Vinežu, kao i u uredu pogrebnih usluga na Komemorativnom centru Labin. Napominjemo da stranke prilikom posjeta moraju nositi zaštitne maske za lice, te dezinficirati ruke na ulazu u zgradu! Ujedno, potrebno je poštovati zahtjeve 1.MAJ-a o maksimalnom broju osoba koje istovremeno mogu biti u prostorijama.

(više…)

Više

Mjesečni sajam u Labinu neće biti održan ni u kolovozu

S obzirom da i dalje prijeti opasnost epidemije koronavirusa, a nismo u mogućnosti ispoštovati sve potrebne mjere koje zahtjeva organizacija većeg događaja, obaviještavamo javnost da ni u kolovozu neće biti održan mjesečni sajam u Labinu. Sajam se inače održava svaku treću srijedu u mjesecu, tj. trebao se održati 19.8.2020. I dalje ćemo pratiti epidemiološku situaciju, te donijeti procjenu o održavanju sajma idući mjesec.

Više

U Rapcu zbog potreba turizma dva odvoza miješanog komunalnog otpada tjedno

Kako ulazimo u sam vrhunac turističke sezone potrebe za odvozom miješanog komunalnog otpada su češće. Stoga će se u narednom razdoblju odvoz miješanog komunalnog odvoza u našoj najsnažnijoj turističkoj destinaciji Rapcu vršiti dva puta tjedno, i to u utorak i subotu. Naravno, korisnici mogu pripremiti svoje spremnike za pražnjenje kada im je to potrebno i tako birati dane i učestalost pražnjenja.

Više

Mjesečni sajam u Labinu do daljnjeg se neće održavati

Obaviještavamo javnost da, na žalost, do daljnjeg nismo u mogućnosti održavati mjesečni sajam u Labinu koji se tradicionalno održava svake treće srijede u mjesecu u Ulici Mate Blažine, Ulici Rudarskoj i Trgu labinskih rudara. Naime, zbog prirode samog sajma, nismo u mogućnosti kvalitetno nadzirati provođenje svih preporuka HZJZ-a u vezi sprječavanja epidemije koronavirusa. Kako se ne bi ugrožavalo zdravlje kupaca i prodavača, donesena je odluka o neodržavanju sajma. Time je otkazano i održavanje sajma koje je bilo predviđeno 15.7.2020. godine.

 

Više

Nove mjere Stožera civilne zaštite IŽ u vezi tržnica!

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio je danas Odluku o obaveznoj provedbi mjera za sprječavanje bolesti COVID-19 na tržnicama na otvorenom i u zatvorenom prostoru tržnica. Tržnice se moraju pridržavati fizičke udaljenosti među štandovima, prodavači obavezno moraju nositi zaštitne maske, a između prodavača i kupca obavezno mora biti prikladna fizička barijera. Za kupce na otvorenom preporučeno je nošenje zaštitnih maski. Na otvorenom prostoru tržnice može biti u jednom trenutku do 20 kupaca na 100 četvornih metara, odnosno 15 kupaca na 100 četvornih metara u zatvorenom prostoru tržnice. Kupci u zatvorenom prostoru tržnice moraju imati zaštitne maske.

Više

Mobilno reciklažno dvorište danas u Sv.Bartulu

Mobilno reciklažno dvorište biti će u srijedu (24.6.2020.), postavljeno u Sv.Bartulu. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

Više

U ponedjeljak 22.6. je tržnica otvorena

Nedavnim odlukama Stožer civilne zaštite RH je ponovno dopustio rad blagdanima u sektoru trgovine. Stoga će i naša gradska tržnica u Labinu biti otvorena u ponedjeljak, 22.6.2020., na dan koji je ujedno i praznik – Dan antifašističke borbe. Tržnica se, tako, vratila na svoje uobičajeno radno vrijeme:

 • ponedjeljak – subota: 6,30 – 13,00
 • blagdanom, praznikom i nedjeljom: 6,30 – 12,00.

Više

Mobilno reciklažno dvorište stiže u Barbići i Sv.Bartul početkom tjedna

Mobilno reciklažno dvorište biti će u utorak (23.6.2020.), postavljeno u Barbićima. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U srijedu (24.6.2020.) mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Sv.Bartulu, kraj “zelenog otoka” na ulazu u naselje.

Više

Novo radno vrijeme cvjećarnice na markatu

Naša cvjećarnica na gradskoj tržnici u Labinu – markatu – od ponedjeljka (8.6.2020.) ima novo radno vrijeme. Naime, ubuduće će ponedjeljkom biti zatvorena. Novo radno vrijeme cvjećarnice je sljedeće:

 • utorak – srijeda: 6,30 – 12,00,
 • četvrtak – subota: 6,30 – 13,00,
 • nedjeljom: 6,30 – 12,00,
 • ponedjeljkom i neradnim danom: zatvoreno.

Veselimo se vašoj posjeti, istražite našu ponudu rezanog cvijeća, lončanica, umjetnog cvijeća, te raznih artikala poput svijeća, vaza i sl.

Više

Mjesečni sajam vraća nam se 17. lipnja

Mjesečni sajam nam se vraća! Zbog širenja epidemije koronavirusa bili smo prisljeni otkazati održavanje sajma čak tri mjeseca za redom. Na sreću, lipanj je donio poboljšanje epidemiološke slike i, u skladu s popuštanjem restrikcija u cijeloj državi, mogućnost održavanja sajma. Mjesto i vrijeme su poznati – Trg labinskih rudara i Ulica Mate Blažine, treća srijeda u lipnju! Vidimo se!

Više

Novi način selektivnog prikupljanja otpada u Viletama, već sutra vanredno pražnjenje plastične i metalne ambalaže

Podlabin

U srijedu, 3.6.2020., provesti će se izvanredno pražnjenje plastične i metalne ambalaže na području Vileta u Labinu. Naime, u tijeku je dodjeljivanje tzv. “žutih spremnika” i namjenskih vrećica za prikupljanje papira i kartona, te stakla korisnicima u Viletama. Nakon što se to svim korisnicima podijeli, biti će uklonjeni zajednički “zeleni otoci”. “Žuti spremnici” biti će ispražnjeni izvanredno već sutra. Nakon toga, redovito pražnjenje vršiti će se svaku drugu subotu, počevši od 13.6. (nakon čega se prazni 27.6., 11.7. itd.).  Utorcima se naizmjenično prikupljaju papir i karton, te staklo, i to idućeg utorka (9.6.) staklo, potom 16.6. papir i karton, 23.6. ponovno staklo itd. Time će i Vilete biti obuhvaćene sustavom prikupljanja selektivnog otpada “od vrata do vrata“.

Više

Tržnica i cvjećarnice će ponovno raditi i nedjeljama!

Stožer civilne zaštite RH ponovno je trgovinama omogućio rad nedjeljama. U skladu s time, već od predstojećeg vikenda nedjeljom će ponovno biti otvorena gradska tržnica u Labinu – markat, kao i obje cvjećarnice 1.MAJ-a – na markatu i u sklopu Komemorativnog centra Labin. Blagdanima i neradnim danima biti će i dalje zatvoreni. Tržnica će, tako, od ponedjeljka do subote raditi od 6,30 do 13,00 sati, a nedjeljom od 6,30 do 12,00 sati. Cvjećarnica na markatu radi od ponedjeljka do srijede, te nedjeljama, od 6,30 do 12,00 sati, a od četvrtka do subote od 6,30 do 13,00 sati. Cvjećarnica u sklopu Komemorativnog centra radi dvokratno od ponedjeljka do subote, i to od 8,00 do 12,00 sati, te od 16,00 do 19,00 sati. Nedjeljom radi od 8,00 do 13,00 sati.

Više

Primaju se kandidature za “Izbor najljepših okućnica i balkona”

Otvorene kandidature za izbor najljepše okućnice i balkona Grada ...

Ovogodišnje izdanje zanimljive i prepoznatljive lokalne akcije “Izbor najljepših okućnica i balkona” upravo je pokrenuto. Znamo da se radi o  stimulativnoj i edukativnoj akciji kojom se građane uključuje u zajednicu, pritom je čineći ugodnijom i ljepšom za život. Tako je s današnjim danom otvoren poziv za dostavljanje prijedloga za „Izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina“, i to za svaki od sedam labinskih mjesnih odbora koji će trajati  do 20. lipnja 2020. godine. 

(više…)

Više

Ove srijede bez mjesečnog sajma u Labinu

S obzirom na mjere uvedene radi sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, tradicionalni mjesečni sajam u Labinu neće se održati ni ovaj mjesec! Podsjećamo, redovni datum održavanja bio bi ove srijede (20.5.). Sajam se inače održava u Podlabinu svake treće srijede u mjesecu, i tako već desetljećima. Zbog koronavirusa otkazan je već treći mjesec za redom.

Više

Omogućen prijem stranaka u 1.MAJ-u

Obaviještavamo javnost da od 18.8.2020. godine ponovno zaprimamo stranke u upravnoj zgradi na Vinežu, kao i u uredu pogrebnih usluga na Komemorativnom centru Labin. Napominjemo da stranke prilikom posjeta moraju nositi zaštitne maske za lice, te dezinficirati ruke na ulazu u zgradu! Ujedno, potrebno je poštovati zahtjeve 1.MAJ-a o maksimalnom broju osoba koje istovremeno mogu biti u prostorijama.

Također, potičemo korisnike i građane da upite radije postavljaju putem telefona ili elektroničke pošte, što je sigurniji način komunikacije u vremenu epidemije koronavirusa. Kontakti:

 • 052/855-375 – centrala upravne zgrade na Vinežu,
 • 052/495-577 – administratorica pogrebnih usluga (Komemorativni centar Labin),
 • 052/852-015 – pogrebne usluge,
 • e-mail: info@prvimaj.hr.

Ostale kontakte možete pronaći i na sljedećoj POVEZNICI.

Više

U srijedu otvaramo obje naše cvjećarnice!

Dragi kupci, sretni smo što nakon više od mjesec dana ponovno možemo otvoriti obje naše cvjećarnice, i to ove srijede (29.4.2020.). U skladu s odlukama Stožera civilne zaštite RH, nedjeljama i neradnim danima (praznici i blagdani) nećemo raditi, ali zato druge dane tu smo za vas. Cvjećarnica na Komemorativnom centru Labin raditi će na sljedeći način:

 • ponedjeljak – subota: 8,00-12,00 i 16,00-19,00 sati,
 • nedjeljom i neradnim danima: zatvoreno.

Cvjećarnica na markatu raditi će u skladu s radnim vremenom markata, a to je:

 • ponedjeljak – subota: 6,30-13,00 sati,
 • nedjeljom i neradnim danima: zatvoreno.

Dobrodošli!

(više…)

Više

Od ponedjeljka novo radno vrijeme tržnice!

Nakon što je Stožer civilne zaštite RH donio nove odluke u vezi sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, naša tržnica od ponedjeljka radi prema izmijenjenom radnom vremenu. Točnije, radno vrijeme vraća se na uobičajeno, s izuzetkom toga da će do daljnjeg svaku nedjelju i neradnim danom biti zatvorena. Dakle, radno vrijeme od 27.4.2020. je sljedeće:

 • ponedjeljak – subota: 6,30 – 13,00,
 • nedjeljom, blagdanom i praznikom: ZATVORENO

Više

Dovršili smo stepenice u Rapcu

Nove stepenice izgradili smo na spoju od Ulice Slobode do Obale maršala Tita u Rapcu. Radi se o spoju dugom 36 metara kojim će se šetači najkraćim putem poći spustiti do rive. Još prije lanjske ljetne sezone na ovom potezu postavljena je i javna rasvjeta. Radove vrijedne oko 70.000 kuna sa PDV-om financirao je Grad Labin iz svog programa redovnog održavanja komunalne infrastrukture.

Više

U subotu ponovno prodaja cvijeća na Trgu labinskih rudara

Protekle subote uspješno je održana prodaja cvijeća iz vozila na Trgu labinskih rudara, sve uz osigurane ograde, razmak između prodavača, kao i razmak od kupaca. Pa, ponoviti ćemo takvu prodaju i ove subote (25.4.2020.). Na Trgu labinskih rudara, od 8,00 do 14,00 sati, s vama su OPG Nevio Blašković iz Šumbera i OPG Alen Batelić iz Županići. Isto mjesto, isto vrijeme, isti prodavači, različiti (?) kupci.

Više

U srijedu tretiranje korova u starogradskoj jezgri Labina

Obavještavamo građane da će sutra, u srijedu (22.4.2020.), ovlaštena tvrtka izvršiti tretiranje korova ulicama starogradske jezgre. Tretiranje će se vršiti od ranoga jutra. Ovaj postupak omogućava uspješno uklanjanje korova, pa molimo građane da ne poduzimaju druge zahvate vezane uz uklanjanje korova jer će on tijekom idućih 15 dana nestati. Također, molimo građane da se iz predostrožnosti ne približavaju ovlaštenim osobama u vrijeme obavljanja zahvata.

Više

Ove subote na Trgu labinskih rudara prodaja cvijeća iz vozila

Dopušten rad vrtnim centrima i rasadnicima te prodavaonicama ...

Proljeće je vrijeme kada se mnogi od nas vole posvetiti svojoj okućnici, a za lijepo uređivanje potrebne su i sadnice raznovrsnog cvijeća. Na žalost, zbog okolnosti nastalih epidemijom koronavirusa, ove godine nismo u mogućnosti organizirati tradicionalni sajam cvijeća u Labinu. Ipak, građani će cvijeće moći nabaviti, ali uz poštivanje raznih mjera opreza. Ove subote (18.4.2020.) na Trgu labinskih rudara (plato kraj autobusne stanice) biti će organizirana prodaja cvijeća sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH kojom se omogućava prodaja cvijeća iz vozila. Na dijelu trga biti će osigurane ograde, razmak između prodavača, kao i razmak od kupaca. Ispred vozila za prodaju kupcima će biti omogućeno i kratkotrajno zaustavljanje vlastitih vozila po principu drive-in kupnje. Cvijeće će prodavati OPG Nevio Blašković iz Šumbera i OPG Alen Batelić iz Županići, a radno vrijeme je od 8,00 do 14,00 sati.

 

 

 

Više

“Zelene navike za održivu Labinštinu” u europskih Top 3 projekata!

Ekološki stručnjaci žirija Europskog tjedna za smanjenje otpada (EWWR) nedavno su izabrali finaliste kampanje za smanjenje otpada na razini Europe za 2019. godinu. Od ukupno 80 nominacija, 16 kreativnih i dojmljivih projekata ušlo je u finale i uži izbor u 5 kategorija. Projekt “Zelene navike za održivu Labinštinu” ušao je među tri najbolja projekta u Europi u kategoriji projekata javnih uprava, ističući se nizom aktivnosti u svrhu podučavanja svojih mlađih i starijih stanovnika o sprečavanju otpada, uključujući dizajniranje dječje knjige, postavljanje kazališne predstave, organiziranje izložbe za umjetnost i prikaz mjesta na televiziji i radiju. Podsjetimo, Grad Labin se, kao nositelj projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“, priključio obilježavanju Europskog tjedna smanjenja otpada (EWWR). Inicijativa je to koja promiče provedbu aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i otpadu, te potiče širok spektar javnosti (javne vlasti, privatne tvrtke, civilno društvo kao i same građane) na uključivanje.

Projekt je obuhvaćao područje Grada Labina, te općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedelja, a u projektnom timu bili su i predstavnici 1.MAJ-a d.o.o. U sklopu projekta nastojalo se poboljšati nedovoljnu informiranost građana o postupanju s otpadom, povećati količine odvojeno prikupljenog otpada, povećati broj provedenih izobrazno informativnih aktivnosti i povećati broj obuhvaćenih ciljnih skupina na području Labinštine. Veliko priznanje koje su stručnjaci iz žirija Europskog tjedna za smanjenje otpada uputili uvrštenjem među finaliste dodatna su potvrda kvalitete provedenih edukativnih aktivnosti i poboljšanju cjelovite slike o gospodarenju otpadom. Kasnije ove godine biti će proglašeni i pobjednici u svim kategorijama.

Više

Sretan Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.!

Drage sugrađanke i sugrađani,

Uskrs je blagdan optimizma i veselja, a slaveći Uskrs slavimo nadu i vjeru. Naročito su nam nada i optimizam potrebni u ovim vremenima kada nam je nesretna epidemija prekinula rutinu, te unijela nemir i bojazan u društvo. I dok se nadamo što skorijem kraju epidemije, sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.

 

Više

Radno vrijeme tržnice u petak i subotu od 7 do 15 sati, otvaraju se i stolovi na ribarnici

U skladu s odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, u petak i subotu (10. i 11.4.2020.) prije Uskrsa biti će iznimno dopuštena i prodaja ribe na stolovima u ribarnici. Upravo zbog te okolnosti, a s ciljem da se ne stvaraju gužve u ribarnici, biti će odvojene ribarnica i ostatak tržnice, na način da će imati zasebne ulaze i izlaze. To znači da se otvara izravni ulaz/izlaz na ribarnicu s ulice. Također, s ciljem smanjenja gužve u vršnom periodu, radno vrijeme se produljuje, pa će i ribarnica i cijela tržnica biti otvoreni od 7,00 do 15,00 sati tih dva dana.

 

Više

Sutra se vraća prodaja zelene tržnice na markat

Zelena tržnica nam se vraća! Od sutra (utorak, 7.4.2020.) na labinskom markatu biti će ponovno organizirana prodaja zelene tržnice naših domaćih istarskih OPG-ova, ali sa malom razlikom. Naime, neće se, kao do sada, prodavati povrće na stolovima, već će prodaja biti organizirana u slobodnim boksevima u prizemlju. Uz poštivanje svih mjera opreza koje su i dalje na snazi, već sutra moći ćemo ponuditi primamljivo svježe namirnice istarskih polja koji su nam nedostajali zadnjih  15 dana.

Više

Od subote markat opet otvoren, rad omogućen trgovinama prehrambenim proizvodima

Fotografija Markat - Labin.

Nakon nove odluke Stožera civilne zaštite RH, naš markat otvaramo već sutra (subota, 28.3.2020.)! Radno vrijeme je od 8,00 do 13,00 sati svaki dan, osim nedjeljom i praznicima kada je od 8,00 do 12,00 sati. Međutim, u skladu s mjerama istog stožera, rad će biti osiguran isključivo trgovinama koje posluju u poslovnim prostorima tržnice, a prodavaju prehrambene proizvode. Dakle, od sutra je rad na markatu omogućen sljedećim trgovinama:

– “Labinska mirna trgovina” (u ribarnici),
– “Vita” (u ribarnici),
– “Sirevi Zlata” (u prizemlju),
– “ANSA-Puležanka” (na katu),
– “Delizia” (na katu),
– mesnica “Meso-Licul” (na katu),
– mesnica “Jelen” (na katu),
– “Jedinstvo” (na katu),
– “Perutnina” (na katu),
– “Vindija” (vanjski prostor).

Ostali objekti, te stolovi i pultovi zelene tržnice i ribarnice do daljnjega ne rade.

Također, podsjećamo posjetitelje da je ulaz omogućen isključivo sa bočne strane prizemlja. Za izlaz će se koristiti isključivo vrata na katu. Posjetitelji moraju održavati razmak barem dva metra od drugih osoba, kao i dezinficirati ruke na ulazu i izlazu sa tržnice. Poštivanjem propisanih mjera možemo osigurati daljnji rad tržnice i zaustaviti širenje epidemije. Hvala.

Više

Upute o načinu odlaganja otpada za osobe u samoizolaciji

Dodatne upute u vezi postupanja sa otpadom dostupne su za osobe koje se nalaze u samoizolaciji zbog potvrđene infekcije novim koronavirusom ili sumnje na infekciju. Takve osobe trebaju otpad odložiti u plastične vrećice za otpad i čvrsto zavezati, a nakon toga tu vrećicu ubaciti u drugu plastičnu vrećicu, te i nju čvrsto vezati. Nakon toga, tu vrećicu s otpadom potrebno je držati odvojeno od ostalog miješanog komunalnog otpada (MKO) najmanje 72 sati (odnosno, tri dana), a potom odložiti u spremnik za MKO.

Posebno je važno tako postupiti s osobnim otpadom kao što su papirnate maramice i otpad od čišćenja prostora. Također, razni proizvodi za jednokratnu upotrebu koje koriste osobe inficirane koronavirusom ili sa sumnjom na inficiranost (papirnati ručnici i maramice, te drugi proizvodi) ne smiju se odlagati u spremnike i vrećice za odvojeno prikupljanje otpada (papir i karton, plastična i miješana ambalaža).

Više

Molimo korisnike da spremnike za pražnjenje pripreme dan ranije

Molimo naše korisnike da svoje spremnike sa otpadom koje žele predati na pražnjenje iznose na javnu površinu uvečer dan ranije, umjesto ujutro na dan odvoza. To se odnosi i na spremnike za miješani komunalni otpad, kao i na spremnike za odvojeno prikupljeni otpad, pa i na vrećice za prikupljanje papira i kartona, te stakla. Razlog je taj što, zbog mjera zaštite naših radnika od epidemije koronavirusa, naše posade izlaze na teren u različito vrijeme, pa neke posade vršiti odvoz kreću ranije nego inače (već u 4,30 sati ujutro). Stoga se kod mnogih korisnika pražnjenje sada vrši ranije nego inače.

Više

Novi raspored odvoza miješanog komunalnog otpada za ulice K.Kranjca, A.Selana i Rudarsku

Obavještavamo korisnike iz ulica Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska da će se odvoz miješanog komunalnog otpada za korisnike sa spremnicima od 80, 120 i 240 litara ubuduće vršiti subotom, a ne srijedom kao do sada. Izuzetak su zgrade u Ulici A. Selana, tzv. “kazakape”, na kućnim brojevima od 1 do 6, gdje će se odvoz vršiti četvrtkom umjesto srijedom.

Više

U Labinu otkazani Sajam cvijeća i mjesečni sajam koji su trebali biti održani u travnju

Zbog epidemije koronavirusa, te u skladu sa svim mjerama  koje se donose s ciljem sprečavanja širenje iste, obavještavamo javnost da otkazujemo događaje u našoj organizaciji predviđene u travnju. Radi se o Sajmu cvijeća u Labinu, kao i mjesečnom sajmu u Labinu. Podsjećamo, ove godine trebalo se održati 12. izdanje sad već tradicionalnog Sajma cvijeća na Trgu labinskih rudara, dok se mjesečni sajam trebao održati 15.4.2020. godine. Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da čuvaju svoje zdravlje i da se pridržavaju uputa koje dobivaju od mjerodavnih institucija. Mi se već veselimo organizaciji budućeg Sajma cvijeća 2021. godine u nekim mirnijim vremenima.

 

 

Više

Od ponedjeljka zatvorena gradska tržnica u Labinu!

Na temelju najnovije odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 22.3.2020., gradska tržnica u Labinu – markat – biti će zatvorena od ponedjeljka, 23.3.2020.! Ova mjera donesena je radi sprečavanja širenja epidemije koronavirusa, odnosno radi zaštite zdravlja prodavatelja, djelatnika i kupaca na gradskoj tržnici. Mjera se odnosi na tržnicu i sve objekte u sastavu tržnice.

(više…)

Više

Stožer civilne zaštite RH donio Odluku o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je nove odluke u vidu protuepidemijskih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa. Jedna od odluka odnosi se na način održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja, a što se odnosi i na 1.MAJ d.o.o. koji pruža pogrebne usluge, ali i upravlja grobljima Grada Labina, te općina Raša i Sv.Nedelja. Ova protuepidemijska mjera trajati će 30 dana, a tijekom tog razdoblja pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganja urni održavati će se isključivo u krugu najuže obitelji i predstavnika vjerske zajednice. Pritom će se poštovati upute i mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na dalje, osmrtnice (obavijesti o smrti) ne smiju sadržavati podatke o mjestu i vremenu održavanja pogreba, posljednjeg ispraćaja i polaganja urne. Na kraju, obustavlja se i organiziranje glazbenih usluga, kao i usluga dostave cvijeća i svijeća. Izuzetno je važno i da nitko od sudionika nema povišenu tjelesnu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

(više…)

Više

Obavijest o pranju i dezinfekciji javnih površina

Obavještavamo javnost da u cilju sprečavanja širenja epidemije koronavirusa i zaštite naših građana 1.MAJ od danas (petak, 20.3.2020.) započinje s pranjem i dezinfekcijom javnih površina, i to u Labinu, Rapcu i Raši. Pranje i dezinfekcija vršiti će se u večernjim satima, nakon 20,00 sati, pri čemu ističemo da sredstvo koje se koristi nije opasno po ljude i kućne ljubimce. Izbor sredstva vrši se u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Stožerom civilne zaštite. Dezinfekcija se provodi strojnom čistilicom (dezinfekcija prometnica, trgova, nogostupa i parkirališta), te prskanjem pomoću leđnih prskalica (prskanje prilaza trgovinama namirnicama, bankomatima, ljekarnama, polupodzemnih spremnicima za odlaganje otpada, prilazi tržnici i ribarnici, prilazi trgovinama higijenskim artiklima, pekarnicama i sl.). Molimo građane da se u to vrijeme udalje s javnih površina radi vlastite sigurnosti. Dezinfekcija će se vršiti prema rasporedu, a započeti će u Labinu, Rapcu i Raši. U skladu s daljnjim planiranjem dezinfekcije, rasporedi će biti objavljivani redovito.

Više

Prilagođeno radno vrijeme cvjećarnice u sklopu Komemorativnog centra Labin

Obavještavamo cijenjene kupce da smo skratili radno vrijeme cvjećarnice u sklopu Komemorativnog centra Labin (kod groblja), a sve radi pojačanog opreza u vrijeme epidemije koronavirusa. Stoga, sada cvjećarnica radi radnim danom od 8,00 do 15,00 sati, a subotom i nedjeljom od 8,00 do 13,00 sati. Ujedno, molimo da prilikom dolaska poštujete mjeru da u cvjećarnicu istovremeno ne ulazi više od dvoje kupaca, kao i da koristite dezinfekcijsko sredstvo postavljeno na pultu. Za sve informacije i narudžbe dostupni smo na telefon 052/852-288, te ćemo učiniti sve što je moguće da ispunimo vaše želje u vezi isporuke aranžmana.

 

 

Više

Mobilno reciklažno dvorište u nedjelju u Kunju

Mobilno reciklažno dvorište biti će sutra, u nedjelju (15.3.2020.), postavljeno u Kunju, i to kraj dječjeg igrališta. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U utorak mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Barbićima, u centru naselja, a potom dan poslije kraj “zelenog otoka” u Svetom Bortulu.

(više…)

Više

Važna obavijest: Od subote dodatne mjere na gradskoj tržnici!

Zbog epidemije koronavirusa, 1.MAJ d.o.o. od subote, 14.3.2020., uvodi na gradskoj tržnici u Labinu nove i pojačane mjere sprečavanja epidemije. Najvažnija je mjera da će se ograničiti broj posjetitelja koji istovremeno mogu biti na tržnici. To će se postići tako da će biti otvoren samo jedan ulaz na tržnicu (bočni ulaz na prizemlje), a na tom ulazu posjetitelji će biti propuštani u skladu s izlaskom drugih posjetitelja iz zgrade. Otvoreni izlazi iz zgrade biti će u ribarnici i na katu. Na podu kraj poslovnih prostora i u ribarnici kraj pultova označene su nove upozoravajuće linije (žuto-crne boje) koje označavaju preporučenih jedan metar diskrecijskog prostora kraj pultova. Također, postavljena su brojna upozorenja posjetiteljima da je potrebno držati razmak od barem jedan metar od drugih osoba. Na ulazu i svim izlazima postavljena su dezinfekcijska sredstva koje treba koristiti svaki posjetitelj. Molimo posjetitelje da se pridržavaju uvedenih mjera, da se ne grupiraju i da se ne zadržavaju dulje od potrebnog.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu u Zartinju

Mobilno reciklažno dvorište biti će sutra, u subotu (14.3.2020.), postavljeno u Zartinju, kraj dječjeg igrališta. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U nedjelju mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Kunju, također kraj mjesnog dječjeg igrališta.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u petak u Svetoj Marini

Mobilno reciklažno dvorište biti će sutra, u petak (13.3.2020.), postavljeno u Sv.Marini, i to na parkiralištu kod stare recepcije autokampa. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već u subotu mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Zartinju, kraj dječjeg igrališta.

(više…)

Više

Obavijest za posjetitelje tržnice u Labinu – markata

Na Gradskoj tržnici u Labinu – markatu – postavili smo na sve ulaze i u toaletne prostore sredstvo za dezinfekciju ruku. Također, uveli smo ćešće dezinficiranje rukohvatnih površina. Apeliramo na posjetitelje markata da koriste dezinfekcijska sredstva prilikom ulaska i izlaska na markatu, te da se pridržavaju uobičajenih preporučenih mjera poput izbjegavanja izravnih dodira sa drugim osobama, nepotrebnog dodirivanja raznih predmeta i površina, da koriste maramice prilikom kihanja, da održavaju razmak od drugih posjetitelja (naročito prilikom stajanja u redu), da se ne približavaju pultevima više nego li je nužno i sl.

 

Više

Mobilno reciklažno dvorište u četvrtak u Ravnima

Mobilno reciklažno dvorište biti će sutra, u četvrtak (12.3.2020.), postavljeno u Ravnima, i to na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već u petak mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Svetoj Marini, na parkiralištu kod stare recepcije autokampa.

(više…)

Više

Obavijest: pojačano čišćenje strojnom čistilicom na najfrekventnijim lokacijama

Obavještavamo javnost da ćemo, na preporuku stručnih službi, u narednom razdoblju vršiti pojačano čišćenje strojnom čistilicom na području Grada Labina i Općine Raša. Ova mjera obuhvaća najfrekventnije lokacije oko vrtića, škola, Doma zdravlja, višestambenih zgrada i sl. Cilj je ovlaživanje i čišćenje javnih površina kao jedna od mjera sprečavanja širenja epidemije novog koronavirusa.

Više

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST U VEZI SPREČAVANJA EPIDEMIJE BOLESTI UZROKOVANE NOVIM KORONAVIRUSOM

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. donijelo je mjere u vezi s sprečavanjem epidemije bolesti uzrokovane novim koronavirusom COVID-19. Do daljnjega se obustavlja održavanje redovitog mjesečnog sajma u Labinu (koji je ovaj mjesec bio predviđen za 18. ožujak). Do daljnjega će posebne mjere biti na snazi i prilikom posljednjih ispraćaja pokojnika na grobljima kojima upravlja 1.MAJ (Grad Labin, Općina Raša i Općina Sveta Nedelja) . Pogrebi i ispraćaji će se održavati isključivo u krugu obitelji. Mjere su usklađene s preporukama Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, te gradskog stožera Civilne zaštite. Mjere su u skladu s njihovom preporukom da se do daljnjega odgode sva okupljanja stanovništva na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i odlukom da se obustave sva kulturna i sportska događanja u Istarskoj župniji do 14. travnja 2020. godine. Molimo javnost za razumijevanje i suradnju kako bismo zajedničkim trudom minimalizirali opasnosti koje uzrokuje epidemija ove bolesti.

(više…)

Više

Obavijest: sutra piljenje suhih stabala u Ulici Alda Negrija (uspon za Stari grad)

Obavještavamo javnost da je sutra – u srijedu (11.3.2020.) – u periodu od 07,00 do 15,00 sati planirano izvršiti piljenje preostalih suhih stabala (dio piljenja je izvršeno 31.1.2020.) koje se nalaze u “pineti” iznad prometnice ŽC_5081 (Ulica Alda Negrija), prema skici u prilogu, kroz redovno održavanje zelenih površina. Prilikom piljenja biti će na snazi privremena regulacija prometa uz prisutnost službe prometnog redarstva Grada Labina, te će se naizmjenično propuštati vozila.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu u Trgetu!

Mobilno reciklažno dvorište na raspolaganju je ovih dana na području Općine Raša. Ove srijede (11.3.2020.) biti će postavljeno u Trgetu, i to na velikom makadamskom parkiralištu. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već u četvrtak mobilno reciklažno dvorište moći će te pronaći u Ravnima na ulazu u naselje.

(više…)

Više

U utorak mobilno reciklažno dvorište u Koromačnu!

Mobilno reciklažno dvorište ovaj tjedan kreće u obilazak područja Općine Raša. Dakle, u utorak, 10. ožujka, biti će postavljeno u Koromačnu, i to na makadamskom parkiralištu na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšava radnik 1.MAJ-a koji dežura kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već u srijedu mobilno reciklažno dvorište možete pronaći u Trgetu (na velikom makadamskom parkiralištu).

(više…)

Više

U nedjelju je Međunarodni dan žena, naše cvjećarnice vam stoje na usluzi

Ove nedjelje se obilježava Međunarodni dan žena kada se slave ekonomska, politička i društvena dostignuća pripadnica ženskog spola. 🌺 Pokažite ženama u svom životu koliko su vam važne i pripremite se na vrijeme💐 Naše cvjećarnice su tu za vas, na 052/852-288 (u sklopu Komemorativnog centra) i 052/854-949 (na markatu). 

Cvjećarnica u sklopu Komemorativnog centra otvorena je od ponedjeljka do petka od 8,00 do 17,00 sati, u subotu od 8,00 do 15,00 sati, a u nedjelju od 8,00 do 13,00 sati.

Cvjećarnica u sklopu markata otvorena je od ponedjeljka do subote od 6,30 do 13,00 sati, a u nedjelju od 6,30 do 12,00 sati.

 

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u četvrtak na Marcilnici i Ripendi Verbanci

Mobilna reciklažna dvorišta još sutra obilaze područje Grada Labina. Dakle, u četvrtak, 5. ožujka, biti će postavljena na Marcilnici (kod trafostanice) i Ripendi Verbanci (kod lovačkog doma). Radno vrijeme mobilnih reciklažnih dvorišta je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšavaju radnici 1.MAJ-a koji dežuraju kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u srijedu na Vinežu i Ripendi Kosi

Mobilna reciklažna dvorišta još uvijek obilaze područje Grada Labina. U srijedu, 4. ožujka, biti će postavljena na Vinežu (parkiralište ispred Doma kulture “Riko Milevoj”) i Ripendi Kosi (kod trafostanice). Radno vrijeme mobilnih reciklažnih dvorišta je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Snalaženje olakšavaju radnici 1.MAJ-a koji dežuraju kraj MRD-a. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Lokacije predviđene za postavljanje MRD-ova u četvrtak, čime ujedno završava dvotjedni obilazak terena, su Marcilnica (kod trafostanice) i Ripenda Verbanci (kod lovačkog doma).

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u utorak na Vinežu i Ripendi Kras

Još ovaj tjedan na području Grada Labina u obilasku su mobilna reciklažna dvorišta. U utorak, 3. ožujka, biti će postavljena na Vinežu (Krvova placa) i Ripendi Kras (kod bivše škole). Radno vrijeme mobilnih reciklažnih dvorišta je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Lokacije predviđene za postavljanje MRD-ova u srijedu su Vinež (ispred Doma kulture) i Ripenda Kosi (kod trafostanice).

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u nedjelju u centru Labina i Presici

Ovih dana na području Grada Labina u obilasku su mobilna reciklažna dvorišta. U nedjelju, 1. ožujka, biti će postavljena u centru Labina (parkiralište između centra i kružnog toka prema Streljani) i u Presici kraj restorana “Tina”. Radno vrijeme mobilnih reciklažnih dvorišta je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Lokacije predviđene za postavljanje MRD-ova u utorak su Krvova placa na Vinežu i Ripenda Kras kraj škole.

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u subotu na Katurama i kod groblja

Ovih dana na području Grada Labina u obilasku su mobilna reciklažna dvorišta. U subotu, 29. veljače, biti će postavljena u Labinu kod marketa “Kature” i kraj groblja u blizini Starog grada. Radno vrijeme mobilnih reciklažnih dvorišta je od 10,00 do 17,00 sati, a za građane je predaja otpada besplatna. Kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Lokacije predviđene za postavljanje MRD-ova u nedjelju su centar Labina (parkiralište od semafora u centru prema Streljani) i Presika (kod restorana “Tina”).

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u petak u Rapcu i Prtlogu

Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) nastavljaju obilazak područja Grada Labina. Tako će u petak, 28. veljače, biti postavljena u Rapcu ispod restorana “Zelen draga” i u Prtlogu na parkiralištu. Radno vrijeme za oba MRD-a je od 10,00 do 17,00 sati. Za građane je korištenje besplatno, a kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U subotu MRD-ovi stižu na Kature (ispred marketa) i kod groblja Stari grad (parkiralište).

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u četvrtak u Rapcu i Kapelici

Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) nastavljaju obilazak područja Grada Labina. Tako će u četvrtak, 27. veljače, biti postavljena u Rapcu ispod restorana “Zelen draga” i na Kapelici kod bivše trgovine. Radno vrijeme za oba MRD-a je od 10,00 do 17,00 sati. Za građane je korištenje besplatno, a kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U petak jedan MRD ostaje ispod restorana “Zelen draga”, a drugi se premješta iz Kapelice u Prtlog.

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u srijedu na Prohaski i Kapelici

Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) ovih dana obilaze područje Grada Labina. Tako će u srijedu, 26. veljače, biti postavljena u Rapcu na Prohaski, te na Kapelici kod bivše konobe “Morčaki”. Radno vrijeme za oba MRD-a je od 10,00 do 17,00 sati. Za građane je korištenje besplatno, a kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U četvrtak mobilna reciklažna dvorišta sele ispod restorana “Zelen draga” (Rabac) i kod bivše trgovine na Kapelici.

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta u utorak na Prohaski i u Salakovcima

Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) nastavljaju obilazak područja Grada Labina. Tako će u utorak, 25. veljače, stići u Rabac na Prohasku, te u Salakovci kod suhe marine. Radno vrijeme za oba MRD-a je od 10,00 do 17,00 sati. Za građane je korištenje besplatno, a kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. U srijedu jedan MRD ostaje na Prohaski, a drugi se premješta iz Salakovci na Kapelicu (kod bivše konobe “Morčaki”).

(više…)

Više

Mobilna reciklažna dvorišta danas u Gornjem Rapcu i Kranjcima

Mobilna reciklažna dvorišta (MRD) kreću u obilazak područja Grada Labina, prilikom čega će obići 18 lokacija do 5. ožujka 2020. godine. Već danas mobilna reciklažna dvorišta biti će na raspolaganju u Gornjem Rapcu i Kranjcima (lokacija Stari Kranjci). Radno vrijeme za oba MRD-a je od 10,00 do 17,00 sati. Za građane je korištenje besplatno, a kraj njih dežuraju radnici 1.MAJ-a koji asistiraju građanima. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Već iduća dva dana jedan MRD seli na Prohasku u Rapcu, dok će drugi posjetiti Salakovci i Kapelicu.

(više…)

Više

Imamo otvoreno dodatnih 10 radnih mjesta: radnik/ica na odvoženju otpada, vrtlar/ica i pometač/ica

1.MAJ-u želimo dati vlastiti snažan doprinos održivom razvoju Labinštine unaprjeđenjem vlastitih resursa, promicanjem ekologije i poboljšanjem kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine. Tražimo odgovorne i pouzdane radnike za sezonski rad.

Nudimo Vam:

 • mogućnost rada na neodređeno vrijeme nakon sezonskog rada,
 • razne beneficije poput regresa, prigodnih dodataka, stimulacije, naknade za topli obrok, prijevoz i sl.

Tražimo:

 • 2 radnika/ice na odvoženju otpada,
 • 3 vrtlara/ice,
 • 5 pometača/ice.

Ako se prepoznajete kao dio tima 1.MAJ-a – slobodno kliknite na sličicu “VIŠE”, pročitajte natječaje i javite nam se, očekujemo Vas! Natječaji vrijede od 20. do 28.2.2020. godine.

(više…)

Više

Tražimo više vozača za naš tim, na neodređeno vrijeme

U 1.MAJ-u želimo dati vlastiti snažan doprinos održivom razvoju Labinštine unaprjeđenjem vlastitih resursa, promicanjem ekologije i poboljšanjem kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine. Tražimo odgovorne i pouzdane VOZAČE za rad na neodređeno vrijeme.

Nudimo Vam:

 • rad na neodređeno vrijeme,
 • razne beneficije poput božićnice, regresa, prigodnih dodataka, stimulacije, naknade za topli obrok i sl.

Ako se prepoznajete kao dio tima 1.MAJ-a – slobodno kliknite na sličicu “VIŠE”, pročitajte natječaj i javite nam se, očekujemo Vas!

(više…)

Više

Čišćenje terena na Krvovoj placi

Po narudžbi Grada Labina pristupili su naši djelatnici čišćenju terena na Krvovoj placi. Rašćišćavanje uključuje uklanjanje nepropisno odbačenog krupnog otpada, kao i uklanjanje divlje živice. To je jedan od prvih koraka u uređivanju ovog zanimljivog lokaliteta na Vinežu koji se vezuje i uz nastanak poznate rudarske tzv. Labinske republike 2. ožujka 1921. godine. Sam rudnik otvoren je na Vinežu 1879. godine, a zatvoren je 49 godina kasnije. Također, prije tri godine 1.MAJ već je hortikulturno obnovio nedaleki centralni vineški park uz spomenik poginulima u NOB-u, a koji se nalazi samo dvadesetak metara dalje od Krvove place (ispred područne škole).

 

Više

Valentinovo je ovog petka

Kako smo stigli i do tjedna kojeg obilježava Valentinovo, koristimo priliku da vas upoznamo s ponudom naše cvjećarne 1.MAJ-a na markatu:

 • Rezano cvijeće, i to: gerber i karanfil po 5 kn, margerite po 8 kn, ruže po 10 kn, orijentalni ljiljan po 20 kn,
 • Lončanice i posađeno cvijeće: maćuhice po 4 kn, jaglaci i belisi po 7 kn, lizijantus po 13 kn, karanfili lončanice 20 kn, ciklame 45 kn i ruže posađene 46 kn, te orhideje za 110 kn.
 • Ostala ponuda uključuje razno umjetno cvijeće, širok izbor ukrasnih vaza i još širi izbor svijeća sa voskom, tinjalice i dr.

Svakoga jutra cvjećarna otvorena već od 6,30 h.

Više

Ovo se nudilo danas na markatu

Brzo nam prolaze dan po dan, tako da smo već zakoračili u veljaču koja će ove godine imati 29 dana. Primamljivo svježe namirnice svaki dan su u ponudi na labinskom markatu, a kako se približavamo ljetu – tako će i ponuda sve više bujati iz tjedna u tjedan. Ipak, i sada je u ponudi svačega zanimljivoga i zdravoga, pa smo ponudu zelene tržnice od 4. veljače stavili na papir. Na zelenoj tržnici zatekli smo 11 OPG-a (Bažon, Belušić, Bulić, Buršić, Celić, Petarčić, Rudan, Švić, Tončetić, Valković i Zajc). Sljedeće namirnice su u ponudi, a ovo su najmanje cijene:

(više…)

Više

Započeli hortikulturni radovi u Rapcu

Ovog tjedna započeli smo s hortikulturnim radovima na šetnici u Rapcu, i to na Girandelli. Vrše se pripreme za skorašnju proljetnu sadnju koju se planira obaviti do Uskrsa, a također biti će popravljen sustav navodnjavanja. I ove godine udarnu ljetnu turističku sezonu naš će Rabac sa svojom šetnicom dočekati spreman i lijepo uređen.

Više

Nadmetanje za davanje stolova na tržnici i ribarnici u zakup i natječaj za zakup poslovnih prostora

Dana 29. siječnja 2020. godine raspisali smo nadmetanje za davanje stolova na gradskoj tržnici i ribarnici u Labinu u zakup. Također, raspisali smo natječaj za davanje poslovnih prostora na tržnici u zakup. Tekst nadmetanja, natječaja i skice tržnice:

Više

Tražimo vozače, postanite dio našeg tima

U 1.MAJ-u želimo dati snažan doprinos održivom razvoju Labinštine unaprjeđenjem vlastitih resursa, promicanjem ekologije i poboljšanjem kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine. Tražimo odgovorne i pouzdane VOZAČE, s mogućnošću rada na neodređeno vrijeme.

Nudimo Vam:

 • mogućnost rada na neodređeno vrijeme,
 • razne beneficije poput božićnice, regresa, prigodnih dodataka, stimulacije, naknade za topli obrok i sl.

Ako se prepoznajete kao dio tima 1.MAJ-a – pročitajte natječaj i javite nam se, očekujemo Vas!

(više…)

Više

Dovršili smo novu pješačku stazu u Rapcu

Dovršeni su radovi na izgradnji nove pješačke staze koja nije sastavni dio ceste u Rapcu. Radi se o stazi koja spaja Opatijsku sa Omladinskom ulicom. Procijenjena vrijednost je 149.900 kuna, a investitor je Grad Labin kojemu je odobreno 80% sufinanciranja posredstvom LAG-a “Istočna Istra” (119.200 kuna). Radove je izvelo trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o., a time će se povećati sigurnost svih sudionika u prometu ovim dijelom naselja.

Više

Važna obavijest: korekcija rasporeda odvoza otpada zbog praznika

Na Božić (25.12.) i Novu godinu (1.1.) neće se vršiti odvoz otpada, kako miješanog komunalnog otpada, tako ni selektivnog otpada. Umjesto toga, predviđeni odvoz za Božić izvršiti će se u nedjelju, 29.12. Predviđeni odvoz za Novu godinu izvršiti će se u nedjelju, 5.1.

Dakle, obje nedjelje (i 29.12. i 5.1.) prikupljati će se miješani komunalni otpad na sljedećim lokacijama:

 • Marcilnica, Vinež, zajedničke posude (Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana),
 • sva naselja Općine Pićan,
 • dio naselja Općine Kršan (Stepčići, Šimuni, Načinovići, Jurasi, Fonovići, Donadići, Baći, Stipani, Brestova, Paroni, Kušari, Kamenjari, Zagorje, Veljaki, Čambarelići, Lazarići, Boljevići).

Raspored odvoza selektivnog otpada u nedjelju, 29.12.:

 • plastična i metalna ambalaža: Kapelica (smjer od ex trgovine do ex konobe “Morčaki”), Salakovci, Marcilnica, Vinež (od Doma kulture do Viškovići).

Raspored odvoza selektivnog otpada u nedjelju, 5.1.:

 • plastična i metalna ambalaža: Rabac (ulice Raška, Omladinska, Učka, Opatijska, Creska, Lošinjska, Idrijska, Medulinska, Plominska, Rudarska, Obala maršala Tita i Gorenji Rabac).

Više

Ovaj petak tribina o gospodarenju otpadom u Gradskoj knjižnici Labin

U petak, 20.12.2019., s početkom u 13,00 sati, u Gradskoj knjižnici Labin održati će se javna tribina o gospodarenju otpadom u sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu“. Na tribini o projektu i ostvarenim rezultatima govoriti će Robert Mohorović, viši stručni suradnik za međunarodne projekte Grada Labina, te Marijan Galović iz tvrtke Galović savjetovanje j.d.o.o. Nazočnima će se obratiti i Alen Golja, direktor 1.MAJ-a.

O primjerima iz prakse prisutne će upoznati  Siniša Radiković iz tvrtke PRE-KOM d.o.o., javne tvrtke koja gospodari otpadom na području grada Preloga i jedanaest okolnih općina. Osim važnosti doprinosa edukacije u zaštiti okoliša, građani će se moći upoznati sa prvim hrvatskim gradom koji je dostigao brojku od 70% odvojenog prikupljanja i recikliranja otpada – Gradom Prelogom.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu i nedjelju u Presici

Na lokaciji kraj restorana “Tina” u Presici biti će ove subote i nedjelje (7. i 8. prosinac) postavljeno mobilno reciklažno dvorište (MRD). Ovdje se zaprima posebni otpad iz kućanstava, te je građanima predaja otpada besplatna. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Asistenciju građanima osigurava dežurni djelatnik 1.MAJ-a. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Posjetom Presici MRD završava jesensku turneju naseljima Grada Labina u kojoj je obišlo sedam lokacija i na raspolaganju građanima bilo 14 dana. Oni koji ne stignu iskoristiti blizinu MRD-a ne moraju brinuti, isti se otpad besplatno zaprima u reciklažnom dvorištu na Starcima (ponedjeljak-petak: 7,00-17,00; subota: 8,00-13,00).

(više…)

Više

Natječaj: Imamo otvoreno radno mjesto!

1.MAJ ima odgovornost upravljanja grobljima na području Grada Labina, Općine Raša i Općine Sveta Nedelja, sve zajedno devet njih. Kako bismo mogli kvalitetno održavati čistoću i funkcionalnost tih objekata, te kako bismo mogli kvalitetno pružati pogrebne usluge koje su neizostavan dio ljudskih života, potrebne su nam odgovorne osobe. Stoga oglašavamo slobodno radno mjesto, a s njime nudimo mogućnost rada na neodređeno, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Zato vas pozivamo da pročitate natječaj i javite nam se…

(više…)

Više

U srijedu i četvrtak mobilno reciklažno dvorište u posjeti Kapelici

Kapelica će ugostiti mobilno reciklažno dvorište (MRD) ovaj tjedan, i to u srijedu i četvrtak (4. i 5. prosinac). Točna lokacija je makadamska površina kraj bivše konobe “Morčaki”. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Predaja otpada je građanima besplatna, a asistenciju osigurava djelatnik 1.MAJ-a. Donijeti možete krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  U subotu i nedjelju MRD stiže kod restorana “Tina” u Presici.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u ponedjeljak i utorak u Vinežu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog ponedjeljka i utorka (2. i 3. prosinca) u Vinežu, i to preko puta Doma kulture “Riko Milevoj”. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežura i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je građanima besplatna, a mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovog tjedna MRD će biti postavljen još u Kapelici i Presici.

(više…)

Više

Vandali oskvrnuli spomenik palima za slobodu na gradskom groblju

Na gradskom groblju u Labinu jutros su naši djelatnici zatekli grozan čin. Naime, na spomeniku palim borcima za slobodu i zidu na samom novom ulazu u groblje iscrtana su nacistička znakovlja. Slučaj je odmah prijavljen policiji, te su naši djelatnici odmah započeli s čišćenjem ovih sramotnih natpisa.

„1.MAJ već uklanja posljedice vandalskog ponašanja i vrlo  brzo ćemo sve očistiti i sanirati. Jasno da apeliramo na građane da ne čine takve nepametne stvari za naš grad, no nećemo ostati samo na apelu. Već smo naručili kamere i daljnji vandalizam planiramo suzbiti video nadzorom.“ –  istaknuo je Alen Golja, direktor 1.MAJ-a.

„Ovakvi izljevi vandalizma su za svaku osudu, no vandalima jedna stvar očito nije jasna – oni na kraju plate čišćenja i sanacije. Svakom normalnom je jasno kako bi bilo pametnije taj novac potrošiti na djecu ili sport u gradu. No, kao i dosad, mi ćemo to urediti u najkraćem roku i nastaviti živjeti svoj život utemeljen na antifašističkim vrijednostima. Kako bismo prevenirali ovakve incidente u budućnosti, uvest ćemo video nadzor.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovog vikenda stiže u Vinež

Fotografija Mjesni odbor Vinež.

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (30. studeni i 1. prosinac) u Vinežu, i to na Krvovoj placi. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežura i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je građanima besplatna, a mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Odmah zatim, u ponedjeljak i utorak, MRD premještamo na parkiralište Doma kulture “Riko Milevoj”, a zatim slijede Kapelica i Presika.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu i četvrtak u Rapcu kod “Zelen drage”

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno u srijedu i četvrtak (27. i 28. studeni) u Rapcu kod restorana “Zelen draga“. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj vikend (subota i nedjelja) MRD stiže na Vinež (Krvova placa).

(više…)

Više

U Labinu i Raši održane predstave u vrtićima

IMG-a9f230ac6ccb7fdf7cb262ad4bd643ce-V (1)

Jučer je u centralnom vrtiću “Pjerina Verbanac”, te područnom odjeljenju Raša odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“ u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“. Predstava o Bubici Loli,  inspirirana istoimenom slikovnicom “Lola spašava svijet – odvajanje otpada”, oduševila je najmlađu publiku oba vrtića. Uz niz lako pamtljivih pjesmica, djeca su vrlo brzo zapamtila stihove te su zajedno s glumcima pjevali pjesmice na temu pravilnog odvajanja otpada. Papir u plavu, plastika u žutu, a staklo u zelenu kantu – pouka je ove predstave koju je režirala i producirala Nataša Tepša Budija.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u ponedjeljak i utorak na Prohaski

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog ponedjeljka i utorka (25. i 26. studenog) na Prohaski u Rapcu. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  U nastavku tjedna MRD će biti premješten kod restorana “Zelen draga” (srijeda i četvrtak). Nakon toga slijede Vinež, Kapelica i Presika.

(više…)

Više

Zelene navike za održivu Labinštinu: Premijera predstave za djecu “Lola spašava svijet”

Jučer je u vrtićima u Pićnu i Kršanu premijerno odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“ u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“. Predstava o bubici Loli  koncipirana je na istoimenoj slikovnici “Lola spašava svijet – odvajanje otpada“, te je oduševila mališane oba vrtića. U izvedbi teatra “Happy Things Academy” iz Rijeke, Lola se pojavljuje u snu djevojčice Meri te ju tamo upoznaje s aktualnim okolišnim problemima nakon čega Meri, duboko uznemirena tužnim prilozima s televizije, obećava pomoći zaštititi i očuvati okoliš počevši od odvajanja otpada u svom kućanstvu. Uz „repericu“ baku Zlaticu i njezine čarobne balone, Meri se budi iz sna te zajedno s roditeljima počinje pustolovinu očuvanja prirode, okoliša, životinja, rijeka i mora kroz način pravilnog odvajanja te recikliranja otpada.

(više…)

Više

Zelene navike za održivu Labinštinu: Prezentirana slikovnica za djecu

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” predstavljena je i edukativna slikovnica za vrtićku djecu, a koju možete vidjeti klikom OVDJE. Buba Lola glavni je lik slikovnice, a njen je cilj naučiti ljude kako selektivno odvajati otpad i tako sačuvati njen (i naš) san o čistoj i zelenoj prirodi. Također, već danas u Pićnu i Kršanu odigrati će se i prve posebno osmišljene predstave za djecu.

Više

Zelene navike za održivu Labinštinu: Otvorena izložba dječjih radova

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” otvorena je izložba “recikliranih” radova učenika osnovnih škola sa područja Labinštine. Izložba se organizira u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog) koji  se ove godine obilježava po deseti put. Kao što je i najavljeno, na izložbi je postavljeno stotinjak radova, od kojih je bilo izrazito teško odabrati najbolje ili najvrjednije radove. Radove možete pogledati u galeriji na poveznici OVDJE.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u utorak i srijedu u Tupljaku

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka i srijede (19. i 20. studenog) u Tupljaku, i to na parkiralištu kod trgovine. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Time je završen višednevni obilazak teritorija Općine Pićan sa MRD-om.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu i nedjelju u Most Pićnu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (16. i 17. studenog) u Most Pićnu, i to kod raskrsnice za Sv. Katarinu. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Idući tjedan MRD stiže u Tupljak (utorak i srijeda).

(više…)

Više

U ponedjeljak otvorenje izložbe dječjih “recikliranih” radova

U sklopu edukativnih aktivnosti projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” pozivamo vas na otvorenje izložbe “recikliranih” radova u ponedjeljak, 18.11.2019. godine, u Gradsku knjižnicu Labin s početkom u 11,00 sati. Izložba “recikliranih” radova organizira se u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog), a biti će predstavljeni radovi učenika osnovnih škola Labinštine.
(više…)

Više

U četvrtak i petak mobilno reciklažno dvorište u Sv. Katarini

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog četvrtka i petka (14. i 15. studenog) u Sv. Katarini, i to kod raskrsnice za Andretići. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj tjedan MRD stiže i u Most Pićan (subota i nedjelja), a idući tjedan u Tupljak (utorak i srijeda).

(više…)

Više

Obavijest za mještane Martinskog i okolice u vezi odvoza miješanog komunalnog otpada

Tijekom zimskih mjeseci (odnosno, do kraja veljače) na dijelu teritorija Općine Sv. Nedelja izmijeniti ćemo raspored odvoza miješanog komunalnog otpada. Tako ćemo u buduće odvoz vršiti svaki tjedan četvrtkom, a ne, kao do sada, petkom. Promjena rasporeda vrijedi isključivo za iduća mjesta: Martinski, Paradiž, Vela Čemparovica, Mala Čemparovica, Merlini, Čekuti, Frkalonci, Ružići, Rašani i Baloti.

Više

U utorak i srijedu mobilno reciklažno dvorište u Oriču

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka i srijede (12. i 13. studenog) u Oriču, i to kod autobusne stanice na glavnoj cesti. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj tjedan MRD stiže i u Sv.Katarinu i Most Pićan.

(više…)

Više

Posebni spremnici za pepeo u Labinu od ponedjeljka

Kako ulazimo u sezonu loženja aktualizira se i problem odlaganja nusprodukta gorenja – pepela. Napominjemo da je potrebno pepeo ohladiti prije odlaganja u spremnike. Oni koji imaju vrt mogu ga taložiti u vrtu. Što se tiče urbanog dijela Labina, 1.MAJ postaviti će posebne spremnike za pepeo. Prije svega, posebni zeleni spremnici s natpisom biti će postavljeni na lokacijama polupodzemnih spremnika, a po potrebi i na drugim lokacijama u Labinu.

Molimo da nikako ne odlažete pepeo u polupodzemne spremnike. Ohlađeni pepeo potrebno je odložiti u vrećice prije ubacivanja u namjenske spremnike. Ovi posebni spremnici biti će postavljeni isključivo za pepeo, te molimo građane da ih ne koriste za druge vrste otpada.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu i nedjelju u Pićnu

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ove subote i nedjelje (9. i 10. studenog) u Pićnu, i to na proširenju na ulazu. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Idući tjedan MRD stiže u Orič, Sv.Katarinu i Most Pićan.

(više…)

Više