Započeli radovi na proširenju groblja Skitača

Krajem listopada započeli su radovi na proširenju groblja Skitača. Izvođač radova je Obrt Rakos, a radove vrijedne 441.328 kuna bez PDV-a financira Općina Raša. Rok dovršetka radova je 60 dana. Do sada su izvršeni iskopi, a slijede stabilizacija postojećeg kamenog zida, betoniranje ogradnih i potpornih zidova te nasipavanje terena zemljom. Bruto tlocrtna površina proširenja groblja iznosi 323,89 m2. Radovima na proširenju formirati će se plato za novih 46 grobnih mjesta. Nakon slijeganja materijala urediti će se pristupne staze i izgraditi zajednička kosturnica.

Više

Markat zatvoren na blagdan Svih svetih

Obavještavamo građanke i građane da sutra (1. studenog) markat neće biti otvoren. Naime, sutra se obilježava blagdan Svih svetih, te je to jedan od samo četiri dana na godinu kada naš markat uzima predah. Već od petka ponovno smo s vama i ponovno vas očekuju primamljivo svježe namirnice.

Više

Komemorativni centar Labin: Radno vrijeme cvjećarne i ureda administratora povodom blagdana Svih svetih

Idućeg tjedna stiže nam 1. studeni kada se obilježava blagdan Svih svetih. Prigodna prodaja lončanica krizantema i dalje se odvija u našim cvjećarnama u sklopu Komemorativnog centra u Labinu, te na labinskom markatu. Također, ove nedjelje (28. listopada), kao i na sam blagdan, cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra biti će otvorena od 8,00 do 19,00 sati. Na usluzi građanima na blagdan biti će i ured administratora u Komemorativnom centru, i to od 8,00 do 16,00 sati.

Nakon blagdana mijenja se radno vrijeme cvjećarne Komemorativnog centra, pa će od 2. studenog raditi u vremenu od 8,00 do 17,00 sati radnim danima i subotama, a nedjeljama i praznicima od 8,00 do 13,00 sati.

 

 

Više

Zimsko radno vrijeme reciklažnog dvorišta na Starcima

Obavještavamo cijenjene korisnike da naše reciklažno dvorište na Starcima (Pulska b.b., u blizini Veterinarske stanice) od danas, 22. listopada 2018. godine, prelazi na zimsko radno vrijeme. To znači da će od ponedjeljka do petka reciklažno dvorište biti otvoreno od 10,00 do 17,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati. Nedjeljom i praznikom biti će zatvoreno.

Više

Sutra nas očekuje aktivna subota na Katurama – pridružite se

Mjesni odbor Labin Kature u suradnji sa 1.MAJ-em d.o.o. i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u subotu 13.10.2018. u vremenu od 10 do 13 sati organizira sadnju trave i samoniklog bilja na području oko igrališta na Katurama. Pozivaju se građani i građanke da zajedno sa svojim obiteljima i susjedima u sklopu programa Aktivni u zajednici sudjeluju u sadnji. Program sadnje odvijati će se uz pomoć radnika iz 1.MAJ-a d.o.o.

Više

Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti polupodzemnih kontejnera (spremnika) za komunalni otpad sa sustavom kontrole ubacivanja otpada

Na temelju članka 198. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (”Narodne novine”, broj 120/16; dalje u tekstu: ZJN), te članka 9. stavka 1. Pravilnika o planu nabave, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi tržišta u javnoj nabavi („Narodne novine“, broj 101/17; dalje u tekstu: Pravilnik), Stručno povjerenstvo za  javnu nabavu 1.MAJ-a d.o.o., Labin, u predmetnom postupku javne nabave objavljuje Poziv svim zainteresiranim gospodarskim subjektima za prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti polupodzemnih kontejnera (spremnika) za komunalni otpad sa sustavom kontrole ubacivanja otpada.

(više…)

Više

Uskoro nabava novih 24 kompleta polupodzemnih kontejnera

Uzimajući u obzir brojne prednosti polupodzemnih kontejnera, 1.MAJ krenuti će u javnu nabavu 24 kompleta polupodzemnih kontejnera. Ti kompleti uključuju kontejnere za miješani komunalni otpad, za papir i karton, za plastičnu i metalnu ambalažu te za staklo.

Polupodzemni kontejneri za miješani komunalni otpad opremiti će se i posebnim bubnjevima koji prihvaćaju određenu količinu otpada (25 litara), a mogu ih koristiti samo korisnici s posebnim karticama što omogućuje kvalitetno praćenje količina otpada po korisniku. Polupodzemni kontejneri postaviti će se po Labinu, Starom gradu, Rapcu, Sv. Marini i u Ravnima, a biti će na raspolaganju obližnjim zgradama.

Ti kontejneri imaju znatno veće zapremnine od dosadašnjih zajedničkih spremnika, a zbog činjenice da su ukopani u zemlju estetski doprinose uređenosti okoliša. Takvi kompleti već su ranije postavljeni na četiri lokacije (Istarska ulica, Prilaz Vala, Ulica Zelenice i Prtlog).

Više

Uređuje se okoliš vrtića na Vinežu

Ovoga tjedna radnici 1.MAJ-a uređuju okoliš područnog vrtića na Vinežu. Vineški će se mališani uskoro zaigrati u šarenijem, čišćem i sigurnijem prostoru. Čiste se i saniraju vaze u koje će se posaditi novo cvijeće, orezuju se stabla, uklanjaju se suhe grane, kosi se i uređuje kompletni teren. Uz sve to, posaditi će se i nove voćke – višnja i trešnja – donacije Mjesnog odbora Vinež.

Više

U rujnu stižu računi za srpanj i kolovoz

Obavještavamo cijenjene korisnike da će trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. korisnicima tijekom rujna poslati račune za korištenje javne usluge odvoza otpada prema novom cjeniku. Računi se odnose na srpanj i kolovoz te predstavljaju prve račune izdane prema novom načinu obračuna, a koji više za osnovu ne koriste kvadraturu stambenog prostora već broj članova domaćinstva.

Računi će tako stići nešto kasnije, a razlog su opsežne pripreme za prijelaz na novi sustav gospodarenja otpadom i opseg od preko 12.000 korisnika koje promjene obuhvaćaju i čiji su računi morali biti obračunati po novim kriterijima. Ujedno se ispričavamo na teškoćama. Također, svim onim korisnicima koji su ostvarili pravo na manje posude prema pravilno popunjenoj Izjavi o načinu korištenja javne usluge, a nismo izvršili zamjenu posude na terenu, obračun će se izvršiti prema manjoj posudi.

Više

Obavijest za kartice polupodzemnih kontejnera

Važna obavijest u vezi polupodzemnih kontejnera za stanare Istarske ulice, Prilaza Vala i Zelenice u Labinu te naselja Duga Luka (Prtlog). Mole se stanari na adresama:

 • Istarska 5, 7, 9, 11, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28 i 30,
 • Prilaz Vala 3, 4, 5, 6, 8, 10 i 11,
 • Zelenice 3, 5, 7, 9, 11, 13 i 15,
 • Duga Luka (Prtlog),

da se jave 1.MAJ-u radi podizanja kartica za polupodzemne kontejnere.

 

Naime, od ponedjeljka kreće uklanjanje dosadašnjih spremnika za miješani komunalni otpad, a korištenje polupodzemnih kontejnera za stanare na tim adresama predviđeno je isključivo sa odgovarajućim karticama. Posjetite 1.MAJ na Vinežu  radi preuzimanja kartice.

Više

Obavijest o kvaru telefonske linije na tržnici

Obavještavamo korisnike naše tržnice u Labinu i cvjećarne 1.MAJ-a na tržnici  da je telefonska linija (broj: 854-949) privremeno u kvaru. Zbog toga ovih dana nije moguće uspostaviti poziv sa tržnicom i sa cvjećarnom na tržnici. Na našim stranicama uslijediti će obavijest kada linija bude ponovno u funkciji. Ispričavamo se na tehničkim problemima.

Više

Održan izbor najljepših vrtova i okućnica

U sklopu obilježavanja Dana Grada Labina danas su dodijeljene nagrade u tradicionalnoj akciji „Izbor najljepših vrtova i okućnica“ na području svih sedam mjesnih odbora. Na području MO Vinež nagrađena je obitelj Šumberac-Miletić, MO Ripenda Romina i Raul Peruško, MO Labin-donji Mirela i Serđo Hrvatin, MO Kature Marija i Michael Dremelj, MO Kapelica Ivan i Rosana Škopac Kiršić, MO Rabac Mauricio i Larisa Griparić Batelić te u MO Labin-gornji Ines i Đani Juričić.

Obitelj Juričić nagradu za najljepši vrt dobila je i na prvom izboru prije deset godina. U ime komisije koja je odlučivala o najljepšim vrtovima i okućnicama Lori Luketa Dagostin iz trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., koji zajedno s Gradom i njegovom turističkom zajednicom i provodi ovu akciju, kazala je kako su kriteriji za odabir najljepših stil i usklađenost s okolnim prostorom, pravilan izbor i njega biljaka, mediteranski elementi i poštivanje tradicije, a nagrađuje se i višegodišnji trud. Čestitajući nagrađenima labinski gradonačelnik Valter Glavičić rekao je kako okoliš svi zajedno gradimo. Vlasnici najljepših vrtova i okućnica nagrađeni su grafikom „Garofula“ akademskog kipara i slikara Josipa Diminića, knjigom „400 vrtnih biljaka“ i poklon bonom u vrijednosti od 200 kuna kojeg mogu iskoristiti u cvjećarnicama 1.MAJ-a.

Više

Oplemenjen okoliš table dobrodošlice našeg grada

Naš sjeverni ulaz u grad, tamo na putu od Dubrove prema Labinu, uljepšan je prije nekoliko mjeseci lijepom dizajnerskom ulaznom tablom dobrodošlice. Ovih dana tabla je dobila i okoliš kakav zaslužuje: šumsko kamenje i oleandar na bijeloj rizli podarili su novo okruženje tabli dobrodošlice. Želimo vam sigurnu vožnju i ugodan pogled.

Više

Prekopat će se grobovi za koje nije plaćena naknada

Obavještavamo građane da je u planu prekopavanje grobova za koje grobna naknada nije plaćena više od deset godina. Grobovi na području Grada Labina i Općine Raša koji se ne koriste 15 godina mogu se dati na korištenje nakon protoka roka od 15 godina od posljednjeg ukupa. Isto se može učiniti i za grobnicu, ali je u tom slučaju rok 30 godina. Popis grobnih mjesta za koja su stečeni uvjeti za proglašenje napuštenima nalazi se u u redu Uprave groblja. Prvi prekopi počet će se vršiti za šest mjeseci.

Više

Osvježenje za dječje igralište u centru Labina

Dječje igralište u Ulici Zelenice (točnije kraj bivšeg „Fista“) oprema se novim spravama. Prošli tjedan počeli su radovi uklanjanja postojećih sprava te postavljanje novih četiri. Radi se o spravama dobavljača „Usluga Pakrac“, a vrijednost sprava sa montažom iznosi 96.000 kuna. Popularna „kućica“, košara ljuljačka te ljuljačka na opruzi, tj. “konjić”, zasigurno će razveseliti naše najmlađe.

Radnici 1. MAJ-a d.o.o. izveli su pripremne radove kako bi sve bilo spremno za montažu. Ovaj tjedan bit će montirane i zaštitne gume. Mole se građani da ne koriste navedene sprave dok se temelji ne posuše i montiraju zaštitne gume, nakon čega vjerujemo da će mališani uživati u ovom popularnom i obnovljenom dječjem igralištu u samom centru našega lijepoga grada!

Više

Postavljen polupodzemni kontejner u centru

Nakon što su ovaj tjedan postavljeni polupodzemni kontejneri zapremnine 5 m3 za miješani komunalni otpad u Istarskoj ulici i u Prilazu Vala, danas je takav kontejner postavljen i u Ulici Zelenice. Točnije, na cesti koja prolazi kraj pošte i iza SC “Franko Mileta”. Ondje su od ranije postavljeni polupodzemni kontejneri za odvojeni otpad, a sada im je pridružen i za miješani komunalni otpad.

Više

Danas postavljen polupodzemni kontejner u Prilazu Vala

Danas je 1.MAJ d.o.o. nastavio sa postavljanjem polupodzemnih kontejnera za miješani komunalni otpad u Labinu. Nakon što je jučer kontejner postavljen u Istarskoj ulici, danas je isti takav kontejner zapremnine 5 m3 postavljen u Prilazu Vala, i to uz postojeće polupodzemne kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada. Sljedeći će biti postavljen u Ulici Zelenice, točnije na cesti koja prolazi kraj pošte te iza dvorane SC “Franko Mileta”, a gdje također već postoje kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada.

Više

Počela ugradnja polupodzemnih kontejnera u Labinu

U Istarskoj ulici na Katurama danas je u tijeku ugradnja polupodzemnog kontejnera za miješani komunalni otpad. Inače, još od ranije na toj lokaciji postavljeni su takvi kontejneri za odvojeno sakupljanje otpada (papir i karton, plastična i metalna ambalaža te staklo).  Ovakvi polupodzemni kontejneri veće su zapremnine (po 5 m3, osim onih za staklo koji su zapremnine 3 m3) te se estetski lijepo uklapaju u prostor. Kontejneri za miješani komunalni otpad biti će opremljeni bubnjem za mjerenje količine otpada, a koristiti će ih moći samo stanari višestambenih zgrada kojima su namijenjeni. Veći dio kapaciteta kontejnera ukopan je pod zemlju.

(više…)

Više

Zeleni otoci će se češće prazniti

Iznimno nas raduje što su građani dobro prihvatili odvajanje otpada putem tzv. “zelenih otoka” (lokacija na kojima su postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje papira i kartona, plastične i metalne ambalaže te stakla). Zbog toga prelazimo na učestalije pražnjenje “zelenih otoka”, i to svakih sedam dana (dok je do sada u planu bilo svakih 15 dana).

 

Također, molimo pojedine neodgovorne korisnike da se pridržavaju namjene posuda te da na “zelene otoke” ne odbacuju miješani komunalni otpad. Zajedno steknimo zelene navike.

Više

Dovršena nova mrtvačnica u Sv.Lovreču

Nedavno je dovršena nova mrtvačnica na groblju u Sv.Lovreču. Ovih dana ishodovana je uporabna dozvola, a okoliš je oplemenjen tisama i visećim cedrovima koji će svojom ljepotom uokviriti sliku novog objekta. Novom mrtvačnicom upravljati će 1.MAJ d.o.o., a radove je financirala Općina Raša. U narednom razdoblju biti će uklonjen objekt stare mrtvačnice na čijem će se mjestu sagraditi nova grobna mjesta i time povećati kapacitet groblja.

Više

Važna obavijest iznajmljivačima u domaćinstvu

Prema Odluci o plaćanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada za kućanstva koja se bave iznajmljivanjem u domaćinstvu (jednom) objektu, obračunski period za takve iznajmljivače biti će od 1. lipnja do 30. rujna svake godine (četiri mjeseci godišnje). Prethodno je najavljeno da će obračunski period biti od 1. travnja do 30. rujna (šest mjeseci), no odlučeno je da ostaje kao i prethodnih godina.

Iznajmljivačima će se obračunati usluga prikupljanja sukladno važećem Cjeniku. To znači da će, ovisno o broju ležajeva, plaćati cijenu obavezne minimalne javne usluge te cijenu javne usluge za količinu predanog miješanog komunalnog otpada. Volumen prema kojemu se vrši obračun je 80 litara za iznajmljivače sa jednim do četiri ležaja, 120 litara za pet do osam ležajeva, a 240 litara za devet ili više.

Više

Natječaj za zakup poslovnog prostora na tržnici

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 28. lipnja 2018. godine objavljuje sljedeći

 

N A T J E Č A J

za davanje poslovnog prostora u zakup

(više…)

Više

Stigli novi polupodzemni kontejneri

Danas su na skladište 1.MAJ-a dostavljeni polupodzemni kontejneri, a uskoro će biti postavljeni na planiranim lokacijama. Polupodzemni kontejneri za miješani komunalni otpad postaviti će se na postojećim lokacijama u Ulici Zelenice (iza SC “Franko Mileta”), na Katurama (Prilaz Vala i Istarska ulica) te u Prtlogu gdje će se također postaviti i tri polupodzemna kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada (plastična i metalna ambalaža, papir i karton te staklo).

Kontejneri za miješani komunalni otpad imati će bubnjeve za mjerenje količine otpada te će ih moći koristiti samo okolni stanari kojima će se dodijeliti kartice za korištenje.

Više

Šetnica na Girandelli poprimila ljetnu formu

U prekrasnom Rapcu, biseru Kvarnera, nastavilo se sa uređenjem gradskog dijela šetnice (od svjetionika prema Girandelli). Na prekopanu zemlju posađeni su prekrasni tamarisi i afrički ljiljani koji će svojim bojama osvježiti šetnicu. Dodatnu ljepotu omogućiti će tobirovac, a tim radovima šetnica je poprimila novu ljetnu formu. Nadamo se da će i građani i gosti potražiti odmor od ljetnih vrućina na šetnici uz more. Sigurni smo da se neće razočarati.

Više

Danas prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom u Raši

U četvrtak, 14. lipnja, s početkom u 18 sati održati će se u Raši prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom. Događaj će biti organiziran u prostorijama RKUD Rudara. Građani će moći saznati što se točno mijenja uvođenjem novog sustava, koje investicije u gospodarenju otpadom su pred nama, kako će se ubuduće obračunavati cijena odvoza otpada i slično. Zajedničkim snagama stvaramo čišću Labinštinu.

Više

1.MAJ sudjelovao na izbornoj skupštini Zajednice za društveno odgovorno poslovanje

U ponedjeljak, 11. lipnja, u Zagrebu u sjedištu Hrvatske gospodarske komore održana je izborna skupština Zajednice za društveno odgovorno poslovanje. Na skupštini je svog predstavnika imao i 1.MAJ d.o.o., a za predsjednicu Zajednice izabrana je Andreja Pavlović iz društva Hauska i Partneri d.o.o.

Zajednica okuplja društva koja su predvodnici društveno odgovornog poslovanja te koji svojim djelovanjem žele potaknuti i ostale na primjenu odgovornih praksi u svakodnevnom poslovanju.

Zajednica će aktivnostima obuhvatiti ciljeve održivog razvoja te će pomoći svim gospodarskim subjektima i poslovnoj zajednici u cjelini u razumijevanju i prilagodbi poslovanja novim poslovnim principima.

1.MAJ d.o.o. prepoznao je važnost društveno odgovornog poslovanja koji predstavlja pravu horizontalnu temu i svojim obuhvatom promiče ukupni gospodarski i socijalni razvoj države. Društvo je u istraživanju indeksa društveno odgovornog poslovanja za 2017. godine ostvarilo natprosječni broj bodova u svih sedam područja istraživanja u svojoj skupini (javna društva).

Više

U srijedu prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom u gradskoj knjižnici

Dođite u srijedu, 13. lipnja 2018., u 18,00 sati na prezentaciju novog sustava gospodarenja otpadom. Prezentacija će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Kako odabrati adekvatnu posudu? Kako će se vršiti naplata u višestambenim objektima? To, i sve ostalo što vas zanima o novom sustavu gospodarenju otpadom možete doznati u srijedu.

Već dan kasnije prezentacija će biti održana i u RKUD Rudaru u Raši.

Više

Uređenje šetnice na Girandelli

Grad Labin dobio je 135.000 kuna iz EU izvora za uređenje plaže u Rapcu na području Girandelle. U projektu su mogle sudjelovati samo posebno čiste plaže i one koje svojim izgledom doprinose ukupnom okolišu. Takve plaže dobile su dodatnu stimulaciju za kvalitetno uređenje i poboljšanje funkcionalnosti.

Hortikulturno uređenje okolne šetnice odradio je 1. MAJ koji je jedan dio šetnice uredio novim vazama s biljkama penjačicama, a uz postojeće lovore posadile su se gaure. Na okolnu pripremljenu zemlju rastegnulo se bijeli kamen i rizlu. Radi se o novom dizajnu uređenja i nadamo se da će se svidjeti brojnim građanima i gostima koji šetnicu koriste.

Više

1.MAJ d.o.o. nagradio školarce izletom i predstavom

Osnovna škola “Ivo Lola Ribar” već nekoliko godina redovito obnavlja status eko škole. Tijekom ove školske godine  2017./2018. provodili su niz aktivnosti vezanih uz očuvanje okoliša. Započeli su s prikupljanjem plastičnih čepova. Učionice su bile zakrčene kartonskim kutijama prepunih čepova. Svi su se jako angažirali oko prikupljanja. Trud je ponosno nagradilo trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. izletom i kazališnom predstavom u Brseču.

(više…)

Više

Novi sustav gospodarenja otpadom

slika (1)

Cilj novog sustava gospodarenja otpadom je uspostava kvalitetnog i učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i zaštitom ljudskog zdravlja temeljeno na principu „onečišćivač plaća“.

Najznačajnije mjere novog sustava gospodarenja otpadom su:

 • Poticanje odvojenog sakupljanja otpada
 • Sakupljanje na kućnom pragu
 • Uvođenje stimulativnih mjera pri naplati javne usluge prikupljanja komunalnog otpada prema sastavu i količini
 • Uvođenje naknade za odlaganje komunalnog otpada
 • Poticanje kućnog kompostiranja

U toku mjeseca lipnja na kućne adrese svim korisnicima usluge bit će dostavljene Izjave o načinu korištenja usluge gdje će korisnici moći izabrati posudu za miješani komunalni otpad odgovarajućeg volumena. Naš prijedlog posude zaduženja za svakog pojedinog korisnika bit će dimenzioniran na odvoz jednom tjedno i na odvajanje od 50 %. Uz same Izjave korisnici će dobiti i brošure kako bi se informirali o promjenama koje ih očekuju a u kolovozu ih očekuje novi način obračuna usluge.

Naravno da sustav neće moći zaživjeti odmah, ali u suradnji sa građanima sustav ćemo prilagođavati zahtjevima građana.

Cjenik javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada (CJU) možete pogledati OVDJE.

Više

Uskoro se uvodi novi sustav naplate odvoza otpada

Press konferencija u Pazinu

Danas je u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održana zajednička press konferencija svih komunalnih poduzeća Istre o uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji.

Cilj novog sustava gospodarenja otpadom je uspostava kvalitetnog i učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i zaštitom ljudskog zdravlja.

Uvodni govor zajedničke konferencije održao je predsjednik uprave pazinske Usluge Dragan Šipraka nakon kojeg je slijedila kratka prezentacija gospodarenja komunalnim otpadom u Istarskoj županiji koju je vodio predsjednik uprave labinskog  1. MAJ-a Alen Golja.

(više…)

Više

Uređuju se kružni tokovi

Uređivanje rotora na Vinežu u proljeće 2018.

Topli dani pravo su vrijeme za uređivanje okoliša, a radnici 1.MAJ-a ovih dana pažljivo uređuju kružne tokove jednog po jednog. Sadi se cvijeće i tako definira šareni izgled tih predivnih oaza. Raduju nas brojne pohvale na račun uređenja kružnih tokova i njihovoj estetskoj vrijednosti u slici našega kraja. Kružni tok na ulazu u Labin kod Katura je uređen, a trenutno je u tijeku uređenje onoga na Vinežu.

Više

Mobilno reciklažno dvorište idućih dana na Vinežu

MRD

Mobilno reciklažno dvorište danas nastavlja svoju godišnju turneju po naseljima Grada Labina. Sve do ponedjeljka biti će postavljeno na Vinežu preko puta Doma kulture “Riko Milevoj”. Radno vrijeme je uvijek od 10,00 do 17,00 sati.

Putem njega omogućava se prikupljanje većeg broja različitih vrsta otpada kao što su papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje, glomazni otpad (postavljen je posebni kontejner za glomazni otpad).

Na mobilnom reciklažnom dvorištu na raspolaganju je djelatnik zadužen za prihvat otpada od strane građana i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Više

Od danas prikupljanje selektivnog otpada u Nedešćini, od subote na Štrmcu

Nove posude za Općinu Sv.Nedelja

Obavještavamo cijenjene korisnike s područja naselja Nedešćina da, prema utvrđenom rasporedu, od danas započinje prikupljanje selektivnog otpada. Već danas na rasporedu je pražnjenje “žutih” posuda, odnosno prikupljanje plastične i metalne ambalaže. Na Štrmcu isto je na rasporedu ove subote.

Daljnji raspored prikupljanja plastične i metalne ambalaže, papira i kartone te staklene ambalaže na području naselja Nedešćina i Štrmac možete pronaći – OVDJE.

Više

Projektu “Zelene navike za održivu Labinštinu” pola milijuna kuna iz EU fondova

EU fondovi

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., specifični cilj – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

U sklopu navedenog, Grad Labin je u dogovoru sa trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o. i općinama Labinštine 22. veljače prijavio projekt pod nazivom „Zelene navike za održivu Labinštinu“, a projekt obuhvaća područje cijele Labinštine s 22.590 stanovnika prema popisu stanovništva iz 2011. godine. U projektnom timu također su sudjelovali predstavnici trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o.

(više…)

Više

Rabac i Labin uredni dočekuju Tour of Croatia

DSCN0052

Izuzetno nas raduje da će zanimljiva biciklistička utrka Tour of Croatia proći i kroz naše predivne krajeve. Sutra (subota, 21. travnja 2018. godine) startom u Rapcu u 12:40 sati biciklisti kreću kroz Stari grad sve do Salakovci, a potom prolaze Kapelicom, centrom Labina, te kroz Kršan na putu za Pazin. Najteža etapa ovogodišnjeg Toura nastavlja se potom prijelazom preko Učke do Kastavštine, nakon čega slijedi povratak na Učku gdje i cilj.

Potrudili smo se da Rabac i Labin uredno dočekaju Tour i televizijski prijenos kroz koji će biti prezentirani na šest kontinenata. Tour of Croatia može se pratiti televizijskim prijenosom, bilo kuda uz trasu etape, a biti će organizirana i tri posebna gledateljska punkta  – u Rapcu, Starome gradu i u centru Labina (Zelenice).

Više

Mobilno reciklažno dvorište prije ljeta i u Općini Raša

mrd7

Općina Raša i ove godine omogućuje građanima prikupljanje iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva putem mobilnog reciklažnog dvorišta kojega će postaviti 1.MAJ d.o.o. Mobilno reciklažno dvorište bit će dostupno na šest lokacija u terminima kako slijedi:
– 24. travnja: Koromačno (10-17 sati) – makadamsko parkiralište na ulazu u naselje,
– 8. svibnja: Ravni (10-17 sati) – na ulaz u naselje,
– 15. svibnja: Sv. Marina (10-17 sati) – parkiralište kod stare recepcije autokampa,
– 22. svibnja: Trget (10-17 sati) – veliko makadamsko parkiralište,
– 5. lipnja: Zartinj (10-17 sati) – kraj dječjeg igrališta,
– 12. lipnja: Kunj (10-17 sati) – kraj dječjeg igrališta.

(više…)

Više

Ovog vikenda 10. Sajam cvijeća u Labinu

10. Sajam cvijeća 2018.

 

Ovog vikenda, i to u petak i subotu (20.-21.04.2018.) od 9,00 do 18,00 sati, održati će se 10.Sajam cvijeća u Labinu na Trgu labinskih rudara.

Neće se samo u cvijeću uživati moći jer u petak će u šatoru biti održana i eno-gastro manifestacija “Si naši gušti”. U subotu će također biti živo jer već u 9,30 sati počinje predavanje Kima Paliske Smokovića, magistra inženjera hortikulture, iz Dives rasadnika i vrtova d.o.o., na temu “Korištenje jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka te trajnica u kreiranju novih krajobraznih površina”. Nakon predavanja održati će se još jedna gastro zakuska prilikom čega će labinske nevjeste doseljene iz dalekih zemalja prezentirati dio gastro ponude svojih domovina – Gušti celega sveta  (Rusija, Španjolska, Vijetnam, Brazil). Za glazbeni ugođaj u subotu od 10,30 pobrinuti će se uvijek zabavni Predrag Ljuna, nakon čega će nastupati i mažoretkinje, pomladak RKUD Rudara te plesni studio Skiribico Blu i dječji zbor Minicantanti.

Uz to, Sajam će biti popraćen gastro ponudom lokalnog ugostitelja Miljenka Iljadice – Mike, ali i ukusnim slasticama Dolce Frittelle. Izlagači će, osim rasadnika sa bogatim izborom cvijeća, na sajmu izložiti i keramičke proizvode, prirodne čajeve, kozmetičke proizvode OPG-ova, suvenire, čipku i razne druge rukotvorine.

Više

Od ponedjeljka podjela “žutih” i “plavih” kanti za Nedešćinu i Štrmac

Posude-Nedešćina i Štrmac

Obavještavamo korisnike sa područja naselja Nedešćina i Štrmac da će se podjela tzv.“žutih” i “plavih” kanti te namjenskih vrećica za selektivno odvajanje stakla organizirati od ponedjeljka, 16. travnja 2018. godine. Korisnicima će biti podijeljeni i informativni leci, kao i raspored odvoza za svibanj i lipanj. Očekuje se da će kompleti kanti biti podijeljeni tijekom travnja i svibnja. Žute kante služe za sakupljanje metalne i plastične ambalaže, a plave kante za sakupljanje papira i kartona. Uz to, dijeliti će se i zelene vrećice za sakupljanje stakla.

Ostala naselja Općine Sv.Nedelja zasada će i dalje za odvajanje otpada koristiti “zelene otoke” (lokacije na javnim površinama gdje su postavljeni veći spremnici za odvajanje otpada), a novi se postavljaju ovih dana. Danas je četiri kompleta postavljeno na području Mjesnog odbora Šumber (Šoteti, Grašići, Golomičari, Falori).

 

Više

Novi reciklažni otoci za Općinu Sv.Nedelju

media-share-0-02-04-1cc42452d1feff830245b3a1999e8540ee8906b23bf6ef96a65a71853cf5d7d4-Picture

Danas, 13. travnja 2018. godine, započelo je postavljanje dodatnih reciklažnih posuda na području Općine Sv.Nedelja (za plastičnu i metalnu ambalažu, za papir i karton te za staklo). Tako su danas postavljene posude na području Mjesnog odbora Šumber. Posude su postavljene u Šotetima, Golomičarima, Grašićima i Falorima. Takvi dodatni reciklažni otoci biti će postavljeni i u drugim mjesnim odborima, osim na područjima gdje će se uvoditi sustav sakupljanja selektivnog otpada “od vrata do vrata”.

 

Više

Uređeno igralište kraj škole na Vinežu

DSCN0089

Tijekom mjeseca ožujka 1.MAJ d.o.o. uredio je, na nalog Grada Labina, igralište kraj područne škole na Vinežu.

Pritom su postavljeni ivičnjaci oko igrališta, postavljena je geotekstil podloga, nasipana rizla i zatim postavljena gumena antistres podloga ispod sprava.

Više

Preuzeto novo vozilo za sakupljanje i odvoz otpada

Mitsubishi fuso canter - 2018.

Danas, 10. travnja 2018. godine, trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. preuzelo je novo vozilo za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada. Radi se o vozilu Mitsubishi fuso canter  3S13 čija je korisna nosivost otpada 490 kilograma, a volumen spremnika 5 metara kubnih. Pogon vozila je motor verzije EURO 6 snage 96 kW.

Ukupna cijena vozila nabavljenog putem leasinga je 586.323,77 kuna bez PDV-a, a opremljeno je i sustavom za identifikaciju posuda za otpad EcoMobile. Vozilo je nabavljeno javnom nabavom.

Više

Nadmetanje za prikupljanje ponuda za godišnji zakup stolova u ribarnici

informacija1

Na temelju članka 28. Društvenog ugovora, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 04. travnja 2018. godine objavljuje sljedeće

NADMETANJE

za prikupljanje ponuda za godišnji zakup prodajnog mjesta (stola)  u ribarnici na gradskoj tržnici Labin
(više…)

Više

Natječaj za davanje poslovnog prostora u zakup

natjecaj

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 04. travnja 2018. godine objavljuje sljedeći

 

N A T J E Č A J

za davanje poslovnih prostora u zakup

(više…)

Više

Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., odgovara na pitanja građana o novostima u sferi prikupljanja otpada

director-slika

Početkom ožujka počeo je s radom Županijski centar gospodarenja otpadom Kaštijun, a na Labinštini već je na snazi nova Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Što će to značiti za obične građane, kako će se ubuduće prikupljati otpad, hoće li i koliko poskupiti usluga odvoza smeća, kako će se usluga obračunavati i naplaćivati, samo su neka od pitanja koja zanimaju obične građane.

(više…)

Više

Na snazi III. stupanj pripravnosti zimske službe

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Radi najave nepovoljnih vremenskih prilika i početka snježenja, danas je na snazi III. stupanj pripravnosti zimske službe.

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. osiguralo je dovoljne količine soli i rizle te će se vršiti cijelodnevno preventivno posipavanje i čišćenje prometnica.

Mole se građani da se pridržavaju uputa Policijske uprave istarske.

Više

Uređeno dječje igralište u Rapcu

20180219_131325 20180219_131404

Rabački mališani dolaskom toplijeg vremena radovati će se igri na otvorenom. Proteklog tjedna 1.MAJ d.o.o. završio je sa uređenjem dječjeg igrališta u Lošinjskoj ulici u Rapcu. Tijekom uređenja postavljene su gumene podloge ispod nove sprave te su postavljeni ivičnjaci i rizla. Također, saniran je vrtuljak i postavljen na novo mjesto na igralištu. Radove je financirao Grad Labin.

 

Više

Vremenske neprilike odgodile postavljanje mobilnog reciklažnog dvoršita u Plominu i Boljevićima

mrd7

Obavještavaju se stanovnici Općine Kršan da se zbog vremenskih neprilika mijenja termin  postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta u naseljima Plomin i Boljevići (prethodno dogovoreni datumi: Plomin 26. – 27.02.2018., Boljevići 28.02.2018.). Obavijest o novom terminu biti će objavljena na web stranici trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., Općine Kršan i oglasnoj ploči Općine Kršan.

Više

Snijeg ponovno nakratko zabijelio Labinštinu

Snijeg

U dijelovima Labinštine noćas su pale manje količine snijega, no problema u prometu nije bilo. Tijekom dana snijeg se gotovo potpuno otopio. S obzirom da se narednih dana očekuju vrlo niske temperature, zimska služba 1.MAJ-a i dalje je u pripravnosti, soli za posipavanje ima sasvim dovoljno i građani se ne trebaju brinuti.

Više

Zimska služba spremno dočekala snijeg

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Jučerašnji dan donio je pravu zimsku, snježnu, atmosferu u naše krajeve. Već u 16:00 sati zimska služba koju vodi 1.MAJ d.o.o. stavljena je u III. stupanj pripravnosti. Za posipavanje cesta potrošeno je 15 tona soli i sipnine. Snijeg koji je padao cijelo popodne i večer najviše se nakupio na području Ripende Kosi, Bartići, Gore Glušići i Presike. Put prema Ripenda Kosi prohodan je bio od 00:30 sati, onaj prema Bartićima od 1:30 sati, a prema Gori Glušići od 3:30 sati. Danas u jutarnjim satima tim od 30 ljudi radio je na čišćenju pješačkih puteva, a u toku dana prometnice će se preventivno posipavati kako ne bi došlo do zaleđivanja kolnika.

Više

Mobilno reciklažno dvorište na području Općine Kršan tijekom veljače

mrd7

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će tijekom mjeseca veljače 2018. godine na području općine biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište. Raspored je sljedeći:

 • Potpićan (kod motela): 12.-13. veljače,
 • Kršan (kod caffe bara “Kršan”): 14.-15. veljače,
 • Vozilići: 16.-17. veljače,
 • Purgarija Čepić (kod caffe bara “Jezero”): 19.-20. veljače,
 • Šušnjevica (SRC): 21.-22. veljače,
 • Kožljak (parking kod garaže DVD-a Kršan): 23.-24. veljače,
 • Plomin (kod groblja): 26.-27. veljače,
 • Boljevići (kod obrta “Alupako”): 28. veljače.

(više…)

Više

Prihvaćen Plan gospodarenja otpadom za Grad Labin

Labin - Stari grad

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 31. siječnja 2018. godine donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje od 2017. – 2022. godine – separat za Grad Labin. Na istoj sjednici donesena je i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina.

Više

Orezivanje platana u Raši

Orezivanje platana u Istarskoj ulici

Kako bi raške platane bile pune života i zasluženo zablistale, radnici 1.MAJ-a d.o.o. ovih dana ih orezuju. Danas su orezane platane u Istarskoj ulici, a nastaviti će se kraj Doma za starije i nemoćne osobe u Ulici Nikole Tesle narednih dana.

Više

Izgrađena staza u Viletama, saniraju se stepenice na Katurama

Staza - Vilete 13 i 15Stepenice poligon autoškole

Tijekom siječnja Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. izgradilo je stazu za pješake u Viletama između zgrada kućnih brojeva 13 i 15. Također, započela je sanacija stepenica na Katurama koje vode od poligona autoškole prema zgradi kućnog broja 8 u Prilazu Vala. Oba zahvata poboljšavaju uvjete za pješake i njihovu sigurnost, a radovi se vrše prema nalogu Grada Labina.

Više

Novi raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za Grad Labin i naselje Raša (siječanj-ožujak 2018. godine)

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da je izrađen raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za područje Grada Labina i naselja Raša za period od siječnja do ožujka 2018. godine. Prikuplja se plastična i metalna ambalaža putem žutih posuda, staklo putem zelenih vrećica te papir i karton putem plavih vrećica. Ukoliko ste potrošili vrećice, obratite nam se na telefon 855-375 (centrala) radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ili e-mailom na info@prvimaj.hr. Raspored možete vidjeti ovdje ili ispod članka.

(više…)

Više

Zbog Nove godine odvoz otpada predviđen za ponedjeljak izvršiti će se ove nedjelje

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da se odvoz miješanog komunalnog otpada neće vršiti u ponedjeljak 1. siječnja 2018. godine (Nova godina), već će odvoz koji je inače predviđen ponedjeljkom ovoga puta izvršiti u nedjelju 31. prosinca 2017. godine. Radi se o sljedećim lokacijama:

 • Zelenice – oko pošte,
 • Ul. Karla Kranjca, Ul. Antona Selana, Ul. Rudarska,
 • Ul. Matije Vlačića, Ul. Šćiri, Ul. Matka Laginje, Ul. Vjekoslava Spinčića, Ul. Dinka Vitezića, Ul. Zelenice,
 • Ul. Vilete,
 • Stari grad (Titov trg, Ul. Svete Katarine, Ul. Učka, Ul. Alda Negrija),
 • Stare Katuri,
 • Kature (Prilaz Kikova, Prilaz Griža, Prilaz Kršin, Prilaz Vetva, Ul. Svete Mikule, Ul. Istarska),
 • Principi,
 • Rabac,
 • Lovronci, Brdo, Gondolići, Ruklji, Kranjci, Junac,
 • Montozi, Smolići,
 • Dubrova, Vrećari, Nedešćina,
 • Šumber, Kraj Drage, Eržišće, Jurazini, Klapčići.

Više

Nacrt Plana gospodarenja otpadom i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na javnom su Savjetovanju

informacija1

Grad Labin otvorio je 27. prosinca 2017. godine Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za dva akta, i to: Nacrt Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje 2017.-2022. godine i Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina. Savjetovanje je otvoreno 30 dana i to od 27. prosinca 2017. godine do 26. siječnja  2018. godine.
(više…)

Više

Cvjećarna i markat zatvoreni na Božić

24232662_526000874441752_5494795735737480932_n

Obaviještavamo cijenjene kupce i druge zainteresirane da u ponedjeljak, 25. prosinca 2017. godine, na blagdan Božića neće raditi cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra u Labinu, kao ni labinska gradska tržnica – markat. U utorak, 26. prosinca 2017. godine (blagdan Sv. Stjepana), cvjećarna radi od 8:00 do 13:00 sati, a markat od 7:00 do 12:00 sati.

Više

Zbog Božića odvoz otpada predviđen za ponedjeljak izvršiti će se ove nedjelje

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da se odvoz miješanog komunalnog otpada neće vršiti u ponedjeljak 25. prosinca 2017. godine (Božić), već će odvoz koji je inače predviđen ponedjeljkom ovoga puta izvršiti u nedjelju 24. prosinca 2017. godine. Radi se o sljedećim lokacijama:

 • Zelenice – oko pošte,
 • Ul. Karla Kranjca, Ul. Antona Selana, Ul. Rudarska,
 • Ul. Matije Vlačića, Ul. Šćiri, Ul. Matka Laginje, Ul. Vjekoslava Spinčića, Ul. Dinka Vitezića, Ul. Zelenice,
 • Ul. Vilete,
 • Stari grad (Titov trg, Ul. Svete Katarine, Ul. Učka, Ul. Alda Negrija),
 • Stare Katuri,
 • Kature (Prilaz Kikova, Prilaz Griža, Prilaz Kršin, Prilaz Vetva, Ul. Svete Mikule, Ul. Istarska),
 • Principi,
 • Rabac,
 • Lovronci, Brdo, Gondolići, Ruklji, Kranjci, Junac,
 • Montozi, Smolići,
 • Dubrova, Vrećari, Nedešćina,
 • Šumber, Kraj Drage, Eržišće, Jurazini, Klapčići.

Više

Izjava o sukobu interesa

info

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi („Narodne novine“ broj: 120/2016) trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o., Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa sljedećim gospodarskim subjektima (u u svojstvu ponuditelja, člana zajednice ponuditelja, ili podizvoditelja odabranom ponuditelju):

 

 1. V.TECTA d.o.o., Kršan, Kršan 44 A, OIB: 51809701931
 2. TECMON d.o.o., Kršan, Kršan 44 A, OIB: 23326970015

Više

Odvoz otpada iz Potpićna srijedom i subotom, iz Štrmca četvrtkom

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike sa područja naselja Potpićan da će se odvoz miješanog komunalnog otpada ubuduće vršiti srijedom i subotom. Radi se o izmjeni novoga rasporeda odvoza za cijelo područje Općine Kršan (potpuni raspored objavljen je niže na stranici). Pritom će se odvoz iz naselja Štrmac (Općina Sv. Nedelja) vršiti četvrtkom, umjesto ponedjeljkom.

(više…)

Više

Stigle posude za selektivno prikupljanje otpada u Nedešćini i Štrmcu

Nove posude za Općinu Sv.Nedelja

Na parkiralištu 1.MAJ-a d.o.o. zaprimljene su nove posude za prikupljanje korisnog otpada na kućnom pragu u naseljima Nedešćina i Štrmac. Radi se o 370 komada žutih posuda od 120 litara za prikupljanje plastične i metalne ambalaže te 370 plavih posuda za prikupljanje papira i kartona. Za prikupljanje stakla domaćinstvima će biti podijeljene vrećice. Posude je nabavila Općina Sv. Nedelja.

 

U sklopu iste nabave uskoro će biti zaprimljeno i 19 tzv. “zelenih otoka” koji će biti postavljeni po raznim naseljima Općine Sv. Nedelja.

 

 

Više

Konstituiran novi Nadzorni odbor 1.MAJ-a d.o.o.

informacija1

Dana 30. studenog 2017. godine konstituiran je novi Nadzorni odbor trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., Labin. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Silvano Vlačić. Zamjenik predsjednika je Senad Pozderović. Članovi Nadzornog odbora su Feručo ČernjulValter FornažarKorado Ružić.

 

Više

Danas otežano prometovanje Istarskom ulicom

Mjesto radova u Istarskoj ulici

Obavještavamo građane da će, zbog radova na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama, promet dijelom Istarske ulice danas teći usporeno i otežano. Naime, danas od 7,00 do 15,00 sati planira se izvođenje prekopa na dijelu Istarske ulice, kraj kućnog broja 16, zbog čega će se promet na tom dijelu odvijati jednom trakom uz regulirano propuštanje prometa, a za što će se koristiti autobusna stanica.

Više

Rekonstrukcija dijela oborinske odvodnje u Istarskoj ulici

Rekonstrukcija odvodnje kraj Istarske 16

Ovih dana započeti su radovi na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama (kraj zgrade br. 16 u Istarskoj ulici) sa ciljem da se spriječi plavljenje ulaza u zgradu. Naručitelj radova je Grad Labin,  koji je ujedno izradio i projekt. Radovima će se izvršiti uklanjanje postojeće cijevi, a potom novom trasom dugom 33 m spojiti oborinsku odvodnju na drugi tok. Završetak radova planira se do kraja idućeg tjedna.

Više

Objavljen Operativni plan zimske službe 2017./2018.

Zimska služba

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, 7. studenog 2017. godine, donio je Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2017. – 2018.  godine za područje Grada Labina.

Pod Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Nerazvrstana cesta se smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

(više…)

Više

Obavijest za korisnike sa područja Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan ovaj mjesec provodi podjelu novih posuda za otpad za sva domaćinstva Općine Kršan. S obzirom da trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. otpad prikuplja na isti način kao do sada sve dok se ne kompletira podjela novih posuda, molimo korisnike da ne koriste nove posude dok se podjela ne dovrši na području cijele općine. O završetku procesa podjele te početku korištenja, korisnici će biti informirani putem medija i drugih sredstva informiranja.

Više

U Labinu otvoren prvi istarski “Humana Nova” sortirni centar

Otvaranje Humane Nove u Labinu

Danas je pokraj zgrade 1.MAJ-a d.o.o. u sklopu “Pijacala” otvoren prvi sortirni centar i skladište u Istri. Radi se o projektu Socijalne zadruge Humana Nova Istra, osnovane 2017. godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom te osoba iz marginaliziranih skupina u sektoru prikupljanja, sortiranja i prodaje rabljenog tekstila, tekstilne odjeće i obuće.

 

Tijekom 2018. godine u planu je zapošljavanje šest radnika/ice, od čega četvero s invaliditetom. Radove na sanaciji i opremanju zgrade financirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Ovaj društveno-poduzetnički pothvat potpuno su podržali 1.MAJ d.o.o. te Grad Labin, ali i brojne fizičke i privatne osobe s područja Labinštine i Istre.

 

U bližoj budućnosti započeti će i zajedničko projektiranje velikog centra održivosti, odnosno “pametnog parka ponovne uporabe” u Labinu, projekta vrijednog 2,5 milijuna eura za kojega se planira ishođenje sredstava iz fondova EU.

Više

Važna obavijest za stanovnike Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Obavještavaju se stanovnici Općine Kršan da će Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan započeti sa podjelom posuda za miješani komunalni otpad za sva domaćinstva. Podjela će započeti u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine, i trajati će tijekom čitavog mjeseca studenoga. Nove posude za otpad biti će evidentirane, tzv.“čipirane“.

(više…)

Više

Novi zeleni otok postavljen u Prilazu Vetva

Zeleni otok Prilaz Vetva 2, 4, 6, 8, 10, 12

Na Katurama je nedavno postavljen novi zeleni otok kao zatvoreni boks. Radi se o Prilazu Vetva, a zeleni otok je namijenjen kućnim brojevima 2, 4, 6, 8, 10 i 12. U sklopu zelenog otoka postavljene su posude za miješani komunalni otpad, papir i karton, plastičnu i metalnu ambalažu, staklo te za otpadne baterije. Unutar boksa postavljena je i ploča sa uputama što se odlaže u postavljene posude, a što se odvozi u reciklažno dvorište na Starci.

Više

Besplatni autobusi prema groblju u utorak i srijedu

Komemorativni centar Labin

Povodom blagdana Svih svetih Grad Labin organizira besplatne autobusne linije prema dolje navedenom voznom redu. Autobusi će voziti u utorak, 31. listopada te srijedu 1. studenog.

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 10:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 10:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 10:30

GROBLJE LABIN 10:50

POVRATAK KREĆE U: 12:40

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 14:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 14:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 14:30

GROBLJE LABIN 14:50

POVRATAK KREĆE U:  15:40

Više

Objavljujemo dobitnice nagradne igre markata

WP_20171026_08_58_48_Pro

Danas su u nagradnoj igri 1.MAJ-a d.o.o. i Radio Labina podijeljene tri nagrade iz naše cvjećarne na markatu. Objavljujemo imena dobitnica:

 • Bonsai maslina: Jasna Banišić,
 • Lončanica krizanteme: Bruna Licul,
 • Lončanica Anturiuma: Hana Redžepi.

Čestitamo dobitnicama, a sutra u novoj nagradnoj igri putem Radio Labina sretni dobitnik/ica dobiti će lončanicu krizanteme.

Više

Hortikulturno uređenje ispred velike dvorane SC “Franko Mileta”

media-share-0-02-05-f2f5f6c579a200680406800ad742fa5e27cbeedf0e3b6712f7b0fdd266c56e00-Picture

Novi sportski centar “Franko Mileta” u Labinu uz svoje dvije nove dvorane dobiva svoju završnu sliku. Uz sam ulaz velike dvorane posađene su ukrasne biljke. Pittosporumi i Teucriumi krasiti će sam ulaz, a u druge zemljane površine posađeni su Calistemon, Pyracantha i Arbutus unedo (planika). Pred današnje otvaranje obnovljene velike dvorane, sportski centar dobio je i hortikulturno uređenje visoke kvalitete kakvog i zaslužuje.

Više

Posebno radno vrijeme cvjećarne u nedjelju i na dan Svih svetih

22815153_508500026191837_1676605943598036485_n

Prilikom nadolazećeg dana Svih svetih naša cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra Labin raditi će i u nedjelju, 29.10.2017, i na dan Svih svetih (1.11.2017.) od 8,00 do 19,00 sati. Takvo radno vrijeme vrijedi i za radne dane i subote, a od četvrtka, 2.11.2017., radnim danom i subotom cvjećarna će biti otvorena od 8,00 do 17,00 sati, nedjeljom i praznicima od 8,00 do 13,00 sati.

Više

Uskoro nove posude za otpad u Općini Kršan

Posude 240l - Kršan

Ovoga tjedna na skladište 1.MAJ-a d.o.o. dostavljeno je 1.112 komada posuda za otpad volumena 240 litara. Trenutno se izrađuje plan podjele pristiglih posuda (podjela će biti organizirana nakon dana Svih svetih). Biti će podijeljene domaćinstvima u Općini Kršan, nakon čega će biti uvedene u sustav identifikacija posuda za otpad (tzv. čipiranje).

Više

Hortikulturno uređenje kraj marketa i dječjeg igrališta na Katurama

WP_20171020_09_50_26_Pro WP_20171020_09_51_35_Pro

Prošli tjedan kompletirani su radovi hortikulturnog uređenja na parkiralištu marketa na Katurama. Uz parkiralište posađena su stabla (Liquidambar styraciflua – likvidambar). Uz cestu na pripremljenim koritima orubljenima kortenom zasađene su vrste: Gaura lindheimeri (leptirac) i Delosperma lila i roza boje. Odabir vrsta omogućit će dekorativne cvjetne gredice uz manju potrošnju vode.

 

Na dječjem igralištu na Katurama po narudžbi Mjesnog odbora Kature zasađena su stabla Morus platanifolia (murve) prema sjeveru da budu vjetrobran prostoru za vježbanje i igru. Sa zapadne strane posađena su stabla Nyssa Sylvatica (nisa) i Liriodendron tulipifera (Tulipanovac). Pri sadnji je, osim humusa, biljkama dodano i NPK gnojivo.

Više

Ovlaštenim sakupljačima predano 143,8 tona miješane plastike

20171017_113326

U utorak 17. listopada 1.MAJ d.o.o. predao je ovlaštenim sakupljačima prikupljenu tvrdu plastiku na reciklažnom dvorištu Starci. Ove godine ovlaštenim sakupljačima je predano 143,8 tona miješane plastike.

Ove godine sakupljeno je i 260,2 tona papira i kartona, metala 44,9 tona, a stakla 101,8 tona. To je 10,6 tona papira i kartona više nego u istom razdoblju lani, 20 tona metala više te 63,4 tona stakla više. Selektivnim odvajanjem otpada omogućavamo smanjenje količina otpada koji se odvozi i trajno zbrinjava na odlagalištu te se povećava udio korisnog otpada koji se može reciklirati. Hvala što odvajate otpad!

Više

Stigle lončanice krizantema na labinski markat

WP_20171013_08_55_28_Pro

Na našemu labinskom markatu u tijeku je posebna ponuda povodom predstojećih dana Svih svetih. Od subote 7. listopada u ponudi naše cvjećarne na markatu imamo i lončanice krizantema za sjećanje na naše najmilije.

 

Lončanice veličine Fi-12 prodaju se za 10 kuna, Fi-20 za 30 kuna, a veće lončanice veličine Fi-25 za 35 kuna u cvjećarni 1.MAJ-a na labinskom markatu. Cvjećarna je otvorena svakim danom od 6.30 sati ujutro, od ponedjeljka do subote do 13 sati, a nedjeljom do podne.

Više

Pripremamo bilje za zimski period

media-share-0-02-04-4b25b7bf94876068a958ee5539184735f2b6b025e43bfab782b79b2a9d4cd7db-Picture media-share-0-02-04-34fabbc382a6b3cbde34964d4aaf31502f950564571a2ea733651bd6a2491085-Picture

Zakoračili smo u jesen, u godišnje doba ispunjeno bojama. Radovi naših vrijednih radnika na bilju ni sada ne prestaju. Biljke se pripremaju za zimski period, a mi smo krenuli sa pripremama zemlje za sadnju sezonskog cvijeća. Trajnice poput Photinie, Teucriuma i Pittosporuma orezuju se kako bi lakše prezimile i poprimile oblik. Sezonsko cvijeće koje će krasiti kružne tokove Labinštine neka za sada ostane malo iznenađenje.

 

Na slikama radovi na kružnom toku i u parku kraj područne škole na Vinežu.

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

21731334_493072804401226_4296878653271607071_n

Obavještavamo cijenjene korisnike da naša cvjećarna u sklopu Komemorativnoga centra Labin od ponedjeljka, 25. rujna, radi prilagođenim radnim vremenom. Cvjećarna će biti otvorena radnim danima i subotom od 8 do 19 sati, a nedjeljom i praznicima od 8 do 13 sati.

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

18403686_293600881097783_3078117222536759945_n

Obavještavamo cijenjene korisnike da naša cvjećarna u sklopu Komemorativnoga centra Labin od ponedjeljka, 4. rujna, radi novim radnim vremenom. Cvjećarna će biti otvorena radnim danima od 8 do 20 sati, a nedjeljom i praznicima od 8 do 13 sati.

Više

NOVI USPORIVAČI PROMETA U RAPCU

image-0-02-05-e8162cbdfbccce6408c895e4a34186bc378932294f951fc4eace69bcb9f3bf30-V (1)

U ranim jutarnjim satima djelatnici  trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. izvršili su radove na montaži usporivača brzine prometa u Rapcu, u ulici Slobode na lokaciji  kod škole. Za sutra je planirana  montaža još jednog usporivača prometa u istoj  ulici na drugoj lokaciji. Radovi se odvijaju  u ranim jutarnjim satima kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve u prometu. Sam zahvat obuhvaća i postavu nove vertikalne signalizacije sukladno izrađenom prometnom projektu. Novi  usporivači prometa  doprinijeti će većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Više

Raspored postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta na području Općine Raša

mrd7

Obavještavamo građane da će se ovaj mjesec vršiti prikupljanje manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstava putem mobilnog reciklažnog dvorišta na području Općine Raša. 

Raspored postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta:

 • 7. srpnja: Trget (10 – 17 sati) – na šljunčanom parkingu,
 • 12. srpnja: Koromačno (10 – 17 sati) – parking na ulazu u naselje,
 • 14. srpnja: Sv. Marina (10 – 17 sati) – kod stare recepcije autokampa.

Uz mobilno reciklažno dvorište postavljati će se i kontejneri za krupni (glomazni) otpad.

Predmeti ili tvari koje smatramo glomaznim otpadom: kupaonska oprema (kada, umivaonik, kupaonski ormari, …),stvari za djecu (krevet, stolice,igračke…), podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema… Ističemo da krupni (glomazni) otpad građani mogu i dalje tijekom cijele godine, besplatno odložiti u privremenom reciklažnom dvorištu.

U mobilnom reciklažnom dvorištu dežurati će radnik koji će zaprimati otpad od građana.

 

Više

Ljetno radno vrijeme cvjećarne

cvijeće

Obavještavamo cijenjene korisnike da naša cvjećarna u sklopu Komemorativnoga centra Labin od ponedjeljka, 3. srpnja, radi ljetnim radnim vremenom. Cvjećarna će biti otvorena radnim danima od 8 do 12 te od 17 do 20 sati, a nedjeljom i praznicima od 8 do 13 sati.

Više

Natječaj za davanje poslovnog prostora u zakup

natjecaj

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 8. svibnja 2017. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81 (Upravitelj tržnice), objavljuje slijedeći

N A T J E Č A J

za davanje poslovnog prostora u zakup
(više…)

Više

Dodatno uređeno dječje igralište u Rapcu

media-share-0-02-04-58a1510f5fe6c9533ab45bd72da4eaa7fd5dfd5d605d0e8a54e83af6f63419af-Picture media-share-0-02-05-f8a6897b0a1d55c139a3cc7379b1f2af05f51ab28c3b16486b49caa3d965c03e-Picture

Na prijedlog roditelja rabačkih mališana, pristupilo se dodatnom uređenju dječjeg igrališta na početku Lošinjske ulice. Radi sigurnosti djece postavljena je zaštitna ograda, a na platou oko ljuljački postavljeni su ivičnjaci i rizla.

U tijeku je i nabava dodatnih sprava za igralište.

Više

Oglas za radno mjesto voditelja/-ice Ureda uprave

natjecaj

VODITELJ/-ICA UREDA UPRAVE

Radno mjesto

Mjesto rada: Labin, Istarska županija

Broj traženih radnika: 1

Vrsta zaposlenja: Na određeno vrijeme

Radno vrijeme: Puno radno vrijeme

Način rada: 1 smjena, prijepodne

Smještaj: Nema smještaja

Naknada za prijevoz: U cijelosti

Natječaj vrijedi od: 23.5.2017.

Natječaj vrijedi do: 31.5.2017.

 

Posloprimac

Potrebna zvanja: diplomirani pravnik/magistar prava

Razina obrazovanja:

 • VSS pravnog usmjerenja

Radno iskustvo: 3 godine

 

Ostale informacije:

Opis poslova: rukovodi radom ureda uprave; sudjeluje u izradi strateških usmjerenja, ciljeva, planova i procedura Društva; prati, proučava i tumači važeće propise za potrebe Društva; usklađuje interne akte i odluke Društva sa pozitivnim propisima RH i EU; sastavlja i provjerava ugovore, akte te ostalu pravnu dokumentaciju; predlaže mjere upravljanja i odgovoran je za provođenje politike ljudskih resursa; predlaže plan zapošljavanja i sukreira politiku provođenja edukacije zaposlenika; koordinira poslove s javnim bilježnicima kod prisilne naplate potraživanja; po potrebi zastupa Društvo pred sudovima i drugim tijelima; obavlja poslove tajnika Skupštine i tajnika Nadzornog odbora Društva

 

Poslodavac

Poslodavac: 1. MAJ LABIN, društvo s ograničenom odgovornošću

Kontakt:

Više

Prihvaćena ponuda Socijalne zadruge Humana Nova Istra

Socijalna zadruga Humana Nova

Na temelju provedenog javnog natječaja za dodjelu poslovnog prostora u vlasništvu 1.MAJ d.o.o. na korištenje udrugama ili socijalnim zadrugama radi provođenja programa i projekata od interesa za opće dobro, pristigla je ponuda Socijalne zadruge Humana Nova Istra iz Pule. S tom će zadrugom Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. sklopiti ugovor o zakupu prostora na labinskom Pijacalu.

U tim će prostorijama zadruga obavljati djelatnosti sortiranja, ponovnog korištenja i recikliranja sakupljene odjeće i obuće, i to kroz poticanje zapošljavanja osoba s invaliditetom i drugih isključenih osoba.

Više

Preuzeto novo vozilo za odvoz otpada

fuso

Danas, 18.svibnja 2017. godine, Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. preuzelo je novo vozilo za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada. Radi se o vozilu Fuso canter 7C15 čija je korisna nosivost otpada više od 2.800 kilograma, a volumen spremnika 7,5 metara kubnih. Pogon vozila je motor verzije EURO 6 snage 110 kW.

Cijena vozila je 632.900 kuna bez PDV-a, a opremljeno je i sustavom za identifikaciju posuda za otpad.

Više

Natječaj za davanje poslovnih prostora u zakup

natjecaj

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 8. svibnja 2017. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81 (Upravitelj tržnice), objavljuje slijedeći

N A T J E Č A J

za davanje poslovnog prostora u zakup

(više…)

Više

U subotu 29. travnja podjela besplatnih sadnica za građane

sadnice

Grad Labin, Labin – Zdravi grad i 1.MAJ d.o.o. obilježiti će Dan planeta Zemlje tradicionalnom podjelom besplatnih sadnica građanima u subotu, 29. travnja 2017. godine, na Gradskoj tržnici Labin i u Rapcu ispred samoposluge Apolo, s početkom u 8:30 sati.

Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja.
                                                                                                                    (Goethe)

Više

1.MAJ d.o.o. sudjelovao u akciji “Usvoji drvo”

unnamed (1) unnamed (2)

I ove godine u sklopu manifestacije “Proljeće u gradu” provodi se eko-projekt “Usvoji drvo” u kojemu sudjeluju Grad Labin i Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin. Dječji vrtići “Glorija” i “Pjerina Verbanac” te Područno odjeljenje jaslica na poklon su u srijedu, 26. travnja, dobili dva nova stabla.

Stabla božikovine u uređene parkove vrtića zajedno su zasadila vrtićka djeca, zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan i Lori Luketa Dagostin, rukovoditeljica PC-a Zelene površine u 1.MAJ-u.

Posljednjih nekoliko godina, u okviru akcije, svakom je vrtiću, odnosno školi na području Grada Labina  poklonjena  jedna ili više sadnica koja je birana uvažavajući dosadašnju hortikulturu pedagoške institucije. Cilj projekta je ojačati svijest  te  unaprijediti odnos među mladima za očuvanje i promicanje prirode i prirodnih vrijednosti.

Više

Prijave za izbor najljepše okućnice i balkona u Gradu Labinu

okućnica

Grad Labin i trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin, u suradnji sa mjesnim odborima sa područja Grada Labina i Turističkom zajednicom Grada Labina i ove godine provode akciju „Izbor najljepše okućnice i balkona“. Prijave kandidatura zaprima 1.MAJ d.o.o. zaključno do 15. lipnja 2017. godine na broju telefona 052/855-375 i putem e-maila: lori.luketa@prvimaj.hr, a trebaju sadržavati: ime i prezime vlasnika balkona odnosno okućnice, adresu i kontakt broj telefona.
Kandidirati mogu mjesni odbori, ali i sami građani, te Komisija za odabir najljepše okućnice odnosno balkona.
Osnovni kriterij za izbor najljepše okućnice je ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata našeg podneblja.
Za područje svakog mjesnog odbora dodijelit će se po jedna nagrada, i to u mjesecu kolovozu, u sklopu Programa obilježavanja Dana Grada Labina. Nagrada za nagrađene vlasnike okućnica sastoji se od oslobađanja od plaćanja komunalne naknade na rok od 6 mjeseci i oslobađanja od plaćanja odvoza smeća na rok od 6 mjeseci te grafike  „Garofula“ – rad akademskog kipara Josipa Diminića. Pozivamo se građane da se uključe u ovu akciju.

Više

9. Sajam cvijeća u Labinu

Print

1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin i Lokalnom akcijskom grupom “Istočna Istra” organizira 9. Sajam cvijeća.

Sajam cvijeća održat će se u petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine na Trgu labinskih rudara, u vremenu od 9-18 sati. Osim brojnih izlagača cvijeća, na Sajmu nas u petak, 21. travnja očekuje i eno-gastronomska manifestacija Si naši gušti na kojoj će posjetitelji moći kušati delicije lokalnih ugostitelja, od 10-14 sati.  Također, u subotu, 22. travnja organizira se prigodna eko tržnica.

Više

Posađen novi kesten u Rapcu

20170330_10114320170330_10210520170330_102128

Jedan od simbola Rapca, kesten koji se zbog bolesti i nametnika nije mogao spasiti, zamijenjen je novim na zadovoljstvo mještana toga naselja. Zaposlenici trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin u petak, 30. ožujka 2017. godine posadili su novi kesten na istom mjestu. Također, u vaze duž rive u Rapcu posađena je mediteranska biljka uskolisna komorika (lat. Phillyrea angustifolia), budući da su ranije posađene biljke bile napadnute šimširovim (buxusovim) moljcem.

(više…)

Više

Uređenje parka kod spomenika na Vinežu

image-0-02-05-a97d32b3ba68a8b18e160c696a76918111e5a6a98081d4dee18eb7c06970a224-V  image-0-02-05-e770aa93dc013dae2745f52739e6ce1b3fd954e31ce31bca1d1b79af06deb4ed-Vimage-0-02-05-a2211307836717c42f24c1b0561db12d8a6f60c15cd8d85bbcb820bda44fbf40-V

Radnici 1.MAJ d.o.o. Labin dovršavaju hortikulturalno uređenje parka kod spomenika na Vinežu u sklopu kompleksa uređenja Krvove place. Četiri izdvojene i bordurama ograđene cjeline oblikovane su trajnicama, od kojih dvije nasadima ruža Matador, a preostale dvije gredice koje vode prema centralnom dijelu prostora zasadili su sa mediteranskim grmljem u spektru od tri boje: Pittosporum – jarko zelene boje, Photinia – crvene boje te Teucrium – sive boje. U tijeku je i nasipavanje staze rizlom te postava sustava za navodnjavanje.

Više

Raspored postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta na području Grada Labina

mrd7

Obavještavamo građane da će se od travnja do lipnja vršiti prikupljanje manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstava putem mobilnog reciklažnog dvorišta na području Grada Labina. Ono će, prema utvrđenom rasporedu (kojeg možete vidjeti ispod ove obavijesti), biti postavljano  po lokacijama, s tim da će svi korisnici uvid u raspored imati na našoj web stranici, kroz medije te pozivom na broj 855 – 375.

Uz mobilno reciklažno dvorište postavljati će se i kontejneri za krupni (glomazni) i zeleni otpad nastao orezivanjem i uređenjem okućnica.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Općini Sv.Nedelja 18. i 25. ožujka

MRD

Obavještavamo stanovnike Općine Sv. Nedelja da će se dana 18. ožujka 2017. godine od 8 do 15 sati u naselju Martinski (kod doma) postaviti mobilno reciklažno dvorište s ciljem selektivnog sakupljanja otpada, dok će se 25. ožujka od 8 do 15 sata postaviti u naselju Snašići (kod doma).

Mobilnim reciklažnim dvorištem vrši se sakupljanje raznih vrsta otpada (zeleni i krupni otpad, razne vrste ulja, plastika, metal, papir,…). Molimo stanovnike da se odazovu u što većem broju kako bi akcija selektivnog sakupljanja otpada bila što uspješnija.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Potpićnu 21. i 22. ožujka

mrd7

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će se dana 21. i 22. ožujka 2017. godine od 8 do 15 sati u naselju Potpićan (preko puta motela) postaviti mobilno reciklažno dvorište s ciljem selektivnog sakupljanja otpada.

Mobilnim reciklažnim dvorištem vrši se sakupljanje raznih vrsta otpada (zeleni i krupni otpad, razne vrste ulja, plastika, metal, papir,…). Molimo stanovnike da se odazovu u što većem broju kako bi akcija selektivnog sakupljanja otpada bila što uspješnija.

Više

Podjela “žutih kanti” za naselje Raša odgođena za vikend

žute kante

Obavještavamo korisnike naselja Raša da će se podjela tzv.“žutih kanti“ te namjenskih vrećica za selektivno odvajanje korisnog otpada organizirati za vikend, 18. i 19. veljače te iduće vikende dok se podjela ne dovrši. Podjela je bila predviđena počevši od danas, no u cilju bolje informiranosti korisnika odgođena je za vikend kada postoji veća mogućnost neposredne interakcije sa korisnicima.

Korisnicima će biti podijeljeni i informativni leci, dok će raspored odvoza biti dostavljen naknadno.

Napominjemo da je sustav prikupljanja na kućnom pragu („od vrata do vrata“) predviđen za zgrade sa četiri ili manje domaćinstava, dok korisnici iz zgrada sa više od četiri domaćinstava mogu koristiti tzv.“zelene otoke“ postavljene u njihovoj blizini. U sklopu „zelenih otoka“ postavljene su veće kante za odvojeno odlaganje papira, plastike i metala te stakla.

Više

Produženo vrijeme reciklažnog dvorišta

centar2-300x191

Obavještavamo korisnike da je produženo radno vrijeme reciklažnog dvorišta na Starcima te privremenog reciklažnog dvorišta u Raši.

Reciklažno dvorište na Starcima radi od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Zatvoreno je nedjeljom i praznikom.

Privremeno reciklažno dvorište u Raši radi ponedjeljkom i petkom od 13 do 17 sati, a srijedom i subotom od 10 do 14 sati. Utorkom, četvrtkom, nedjeljom i praznikom je zatvoreno.

Više

Podjela tzv. “žutih kanti” za naselje Raša od 13. veljače

žute kante

Obavještavamo korisnike sa područja naselja Raša da će u ponedjeljak 13. veljače započeti podjela tzv. „žutih kanti“ za selektivno odvajanje plastične i metalne ambalaže. Predviđeno trajanje postupka je sedam dana. Korisnicima će također biti podijeljene vrećice za odvajanje papira te stakla. Osim toga, korisnici će dobiti i raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada te naputke o pravilnom odvajanju otpada.

Više

Nadmetanje za zakup prodajnih mjesta na tržnici i ribarnici

natjecaj

Na temelju članka 28. Društvenog ugovora, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 25. siječnja 2017. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), objavljuje slijedeće

 

NADMETANJE

za prikupljanje ponuda

za godišnji zakup prodajnih mjesta (stolova)

na gradskoj tržnici i ribarnici u Labinu

 

 1. 1. PREDMET NADMETANJA

– davanje u godišnji zakup prodajnih mjesta na gradskoj tržnici i ribarnici u Labinu, kako slijedi:

 1. Tržnica
Redni broj: Broj prodajnog mjesta – kameni stol dužine 1,35 m Početna ponudbena cijena (bez PDV)/stolu/ godišnje
1. 13, 15, 16, 17, 18, 45, 46 8.288,56 kn

(više…)

Više

Natječaj za davanje poslovnih prostora u zakup

natjecaj

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 25. siječnja 2017. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), objavljuje slijedeći

N A T J E Č A J

za davanje poslovnih prostora u zakup

 

I.

RASPISUJE SE NATJEČAJ ZA DAVANJE U ZAKUP SLIJEDEĆIH POSLOVNIH PROSTORA U ZGRADI GRADSKE TRŽNICE U LABINU, A. Selana 9:

 1. Poslovni prostor broj 2, površine 13,40 m2, prizemlje gradske tržnice,

– namjena poslovnog prostora: Prodaja mesa i mesnih prerađevina, prodaja pekarskih proizvoda, prodaja slastičarskih i drugih prehrambenih proizvoda, trgovina na malo i  slične djelatnosti

– početni iznos mjesečne zakupnine: 135,00 kuna/m2 (PDV nije uključen),

– jamčevina: 500,00 kuna.        

                                         (više…)

Više

Zimska služba spremna za snježne uvjete

zimska 2

Zimska služba koju organizira TD 1.MAJ d.o.o. od 18 sati je u III. stupnju pripravnosti. Zimska služba prati vremenske uvjete te poduzima potrebne radnje nakon što je oko 19:30 sati u Labinu počeo padati snijeg. Zimska služba postupati će u skladu sa razvojem vremenskih uvjeta.

Mole se građani da se pridržavaju uputa Policijske uprave istarske, a dežurne službe bit će dostupne od petka, 13. siječnja, od 18,00 sati na broju telefona 855-375 (centrala TD 1.MAJ d.o.o.).

Više

III. stupanj pripravnosti zimske službe

zimska

 

Radi najave nepovoljnih vremenskih prilika, od petka, 13. siječnja 2017. godine u popodnevnim satima na snazi će biti III. stupanj pripravnosti zimske službe.

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. osiguralo je dovoljne količine soli i rizle te će se u večernjim satima vršiti preventivno posipavanje prometnica.

Mole se građani da se pridržavaju uputa Policijske uprave istarske, a dežurne službe bit će dostupne od petka, 13. siječnja od 18,00 sati na broju telefona 855-375 (centrala trgovačkog društva 1.MAJ).

Više

Poznati dobitnici nagradne igre “Božić na markate”

wp_20161222_10_42_10_pro

U sklopu manifestacije “Božić na markate,” u četvrtak, 22. prosinca 2016. godine, izvučeni su dobitnici nagradne igre. Pravo sudjelovanja imali su svi građani koji su u proteklih tjedan dana ispunili anketu o radu trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju i iskrene čestitke sretnim dobitnicima, koji će o preuzimanju nagrade biti kontaktirani telefonskim putem.

Popis dobitnika možete pronaći OVDJE.

 

 

Više

Božić na markate (22.-24.12.)

plakat_final

Pred nama su veseli blagdanski dani na markatu gdje će biti za svakoga ponešto! Od četvrtka do subote (22.-24.12.) na parkiralištu ispred glavnog ulaza na markat (s gornje strane) održavati će se božićni sajam na kojemu će u ponudi biti maslinovo ulje, vino, sirevi, kolači, pršuti, proizvodi od lavande, domaći tradicijski proizvodi, cvjetni aranžmani, božićne jelke te prigodna gastro ponuda.

U prizemlju markata (boks kraj zelene tržnice) u četvrtak i petak održavati će se animacija za djecu (od 9 do 17 sati).  Posebno će zanimljiv biti Poštanski ured Djeda Mraza (petak).

Radno vrijeme čitave tržnice u četvrtak i petak produžiti će se sve do 18 sati.

Vlakić Djeda Mraza voziti će na relaciji Centar-tržnica-Kature od 9 do 13 sati u petak i subotu, a tijekom božićnog sajma parkirati možete na Trgu labinskih rudara.

U subotu 9:30 sati čeka nas koncert klape Labin “s nogu”.

 

Više

Nagradna igra uz anketu

upitnik

Sutra (subota, 17.12.) na tržnici započinje anketiranje građana o zadovoljstvu uslugama 1.MAJ-a d.o.o. Labin. Anketiranje će se vršiti do četvrtka (22.12.) u 9:30 sati. Anketa je anonimna.

Anketirani građani dobiti će listić za sudjelovanje u blagdanskoj nagradnoj igri. Fond nagrada sadrži više od 45 nagrada, a glavne nagrade su komposter, božićna jelka i torta. Izvlačenje će se održati u sklopu manifestacije “Božić na markate”  (četvrtak, 22.12., u 10 sati).

 

Više

Uređenje parka oko spomenika kod škole na Vinežu

image-0-02-05-f58193e72e8da9318360e6f2adf8128c55754144ade92d17bc5ba0c672f94e78-v image-0-02-05-5b722a5321f671cf5a6b033a93c9712faac9330fcbcb03b7478a13eeae108dec-v image-0-02-05-835264baff7145f835c5b2b5dec1a8144fc49429d72038b1908e4b05a32dfd76-v

 

Ovih dana započelo je uređenje parka oko spomenika kod škole na Vinežu. Građevinskim radovima urediti će se staze, sanirati ivičnjaci te produžiti staza do škole.

Prostor će se urediti i hortikulturno. U ovoj fazi obuhvaća sadnju ispiljenih čempresa, a koji čine lepezasti okvir spomenika. Uz preuređenje staza obnoviti će se novim sadnicama kružna i srcolika korita koja čine okvir centralnom dijelu parka. Završetak hortikulturnih radova predviđa se za kraj veljače 2017. godine.

Više

Zimsko radno vrijeme reciklažnih dvorišta

centar2-300x191

Obavještavamo cjenjene korisnike o novom zimskom radnom vremenu reciklažnih dvorišta.

RECIKLAŽNO DVORIŠTE STARCI

 • ponedjeljak-petak: 10-16 sati
 • subota: 8-13 sati
 • nedjeljom zatvoreno.

RECIKLAŽNO DVORIŠTE RAŠA

 • ponedjeljak i petak: 13-16 sati
 • srijeda i subota: 10-14 sati
 • utorkom, četvrtkom i nedjeljom zatvoreno.

Više

Postavljene božićne jelke

rasa_jelka1 labin_jelka2

nedescina_jelka1 rabac_jelka1

Labin, Rabac, Raša i Nedešćina dobili su svoje jelke za predstojeće blagdane. Jelke su donirali građani, a postavio ih je TD 1.MAJ d.o.o. Labin. Rabačku jelku koja je postavljena na ulazu u mjesto donirao je Mario Glavičić (iz Rapca). U labinskom Starom gradu na Crću postavljena je jelka koju je donirala Zorica Zuliani (iz Vineža). Raški Trg Gustava Pultizera Finalija krasi jelka koju je donirao Nevio Mohorović (iz Raše), dok je placu u Nedešćini ukrasila jelka obitelji Mujakić (iz Labina). Osim toga svoje jelke donirali su i Rozeta Zulijani (iz Marciljani) te Nini Franković (iz Becići), a njihove jelke iskorištene su za kićenje.

Više

Imate li označene (čipirane) posude za otpad?

image003image001

 

Apeliramo na cijenjene korisnike sa područja gdje se koriste označene posude za otpad (tzv. čipirane posude) da vode brigu o korištenju označenih posuda. Naime, zbog postepenog prijelaza na sustav naplate stvarne količine odvezenog otpada, 1.MAJ d.o.o. neće biti u mogućnosti prazniti neoznačene posude za otpad te molimo da korisnici provjere svoje posude i vode računa o tome da su označene (radi se naljepnici sa bar kodom i nazivom korisnika).

 

Ukoliko ne posjedujete označenu posudu ili se oznaka posude uništila, molimo da kontaktirate 1.MAJ d.o.o. na:

 • 091 1285 925  ili
 • branko.zulijani@prvimaj.hr.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Nedešćini i Šumberu

mrd7

Obavještavamo mještane Općine Sv.Nedelje da će mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti postavljeno u Nedešćini i Šumberu, a odlaganje otpada u sklopu MRD-a biti će besplatno. U Nedešćini će se MRD moći koristiti 29. studenog na parkiralištu pokraj osnovne škole sa radnim vremenom od 8 do 15 sati. U Šumberu će biti na raspolaganju 13. prosinca kraj Doma u Balarinima, također sa radnim vremenom od 8 do 15 sati.

 

Osim dvorišta, postaviti će se i dva kontejnera za glomazni otpad.

 

U MRD-u mogu se odlagati papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje.

Više

Objavljen Operativni plan zimske službe 2016./2017.

ralica

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika, 14. studenog 2016. godine, donio je Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2016. – 2017.  godine za područje Grada Labina.

Pod Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Nerazvrstana cesta se smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

Radove Zimske službe za nerazvrstane ceste na području Grada Labina za 2016./2017. godinu izvodit ce trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin. Operativnim planom zimske službe obuhvaćeno je oko 77 kilometara nerazvrstanih cesta i ulica za  raljenje i posipavanje.  Održavanje nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima izvodi se u tri stupnja pripravnosti i dvije razine prioriteta.

Zimsku službu nije moguće organizirati na način da se na svim ulicama i cestovnim pravcima djeluje istovremeno. Zato je prema Operativnom planu održavanja utvrđen redoslijed posipavanja i uklanjanja snijega, a prema tom redoslijedu sve ulice i cestovni pravci svrstani su u dva prioriteta.

Ekipa zimske službe operativno djeluje iz mjesta pripravnosti, ujedno i baze zimske službe, na lokaciji Uprave i parkirališta trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81.

Zimska služba ima organizirano stalno 24 satno dežurstvo putem:

a) rukovoditelj Klaudio Bastijanić :

 • mobilni telefon: 098–758-973
 • kućni: 052–858-110

b) zamjenik rukovoditelja Marko Zulian :

 • mobilni telefon: 099-607–9465
 • kućni: 052–872-400
 • mobilni telefon 2: 091-166-9178

 

Prilozi:

Operativni plan zimske službe 2016./2017.

Više

Traje prigodna prodaja krizantema

dsc_0031

U cvjećarni 1.MAJ d.o.o. u sklopu komemorativnog centra u Labinu traje prigodna prodaja krizantema povodom predstojećeg blagdana Svih svetih. Ovisno o veličini lončanica, krizanteme možete pronaći po cijenama od 10 do 180 kuna.

 

Cvjećarna radi svaki dan od 8 do 19 sati sve do blagdana Svih svetih (uključujući sam blagdan, kao i nedjelju i 30. listopada).

dsc_0030

Više

Započeli radovi na proširenju groblja Labin

groblje2

U utorak 25. listopada započeli su radovi na proširenju groblja Labin. Radovima koji će trajati 60 dana planirana je izgradnja 56 grobnica te 80 niša, od kojih 40 jednostrukih i 40 dvostrukih. Ukupna cijena radova sa PDV-om iznosi 964.810,00 kuna, a izvođač radova je Kvarner graditeljstvo d.o.o. iz Rijeke.

groblje1

Više

Potpisan sporazum o suradnji sa LAG-om i LAGUR-om

lag_1-maj

U zgradi gradske uprave Grada Labina danas je potpisan sporazum o suradnji Trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. sa Lokalnom akcijskom grupom “Istočna Istra” i Lokalnom akcijskom grupom u ribarstvu “Alba”.  Sporazum su potpisali direktor TD 1.MAJ d.o.o. g. Alen Golja, predsjednik LAG-a g. Tulio Demetlika te predsjednik LAGUR-a g. Donald Blašković.

Cilj suradnje je razvoj sredine na području koje djeluju, unaprjeđenja kulturnog i društvenog života stanovnika te specifične gastronomske ponude uz očuvanje okoliša i poštivanja principa održivog razvoja.

Konkretno se sporazum, između ostalog, odnosi i na pogodnosti koje će članovi LAG-a i LAGUR-a ostvarivati kao korisnici prodajnih mjesta na gradskoj tržnici Labin.

 

Više

Natječaj: Stručni/a suradnik/ca u profitnom centru Zelene površine

natjecaj

Trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, objavilo je natječaj za sljedeće radno mjesto:

 

STRUČNI/A SURADNIK/CA U PROFITNOM CENTRU ZELENE POVRŠINE

 

Mjesto rada:  VINEŽ, ISTARSKA ŽUPANIJA

Broj traženih radnika:  1

Vrsta zaposlenja:  Stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa

Radno vrijeme:  Puno radno vrijeme

Način rada:  Smjena – prijepodne

Smještaj:  Nema smještaja

Naknada za prijevoz:  Djelomično

Natječaj vrijedi od:  19.10.2016.

Natječaj vrijedi do:  26.10.2016.

Uvjeti na radnom mjestu:  Rad na jednom mjestu

 

Razina obrazovanja/smjer: Viša ili prvostupanjska – poljoprivredna struka

 

Informatička znanja:

Potrebno poznavanje osnova informatike

 • Osnove korištenja računala u Windows okruženju

 

Vozački ispit: Kategorija B

 

Kandidati/kinje koji ispunjavaju tražene uvjete dužni su uz prijavu dostaviti:
• kratki životopis,
• dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslika domovnice ili važeće osobne iskaznice),
• presliku diplome ili potvrde o završenom studiju/školovanju,
• dokaz o radnom stažu (original potvrda Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje),
• presliku uvjerenja da kandidat nije pod istragom i da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, (uvjerenje nadležnog suda) ne starijeg od šest mjeseci

Nepravovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

 

Kontakt: pismena zamolba: 1. MAJ d.o.o., VINEŽ 81, 52220 LABIN

Više

U cvjećarni započela prodaja krizantema

krizanteme

 

U cvjećarni 1. MAJ d.o.o. u sklopu komemorativnog centra u Labinu započela je prigodna prodaja krizantema povodom predstojećeg blagdana Svih svetih.

Cvjećarna će raditi svaki dan od 8 do 19 sati sve do blagdana Svih svetih (uključujući sam blagdan, kao i nedjelje 23. i 30. listopada).

 

Više

Izbjegnimo ovakve prizore

reciklazno-dvoriste-starci-17_10_2016

Ove nedjelje, 16. listopada, ispred reciklažnog dvorišta na Starcima zatekao nas je neugodan prizor nepropisno odloženog otpada. Molimo građane da imaju na umu radno vrijeme reciklažnog dvorišta kako se ovakve situacije, na obostrano zadovoljstvo, ne bi ponavljale. Reciklažno dvorište otvoreno je radnim danom od 10 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati. Naši će djelatnici zaprimiti otpad bez naknade te pomoći pri razvrstavanju.

Više

Natječaj: Voditelj/-ica računovodstva

natjecaj

 

Trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, objavilo je natječaj za slijedeće radno mjesto:

VODITELJ/ICA RAČUNOVODSTVA

 

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

1

Na određeno; zamjena za rodiljni i roditeljski dopust, uz mogućnost produljenja radnog odnosa na neodređeno vrijeme

Puno radno vrijeme

Smjena – prijepodne

U cijelosti

14.10.2016.

21.10.2016.

SMJER: ekonomija

 • Viša ili prvostupanjska
 • Fakultet, akademija, magisterij, doktorat

 – osnove korištenja računala u Windows okruženju – MS Office

Opis poslova: vodi,koordinira i nadzire poslove računovodstva i financija prema propisima RH te računovodstvenim standardima;-organizira proces rada računovodstva

RADNO ISKUSTVO
Minimalno 3 godine za VSS, odnosno 5 godina za VŠS

VRSTA ZAPOSLENJA
Radni odnos na određeno vrijeme radi zamjene za rodiljni i roditeljski dopust (uz mogućnost produljenja radnog odnosa na neodređeno vrijeme)

POTREBNA ZNANJA I VJEŠTINE
Izvrsno poznavanje računovodstvenih i poreznih propisa te računovodstvenih standarda
Odlično poznavanje rada na računalu, poznavanje MS Office
Iskustvo u vođenju i motiviranju djelatnika i sposobnost kvalitetne suradnje s članovima tima i ostalim kolegama
Analitičnost, razvijene sposobnosti upravljanja i rješavanja problema
Pouzdanost, odgovornost i dobre organizacijske vještine
Orijentacija na rezultate s razvijenom poslovnom etikom
Spremnost na ulaganje u vlastita znanja i razvoj vještina
Samostalnost i proaktivnost u radu

UVJETI NATJEČAJA:
Pisanu zamolbu sa životopisom slati na adresu Vinež 81, 52220 Labin, sa naznakom: ”Za natječaj”
Uz usmeni razgovor kandidati će biti pisano testirani.
O rezultatima natječaja kandidati će biti obaviješteni pisanim putem.


 

Više

Izvršeni prvi radovi na objektu gradske tržnice

20161001_112433

Trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. dana 1. listopada 2016. godine započelo je s upravljanjem gradskom tržnicom u Labinu, A. Selana 9.

Izvršeni su i prvi radovi na objektu, osvježeno  je pročelje same tržnice te je uređen prilaz glavnom ulazu.Postavljene su pepeljare ispred zgrade, a započela je i sanacija krovišta i dijela električnih instalacija.

20161001_112754

20161001_112658

20161001_112512

20161001_112502

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

cvijeće

Od subote, 1. listopada 2016. godine mijenja se radno vrijeme cvjećarne 1. MAJ d.o.o. Labin u sklopu komemorativnog centra u Labinu, Sv. Katarine 29.

Novo radno vrijeme:

od ponedjeljka do subote: 08-19

nedjeljom i praznikom: 08-13.

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

IMG-20160226-WA0001

 

Od četvrtka, 1. rujna 2016. godine mijenja se radno vrijeme cvjećarne 1. MAJ d.o.o. Labin u sklopu komemorativnog centra u Labinu, Sv. Katarine 29.

Novo radno vrijeme:

od ponedjeljka do subote: 08-20

nedjeljom i praznikom: 08-13.

 

Više

1. MAJ d.o.o. preuzima upravljanje labinskom tržnicom

Na 28. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina u srijedu, 3. kolovoza 2016. godine, donesena je odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, na temelju koje će trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin preuzeti na upravljanje labinsku tržnicu.

Trgovačko društvo Faraguna Investment d.o.o., koje je dosad obavljalo tu djelatnost na temelju ugovora o koncesiji, u postupku je brisanja iz sudskog registra, stoga je ugovor prestao važiti po sili zakona, te će po brisanju tog trgovačkog društva, upravljanje labinskom tržnicom preuzeti 1. MAJ d.o.o.

Više

Obavijest o kvaru telefonske linije

informacija1

Obavještavaju se korisnici da je u četvrtak, 28. srpnja 2016. godine uslijed udara groma došlo do kvara telefonske linije centrale trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o., stoga je nemoguće ostvariti telefonski poziv na broj 052/855-375, odnosno faks 052/856-072.

Postupak uklanjanja kvara je u tijeku te se ispričavamo korisnicima i molimo za strpljenje.

Više

Dopuna rasporeda odvoza plastične i metalne ambalaže u Rapcu

pla met

Radi povećane potrebe unutar turističke sezone, obavještavaju se korisnici na području Rapca da će trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. od 27. srpnja do 31. kolovoza 2016. godine vršiti uslugu odvoza selektivno prikupljenog otpada – plastike i metala (žutih kanti) svake srijede, umjesto svakih 15 dana kao do sada.

Odvoz plastične i metalne ambalaže vršit će se u sljedećim terminima: 27.07., 03.08., 10.08., 17.08., 24.08. te 31.08., nakon čega će se odvoz nastaviti prema objavljenom terminskom planu, svakih 15 dana.

Raspored odvoza po ulicama je slijedeći:

Srijeda ujutro – Raša, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, O.M.Tita

Srijeda popodne – Idrijska, Gornji Rabac, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska.

Odvoz papira i kartona te stakla i dalje će se vršiti utorkom, prema objavljenom rasporedu, bez promjene.

Više

Orezivanje živice u Raši

RAŠA

U utorak, 26. srpnja 2016. godine u jutarnjim satima vršit će se radovi na orezivanju živice u Raši, uz glavnu cestu (od trafostanice na Fonte Gaja do crkve Svete Barbare).

Radove izvode radnici trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o.

Mole se građani za razumijevanje te oprez prilikom izvođenja radova.

 

Više

Dovršeno hortikulturno uređenje kružnog toka u Vozilićima

Vozilići

Djelatnici trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. danas su dovršili hortikulturno uređenje kružnog toka u Vozilićima. Uređenjem se nije promijenila forma niti sadržaj kružnog toka, a iznova je napravljen travnjak sa navodnjavanjem. Korištena je samo jedna biljna vrsta, trajni grm photinia, karakteristična po jarkocrvenim listovima na najmlađim granama, kako bi se prošarao zeleni travnjak. Ukupno je posađeno 300 sadnica biljke. Naručitelj radova je Općina Kršan.

 

 

 

 

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

IMG-20160226-WA0001

 

Od ponedjeljka, 4. srpnja 2016. godine mijenja se radno vrijeme cvjećarne 1. MAJ d.o.o. Labin u sklopu komemorativnog centra u Labinu, Sv. Katarine 29.

Novo radno vrijeme:

od ponedjeljka do subote: 08-12 i 17-20

nedjeljom i praznikom: 08-13.

 

Više

Izmjena rasporeda odvoza – obavijest

informacija1

Obavještavaju se korisnici da se radi kvara na vozilu privremeno mijenja raspored odvoza miješanog komunalnog otpada.

Umjesto u četvrtak, 09.06. odvoz će se vršiti u srijedu, 08.06.u sljedećim naseljima: Vicani, Sveti Bortul, Zartinj (dio prema Topidu), Topid, Letajac, Zartinj (prema Pustiću), Pustić, Snašići (prema igralištu), Barbići, Snašići (prema Marićima), Marići (prema Frančićima),b Frančići, Zagorčići, Veli Turini, Mali Turini, Kunj, Tomovi.

Umjesto u srijedu, 09.06. odvoz će se vršiti u četvrtak, 09.06. u sljedećim naseljima: Stepčići, Načinovići, Kušari, Bači, Donadići, Brestova, Plominsko Zagorje, Plomin (iznad restorana Dorina), Plomin luka – Zustovići, Malini, Katun, Kožljak, gradina, Faldovija, Žuknica, Jasenovik, Nova Vas, Šušnjevica, Letaj, Kršan – Sošići, Kostadini, Lazarići, Boljevići.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Više

Obavijest – sječa stabala i orezivanje raslinja u Rapcu

Ul Slobode

Obavještavaju se građani da će u utorak, 10. svibnja 2016. godine u razdoblju od 05,00 do 12,00 sati radnici trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. izvršiti sječu suhih stabala i sanitarno orezivanje raslinja, u ulici Slobode u Rapcu (iznad hotela Amfora). Radovi će se vršiti radi uređenja prostora i preglednosti u cestovnom prometu. U tom vremenu promet će biti djelomično ograničen, pa se građani mole za razumijevanje.

Više

U labinskim dječjim vrtićima obilježena eko akcija “Usvoji drvo”

posadi drvo

U ponedjeljak 25. travnja 2016. godine, u dvorištima dječjih vrtića Pjerina Verbanac i Gloria, posađene su sadnice trešnje, čime je obilježena eko akcija „Usvoji drvo“, koja se provodi u okviru projekta „Proljeće u gradu“. Mališanima su u sadnji pomogli zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan i Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Tom su prigodom polaznici Dječjeg vrtića Gloria zamjenici gradonačelnika i direktoru 1. MAJ-a, poklonili prigodne crteže s otiscima njihovih ruku, na  kojima su ispisane poruke o čuvanju prirode i važnosti iste za svakog čovjeka. Mališani su ujedno obećali i dalje se brinuti o zasađenim trešnjama. Akciju već dugi niz godina zajednički provode Grad Labin i trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o.

usvoji drvo-alen golja

Više

Predstavljanje projekta “Otpad-bogatstvo o kojem brinemo”

Skola Rasa_Otpad bogatstvo o kojem brinemo

U petak, 22. travnja 2016. godine, povodom Dana planeta Zemlje, u školskoj knjižnici OŠ Ivana Batelića u Raši održana je prezentacija projekta „Otpad – bogatstvo o kojem brinemo“.
Učenici te škole su o važnosti odvajanja otpada učili kroz radionice, prezentacije, igraonice, eko-kvizove i edukativne akcije. Tijekom prvog polugodišta izradili su prigodne letke, logo, crteže, slike i kalendar za 2016. godinu, kao i dekorativne predmete u sklopu izborne nastave likovne kulture i prirode. Za izdvojiti je 3D model planeta Zemlje, izrađen od novinskog papira, a u završnoj je fazi renoviranje starih školskih klupa i stolica decoupage tehnikom.
Nositelj projekta je Općina Raša, udruga “Put” je provodila projekt, a sve u suradnji sa trgovačkim društvom 1. MAJ d.o.o., čiji su predstavnici prisustvovali prezentaciji.
Prijekt je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Više

8. Sajam cvijeća u Labinu

sajam c

U petak, 22. travnja 2016. godine započeo je 8. Sajam cvijeća na Trgu labinskih rudara.

Uz ponudu brojnih izlagača, održano je i 1. natjecanje u izradi cvjetnog aranžmana, na kojemu su odmjerili snage profesionalni cvjećari i amateri.

1. mjesto odnijela je ekipa u sastavu Marijana Blašković i Mladen Matas. Čestitke svim natjecateljima!

 

Više

8. Sajam cvijeća u Labinu

event_pic

Trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. u suradnji sa Gradom Labinom, Udruženjem obrtnika Labin te LAG-om Istočna Istra organizira 8. Sajam cvijeća u Labinu, u petak i subotu, 22. i 23. travnja 2016. godine na Trgu labinskih rudara od 08,00 do 19,00 sati.

Osim brojnih izlagača cvjećara koji će na dva dana obogatiti Trg labinskih rudara i okolne ulice, na Sajmu će se predstaviti i lokalni ugostitelji eno-gastronomskom manifestacijom “Si naši gušti” u petak i subotu od 10,00 do 13,00 sati, nakon čega će se gastro program nastaviti sve do 19,00 sati.

8.Sajam cvijeća uvodi i nekoliko novosti u svoj program, pa će se tako u petak, 22. travnja od 10,00 do 13,00 sati održati zanimljivo natjecanje u izradi cvjetnih aranžmana, u kojem će sudjelovati profesionalni cvjećari te amateri, nakon čega će se proglasiti pobjednici.

Osim toga, u subotu, 23. travnja od 09,00 do 14,00 sati održat će se bogata EKO TRŽNICA na kojoj će brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva u ponudi imati svoje eko žitarice, eko povrće i ekološke sadnice povrća, eko med, eko sir, mlijeko i jogurt, kao i razne ostale ekološke proizvode.

Kao i svake godine, u subotu se održava i prigodni glazbeni program uz brojne izvođače.

Pridružite nam se u što većem broju!

1.MAJ d.o.o.

 

Program i plakat u nastavku:

PROGRAM

PLAKAT

 

 

Više

Raspored odvoza – selektivno prikupljanje otpada od 01.04.-30.06.2016.

selektivno_prikupljanjeObavještavaju se korisnici da novi raspored selektivnog prikupljanja otpada (žute kante te plave i zelene vrećice) mogu preuzeti OVDJE.

Radi pojašnjenja što treba, a što se ne smije odlagati u žute kante još jednom skrećemo pozornost da se u žute kante odlažu: plastične vrećice, plastične boce, ambalaža od jestivog ulja, ambalaža od destilirane vode, plastične čaše, ambalaža deterdženata, ambalaža šampona, ambalaža od kozmetike, tetrapak ambalaža, limenke, konzerve te metalni poklopci. Plastične stolice, ležaljke, stolove, igračke i slične stvari koje ne stanu u žutu kantu, odlažemo na reciklažnom dvorištu ili u mobilnom reciklažnom dvorištu koje se postavlja u vašem naselju prema predviđenom rasporedu.

Papir i karton i dalje će se prikupljati putem plavih vrećica prema priloženom rasporedu.   U plave vrećice odlažemo novine, časopise, prospekte, kataloge, papirnate vrećice, uredski papir, bilježnice, knjige bez plastificiranog omota, karton, kartonsku ambalažu, kartonske kutije za jaja. Veće količine kartonske ambalaže, koje ne stanu u plavu kantu, odlažemo na reciklažnom dvorištu ili u mobilnom reciklažnom dvorištu koje se postavlja u vašem naselju prema predviđenom rasporedu.

Staklena ambalaža i dalje će se prikupljati putem zelenih vrećica prema priloženom rasporedu. U zelene vrećice odlažemo staklene boce, staklenke i tegle.

Ogledala, prozorska i automobilska stakla, lustere i žarulje odlažemo na reciklažnom dvorištu ili u mobilnom reciklažnom dvorištu koje se postavlja u vašem naselju prema predviđenom rasporedu.

 PRILOŽENI RASPORED ODVOZA VRIJEDI OD 1.4.-30.06.2016. GODINE.

 

Više

Od 1. travnja novo radno vrijeme cvjećarne

cvijeće

Obavještavaju se građani da je od 1. travnja 2016. godine cvjećarna 1. MAJ d.o.o. Labin, u sklopu Komemorativnog centra u Labinu otvorena:

od ponedjeljka do subote: 08,00-20,00 sati

nedjeljom i praznikom: 08,00-13,00.

Osim standardne ponude rezanog cvijeća i lončanica, cvjećarna nudi i razne dekorativne vaze, figure te lampione.

U ponudi cvjećarne je i izrada buketa, ikebana i vijenaca za razne prigode, uz veoma povoljne cijene i izuzetnu kvalitetu aranžmana.

Više

Uspješno završen certifikacijski postupak u skladu s normom ISO 14001:2015

Krajem 2015. godine trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. započelo je s uvođenjem sustava upravljanja Zaštite okolišem ISO 14001:2015. Radi se o projektu sufinanciranom od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u visini 40% opravdanih troškova projekta. U tom smislu izrađena je sva potrebna dokumentacija sustava, educirani su zaposlenici o važnosti sustava zaštite okoliša. Provedeni su interni auditi te interne kontrole funkcioniranja sustava.

Certifikacijski audit proveden je 30. i 31. ožujka 2016. godine od strane Bureau Veritas Rijeka (BVQi).

Tijekom audita obavljene su sljedeće aktivnosti: pregledani su dokumenti, zapisi i postupci, obilazak po terenu, te je ustanovljeno kako je Društvo uspješno završilo certifikacijski postupak za sustav upravljanja zaštitom okoliša u skladu s normom ISO 14001:2015 za opseg djelatnosti: „Sakupljanje, odvoz i zbrinjavanje komunalnog otpada, održavanje javnih i zelenih površina i pogrebne usluge“.

Izjavu o uspješno dovršenom certifikacijskom postupku možete vidjeti OVDJE.

fzoeu

 

logo-440x124

Više

U sklopu projekta „Otpad – bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“ održana posljednja u nizu radionica za dječje vrtiće

Radionica 21.3.16 vrtići

Povodom prvog dana proljeća, u ponedjeljak, 21. ožujka 2016. godine u Kinu Labin, u organizaciji Grada Labina i udruge Društvo za komuniciranje ambijenta „Put“ Labin, a u suradnji s Teatrom Naranča iz Pule, održana je radionica za petstotinjak djece Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“. Radionica se održala u sklopu projekta „Otpad- bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“ na temu odvojenog skupljanja otpada, sufinanciranog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin. Na radionici su djeca i odgajateljice intenzivno sudjelovali i na završetku kroz kratku usmenu anketu izrazili svoje zadovoljstvo.

Radionica je zamišljena je kao pripremna radionica koja će se nastaviti kroz daljnje radionice u dječjim vrtićima, vezane uz zaštitu okoliša i podizanje svijesti o problematici otpada.

U sklopu projekta „Otpad- bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“ koji se sustavno provodi već 19 godina, u 2015. godini održani su edukativni programi u cilju informiranja i educiranja djece koji su obuhvatili Dječji vrtić „Pjerina Verbanac“ te učenike labinskih osnovnih škola „Ivo Lola Ribar“ i “Matija Vlačić”.

Radionice u Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ uključile su izradu didaktičke kutije Skatoleta- rečikleta koju su dobili svi polaznici radionice. U suradnji s odgojiteljicama dječjeg vrtića, djeca su naučila kako se priroda sama brine za svoj otpad, a kako se ljudi moraju sami brinuti za svoj otpad i reciklirati kako bi čuvali svoj planet.

Kroz projekt su realizirane radionice i u osnovnim školama za četvrte razrede, te zajednički susret na eko kvizu gdje su sudjelovali svi polaznici radionica.

Projekt je osmišljen u svrhu podizanja svijesti o zaštiti okoliša i važnosti selektivnog prikupljanja otpada,  u cilju poboljšanja kvalitete življenja na Labinštini i smanjenja količine otpada koje završava na odlagalištu, kao i povećanja postotka odvajanja otpada.

Radionica 21.3.16 vrtići, 2

Radionica 21.3.16 vrtići, 3

Radionica 21.3.16 vrtići, 4

Radionica 21.3.16 vrtići, 5

Eko -kviz

Eko radionica OŠ, 6

Eko radionica OŠ, 5

Eko radionica OŠ, 4

Eko radionica OŠ, 3

Eko radionica OŠ, 2

Eko radionica OŠ, 1

Eko radionica 4. razredi, 4

 

Više

Čipiranje posuda za otpad – Općina Sveta Nedelja

informacija1Obavještavaju se mještani Općine Sveta Nedelja da trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. u subotu i nedjelju, 19. i 20. ožujka 2016. godine započinje s evidentiranjem tipa, veličine i broja spremnika svakog pojedinog korisnika usluge sakupljanja i odvoza komunalnog otpada, a nastavlja u ponedjeljak, 21. ožujka, te svakog idućeg dana do završetka označavanja svih posuda za otpad. U tu svrhu će se svaki spremnik obilježiti odgovarajućim čipom (RFID tagom) i barcode naljepnicom te isti povezati s bazom podataka korisnika komunalnog poduzeća 1. MAJ d.o.o. i uređajem na vozilu za sakupljanje otpada.

Označavanje posuda za otpad u Općini Sveta Nedelja započinje u naseljima Vrećari i Nedešćina, nakon čega se nastavlja u svim naseljima Općine. Tom prilikom ažurirat će se podaci o korisnicima usluge putem OBRASCA PRIJAVE KORISNIKA I VELIČINE POSUDA ZA KOMUNALNI OTPAD. Molimo sve korisnike da imaju pripremljenu slijedeću dokumentaciju:

-osobnu iskaznicu,

-OIB i

-valjani dokaz o vlasništvu nekretnine (vlasnički list, darovni Ugovor, kupoprodajni Ugovor, rješenje o nasljeđivanju i sl.), radi određivanja katastarske čestice nekretnine.

Korisnici koji neće biti prisutni prilikom čipiranja dužni su postupiti sukladno uputama na pisanoj OBAVIJESTI koju će im radnici TD 1. MAJ d.o.o. ostaviti na njihovoj adresi.

Zahvaljujemo na razumijevanju,

 1. MAJ d.o.o.

Više

Obavijest o prikupljanju otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta

mrd7

Obavještavamo građane da će se od ožujka do lipnja vršiti prikupljanje manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstava putem mobilnog reciklažnog dvorišta na području Grada Labina. Ono će, prema utvrđenom rasporedu, biti postavljano po lokacijama, s tim da će svi korisnici uvid u raspored imati na našoj web stranici, kroz medije, ali i direktnim kontaktom s našim djelatnicima pozivom na broj 855 – 375.

Uz mobilno reciklažno dvorište postavljat će se i kontejneri za krupni (glomazni) i zeleni otpad nastao orezivanjem i uređenjem okućnica.

Predmeti ili tvari koje smatramo glomaznim otpadom: kupaonska oprema (kada, umivaonik, kupaonski ormari, …),stvari za djecu (krevet, stolice,igračke…), podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema… Ističemo da krupni (glomazni) otpad građani mogu i dalje tijekom cijele godine, besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu.

Na području grada Labina određeno je ukupno 18 lokacija na kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorište. Rasporedom je predviđeno da se na svakoj lokaciji dvorište zadrži par dana, nakon čega se premješta na sljedeću lokaciju. U mobilnom reciklažnom dvorištu dežurati će radnik koji će zaprimati otpad od građana. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta prilagođeno je građanima kako bi im bilo što dostupnije u radne dane ali i tijekom vikenda.

Termine i lokacije na kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorišta možete pogledati OVDJE.

Više

Obavijest o lokacijama novih zelenih otoka

Ulice: Matije Vlačića Ilirika, Matka Laginje, Vjekoslava Spinčića, Dinka Vitezića, Senari i Balda Lupetine

vilete-otok3

1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji s Gradom Labinom odredilo je lokacije za smještaj 13 novih zelenih otoka. Nove zelene otoke dobit će stanari ulica M. Vlačića, M. Laginje, V. Spinčića, D. Vitezića, Senari i B. Lupetine. Naime, u svibnju 2014. godine stanari ovih ulica uključeni su u odvojeno prikupljanje korisnog otpada na kućnom pragu namjenskim vrećicama u boji. Kako ovaj model nije polučio očekivane rezultate, te zbog čestih upita stanara o mogućnosti postavljanja zelenih otoka, pokrenuli smo nabavu istih.

Svoj novi zeleni otok stanari pojedinih zgrada mogu pronaći  OVDJE   s označenim lokacijama i zgradama kojima je zeleni otok namijenjen. Zeleni otok sastoji se od spremnika za odvojeno prikupljanje korisnog otpada. Spremnici su označeni edukativnim naljepnicama koje korisnicima daju osnovne upute o vrsti otpada koji se u njih odlaže. Tako je spremnik sa plavim poklopcem namijenjen odlaganju papira i kartona, spremnik sa žutim poklopcem za plastičnu i metalnu ambalažu, dok je spremnik sa zelenim poklopcem namijenjen odlaganju stakla.

Za sve nejasnoće i pitanja molimo korisnike da nas kontaktiraju telefonom na broj 855-375 ili na mail adresu info@prvimaj.hr. Upute o selektiranju otpada mogu se pronaći i u Vodiču pravilnog odlaganja otpada na stranici www.prvimaj.hr .

Zahvaljujemo građanima na suradnji i pozivamo da se otpad i dalje odvojeno prikuplja u predviđene spremnike ovisno o vrsti otpada, kao i da se koriste usluge reciklažnog dvorišta, Pulska bb (Starci).

Više

Novo radno vrijeme cvjećarne

IMG-20160226-WA0001

 

Obavještavaju se građani da je od 1. ožujka 2016. godine cvjećarna 1. MAJ d.o.o. Labin, u sklopu Komemorativnog centra u Labinu otvorena:

od ponedjeljka do subote: 08,00-18,00 sati

nedjeljom i praznikom: 08,00-13,00.

Osim standardne ponude rezanog cvijeća i lončanica, cvjećarna nudi i razne dekorativne vaze, figure te lampione.

U ponudi imamo i izradu buketa, ikebana i vijenaca za razne prigode, uz veoma povoljne cijene i izuzetnu kvalitetu aranžmana.

Više

Promjena termina odvoza – obavijest

Obavještavaju se informacija1građani kako će se, zbog kvara dvaju manjih vozila za prikupljanje miješanog komunalnog otpada, odvoz u naseljima Zankovci i svih naselja Pićanštine umjesto u srijedu, 10.02.2016. vršiti u četvrtak, 11.02.2016.  godine.

Zbog istog razloga, prikupljanje miješanog komunalnog otpada u naseljima Rabac, Starci, Ripenda breg, Škrilice, Smolići, Dušmani, Čekadi, Streljana (cijela), dio naselja Marciljani, dio naselja Vinež (uske ulice- ceste), umjesto u četvrtak, 11.2.2016., prikupljat će se dan ranije – u srijedu, 10.02.2016. godine.

Za sva ostala naselja odvoz će se odvijati prema terminskom rasporedu.

Zahvaljujemo građanima na razumijevanju.

 1. MAJ d.o.o.

Više

Primjer neodgovornog postupanja s otpadom

Poštovani korisnici,

U ponedjeljak, 8. veljače 2016. godine u jutarnjim satima radnici trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. zatekli su sljedeću sliku neodgovornog ponašanja nepoznatog korisnika ispred ulaza u reciklažno dvorište Starci.

 

RD Starci

Radi sprječavanja daljnjih sličnih situacija, molimo vas da se pridržavate radnog vremena reciklažnog dvorišta, koje je objavljeno na Internet stranici www.prvimaj.hr, te je istaknuto ispred ulaza u reciklažno dvorište. Osim na web stranici, sve informacije mogu se dobiti i telefonskim putem radnim danom od 7,00-15,00 sati na broj telefona 855-375. Ujedno zahvaljujemo svim korisnicima koji se drže rasporeda radnog vremena, te se nadamo da se ovakvo ponašanje pojedinca neće ponoviti.

Radno vrijeme reciklažnog dvorišta Starci:

od ponedjeljka do petka: 10:00 – 17:00
subotom: 8:00 – 13:00
nedjeljom i praznikom: zatvoreno

S poštovanjem,

1. MAJ d.o.o.

Više

U subotu mobilno reciklažno dvorište u naselju Koromačno

Obavještavaju se stanovnici Koromačna i okolice da će u subotu, 6.2.2016. mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno u naselju Koromačno, i to na lokaciji gdje se nekad prikupljao glomazni otpad (ulaz u naselje). Mobilno reciklažno dvorište zaprimat će otpad u vremenu od 10-17 sati. Pozivaju se stanovnici Koromačna i okolice da u predviđenom terminu koriste uslugu prikupljanja različitih vrsta otpada nastalog u njihovim kućanstvima putem mobilnog reciklažnog dvorišta. U mobilnom reciklažnom dvorištu dežurat će radnik koji će stanovnicima dati upute i pomoći prilikom odlaganja otpada u za to namijenjene spremnike.

mrd7

Više

Nastavak čipiranja posuda za otpad – Kapelica, Marceljani, Vinež, Presika

informacija1

Obavještavaju se mještani naselja Kapelica da trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. nastavlja s evidentiranjem tipa, veličine i broja spremnika svakog pojedinog korisnika usluge sakupljanja i odvoza komunalnog otpada. U tu svrhu ćemo svaki spremnik obilježiti odgovarajućim čipom (RFID tagom) i barcode naljepnicom te isti povezati s bazom podataka korisnika komunalnog poduzeća 1. MAJ d.o.o. i uređajem na vozilu za sakupljanje otpada.

Nakon Kapelice, označavanje spremnika nastavlja se u naseljima Marceljani, Vinež i Presika. Tom prilikom ažurirat će se podaci o korisnicima usluge putem OBRASCA PRIJAVE KORISNIKA I VELIČINE POSUDA ZA KOMUNALNI OTPAD. Molimo sve korisnike da imaju pripremljenu slijedeću dokumentaciju:

-osobnu iskaznicu,

-OIB i

-valjani dokaz o vlasništvu nekretnine (vlasnički list, darovni Ugovor, kupoprodajni Ugovor, rješenje o nasljeđivanju i sl.), bez obzira na starost dokumenta.

Korisnici koji neće biti prisutni prilikom čipiranja dužni su postupiti sukladno uputama na pisanoj OBAVIJESTI koju će im radnici TD 1. MAJ d.o.o. ostaviti na njihovoj adresi.

Više

RASPORED PRIKUPLJANJA SELEKTIVNOG OTPADA “OD VRATA DO VRATA”: 1.2.2016. -5.2.2016.

Raspored prikupljanja selektivnog otpada “Od vrata do vrata” za razdoblje od 1.2.2016.  do 5.2.2016.:

PLAVE VREĆICE (papir i karton):  2.2.2016.

ŽUTE KANTE (plastična i metalna ambalaža) :

1.2.2016. – Stare Kature, Škrilice, Streljana, Čekadi, Ripenda Breg, Ripenda Verbanci, Ripenda, Ripenda Kras, Smolići

3.2.2016. – RABAC (ulice: Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Obala Maršala Tita, Idrijska, Gornji Rabac, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska)

4.2.2016. –  RABAC (ulice: Jadranska, Slobode, G. Martinuzzi, Istarska), Principi, Starci

5.2.2016. – Presika, Rogočana, Kranjci

Mole se građani da kantu i vrećice postave uz rub javne površine tako da ne ometa promet i to najkasnije do 07:00 sati na dan odvoza te da ih spreme nakon odvoza što je prije moguće.

Za potpuni raspored prikupljanja kliknite ovdje.

Više

OREZIVANJE STABALA U RAŠI

Jučer, 29.12.2015. godine orezana su stabla Platane u Raši. Ovim sanitarnim orezivanjem uklonilo se sve što stablima smeta kako bi zdravo rasla. Uklonile su se suhe grane, te razrijedile ukoliko su na područjima bile preguste.

Orezivanje se obavilo prema narudžbi Općine Raša.

piljenje Raša orezivanje raša 2

Više

U 2015. GODINI PRIKUPLJENO 101,6 TONA STAKLA

U 2015.  godini prikupljeno je 101,6 tona otpadnog stakla kojeg su građani Labinštine odvojili kao korisnu sirovinu. U prvih 6 mjeseci prikupljeno je 17,46 tona stakla, dok je ovaj tjedan predana peta New Imagepošiljka od 20,5 tona stakla.  Tako prikupljeno otpadno staklo predaje se tvrtki Metis d.d. koja ga potom odvozi obrađivaču na preradu. Otpadno staklo može se 100% reciklirati. Od 1 tone otpadnog stakla, uz dodatak energije dobit će se 1 tona novih staklenki. Ukupna količina predanog stakla ove godine  je 4,5 puta veća od predane količine u 2014. godini kada je iznosila svega 23,18 tona, što dokazuje jačanje svijesti građana o važnosti recikliranja.

Više

PREZENTACIJA GOSPODARENJA OTPADOM U LABINU

DSC_1380Grad Labin te tvrtke Labin stan d.o.o. i Komunalno poduzeće 1. Maj u ponedjeljak su bili domaćini prezentacije Projekata energetske učinkovitosti i zaštite okoliša na kojoj su bile nazočne Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša i dr. sc. Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njihov radni posjet Labinu započeo je posjetom Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ gdje su se upoznale s projektom edukacije „Otpad – bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“ kojeg KP 1. Maj Labin uspješno provodi zajedno sa Udrugom „Put“ iz Labina.

(više…)

Više

OBAVIJEST – JAVNA RASPRAVA U OPĆINI SVETA NEDELJA

Obavještava se javnost i zainteresirana javnost da od 15 prosinca 2015. godine do 14. siječnja 2016. godine traje javna rasprava o Stručnoj podlozi za ishođenje okolišne dozvole za postojeće odlagalište otpada „Cere“ u Općini Sveta Nedelja.Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, Odsjek za zaštitu prirode i okoliša, a javna rasprava se provodi u suradnji s Jedinstvenim upravnim odjelom Općine Sveta Nedelja.

(više…)

Više

RASPORED I LOKACIJA MOBILNOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA

Mobilno reciklažno dvorište postavljati će se u naselja koja zbog udaljenosti ne koriste reciklažno dvorište u naselju „Starci“. Putem njega omogućiti će se prikupljanje većeg broja različitih posebnih kategorija i vrsta otpada kao što su papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje, glomazni otpad. Na mobilnom reciklažnom dvorištu bit će djelatnik zadužen za prihvat otpada od strane građana i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Raspored mobilnog reciklažnog dvorišta možete vidjeti ovdje.

Više

VILETE DOBILE SVOJ “ZELENI OTOK”

Na zahtjev stanara u Viletama  postavljen  je „zeleni otok“ za odvojeno prikupljanje korisnog otpada. Na ovaj način omogućeno je odvojeno prikupljanje plastične i metalne ambalaže, otpadnog papira i  staklene ambalaže. Naime, stanarima je i do sada bilo omogućeno prikupljanje korisnog otpada namjenskim vrećicama po modelu „od vrata do vrata“.

Zahvaljujemo građanima na suradnji i pozivamo da se otpad i dalje odvojeno prikuplja u predviđene kontejnere ovisno o vrsti otpada.

Više

ODOBRENA SREDSTVA ZA NADOGRADNJU SUSTAVA PRIKUPLJANJA OTPADA

Rješenjem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 10. lipnja 2015. godine Gradu Labinu kao korisniku odobravaju se sredstva za neposredno sufinanciranje nabave opreme za nadogradnju sustava prikupljanja otpada, u visini 40% procijenjene vrijednosti predmetne nadogradnje sustava prikupljanja otpada, čiji opravdani troškovi iznose ukupno 634.912,50 kn, a najviše u iznosu od 253.965,00 kn. Preostali iznos financijskih sredstava dužan je osigurati Grad Labin.

(više…)

Više

U PRVIH 6 MJESECI PRIKUPLJENO 17,46 TONA STAKLA

U prvih šest mjeseci ove godine prikupljeno je 17,46 tona otpadnog stakla kojeg su građani labinštine odvojili kao korisnu sirovinu. Tako prikupljeno otpadno staklo predajemo tvrtki Metis d.d. koja ga potom odvozi obrađivaču na preradu. Otpadno staklo  može se 100% reciklirati. Od 1 tone otpadnog stakla, uz dodatak energije dobiti će se 1 tona novih staklenki.

Više

ODOBRENA SREDSTVA ZA NABAVU OPREME

U svibnju 2015. godine Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio je sredstva za nabavu novog vozila i opreme za uspostavu cjelovitog sustava gospodarenja otpadom. Odobrena sredstava su osigurana u financijskom planu Fonda za 2015. godinu, a iznos sufinanciranja je 40% procijenjene vrijednosti. Ukupna investicija iznosi  1.198.100,00 kuna.

(više…)

Više

ODRŽAN EKO-KVIZ “ODVOJENO SKUPLJANJE OTPADA” SA UČENICIMA 4. RAZREDA LABINSKIH OSNOVNIH ŠKOLA

Povodom 5. lipnja obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša Grad Labin, Labin – Zdravi grad u suradnji sa osnovnim školama Matije Vlačića i “Ivo Lola Ribar” Labin, te Udrugom “Put” jučer je održan tradicionalni eko – kviz za učenike četvrtih razreda na temu “Odvojeno skupljanje otpada” u školi “Ivo Lola Ribar” Područnoj školi Kature. Učenicima labinskih škola pridružili su se i učenici četvrtih razreda Osnovne škole “Ivan Batelić” iz Raše.

(više…)

Više

7. SAJAM CVIJEĆA 2015. U LABINU

Dvodnevni Sajam cvijeća u organizaciji trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin i pod pokroviteljstvom Grada Labina, održati će se sedmu godinu za redom i to 08. i 09. svibnja (petak i subota) na Trgu labinskih rudara. Tijekom dva dana građani će moći vidjeti i povoljno kupiti dekorativno bilje, cvijeće, sadnice te materijal za uređenje svojih okućnica. Posjetitelji sajma moći će uživati u eno-gastronomskoj manifestaciji udruženja obrtnika Labin pod nazivom „ Si naši gušti“.

 

Više

PROJEKT HORTIKULTURNE OBNOVE PARKA SPOMENIK RUDARU

Djelatnici trgovačkog društva  „1.MAJ d.o.o.“ Labin uz pomoć labinskih vatrogasaca od ponedjeljka pile stabla bora u Spomen parku rudaru na Zelenicama. Naime, zbog opasnosti za prolaznike od padanja grana i rušenja stabala uglavnom alepskog bora (Pinus halepensis) prošle godine zatražena je Fitopatološka analize drveća na tom kompleksu.

(više…)

Više

DOBIVENA UPORABNA DOZVOLA ZA PRETOVARNU STANICU NA ODLAGALIŠTU KOMUNALNOG OTPADA “CERE”

Po završetku radova i nakon provedbe tehničkog pregleda 7. siječnja 2015. godine, ishodovana je uporabna dozvola za pretovarnu stanicu na lokaciji odlagališta komunalnog otpada „Cere“ . Ova pretovarna stanica jedna je od šest planiranih na području Istre. Obuhvaćat će organizirano sakupljanje i zbrinjavanje otpada za cijelo područje Labinštine, ukupno za 22 590 stanovnika u nešto manje od 12 tisuća domaćinstava kao i za gospodarske i turističke objekte.

(više…)

Više

VIDLJIVI PRVI REZULTATI SELEKTIRANJA OTPADA NA LABINŠTINI

Nakon višemjesečnih priprema, razvijanja sustava, nabave novih kanti i edukacije radnika , 1. MAJ d.o.o. LABIN započeo je s projektom odvojenog prikupljanja otpada na Labinštini. U tu svrhu u 2014. godini postavljeno je 110 zelenih otoka putem kojih je omogućeno odvojeno prikupljanje papira, plastike, metala i stakla. Pored zelenih otoka, u sustav selektivnog prikupljanja korisnog otpada po modelu „od vrata do vrata“ namjenskim vrećicama u boji uključeno je 3 625 domaćinstava. Prvi rezultati nakon uvođenja sustava pokazuju da građani aktivno sudjeluju u projektu te da odvajaju otpad u svojim kućanstvima.

(više…)

Više