Natječaj: tražimo prodavača/icu za rad u cvjećarni!

 

Živosti nikada ne nedostaje na našem markatu, a da bi atmosfera bila i bolja 1.MAJ je prije malo više od dvije godine otvorio u sklopu markata i vlastitu cvjećarnu. Pritom smo renovirali i osvježili prostor za nju. Cvjećarna je čitavo vrijeme odraz naših težnji da budemo konkurentni i kvalitetni, baš kao što je i naša dugogodišnja cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra Labin. Sad tražimo radnika/icu za rad u ovoj cvjećarni na markatu. Imate li talent za cvjećarstvo i aranžiranje, nadamo se vašim prijavama na natječaj. Mi nudimo posao na neodređeno, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Slobodno pročitajte natječaj, očekujemo vas…

(više…)

Više

Natječaj: imamo otvoreno radno mjesto

 

1.MAJ ima odgovornost upravljanja grobljima na području Grada Labina, Općine Raša i Općine Sveta Nedelja, sve zajedno devet njih. Kako bismo mogli kvalitetno održavati čistoću i funkcionalnost tih objekata, te kako bismo mogli kvalitetno pružati pogrebne usluge koje su neizostavan dio ljudskih života, potrebni su nam odgovorni ljudi. Stoga oglašavamo slobodno radno mjesto, a s njime nudimo mogućnost rada na neodređeno, predviđenu plaću od 5.600 kuna netto, kao i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, stimulacija, darova u naravi, darova za djecu, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Zato vas pozivamo da pročitate natječaj i javite nam se…

(više…)

Više

Preuzeli smo novo komunalno vozilo opremljeno dizalicom

Danas, 10. srpnja 2019. godine, trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. preuzelo je novo komunalno vozilo od dobavljača Alfateh Ekologija i Energetika d.o.o. Radi se o vozilu Volvo FE 42R sa 210 kW snažnim dizelskim pogonom EURO 6 norme, a koje je opremljeno kiper sandukom i dizalicom Fassi F135A.0.23. Korisna mu je nosivost 7.300 kg. Osnovna namjena novog vozila bit će pražnjenje polupodzemnih spremnika za prikupljanje otpada.

Ukupna cijena ovog vozila nabavljenog putem javne nabave je 1.009.600 kuna bez PDV-a.

 

 

Više

Odvoz plastične i metalne ambalaže u Rapcu od sada svaki tjedan

Image result for rabac

Obavještavamo korisnike iz Rapca da ćemo od ovog tjedna odvoz plastične i metalne ambalaže (tzv. “žuti spremnici“) vršiti svakog tjedna, umjesto svaka dva tjedna. Time se prilagođavamo povećanoj sezonskoj potrebi u tom turističkom središtu. U skladu s dosadašnjim rasporedom po danima u tjednu, to znači da će se prazniti svaki tjedan ovim rasporedom:

 • srijedom: ulice Raška, Omladinska, Opatijska, Lošinjska, Creska, Idrijska, Medulinska, Učka, Plominska, Rudarska, te Gorenji Rabac i Obala maršala Tita,
 • četvrtkom: ulice Jadranska, Slobode, Giuseppine Martinuzzi i Istarska.

Više

Tražimo osobe za povremenu ispomoć na posljednjim ispraćajima

 

1.MAJ uvijek nastoji olakšati teške životne trenutke kroz koje svi prolazimo prilikom rastanka od bližnjih. Upravo zbog toga, već neko vrijeme nudimo i dodatne usluge na posljednjim ispraćajima kako bismo još više rasteretili tugujuće obitelji.  Želimo tu uslugu i dalje kvalitetno pružati, stoga su nam potrebne osobe koje bi povremeno (prema vlastitim mogućnostima) bile na raspolaganju sudjelovati kao ispomoć na posljednjim ispraćajima. Naravno, za to nudimo i naknadu, pa pozivamo zainteresirane da nam se jave. Vjerujemo da bi i umirovljenicima ovaj dodatni rad mogao biti zanimljiv.

(više…)

Više

Od ponedjeljka ljetno radno vrijeme cvjećarne kod groblja Labin

Uvijek nastojimo biti našim korisnicima na usluzi. Takvog principa držimo se i u našoj cvjećarni u sklopu Komemorativnog centra u Labinu gdje želimo osigurati dostupnost kvalitetnog cvijeća i popratnih proizvoda, a sve kako bi naši korisnici imali na raspolaganju ono što im je potrebno da oplemene posljednja počivališta svojih najmilijih.  Kako nam stižu vrlo topli ljetni dani, tako se i navike korisnika mijenjaju, pa su posjeti groblju usred dana sve rjeđi. Stoga, tijekom ljetnih dana prilagođavamo naše radno vrijeme, i to tako da radimo dvokratno (osim nedjeljama i praznicima). Od ponedjeljka1.7.2019.,  novo radno vrijeme cvjećarne kod groblja Labin je sljedeće:

 • ponedjeljak-subota: 8,00-12,00 i 17,00-20,00 sati,
 • nedjelja i praznici: 8,00-13,00 sati.

Više

Iznajmljivači, stigli su informativni leci za turiste u vezi pravilnog odlaganja otpada

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” osmišljeni su informativni leci za turiste u vezi pravilnog odlaganja otpada. Leci su osmišljeni na hrvatskom, engleskom, talijanskom i njemačkom jeziku, a prvi primjerci već su predani u ured TZ-a Grada Labina gdje iznajmljivači mogu preuzeti letke za svoje apartmane kako bi informirali vlastite goste. Idućeg tjedna će leci biti predani i u urede ostali TZ-a na Labinštini. Sve letke i ostale publikacije projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” financiranog EU novcem možete pogledati OVDJE.

Više

Zelena Istra pohvalila transparentnost 1.MAJ-a

Predsjednica udruge Zelena Istra Dušica Radojčić u priopćenju upućenom medijima osvrnula se na transparentnost istarskih komunalnih društava koje se bave zbrinjavanjem otpada. U tom priopćenju posebno je pohvalila 1.MAJ d.o.o. kao dobar primjer u Istri po pitanju transparentnosti. Radojčić tako primjećuje sljedeće: “Labinsko komunalno poduzeće 1.MAJ ističe se po broju i kvaliteti objavljenih informacija.” Radojčić je medije uputila na mrežne poveznice “Plana poslovanja za 2019.”, te “Izvještaja o poslovanju za 2018.” na stranicama 1.MAJ-a, za koje dodaje da “vidno odskaču ažurnošću objave i kvalitetom od ostalih objavljenih dokumenata komunalnih poduzeća.” Zahvaljujemo udruzi Zelena Istra što su prepoznali naš trud, a putem naših mrežnih stranica doista nastojimo javnosti učiniti dostupnom veliku količinu informacija.

(više…)

Više

Park na početku rive dobiva izgled kakav zaslužuje

Već ovih dana novo će ruho dobiti mali park ispod kompleksa u centru Rapca. Radi se o mještanima dobro poznatom parku odmah ispod trgovine i ljekarne, na početku rive. Ne samo da su ondje postavljeni novi polupodzemni spremnici za prikupljanje otpada koji estetski pridonose izgledu rive (što također znači da će se ukloniti dosadašnji spremnici poredani ispod zidića na ulazu u Kvarnersku ulicu), već će se i hortikulturno urediti ovaj kutak zelenila. Na žalost, bit će potrebno ukloniti bolesnu mušmulu (nešpula), ali će zato biti posađene tri magnolije grandiflore i pet lagerstremije indike. Čitav će park hortikulturno zablistati i svojim izgledom zasluženo naglasiti dobro poznatu smokvu koja već dugo ondje raste. Upravo ta je smokva jedan od poznatih simbola Rapca, a raste zapravo iz temelja davno razrušene kuće. Već ovaj tjedan provesti će se potrebni radovi i dati novi izgled parku. Iznimno nas raduje što i na taj način doprinosimo kontinuiranom razvoju naše vodeće turističke destinacije.

Više

Želite posao na neodređeno i na novom kamionu? Mi tražimo vozača!

   

U 1.MAJ-u želimo dati snažan doprinos održivom razvoju Labinštine unaprijeđenjem vlastitih resursa, promicanjem ekologije i poboljšanjem kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine.

Upravo nabavljamo novi Volvo kamion s dizalicom i stoga tražimo odgovornog i pouzdanog VOZAČA na neodređeno vrijeme, a koji je osposobljen za rad na specijalnom teretnom vozilu s dizalicom.

Nudimo Vam:

 • rad na neodređeno vrijeme
 • rad na potpuno novom Volvo kamionu
 • razne beneficije poput božićnice, regresa, prigodnih dodataka, stimulacije, naknade za topli obrok i sl.

Ako se prepoznajete kao dio tima 1.MAJ-a – pročitajte natječaj i javite nam se, očekujemo Vas!

(više…)

Više

Presika: ubuduće u sporednim ulicama odvoz četvrtkom, a ne petkom

Obavještavamo mještane Presike da će se ubuduće odvoz miješanog komunalnog otpada korisnicima sa sporednih ulica vršiti četvrtkom, a ne petkom kao do sada. Pod “sporedne ulice” misli se na dijelove Presike gdje se odvoz vrši malim kamionima zbog toga što su tijesne i uske.

Kompletni raspored odvoza miješanog komunalnog otpada za područje cijele Labinštine možete pronaći klikom OVDJE, kao i u sekciji “Raspored odvoza otpada” na ovim web stranicama.

Više

Raspored košnje za iduće dane

Obavještavamo građane da se od četvrtka, 13. lipnja, košnja planira na sljedećim lokacijama:

 • ulice Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska,
 • oko osnovne škole “Ivo Lola Ribar”,
 • na Katurama od područne škole prema jaslicama i poligonu autoškole.

Molimo građane da vode računa o parkiranju svojih automobila, kako bi se izbjegla opasnost od oštećenja prilikom košnje.

Više

Ovo su lokacije košnje idućih dana

Obavještavamo građane da je idućih dana košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Kature,
 • Stare Katuri,
 • Vinež.

Molimo građane da u skladu s navedenim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Raspored podjele kartica za polupodzemne spremnike (Kature)

U tijeku je postavljanje polupodzemnih spremnika u Labinu. Korištenje takvih spremnika za miješani komunalni otpad bit će omogućeno samo pomoću posebnih kartica koje se dodjeljuju korisnicima. Molimo korisnike da obrate pozornost. Okvirni raspored podjele kartica na kućnu adresu za četvrtak:

ČETVRTAK (30.5.2019.)

 • 16,00-16,30 sati: Prilaz Griža 1, 2,
 • 16,30-17,30 sati: Istarska 12, 14,
 • 17,30-20,00 sati: Sv.Mikule 5, 7, 9, 11
 • 16,00-19,00 sati: Sv.Mikule 21, 23, 25, 27, 31.

Više

Ovo su lokacije košnje idućih dana

Obavještavamo građane da je nekoliko idućih dana (od 23. svibnja) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Starci,
 • centar oko pošte, pa prema ulici Karla Kranjca,
 • oko zgrada u ulici Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska,
 • Streljana,
 • Senari.

Molimo građane da u skladu s navedenim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Raspored podjele kartica za polupodzemne spremnike (Kature – 29.5.2019.)

U tijeku je postavljanje polupodzemnih spremnika u Labinu. Korištenje takvih spremnika za miješani komunalni otpad bit će omogućeno samo pomoću posebnih kartica koje se dodjeljuju korisnicima. Molimo korisnike da obrate pozornost. Raspored podjele kartica na kućnu adresu za srijedu, 29.5.2019.:

SRIJEDA

 • 16,00-18,00 sati: Istarska 13, 15, 17, 19, 21, 23,
 • 17,00-20,00 sati: Sv.Mikule 15, 17, 19.

Više

Ovo su lokacije košnje za ovaj tjedan

Obavještavamo građane da je ovaj tjedan (13.-18.5.2019.) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Kature: cijeli kvart,
 • iza OŠ “Matije Vlačića”,
 • ispod zgrade kina,
 • oko SŠ “Mate Blažine”,
 • Tonci.

Molimo građane da u skladu s tjednim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni tjedni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Detalj: Cvjetni stup u Rapcu ukrašen

Cvjetni stup u novom rabačkom rotoru ovih je dana ukrašen bijelim cvijećem, kao i neposredna podloga oko njega. Time sada samo preostaje da cvijeće raste i formira konačni sjaj hortikulturnog uređenja rotora. Cvjetni stup simbolizira svjetionik, a bijelo cvijeće oko njega kamenu rivu i obalu.

 

Više

U tijeku kandidature za izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina

Grad Labin u suradnji s trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o., mjesnim odborima Grada Labina i TZ Grada Labina i ove će godine provesti akciju ‘Izbor najljepše okućnice i balkona Grada Labina‘. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka, te poštivanje tradicije i elemenata ovog podneblja.

Kandidature koje trebaju sadržavati ime i prezime obitelji vlasnika balkona odnosno okućnice,  točnu adresu i po mogućnosti  broj telefona se dostavljaju 1.MAJ-u zaključno do 31.  svibnja  2019. godine na broj telefona 052 855-375  i e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr.
(više…)

Više

Održana edukacija za lokalne ugostitelje

Ove srijede je u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održana edukacija lokalnih ugostitelja o pravilnom gospodarenju otpadom. Edukaciju su organizirali 1.MAJ d.o.o. i Udruženje obrtnika Labin. U prvom djelu je direktor 1.MAJ-a g. Alen Golja upoznao prisutne sa promjenama u gospodarenju otpadom koje su stupile na snagu u 2018. godini. Edukaciju o pravilnom razvrstavanju otpada u ugostiteljstvu održao je g. Marijan Galović iz tvrtke Galović savjetovanje j.d.o.o. U trećem djelu provedena je interakcija prisutnih na temu problema s otpadom, a s kojima se susreću ugostitelji u svakodnevnom radu. Cilj je da se suradnjom 1.MAJ-a i lokalnih ugostitelja postigne što bolje selektiranje otpada u restoranima, na obostrano zadovoljstvo.

Više

Mobilno reciklažno dvorište danas u Ripendi Verbanci

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će danas (petak, 10. svibanj) dostupno mještanima Ripende Verbanci i okolnih mjesta, a postavljeno će biti kod Lovačkog doma u Ripendi.  Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

Ovime završava višetjedna eko-turneja MRD-a na području Grada Labina tijekom koje je MRD postavljan na 18 različitih lokacija.

Više

Ispunite anketu o zadovoljstvu uslugama 1.MAJ-a

1.MAJ d.o.o. svake godine provodi anketu među građanima o zadovoljstvu uslugama 1.MAJ-a. Usluge koje pružamo jesu odvoz i zbrinjavanje otpada, održavanje zelenih i javnih površina, pružanje pogrebnih usluga, upravljanje grobljima, upravljanje tržnicom, poslovi izgradnje, te prodaja cvijeća u cvjećarnama. Ove godine imamo i online anketu, te molimo da ju ispunite. Za ispunjavanje ankete kliknite OVDJE.

Više

Ovo su lokacije košnje za ovaj tjedan

Obavještavamo građane da je ovaj tjedan (6.-11.5.2019.) košnja predviđena na sljedećim lokacijama:

 • Vinež,
 • Stare Kature,
 • Vilete i centar,
 • okoliš autobusnog kolodvora,
 • Podlabin (Karla Kranjca, Rudarska i Antona Selana),
 • Kature: od gradskog stadiona prema benzinskoj postaji.

Molimo građane da u skladu s tjednim planom vode brigu o parkiranju automobila kako bi se izbjegle teškoće prilikom košnje i eventualno oštećenje automobila.

Napomena: naveden je okvirni tjedni plan. Može se promijeniti uslijed vremenskih neprilika ili drugih hitnih okolnosti.

Više

Mobilno reciklažno dvorište danas u Presici!

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će danas (utorak, 7. svibanj) dostupno mještanima Presike, a postavljeno će biti kod restorana “Tina”.  Radno vrijeme je od 10,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

(više…)

Više

Na Uskrs je markat zatvoren

Obavještavamo cijenjene posjetitelje da labinski markat neće biti otvoren na Uskrs (21. travanj). To je jedan od samo četiri dana godišnje kada markat uzima predah od svakodnevnog tempa. Zatvoren je još na dan Svih svetih, Božić i na Novu godinu. Želimo vam sretan i blagoslovljen Uskrs! Vidimo se već u ponedjeljak (22. travanj).

Više

Cvjetni stup kao atrakcija rotora u Rapcu

Predivno hortikulturno uređenje potpuno će obasjati novi kružni tok na ulazu u Rabac. Ovo naše prekrasno priobalno mjesto konačno dobiva upečatljivi ulaz kojim će dočekivati svoje, svakom godinom sve brojnije, posjetitelje.  Ključni detalj hortikulturne priče kružnog toka svakako je dvometarski cvjetni stup. I dok motivi u kružnom toku simboliziraju more, barke, obalu i kopneni pojas, nad njima će se izdignuti cvjetni stup koji simbolizira svjetionik! Time će se zaokružiti simbolika pogleda na sliku u kružnom toku od mora prema rivi. Stup je danas postavljen, a završni izgled saznati ćete za nekoliko dana. Do tada neka to bude naša mala tajna.

(više…)

Više

Sajam cvijeća u Labinu – zbog kiše glazbeni program biti će u petak

Još je tri dana preostalo do 11. Sajma cvijeća u Labinu koji će se u petak i subotu (26. i 27. travnja 2019.) održati na Trgu labinskih rudara. U petak u 11 sati na trgu održati će se i tradicionalna gastro manifestacija Udruženja obrtnika Labin pod nazivom “Si naši gušti“. Poseban gost je španjolski chef Tomas Carbonero Caraballo. U 11 sati također započinje i glazbeni program na kojemu nastupaju Predrag i Jona Ljuna, RKUD Rudar Raša i harmonikaši Umjetničke škole “Matka Brajše Rašana”. U 13 sati očekuje nas javna prezentacija EU projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu“, a koja će se održati u vanjskoj likovnoj učionici OŠ “Ivo Lola Ribar”. Popodne, u 18 sati u Gradskoj knjižnici Labin održati će se predavanje “Priprema vrta u proljeće“, a koje će voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić. Kornelija nam je poznata kao domaćica emisije “Vrtlarica” koja se dugo prikazivala na nacionalnoj televiziji.

(više…)

Više

Sretan Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.!

Drage sugrađanke i sugrađani,

Uskrs je blagdan optimizma i veselja, a slaveći Uskrs slavimo nadu i vjeru. Vama i vašim obiteljima želimo sve najbolje za nadolazeće uskrsne blagdane, uz želju da ih provedete u miru i radosti, te pružanju pažnje i ljubavi svojim bližnjima i onima kojima je to najpotrebnije. Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam 1.MAJ d.o.o.

Više

Rabački rotor u duhu Mediterana

Radovi se primiču kraju, sigurniji ulaz i lakše prometovanje novim kružnim tokom na ulazu u naselje Rabac jedna su od obilježja ove vrijedne investicije. No, ono što sigurno pobuđuje zanimanje jest sami izgled kružnog toka, tj. njegovo hortikulturno uređenje koje se odrađuje ovih dana, a očekuje se da bude gotovo do Uskrsa. Kružni tok uređuje 1. MAJ, a biti će u mediteranskom stilu, tj. zasađeno je mediteransko bilje koje dobro podnosi sušna razdoblja. Boje koje se upotrebljavaju jesu zelena, siva i bijela.
(više…)

Više

Održana edukacija za ključne zaposlenike Valamar Rivijere

U petak je u središnjem kompleksu na rabačkoj Girandelli održana edukacija ključnih zaposlenika i voditelja hotelske tvrtke Valamar Riviera. U prvom djelu je direktor 1.MAJ-a g. Alen Golja upoznao prisutne sa promjenama u gospodarenju otpadom koje su stupile na snagu u 2018. godini. Nakon toga je g. Marijan Galović iz tvrtke Galović savjetovanje održao edukaciju o tome kako razvrstavati otpad, s naglaskom na otpad koji nastaje u turističkom sektoru. Prvenstveno se to odnosi na otpad od pripreme hrane, te otpada kojeg stvaraju sami gosti. U trećem djelu provedena je interakcija prisutnih na temu problema s otpadom, a s kojima se susreću hoteli u svakodnevnom radu. Cilj je da se suradnjom 1.MAJ-a i Valamar Rivijere postigne što bolje selektiranje otpada u Valamarovim hotelima, na obostrano zadovoljstvo.

Više

Coming soon…

Nešto zanimljivo mi vrlo pažljivo kreiramo, u kutu marljivo već danima pripremamo. Uskoro ćemo i to dovršiti, a naš rad svima pokazati. U međuvremenu, korak po korak, još jedna ideja postaje stvarnost. Vidjeti ćete uskoro…

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Kunju

Mobilno reciklažno dvorište stiže ovaj petak (5. ožujak) u Kunj, kraj dječjeg igrališta. Kraj njega dežura radnik 1.MAJ-a, a radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati.  Time završava ovaj krug obilaska Općine Raša. Zaprimanje otpada od građana je besplatno.

Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade kartona i plastike, gume, stare baterije, otpadno ulje, pesticide, uređaje, fluorescentne i obične žarulje, staklo, zrcala i sl.

Više

Raspored selektivnog otpada za 4.4.2019.

Sutra (četvrtak, 4.4.2019.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žute kante”):

 • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj”, uključujući Storo selo, Nove zgradi i cestu Vinež-Marciljani (Juraji),
 • Labin: ulice Karla Kranjca, Rudarska, Antona Selana, Zelenice.

Više

Polupodzemni spremnici: mape s lokacijama

U Prilazu Vetva započelo je postavljanje novog seta polupodzemnih spremnika. Podsjetimo, krajem 2018. godine proveden je postupak javne nabave novih 28 setova polupodzemnih spremnika. Setovi se sastoje od po četiri spremnika, i to po tri od 5 m3 (za miješani komunalni otpad, papir i karton te plastičnu i metalnu ambalažu) i jedan od 3 m3 (za staklo). Osim toga, spremnici za miješani komunalni otpad biti će opremljeni bubnjevima volumena 25 litara kojima se mjeri količina otpada koju korisnici ubacuju, a korisnici će za korištenje spremnika imati posebne kartice. Spremnici će tijekom 2019. godine biti postavljeni u urbanom dijelu Labina (Kature i Podlabin), te u Starom gradu, na rivi u Rapcu, u Svetoj Marini i Ravnima. Ranije su već tri setova postavljena na području Labina, a jedan u Prtlogu, pa će ovom nabavom ukupni broj porasti na 32.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u utorak u Zartinju

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u utorak (2. travanj) u Zartinju kraj dječjeg igrališta. Radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati, a zaprimanje otpada je građanima besplatno. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će radnik 1.MAJ-a. Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, gume, baterije, žarulje, uređaje, otpadna ulja i sl. U petak će mobilno reciklažno dvorište stići u Kunj.

Više

Nabavljena dva nova mobilna reciklažna dvorišta

Ovaj tjedan 1.MAJ-u na Vinež dostavljena su nova dva mobilna reciklažna dvorišta, a njihovo glavno obilježje je to da su montirani na prikolice. Time se njihov transport znatno pojednostavljuje jer nije potrebno podizanje na kamion. Broj mobilnih reciklažnih dvorišta na Labinštini time se povećao na tri. Nova mobilna reciklažna dvorišta zajednički će koristiti općine Kršan, Pićan, Raša i Sv. Nedelja.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu u Ravnima

Ove subote (30. ožujak) mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno u naselju Ravni, i to na ulazu u naselje. Radno vrijeme je od 9,00 do 17,00 sati, a zaprimanje otpada od građana je besplatno. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, gume, baterije, otpadna ulja, stare uređaje, staklo, zrcala, žarulje… Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Zartinj (utorak) i Kunj (petak).

Više

Danas i sutra mobilno reciklažno dvorište u Kožljaku

Mobilno reciklažno dvorište već danas nastavlja svoj obilazak Općine Kršan. Nakon što je do sada postavljano u Potpićnu, Kršanu, Vozilićima, Čepiću i Šušnjevici, na red je stigao i Kožljak. Tako će danas i sutra (18. i 19. ožujak) mobilno reciklažno dvorište “operirati” kraj zgrade DVD-a Kršan u Kožljaku. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

(više…)

Više

U petak i subotu mobilno reciklažno dvorište u Šušnjevici

Mobilno reciklažno dvorište operirati će ovog petka i subote (15. i 16. ožujka) u Šušnjevici, i to kod SRC-a. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, a zaprimanje otpada je besplatno. Građani mogu na zbrinjavanje predati krupni otpad iz kućanstva, kućanske uređaje, otpadna ulja, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare žarulje i sl.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u srijedu i četvrtak u Čepiću

Ove srijede i četvrtka (13. i 14. ožujka) mobilno reciklažno dvorište bit će postavljeno kraj caffe bara “Jezero” u Čepiću. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a, a zaprimanje otpada je besplatno za građane. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

Građani mogu donijeti krupni otpad poput starog namještaja i kućanskih uređaja, ali i guma, baterija, otpadno ulje, veće kartone kartona i plastike, žarulje i dr. U petak i subotu mobilno reciklažno dvorište posjetit će i Šušnjevicu. Idući tjedan premješta se u Kožljak i Plomin.

Više

Mobilno reciklažno dvorište početkom tjedna u Vozilićima

Mobilno reciklažno dvorište nastavlja svoje proputovanje Općinom Kršan. Naime, u ponedjeljak i utorak (11. i 12. ožujak) biti će postavljeno u Vozilićima. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati, a kraj njega dežura radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno od strane građana, a mogu se donijeti krupni otpad iz kućanstva, stari uređaji i baterije, otpadna ulja, veći komadi papira i kartona i sl. U nastavku tjedna mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Čepić i Šušnjevicu.

Više

U četvrtak i petak mobilno reciklažno dvorište u Kršanu

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno ovoga četvrtka i petka u Kršanu kod caffe bara. Dakle, radi se o 7. i 8. ožujku. Kraj mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a, zaprimanje otpada je besplatno građanima, a radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Zaprima se krupni otpad, otpadna ulja, stare baterije, veći komadi kartona i plastike i sl.

Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište obići će Vozilići, Čepić i Šušnjevicu, a tjedan nakon toga Kožljak i Plomin.

Više

Mališani vineškog vrtića posjetili 1.MAJ

Najslađi mogući posjet imali smo danas ispred zgrade 1.MAJ-a na Vinežu. U posjet su nam došla djeca iz vineškog vrtića, još uvijek u veselom maškaranom raspoloženju. Djelatnici 1.MAJ-a trudili su se djeci objasniti osnove selektiranja otpada. Najveću pažnju djeci je zaokupila demonstracija pražnjenja spremnika u kamion. Automatizirani proces pražnjenja pritiskom tipki na kamionu za njih je bio zanimljiva igra, pa su i sami pokušali “podizati” spremnike pritiskanjem tipki. Na kraju su se osladili sokićem, a u vrtiću su ih, po povratku, dočekali i kroasani.

(više…)

Više

Dah svježine za cvjećarnu Komemorativnog centra

Protekloga vikenda otvorena su vrata redizajnirane popularne cvjećarne 1.MAJ-a u sklopu Komemorativnog centra Labin. Prema idejnom projektu izvedena je potpuna rekonstrukcija interijera, i to zamjena podova i stropova novim, te zamjena kompletne opreme. Time je našoj omiljenoj cvjećarni udahnuta nova svježina koju zaslužuje i koja oslikava njenu ambiciju neprestanog razvoja kvalitete usluge.

Također, od danas cvjećarna ima novo radno vrijeme, pa je tako od ponedjeljka do subote otvorena od 8,00 do 18,00 sati, a nedjeljom i praznikom od 8,00 do 13,00 sati.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Potpićnu

Tijekom ožujka mobilno reciklažno dvorište obići će i lokacije u Općini Kršan. Prvo postavljanje biti će u Potpićnu, i to ovog utorka i srijede (5. i 6. ožujka 2019.). Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Otpad se zaprima besplatno, a radi se, primjerice, o starim baterijama, otpadnom ulju, uređajima iz kućanstva, krupnom otpadu, većim komadima kartona i plastike i sl. Kod mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a.

Tijekom ožujka mobilno reciklažno dvorište obići će i Kršan, Vozilići, Purgariju Čepić, Šušnjevicu, Kožljak i Plomin.

(više…)

Više

Ovog vikenda mobilno reciklažno dvorište u Sv. Martinu

Ovoga vikenda mobilno reciklažno dvorište stiže u Sv. Martin. Dakle, od petka do nedjelje (1.-3.3.2019.), i to sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno kraj igrališta, a kraj njega će dežurati radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno, a mještani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare uređaje, žarulje, otpadno ulje, gume i sl.

Više

Ovaj vikend mobilno reciklažno dvorište na Štrmcu

Ovoga vikenda mobilno reciklažno dvorište Općina Sv. Nedelja donosi na Štrmac. Dakle, od petka do nedjelje (22.-24.2.2019.), i to sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno kraj igrališta, a kraj njega će dežurati radnik 1.MAJ-a. Zaprimanje otpada je besplatno, a mještani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, stare baterije, veće komade kartona i plastike, stare uređaje, žarulje, otpadno ulje, gume i sl. Već idući vikend mobilno reciklažno dvorište posjetiti će Martinski gdje će biti postavljeno kraj mjesnog doma.

Više

Projekt izgradnje reciklažnog dvorišta Cere prošao Fazu 2 evaluacije za EU novac

Dobre vijesti stigle su protekli tjedan iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike. Projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta Cere” prošao je i Fazu 2 evaluacije za dobivanje 1.386.391,97 kuna bespovratne potpore iz EU fondova! Radilo se o fazi provjere prihvatljivosti projekta. Sada je projekt u postupku Faze 3 – provjera prihvatljivosti izdataka, nakon čega se u Fazi 4 donosi Odluka o financiranju. Sredstva se dodjeljuju iz operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, a prijavitelj projekta je Općina Sveta Nedelja uz stručnu i tehničku pomoć 1.MAJ-a d.o.o. Očekuje se da će projekt započeti sa provedbom tijekom 2019. godine.

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovaj vikend u Šumberu

Obavještavamo mještane Šumbera i okolnih naselja da će ovog vikenda mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno kod mjesnog doma u Šumberu. Točnije, mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno od 8. do 10. veljače (od petka do nedjelje), sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Kod dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, zbrinjavanje posebnih vrsta otpada je besplatno, a radi se, primjerice, o starim kućanskim uređajima, namještaju, baterijama, otpadnim uljima, gumama, većim komadima plastike, metala, kartona i sl.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište ovaj vikend u Nedešćini

Obavještavamo mještane Nedešćine i okolnih naselja da će prvog vikenda veljače mobilno reciklažno dvorište biti postavljeno kod špine u Nedešćini. Točnije, mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno od 1. do 3. veljače (od petka do nedjelje), sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. Kod dvorišta dežurati će djelatnik 1.MAJ-a, zbrinjavanje posebnih vrsta otpada je besplatno, a radi se, primjerice, o starim kućanskim uređajima, namještaju, baterijama, otpadnim uljima, gumama, većim komadima plastike, metala, kartona i sl.

(više…)

Više

Dobro je znati: na ovim web stranicama imamo rasporede odvoza otpada

Na našim web stranicama možete pronaći raspored odvoza otpada i tako se pravodobno informirati. Već na naslovnoj stranici našeg weba možete pronaći poveznicu na raspored odvoza, a pronaći ga možete i u sekciji “PC Čistoća”. Radi se o rasporedu odvoza miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog otpada za cijelu Labinštinu, a priloženi su i kompletni rasporedi odvoza selektivnog otpada za 2019. godinu ondje gdje postoji sustav “od vrata do vrata” (Grad Labin, naselje Raša, Nedešćina i Štrmac). Također, kada je aktualno, objavljuju se i rasporedi postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta. Primjerice, tijekom veljače biti će vikendima postavljano na području Općine Sv. Nedelja, a raspored je dostupan na našim stranicama.

(više…)

Više

Dobro je znati: na ovim web stranicama imamo i tražilicu grobnih mjesta

Jeste li znali? Na web stranicama 1.MAJ-a već više od dvije godine dostupna je besplatna usluga tražilice grobnih mjesta. Putem tražilice na jednostavan način moguće je pronaći grobno mjesto, odnosno posljednje počivalište pojedinog pokojnika. Usluga je dostupna za svih devet groblja kojima upravlja 1.MAJ (Labin, Rabac, Ripenda, Drenje, Skitača, Sv.Lovreč, Sv.Martin, Nedešćina i Šumber). Otvaranjem aplikacije upisuje se ime i prezime, a aplikacija locira točnu poziciju grobnog mjesta. U praksi ova usluga posebno je korisna onima koji nisu bili u mogućnosti nazočiti sprovodu, pa nisu sigurni gdje pronaći posljednje počivalište pokojnika.  (više…)

Više

Večeras i sutra mogućnost snijega, potreban oprez

Obaviještavamo građane da meteorološki modeli pokazuju mogućnost snijega na području Grada Labina večeras i tokom sutrašnjega dana (22. i 23. siječanj). Iako  se ne očekuju značajnije količine snijega u našim krajevima, 1.MAJ biti će u pripravnosti kako bi sve proteklo bez iznenađenja. Pozivamo i građane na pojačani oprez, a također molimo da se pridržavaju propisnog parkiranja na za to predviđenim mjestima. To je potrebno kako se ne bi otežavalo čišćenje snijega u slučaju da se stvori snježni pokrivač.

Više

U subotu i nedjelju mobilno reciklažno dvorište u Ripendi Verbanci

Tekući tjedan ujedno je posljednji tjedan ove zimske turneje kojom mobilno reciklažno dvorište (skraćeno: MRD) posjećuje naselja Grada Labina (idući obilazak se očekuje na proljeće). Kraj zimske turneje biti će u subotu i nedjelju (26. i 27. siječanj) kada MRD donosimo u Ripendu Verbanci kod Lovačkog doma.

Radno vrijeme uvijek je od 9,00 do 16,00 sati, korištenje je besplatno, kraj njega dežura naš radnik. Građani mogu donijeti te besplatno zbrinuti krupni otpad poput starog namještaja, kućanskih uređaja, guma, baterija, otpadnog ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl.

Ovaj zimski “tour” MRD-a započeo je 6. prosinca sad već lanjske 2018. godine, ukupno je obuhvatio 18 lokacija, sa 36 dana “operiranja”.

Više

Mobilno reciklažno dvorište idućih dana u Gondolićima i Presici

Od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište “operirati” će u Gondolićima i Presici. Naime, nakon što je početkom tjedna bilo postavljeno u Prtlogu u četvrtak i petak (17. i 18. siječnja) biti će postavljeno kod groblja, a potom u subotu i nedjelju (19. i 20. siječnja) u Presici kod restorana “Tina”. Radno vrijeme je 9,00 do 16,00 sati, a kod mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a. Pozivamo mještane Gondolića, Staroga grada i Presike da se propisno riješe krupnog otpada poput namještaja, kućanskih aparata, guma, baterija, otpadnih ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl. putem mobilnog reciklažnog dvorišta, a predaja otpada je besplatna.

Više

Potpisan ugovor za provedbu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu”

Nakon što je Gradu Labinu odobreno gotovo 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt „Zelene navike za održivu Labinštinu“, u utorak, 15. siječnja 2019. godine potpisan je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, Galović savjetovanje j.d.o.o., u postupku provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, promidžbe i vidljivosti projekta.
(više…)

Više

Orezivanje platana u Raši

Ovih dana u tijeku je orezivanje platana u Istarskoj ulici u Raši. Tijekom orezivanja i osiguranja krošnji ukloniti će se mrtvo drvo, obaviti redukcijsko orezivanje pojedinih grana te uklanjanje izbojaka sa ciljem poboljšanja vitaliteta platana. Ukratko, sve potrebno da zdrave platane zablistaju na proljeće kad se priroda probudi.

Više

Projekt izgradnje reciklaznog dvorišta Cere prošao Fazu 1 natječaja za EU novac

Tijekom prosinca Općina Sv.Nedelja je, uz snažnu pomoć 1.MAJ-a d.o.o. u pripremi i prijavi, kandidirala projekt Izgradnja reciklažnog dvorišta Cere na natječaj za EU novac, a koji je raspisalo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Ovih dana stigla je obavijest iz Ministarstva o uspješnom prolasku Faze 1, te je projekt na dobrome putu. Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova je 1.631.049,38 kuna, a zatraženi iznos EU sufinanciranja je 1.386.391,97 kuna, odnosno 85%.

Više

Ovaj ponedjeljak i utorak mobilno reciklažno dvorište u Prtlogu

Mobilno reciklažno dvorište danas i sutra (14. i 15. siječnja) stiže u Prtlog, na parkiralište. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Korištenje mobilnog reciklažnog dvorišta je besplatno, a kraj njega dežura djelatnik 1.MAJ-a d.o.o. Pa, tko ima stari namještaj, neki kućanski uređaj, gume, stare baterije, plastične ležaljke, veće komade kartona, metal, stara ulja i sl. zbrinuti ga može u mobilnom reciklažnom dvorištu. U Gondolićima će mobilno reciklažno dvorište gostovati u četvrtak i petak (kod groblja), a u Presici u subotu i nedjelju (kod restorana “Tina”).

Više

Od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište na Kapelici

Ovoga četvrtka i petka (10. i 11. siječnja) mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno na Kapelici kod bivše trgovine “Morčaki”. Pozivamo mještane gornje Kapelice i Brega Ivanovci da koriste uslugu mobilnog reciklažnog dvorišta. Nakon toga u subotu i nedjelju (12. i 13. siječnja) mobilno reciklažno dvorište seli kod bivše trgovine na Kapelici, na uslugu mještanima donje Kapelice. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati.

Putem MRD-a omogućava se prikupljanje većeg broja različitih vrsta otpada kao što su papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje, glomazni otpad. Na MRD-u na raspolaganju je djelatnik zadužen za prihvat otpada od strane građana i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište gostovati će u Prtlogu (14. i 15. siječanj), Gondolićima (17. i 18. siječanj) i Presici (19. i 20. siječanj).

Više

Još danas mobilno reciklažno dvorište u Salakovcima

Mobilno reciklažno dvorište još će danas biti postavljeno u Salakovcima kraj suhe marine, kao i jučer. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00, pa pozivamo mještane Salakovaca, Gore Glušići i Brega da predaju krupni otpad, gume, baterije, otpadno ulje, lijekove, tinte, boje, stare žarulje i sličan otpad kojega se ne odlaže u miješani komunalni otpad.

Krajem tjedna, od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište seli na Kapelicu. U četvrtak i petak nalaziti će se kod bivše konobe “Morčaki”, a potom u subotu i nedjelju kod bivše trgovine.

Više

Postavljeni novi putokazi za markat

Tijekom protekloga prosinca povećana je vidljivost naše gradske tržnice – popularnog markata. U suradnji 1.MAJ-a, Grada Labina i LAG-a Istočna Istra postavljene su nove table-putokazi za tržnicu. Veće table postavljene su uz cestu iz smjera Rapca, te na zgradu između tržnice i Trga labinskih rudara (kraj “volte”).  Manje table postavljene su prije raskrižja sa semaforom (na ulici Zelenice, iz oba smjera), na ulazu u ulicu Antona Selana sa strane srednje škole te prije skretanja u Rudarsku ulicu iz smjera Raše. Table će zasigurno povećati vidljivost tržnice turistima, a također i olakšati im dolazak do nje.

Više

Sutra, na Novu godinu, markat ne radi

Pred nama je “najluđa noć” i doček nove 2019. godine. Po tradiciji markat 1. siječnja neće raditi, ali već prekosutra ponovno otvara svoja vrata u 6,30 sati ujutro. Samo četiri dana godišnje naš labinski markat uzima predah, ti dani su Uskrs, Svi sveti, Božić i Nova godina. Vidimo se u srijedu, kada zajedno ulazimo u nove godišnje izazove.

Više

Suradnjom 1.MAJ-a i LC-a do pametnog menadžerskog izvještajnog sustava

Ovih je dana završen projekt uvođenja pametnog menadžerskog IT sustava u najvećem labinskom komunalnom društvu 1.MAJ d.o.o. Projekt su zajedničkim snagama proveli i finalizirali timovi tvrtki 1.MAJ i Libusoft Cicom iz Zagreba. Danas je, u doba digitalizacije poslovnih procesa, ovakav projekt gotovo obveza za sve one čija vizija je vizija budućnosti – održivog razvoja,efikasnog i optimalnog modernog poslovanja.

(više…)

Više

Sutra, na Božić, markat ne radi

Stigla nam je i Božja vilija, odnosno Badnjak. Danas nas čeka tradicionalno zanimljivo blagdansko ozračje na markatu. Prilika je to i za osigurati posljednje primamljivo svježe namirnice za sutrašnji Božić. Naše sugrađanke i sugrađane obavještavamo da sutra, na Božić, naš markat neće raditi. Rijedak je to dan kada markat uzima predah. Naime, u čitavoj godini markat ne radi jedino na Novu godinu, Uskrs, Sve svete i na Božić. Svima želimo sretan Božić!

Više

Mobilno reciklažno dvorište stiže na Vinež

Mobilno reciklažno dvorište svoju zelenu turneju Gradom Labinom nastavlja na području Mjesnog odbora Vinež. Tako će ovaj vikend u subotu i nedjelju (22. i 23. prosinca) biti postavljeno na Krvovoj placi. Nakon Božića, i to 27. i 28. prosinca, biti će postavljeno na parkiralište preko Doma kulture “Riko Milevoj”. Svoj “đir” na području MO-a Vinež završiti će na Marcilnici 29. i 30. prosinca, kod trafostanice. Radno vrijeme uvijek je od 9,00 do 16,00 sati, a na usluzi je naš zaposlenik koji zaprima otpad. Otpad se predaje besplatno, kao i na trajnom reciklažnom dvorištu na Starcima (u blizini veterinarske stanice).

Pozivamo mještane da iskoriste priliku kada je mobilno reciklažno dvorište u blizini i odlože razne vrste otpada poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

(više…)

Više

Održana predstava za djecu “Djed Mraz ide u penziju”

U Sportskom centru “Franko Mileta” održana je dječja predstava “Djed Mraz ide u penziju” Teatra Naranča. Pokrovitelj predstave bio je 1.MAJ d.o.o. Drago nam je da su djeca iz škola i vrtića Labinštine uživala u predstavi blagdanske tematike. Ovom predstavom također je započela manifestacija “Božić u Labinu 2018.” koja se održava u centru Labina u Zelenicama, ali je ova predstava zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta preseljena u sportski centar.

(više…)

Više

Dječja predstava sutra ipak u dvorani zbog nepovoljnih vremenskih najava

Zbog najave nepovoljnih vremenskih uvjeta, predstava za djecu „Djed Mraz ide u penziju“ Teatra Naranča, umjesto u centru Labina (ulica Zelenice), odigrat će se u velikoj dvorani labinskog Sportskog centra Franko Mileta.

Vrijeme odigravanja predstave ostaje nepromijenjeno – četvrtak 20. prosinca u 10:30 sati.

Prijevoz na predstavu osiguran je od strane Grada Labina i trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. za svu vrtićku djecu, te za osnovnoškolce iz područnih škola, a sva djeca na predstavu dolaze u pratnji svojih odgajateljica odnosno učiteljica. Svi roditelji djece starije od tri godine, koja ne pohađaju vrtić, također su pozvani da dovedu svoje mališane na predstavu – ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Pokrovitelj predstave je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o.

Više

Važna obavijest: Promjena rasporeda odvoza zbog Nove godine

Obaviještavamo korisnike da se na Novu godinu neće vršiti redoviti odvoz miješanog komunalnog otpada (uobičajeni raspored provjerite OVDJE), kao ni selektivnog otpada. Sav odvoz predviđen za utorak, 1.1.2019. (Nova godina) izvršiti će se u nedjelju, 30.12.2018.!

 

Što se tiče selektivnog otpada, to znači da će se papir i karton na području Grada Labina i naselja Raša prikupljati u nedjelju 30.12.2018.

 

Zahvaljujemo na razumijevanju i molimo korisnike da uzmu u obzir promijenjeni termin.

Više

Treći stupanj pripravnosti zimske službe

Zimska služba 1.MAJ-a pripremila se za potencijalni dolazak snijega i poledice. Naime, nakon što su meteorolozi najavili mogućnost snijega za danas, 1.MAJ proglasio je najviši, treći stupanj, pripravnosti zimske službe. Sve je spremno ukoliko nastupe prve zimske radosti ove zime, pa građani mogu biti mirni.

Više

Mobilno reciklažno dvorište od četvrtka do nedjelje u Labinu

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u četvrtak i petak (13.-14. prosinca) na Katurama kod marketa. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Nakon toga u subotu i nedjelju (15.-16. prosinca) biti će preseljeno u centar Labina (parkiralište u ulici Matije Vlačića na potezu od semafora prema Streljani).

Pozivamo Labinjanke i Labinjane da iskoriste priliku kada je mobilno reciklažno dvorište još bliže nego inače (podsjećamo, naime, da stalno i besplatno reciklažno dvorište imamo na Starcima u blizini veterinarske stanice) i odlože razne vrste otpada poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

Spremati suvišne stvari već mogu početi i mještani Vineža, Marciljani, Ladenci i Viškovići jer drugi vikend mobilno reciklažno dvorište stiže na Krvovu placu (22.-23. prosinca), a nakon Božića (27.-28. prosinca) biti će postavljeno na parkiralištu kod Doma kulture “Riko Milevoj”.

 

Više

Do utorka mobilno reciklažno dvorište na lokacijama u Rapcu

Mobilno reciklažno dvorište jučer je postavljeno u Gornjem Rapcu, a na istoj lokaciji biti će i danas sa radnim vremenom od 9,00 do 16,00 sati. U subotu i nedjelju, istim radnim vremenom, biti će na području Prohaske, a zatim u ponedjeljak i utorak odmah ispod restorana “Zelen draga”. Pozivamo mještane Rapca da iskoriste priliku i odlože razni posebni otpad poput kartona, papira, plastike, starih uređaja, baterija, otpadnih ulja, žarulja, ambalaža, glomaznog otpada i sl.

Nakon Rapca mobilno reciklažno dvorište polovicom drugog tjedna seli u Labin gdje će dva dana biti kod marketa “Kature”, a dva dana na parkiralištu u Ulici Matije Vlačića.

Više

Radovi na Skitači napreduju prema planu

Radovi na proširenju groblja na Skitači napreduju prema planu. Potpuno su izvršeni iskopi, stabilizacija postojećeg kamenog zida, betoniranje ogradnih i potpornih zidova, a preostaje nasipavanje terena zemljom. Radovi, započeti u listopadu, biti će dovršeni u predviđenom roku od 60 dana. Podsjetimo, radovima na proširenju formirati će se plato za novih 46 grobnih mjesta, a radove vrijedne 441.328 kuna bez PDV-a financira Općina Raša.

Više

Predstavljen “Božić u Labinu 2018”: stiže Prljavo kazalište

Treću godinu za redom, centar Labina biti će mjesto na kojem će se kroz tri dana građani i njihovi gosti družiti, zabavljati i pripremati za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane. Manifestacija „Božić u Labinu“, ove se godine odvija od četvrtka 20. do subote 22. prosinca, u samom centru Labina, u ulici Zelenice, koja će za tu priliku biti oslobođena od prometa i posebno dekorirana.
(više…)

Više

Operativni plan Zimske službe 2018.-2019.

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić donio je 14. studenog 2018. godine Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2018.-2019.  godine za područje Grada Labina.

Pod Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Radove Zimske službe za nerazvrstane ceste na području Grada Labina za 2018.-2019.  godinu izvodit će trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o., Labin.

(više…)

Više

Započeli radovi na proširenju groblja Skitača

Krajem listopada započeli su radovi na proširenju groblja Skitača. Izvođač radova je Obrt Rakos, a radove vrijedne 441.328 kuna bez PDV-a financira Općina Raša. Rok dovršetka radova je 60 dana. Do sada su izvršeni iskopi, a slijede stabilizacija postojećeg kamenog zida, betoniranje ogradnih i potpornih zidova te nasipavanje terena zemljom. Bruto tlocrtna površina proširenja groblja iznosi 323,89 m2. Radovima na proširenju formirati će se plato za novih 46 grobnih mjesta. Nakon slijeganja materijala urediti će se pristupne staze i izgraditi zajednička kosturnica.

Više

Markat zatvoren na blagdan Svih svetih

Obavještavamo građanke i građane da sutra (1. studenog) markat neće biti otvoren. Naime, sutra se obilježava blagdan Svih svetih, te je to jedan od samo četiri dana na godinu kada naš markat uzima predah. Već od petka ponovno smo s vama i ponovno vas očekuju primamljivo svježe namirnice.

Više

Komemorativni centar Labin: Radno vrijeme cvjećarne i ureda administratora povodom blagdana Svih svetih

Idućeg tjedna stiže nam 1. studeni kada se obilježava blagdan Svih svetih. Prigodna prodaja lončanica krizantema i dalje se odvija u našim cvjećarnama u sklopu Komemorativnog centra u Labinu, te na labinskom markatu. Također, ove nedjelje (28. listopada), kao i na sam blagdan, cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra biti će otvorena od 8,00 do 19,00 sati. Na usluzi građanima na blagdan biti će i ured administratora u Komemorativnom centru, i to od 8,00 do 16,00 sati.

Nakon blagdana mijenja se radno vrijeme cvjećarne Komemorativnog centra, pa će od 2. studenog raditi u vremenu od 8,00 do 17,00 sati radnim danima i subotama, a nedjeljama i praznicima od 8,00 do 13,00 sati.

 

 

Više

Zimsko radno vrijeme reciklažnog dvorišta na Starcima

Obavještavamo cijenjene korisnike da naše reciklažno dvorište na Starcima (Pulska b.b., u blizini Veterinarske stanice) od danas, 22. listopada 2018. godine, prelazi na zimsko radno vrijeme. To znači da će od ponedjeljka do petka reciklažno dvorište biti otvoreno od 10,00 do 17,00 sati, a subotom od 8,00 do 13,00 sati. Nedjeljom i praznikom biti će zatvoreno.

Više

Sutra nas očekuje aktivna subota na Katurama – pridružite se

Mjesni odbor Labin Kature u suradnji sa 1.MAJ-em d.o.o. i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u subotu 13.10.2018. u vremenu od 10 do 13 sati organizira sadnju trave i samoniklog bilja na području oko igrališta na Katurama. Pozivaju se građani i građanke da zajedno sa svojim obiteljima i susjedima u sklopu programa Aktivni u zajednici sudjeluju u sadnji. Program sadnje odvijati će se uz pomoć radnika iz 1.MAJ-a d.o.o.

Više

Poziv na prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti polupodzemnih kontejnera (spremnika) za komunalni otpad sa sustavom kontrole ubacivanja otpada

Na temelju članka 198. stavka 3. Zakona o javnoj nabavi (”Narodne novine”, broj 120/16; dalje u tekstu: ZJN), te članka 9. stavka 1. Pravilnika o planu nabave, registru ugovora, prethodnom savjetovanju i analizi tržišta u javnoj nabavi („Narodne novine“, broj 101/17; dalje u tekstu: Pravilnik), Stručno povjerenstvo za  javnu nabavu 1.MAJ-a d.o.o., Labin, u predmetnom postupku javne nabave objavljuje Poziv svim zainteresiranim gospodarskim subjektima za prethodno savjetovanje za pripremu otvorenog postupka javne nabave velike vrijednosti polupodzemnih kontejnera (spremnika) za komunalni otpad sa sustavom kontrole ubacivanja otpada.

(više…)

Više

Uskoro nabava novih 24 kompleta polupodzemnih kontejnera

Uzimajući u obzir brojne prednosti polupodzemnih kontejnera, 1.MAJ krenuti će u javnu nabavu 24 kompleta polupodzemnih kontejnera. Ti kompleti uključuju kontejnere za miješani komunalni otpad, za papir i karton, za plastičnu i metalnu ambalažu te za staklo.

Polupodzemni kontejneri za miješani komunalni otpad opremiti će se i posebnim bubnjevima koji prihvaćaju određenu količinu otpada (25 litara), a mogu ih koristiti samo korisnici s posebnim karticama što omogućuje kvalitetno praćenje količina otpada po korisniku. Polupodzemni kontejneri postaviti će se po Labinu, Starom gradu, Rapcu, Sv. Marini i u Ravnima, a biti će na raspolaganju obližnjim zgradama.

Ti kontejneri imaju znatno veće zapremnine od dosadašnjih zajedničkih spremnika, a zbog činjenice da su ukopani u zemlju estetski doprinose uređenosti okoliša. Takvi kompleti već su ranije postavljeni na četiri lokacije (Istarska ulica, Prilaz Vala, Ulica Zelenice i Prtlog).

Više

Uređuje se okoliš vrtića na Vinežu

Ovoga tjedna radnici 1.MAJ-a uređuju okoliš područnog vrtića na Vinežu. Vineški će se mališani uskoro zaigrati u šarenijem, čišćem i sigurnijem prostoru. Čiste se i saniraju vaze u koje će se posaditi novo cvijeće, orezuju se stabla, uklanjaju se suhe grane, kosi se i uređuje kompletni teren. Uz sve to, posaditi će se i nove voćke – višnja i trešnja – donacije Mjesnog odbora Vinež.

Više

U rujnu stižu računi za srpanj i kolovoz

Obavještavamo cijenjene korisnike da će trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. korisnicima tijekom rujna poslati račune za korištenje javne usluge odvoza otpada prema novom cjeniku. Računi se odnose na srpanj i kolovoz te predstavljaju prve račune izdane prema novom načinu obračuna, a koji više za osnovu ne koriste kvadraturu stambenog prostora već broj članova domaćinstva.

Računi će tako stići nešto kasnije, a razlog su opsežne pripreme za prijelaz na novi sustav gospodarenja otpadom i opseg od preko 12.000 korisnika koje promjene obuhvaćaju i čiji su računi morali biti obračunati po novim kriterijima. Ujedno se ispričavamo na teškoćama. Također, svim onim korisnicima koji su ostvarili pravo na manje posude prema pravilno popunjenoj Izjavi o načinu korištenja javne usluge, a nismo izvršili zamjenu posude na terenu, obračun će se izvršiti prema manjoj posudi.

Više

Obavijest za kartice polupodzemnih kontejnera

Važna obavijest u vezi polupodzemnih kontejnera za stanare Istarske ulice, Prilaza Vala i Zelenice u Labinu te naselja Duga Luka (Prtlog). Mole se stanari na adresama:

 • Istarska 5, 7, 9, 11, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28 i 30,
 • Prilaz Vala 3, 4, 5, 6, 8, 10 i 11,
 • Zelenice 3, 5, 7, 9, 11, 13 i 15,
 • Duga Luka (Prtlog),

da se jave 1.MAJ-u radi podizanja kartica za polupodzemne kontejnere.

 

Naime, od ponedjeljka kreće uklanjanje dosadašnjih spremnika za miješani komunalni otpad, a korištenje polupodzemnih kontejnera za stanare na tim adresama predviđeno je isključivo sa odgovarajućim karticama. Posjetite 1.MAJ na Vinežu  radi preuzimanja kartice.

Više

Obavijest o kvaru telefonske linije na tržnici

Obavještavamo korisnike naše tržnice u Labinu i cvjećarne 1.MAJ-a na tržnici  da je telefonska linija (broj: 854-949) privremeno u kvaru. Zbog toga ovih dana nije moguće uspostaviti poziv sa tržnicom i sa cvjećarnom na tržnici. Na našim stranicama uslijediti će obavijest kada linija bude ponovno u funkciji. Ispričavamo se na tehničkim problemima.

Više

Održan izbor najljepših vrtova i okućnica

U sklopu obilježavanja Dana Grada Labina danas su dodijeljene nagrade u tradicionalnoj akciji „Izbor najljepših vrtova i okućnica“ na području svih sedam mjesnih odbora. Na području MO Vinež nagrađena je obitelj Šumberac-Miletić, MO Ripenda Romina i Raul Peruško, MO Labin-donji Mirela i Serđo Hrvatin, MO Kature Marija i Michael Dremelj, MO Kapelica Ivan i Rosana Škopac Kiršić, MO Rabac Mauricio i Larisa Griparić Batelić te u MO Labin-gornji Ines i Đani Juričić.

Obitelj Juričić nagradu za najljepši vrt dobila je i na prvom izboru prije deset godina. U ime komisije koja je odlučivala o najljepšim vrtovima i okućnicama Lori Luketa Dagostin iz trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., koji zajedno s Gradom i njegovom turističkom zajednicom i provodi ovu akciju, kazala je kako su kriteriji za odabir najljepših stil i usklađenost s okolnim prostorom, pravilan izbor i njega biljaka, mediteranski elementi i poštivanje tradicije, a nagrađuje se i višegodišnji trud. Čestitajući nagrađenima labinski gradonačelnik Valter Glavičić rekao je kako okoliš svi zajedno gradimo. Vlasnici najljepših vrtova i okućnica nagrađeni su grafikom „Garofula“ akademskog kipara i slikara Josipa Diminića, knjigom „400 vrtnih biljaka“ i poklon bonom u vrijednosti od 200 kuna kojeg mogu iskoristiti u cvjećarnicama 1.MAJ-a.

Više

Oplemenjen okoliš table dobrodošlice našeg grada

Naš sjeverni ulaz u grad, tamo na putu od Dubrove prema Labinu, uljepšan je prije nekoliko mjeseci lijepom dizajnerskom ulaznom tablom dobrodošlice. Ovih dana tabla je dobila i okoliš kakav zaslužuje: šumsko kamenje i oleandar na bijeloj rizli podarili su novo okruženje tabli dobrodošlice. Želimo vam sigurnu vožnju i ugodan pogled.

Više

Prekopat će se grobovi za koje nije plaćena naknada

Obavještavamo građane da je u planu prekopavanje grobova za koje grobna naknada nije plaćena više od deset godina. Grobovi na području Grada Labina i Općine Raša koji se ne koriste 15 godina mogu se dati na korištenje nakon protoka roka od 15 godina od posljednjeg ukupa. Isto se može učiniti i za grobnicu, ali je u tom slučaju rok 30 godina. Popis grobnih mjesta za koja su stečeni uvjeti za proglašenje napuštenima nalazi se u u redu Uprave groblja. Prvi prekopi počet će se vršiti za šest mjeseci.

Više

Osvježenje za dječje igralište u centru Labina

Dječje igralište u Ulici Zelenice (točnije kraj bivšeg „Fista“) oprema se novim spravama. Prošli tjedan počeli su radovi uklanjanja postojećih sprava te postavljanje novih četiri. Radi se o spravama dobavljača „Usluga Pakrac“, a vrijednost sprava sa montažom iznosi 96.000 kuna. Popularna „kućica“, košara ljuljačka te ljuljačka na opruzi, tj. “konjić”, zasigurno će razveseliti naše najmlađe.

Radnici 1. MAJ-a d.o.o. izveli su pripremne radove kako bi sve bilo spremno za montažu. Ovaj tjedan bit će montirane i zaštitne gume. Mole se građani da ne koriste navedene sprave dok se temelji ne posuše i montiraju zaštitne gume, nakon čega vjerujemo da će mališani uživati u ovom popularnom i obnovljenom dječjem igralištu u samom centru našega lijepoga grada!

Više

Postavljen polupodzemni kontejner u centru

Nakon što su ovaj tjedan postavljeni polupodzemni kontejneri zapremnine 5 m3 za miješani komunalni otpad u Istarskoj ulici i u Prilazu Vala, danas je takav kontejner postavljen i u Ulici Zelenice. Točnije, na cesti koja prolazi kraj pošte i iza SC “Franko Mileta”. Ondje su od ranije postavljeni polupodzemni kontejneri za odvojeni otpad, a sada im je pridružen i za miješani komunalni otpad.

Više

Danas postavljen polupodzemni kontejner u Prilazu Vala

Danas je 1.MAJ d.o.o. nastavio sa postavljanjem polupodzemnih kontejnera za miješani komunalni otpad u Labinu. Nakon što je jučer kontejner postavljen u Istarskoj ulici, danas je isti takav kontejner zapremnine 5 m3 postavljen u Prilazu Vala, i to uz postojeće polupodzemne kontejnere za odvojeno prikupljanje otpada. Sljedeći će biti postavljen u Ulici Zelenice, točnije na cesti koja prolazi kraj pošte te iza dvorane SC “Franko Mileta”, a gdje također već postoje kontejneri za odvojeno prikupljanje otpada.

Više

Počela ugradnja polupodzemnih kontejnera u Labinu

U Istarskoj ulici na Katurama danas je u tijeku ugradnja polupodzemnog kontejnera za miješani komunalni otpad. Inače, još od ranije na toj lokaciji postavljeni su takvi kontejneri za odvojeno sakupljanje otpada (papir i karton, plastična i metalna ambalaža te staklo).  Ovakvi polupodzemni kontejneri veće su zapremnine (po 5 m3, osim onih za staklo koji su zapremnine 3 m3) te se estetski lijepo uklapaju u prostor. Kontejneri za miješani komunalni otpad biti će opremljeni bubnjem za mjerenje količine otpada, a koristiti će ih moći samo stanari višestambenih zgrada kojima su namijenjeni. Veći dio kapaciteta kontejnera ukopan je pod zemlju.

(više…)

Više

Zeleni otoci će se češće prazniti

Iznimno nas raduje što su građani dobro prihvatili odvajanje otpada putem tzv. “zelenih otoka” (lokacija na kojima su postavljeni kontejneri za odvojeno prikupljanje papira i kartona, plastične i metalne ambalaže te stakla). Zbog toga prelazimo na učestalije pražnjenje “zelenih otoka”, i to svakih sedam dana (dok je do sada u planu bilo svakih 15 dana).

 

Također, molimo pojedine neodgovorne korisnike da se pridržavaju namjene posuda te da na “zelene otoke” ne odbacuju miješani komunalni otpad. Zajedno steknimo zelene navike.

Više

Dovršena nova mrtvačnica u Sv.Lovreču

Nedavno je dovršena nova mrtvačnica na groblju u Sv.Lovreču. Ovih dana ishodovana je uporabna dozvola, a okoliš je oplemenjen tisama i visećim cedrovima koji će svojom ljepotom uokviriti sliku novog objekta. Novom mrtvačnicom upravljati će 1.MAJ d.o.o., a radove je financirala Općina Raša. U narednom razdoblju biti će uklonjen objekt stare mrtvačnice na čijem će se mjestu sagraditi nova grobna mjesta i time povećati kapacitet groblja.

Više

Važna obavijest iznajmljivačima u domaćinstvu

Prema Odluci o plaćanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada za kućanstva koja se bave iznajmljivanjem u domaćinstvu (jednom) objektu, obračunski period za takve iznajmljivače biti će od 1. lipnja do 30. rujna svake godine (četiri mjeseci godišnje). Prethodno je najavljeno da će obračunski period biti od 1. travnja do 30. rujna (šest mjeseci), no odlučeno je da ostaje kao i prethodnih godina.

Iznajmljivačima će se obračunati usluga prikupljanja sukladno važećem Cjeniku. To znači da će, ovisno o broju ležajeva, plaćati cijenu obavezne minimalne javne usluge te cijenu javne usluge za količinu predanog miješanog komunalnog otpada. Volumen prema kojemu se vrši obračun je 80 litara za iznajmljivače sa jednim do četiri ležaja, 120 litara za pet do osam ležajeva, a 240 litara za devet ili više.

Više

Natječaj za zakup poslovnog prostora na tržnici

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 28. lipnja 2018. godine objavljuje sljedeći

 

N A T J E Č A J

za davanje poslovnog prostora u zakup

(više…)

Više

Stigli novi polupodzemni kontejneri

Danas su na skladište 1.MAJ-a dostavljeni polupodzemni kontejneri, a uskoro će biti postavljeni na planiranim lokacijama. Polupodzemni kontejneri za miješani komunalni otpad postaviti će se na postojećim lokacijama u Ulici Zelenice (iza SC “Franko Mileta”), na Katurama (Prilaz Vala i Istarska ulica) te u Prtlogu gdje će se također postaviti i tri polupodzemna kontejnera za odvojeno prikupljanje otpada (plastična i metalna ambalaža, papir i karton te staklo).

Kontejneri za miješani komunalni otpad imati će bubnjeve za mjerenje količine otpada te će ih moći koristiti samo okolni stanari kojima će se dodijeliti kartice za korištenje.

Više

Šetnica na Girandelli poprimila ljetnu formu

U prekrasnom Rapcu, biseru Kvarnera, nastavilo se sa uređenjem gradskog dijela šetnice (od svjetionika prema Girandelli). Na prekopanu zemlju posađeni su prekrasni tamarisi i afrički ljiljani koji će svojim bojama osvježiti šetnicu. Dodatnu ljepotu omogućiti će tobirovac, a tim radovima šetnica je poprimila novu ljetnu formu. Nadamo se da će i građani i gosti potražiti odmor od ljetnih vrućina na šetnici uz more. Sigurni smo da se neće razočarati.

Više

Danas prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom u Raši

U četvrtak, 14. lipnja, s početkom u 18 sati održati će se u Raši prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom. Događaj će biti organiziran u prostorijama RKUD Rudara. Građani će moći saznati što se točno mijenja uvođenjem novog sustava, koje investicije u gospodarenju otpadom su pred nama, kako će se ubuduće obračunavati cijena odvoza otpada i slično. Zajedničkim snagama stvaramo čišću Labinštinu.

Više

1.MAJ sudjelovao na izbornoj skupštini Zajednice za društveno odgovorno poslovanje

U ponedjeljak, 11. lipnja, u Zagrebu u sjedištu Hrvatske gospodarske komore održana je izborna skupština Zajednice za društveno odgovorno poslovanje. Na skupštini je svog predstavnika imao i 1.MAJ d.o.o., a za predsjednicu Zajednice izabrana je Andreja Pavlović iz društva Hauska i Partneri d.o.o.

Zajednica okuplja društva koja su predvodnici društveno odgovornog poslovanja te koji svojim djelovanjem žele potaknuti i ostale na primjenu odgovornih praksi u svakodnevnom poslovanju.

Zajednica će aktivnostima obuhvatiti ciljeve održivog razvoja te će pomoći svim gospodarskim subjektima i poslovnoj zajednici u cjelini u razumijevanju i prilagodbi poslovanja novim poslovnim principima.

1.MAJ d.o.o. prepoznao je važnost društveno odgovornog poslovanja koji predstavlja pravu horizontalnu temu i svojim obuhvatom promiče ukupni gospodarski i socijalni razvoj države. Društvo je u istraživanju indeksa društveno odgovornog poslovanja za 2017. godine ostvarilo natprosječni broj bodova u svih sedam područja istraživanja u svojoj skupini (javna društva).

Više

U srijedu prezentacija novog sustava gospodarenja otpadom u gradskoj knjižnici

Dođite u srijedu, 13. lipnja 2018., u 18,00 sati na prezentaciju novog sustava gospodarenja otpadom. Prezentacija će se održati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin.

Kako odabrati adekvatnu posudu? Kako će se vršiti naplata u višestambenim objektima? To, i sve ostalo što vas zanima o novom sustavu gospodarenju otpadom možete doznati u srijedu.

Već dan kasnije prezentacija će biti održana i u RKUD Rudaru u Raši.

Više

Uređenje šetnice na Girandelli

Grad Labin dobio je 135.000 kuna iz EU izvora za uređenje plaže u Rapcu na području Girandelle. U projektu su mogle sudjelovati samo posebno čiste plaže i one koje svojim izgledom doprinose ukupnom okolišu. Takve plaže dobile su dodatnu stimulaciju za kvalitetno uređenje i poboljšanje funkcionalnosti.

Hortikulturno uređenje okolne šetnice odradio je 1. MAJ koji je jedan dio šetnice uredio novim vazama s biljkama penjačicama, a uz postojeće lovore posadile su se gaure. Na okolnu pripremljenu zemlju rastegnulo se bijeli kamen i rizlu. Radi se o novom dizajnu uređenja i nadamo se da će se svidjeti brojnim građanima i gostima koji šetnicu koriste.

Više

1.MAJ d.o.o. nagradio školarce izletom i predstavom

Osnovna škola “Ivo Lola Ribar” već nekoliko godina redovito obnavlja status eko škole. Tijekom ove školske godine  2017./2018. provodili su niz aktivnosti vezanih uz očuvanje okoliša. Započeli su s prikupljanjem plastičnih čepova. Učionice su bile zakrčene kartonskim kutijama prepunih čepova. Svi su se jako angažirali oko prikupljanja. Trud je ponosno nagradilo trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. izletom i kazališnom predstavom u Brseču.

(više…)

Više

Novi sustav gospodarenja otpadom

slika (1)

Cilj novog sustava gospodarenja otpadom je uspostava kvalitetnog i učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i zaštitom ljudskog zdravlja temeljeno na principu „onečišćivač plaća“.

Najznačajnije mjere novog sustava gospodarenja otpadom su:

 • Poticanje odvojenog sakupljanja otpada
 • Sakupljanje na kućnom pragu
 • Uvođenje stimulativnih mjera pri naplati javne usluge prikupljanja komunalnog otpada prema sastavu i količini
 • Uvođenje naknade za odlaganje komunalnog otpada
 • Poticanje kućnog kompostiranja

U toku mjeseca lipnja na kućne adrese svim korisnicima usluge bit će dostavljene Izjave o načinu korištenja usluge gdje će korisnici moći izabrati posudu za miješani komunalni otpad odgovarajućeg volumena. Naš prijedlog posude zaduženja za svakog pojedinog korisnika bit će dimenzioniran na odvoz jednom tjedno i na odvajanje od 50 %. Uz same Izjave korisnici će dobiti i brošure kako bi se informirali o promjenama koje ih očekuju a u kolovozu ih očekuje novi način obračuna usluge.

Naravno da sustav neće moći zaživjeti odmah, ali u suradnji sa građanima sustav ćemo prilagođavati zahtjevima građana.

Cjenik javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada (CJU) možete pogledati OVDJE.

Više

Uskoro se uvodi novi sustav naplate odvoza otpada

Press konferencija u Pazinu

Danas je u dvorani Istra pazinskog Spomen doma održana zajednička press konferencija svih komunalnih poduzeća Istre o uvođenju novog sustava gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji.

Cilj novog sustava gospodarenja otpadom je uspostava kvalitetnog i učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada u svim jedinicama lokalne samouprave, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša i zaštitom ljudskog zdravlja.

Uvodni govor zajedničke konferencije održao je predsjednik uprave pazinske Usluge Dragan Šipraka nakon kojeg je slijedila kratka prezentacija gospodarenja komunalnim otpadom u Istarskoj županiji koju je vodio predsjednik uprave labinskog  1. MAJ-a Alen Golja.

(više…)

Više

Uređuju se kružni tokovi

Uređivanje rotora na Vinežu u proljeće 2018.

Topli dani pravo su vrijeme za uređivanje okoliša, a radnici 1.MAJ-a ovih dana pažljivo uređuju kružne tokove jednog po jednog. Sadi se cvijeće i tako definira šareni izgled tih predivnih oaza. Raduju nas brojne pohvale na račun uređenja kružnih tokova i njihovoj estetskoj vrijednosti u slici našega kraja. Kružni tok na ulazu u Labin kod Katura je uređen, a trenutno je u tijeku uređenje onoga na Vinežu.

Više

Mobilno reciklažno dvorište idućih dana na Vinežu

MRD

Mobilno reciklažno dvorište danas nastavlja svoju godišnju turneju po naseljima Grada Labina. Sve do ponedjeljka biti će postavljeno na Vinežu preko puta Doma kulture “Riko Milevoj”. Radno vrijeme je uvijek od 10,00 do 17,00 sati.

Putem njega omogućava se prikupljanje većeg broja različitih vrsta otpada kao što su papir i karton, ambalaža od plastike, metala i stakla, ostala plastika, staklo i metali, tekstil, baterije i akumulatori, lijekovi, boje, tinta, ljepila, smole, otpadna ulja (i jestiva i motorna), metalna ambalaža pod tlakom, ambalaža od opasnih tvari, EE otpad, fluorescentne i štedne žarulje, glomazni otpad (postavljen je posebni kontejner za glomazni otpad).

Na mobilnom reciklažnom dvorištu na raspolaganju je djelatnik zadužen za prihvat otpada od strane građana i njegovo vaganje te odlaganje u za to namijenjene posude.

Više

Od danas prikupljanje selektivnog otpada u Nedešćini, od subote na Štrmcu

Nove posude za Općinu Sv.Nedelja

Obavještavamo cijenjene korisnike s područja naselja Nedešćina da, prema utvrđenom rasporedu, od danas započinje prikupljanje selektivnog otpada. Već danas na rasporedu je pražnjenje “žutih” posuda, odnosno prikupljanje plastične i metalne ambalaže. Na Štrmcu isto je na rasporedu ove subote.

Daljnji raspored prikupljanja plastične i metalne ambalaže, papira i kartone te staklene ambalaže na području naselja Nedešćina i Štrmac možete pronaći – OVDJE.

Više

Projektu “Zelene navike za održivu Labinštinu” pola milijuna kuna iz EU fondova

EU fondovi

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je 15. siječnja 2018. godine Poziv za dostavu projektnih prijedloga za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., specifični cilj – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta.

U sklopu navedenog, Grad Labin je u dogovoru sa trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o. i općinama Labinštine 22. veljače prijavio projekt pod nazivom „Zelene navike za održivu Labinštinu“, a projekt obuhvaća područje cijele Labinštine s 22.590 stanovnika prema popisu stanovništva iz 2011. godine. U projektnom timu također su sudjelovali predstavnici trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o.

(više…)

Više

Rabac i Labin uredni dočekuju Tour of Croatia

DSCN0052

Izuzetno nas raduje da će zanimljiva biciklistička utrka Tour of Croatia proći i kroz naše predivne krajeve. Sutra (subota, 21. travnja 2018. godine) startom u Rapcu u 12:40 sati biciklisti kreću kroz Stari grad sve do Salakovci, a potom prolaze Kapelicom, centrom Labina, te kroz Kršan na putu za Pazin. Najteža etapa ovogodišnjeg Toura nastavlja se potom prijelazom preko Učke do Kastavštine, nakon čega slijedi povratak na Učku gdje i cilj.

Potrudili smo se da Rabac i Labin uredno dočekaju Tour i televizijski prijenos kroz koji će biti prezentirani na šest kontinenata. Tour of Croatia može se pratiti televizijskim prijenosom, bilo kuda uz trasu etape, a biti će organizirana i tri posebna gledateljska punkta  – u Rapcu, Starome gradu i u centru Labina (Zelenice).

Više

Mobilno reciklažno dvorište prije ljeta i u Općini Raša

mrd7

Općina Raša i ove godine omogućuje građanima prikupljanje iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstva putem mobilnog reciklažnog dvorišta kojega će postaviti 1.MAJ d.o.o. Mobilno reciklažno dvorište bit će dostupno na šest lokacija u terminima kako slijedi:
– 24. travnja: Koromačno (10-17 sati) – makadamsko parkiralište na ulazu u naselje,
– 8. svibnja: Ravni (10-17 sati) – na ulaz u naselje,
– 15. svibnja: Sv. Marina (10-17 sati) – parkiralište kod stare recepcije autokampa,
– 22. svibnja: Trget (10-17 sati) – veliko makadamsko parkiralište,
– 5. lipnja: Zartinj (10-17 sati) – kraj dječjeg igrališta,
– 12. lipnja: Kunj (10-17 sati) – kraj dječjeg igrališta.

(više…)

Više

Ovog vikenda 10. Sajam cvijeća u Labinu

10. Sajam cvijeća 2018.

 

Ovog vikenda, i to u petak i subotu (20.-21.04.2018.) od 9,00 do 18,00 sati, održati će se 10.Sajam cvijeća u Labinu na Trgu labinskih rudara.

Neće se samo u cvijeću uživati moći jer u petak će u šatoru biti održana i eno-gastro manifestacija “Si naši gušti”. U subotu će također biti živo jer već u 9,30 sati počinje predavanje Kima Paliske Smokovića, magistra inženjera hortikulture, iz Dives rasadnika i vrtova d.o.o., na temu “Korištenje jednogodišnjih i dvogodišnjih biljaka te trajnica u kreiranju novih krajobraznih površina”. Nakon predavanja održati će se još jedna gastro zakuska prilikom čega će labinske nevjeste doseljene iz dalekih zemalja prezentirati dio gastro ponude svojih domovina – Gušti celega sveta  (Rusija, Španjolska, Vijetnam, Brazil). Za glazbeni ugođaj u subotu od 10,30 pobrinuti će se uvijek zabavni Predrag Ljuna, nakon čega će nastupati i mažoretkinje, pomladak RKUD Rudara te plesni studio Skiribico Blu i dječji zbor Minicantanti.

Uz to, Sajam će biti popraćen gastro ponudom lokalnog ugostitelja Miljenka Iljadice – Mike, ali i ukusnim slasticama Dolce Frittelle. Izlagači će, osim rasadnika sa bogatim izborom cvijeća, na sajmu izložiti i keramičke proizvode, prirodne čajeve, kozmetičke proizvode OPG-ova, suvenire, čipku i razne druge rukotvorine.

Više

Od ponedjeljka podjela “žutih” i “plavih” kanti za Nedešćinu i Štrmac

Posude-Nedešćina i Štrmac

Obavještavamo korisnike sa područja naselja Nedešćina i Štrmac da će se podjela tzv.“žutih” i “plavih” kanti te namjenskih vrećica za selektivno odvajanje stakla organizirati od ponedjeljka, 16. travnja 2018. godine. Korisnicima će biti podijeljeni i informativni leci, kao i raspored odvoza za svibanj i lipanj. Očekuje se da će kompleti kanti biti podijeljeni tijekom travnja i svibnja. Žute kante služe za sakupljanje metalne i plastične ambalaže, a plave kante za sakupljanje papira i kartona. Uz to, dijeliti će se i zelene vrećice za sakupljanje stakla.

Ostala naselja Općine Sv.Nedelja zasada će i dalje za odvajanje otpada koristiti “zelene otoke” (lokacije na javnim površinama gdje su postavljeni veći spremnici za odvajanje otpada), a novi se postavljaju ovih dana. Danas je četiri kompleta postavljeno na području Mjesnog odbora Šumber (Šoteti, Grašići, Golomičari, Falori).

 

Više

Novi reciklažni otoci za Općinu Sv.Nedelju

media-share-0-02-04-1cc42452d1feff830245b3a1999e8540ee8906b23bf6ef96a65a71853cf5d7d4-Picture

Danas, 13. travnja 2018. godine, započelo je postavljanje dodatnih reciklažnih posuda na području Općine Sv.Nedelja (za plastičnu i metalnu ambalažu, za papir i karton te za staklo). Tako su danas postavljene posude na području Mjesnog odbora Šumber. Posude su postavljene u Šotetima, Golomičarima, Grašićima i Falorima. Takvi dodatni reciklažni otoci biti će postavljeni i u drugim mjesnim odborima, osim na područjima gdje će se uvoditi sustav sakupljanja selektivnog otpada “od vrata do vrata”.

 

Više

Uređeno igralište kraj škole na Vinežu

DSCN0089

Tijekom mjeseca ožujka 1.MAJ d.o.o. uredio je, na nalog Grada Labina, igralište kraj područne škole na Vinežu.

Pritom su postavljeni ivičnjaci oko igrališta, postavljena je geotekstil podloga, nasipana rizla i zatim postavljena gumena antistres podloga ispod sprava.

Više

Preuzeto novo vozilo za sakupljanje i odvoz otpada

Mitsubishi fuso canter - 2018.

Danas, 10. travnja 2018. godine, trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. preuzelo je novo vozilo za sakupljanje i odvoz komunalnog otpada. Radi se o vozilu Mitsubishi fuso canter  3S13 čija je korisna nosivost otpada 490 kilograma, a volumen spremnika 5 metara kubnih. Pogon vozila je motor verzije EURO 6 snage 96 kW.

Ukupna cijena vozila nabavljenog putem leasinga je 586.323,77 kuna bez PDV-a, a opremljeno je i sustavom za identifikaciju posuda za otpad EcoMobile. Vozilo je nabavljeno javnom nabavom.

Više

Nadmetanje za prikupljanje ponuda za godišnji zakup stolova u ribarnici

informacija1

Na temelju članka 28. Društvenog ugovora, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 04. travnja 2018. godine objavljuje sljedeće

NADMETANJE

za prikupljanje ponuda za godišnji zakup prodajnog mjesta (stola)  u ribarnici na gradskoj tržnici Labin
(više…)

Više

Natječaj za davanje poslovnog prostora u zakup

natjecaj

Na temelju članka 3. Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u vezi obavljanja komunalne djelatnosti upravljanje tržnicom na malo, članka 9. Tržnog reda te odluke Uprave društva od dana 14. ožujka 2018. godine, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice), dana 04. travnja 2018. godine objavljuje sljedeći

 

N A T J E Č A J

za davanje poslovnih prostora u zakup

(više…)

Više

Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., odgovara na pitanja građana o novostima u sferi prikupljanja otpada

director-slika

Početkom ožujka počeo je s radom Županijski centar gospodarenja otpadom Kaštijun, a na Labinštini već je na snazi nova Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Što će to značiti za obične građane, kako će se ubuduće prikupljati otpad, hoće li i koliko poskupiti usluga odvoza smeća, kako će se usluga obračunavati i naplaćivati, samo su neka od pitanja koja zanimaju obične građane.

(više…)

Više

Na snazi III. stupanj pripravnosti zimske službe

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Radi najave nepovoljnih vremenskih prilika i početka snježenja, danas je na snazi III. stupanj pripravnosti zimske službe.

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. osiguralo je dovoljne količine soli i rizle te će se vršiti cijelodnevno preventivno posipavanje i čišćenje prometnica.

Mole se građani da se pridržavaju uputa Policijske uprave istarske.

Više

Uređeno dječje igralište u Rapcu

20180219_131325 20180219_131404

Rabački mališani dolaskom toplijeg vremena radovati će se igri na otvorenom. Proteklog tjedna 1.MAJ d.o.o. završio je sa uređenjem dječjeg igrališta u Lošinjskoj ulici u Rapcu. Tijekom uređenja postavljene su gumene podloge ispod nove sprave te su postavljeni ivičnjaci i rizla. Također, saniran je vrtuljak i postavljen na novo mjesto na igralištu. Radove je financirao Grad Labin.

 

Više

Vremenske neprilike odgodile postavljanje mobilnog reciklažnog dvoršita u Plominu i Boljevićima

mrd7

Obavještavaju se stanovnici Općine Kršan da se zbog vremenskih neprilika mijenja termin  postavljanja mobilnog reciklažnog dvorišta u naseljima Plomin i Boljevići (prethodno dogovoreni datumi: Plomin 26. – 27.02.2018., Boljevići 28.02.2018.). Obavijest o novom terminu biti će objavljena na web stranici trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., Općine Kršan i oglasnoj ploči Općine Kršan.

Više

Snijeg ponovno nakratko zabijelio Labinštinu

Snijeg

U dijelovima Labinštine noćas su pale manje količine snijega, no problema u prometu nije bilo. Tijekom dana snijeg se gotovo potpuno otopio. S obzirom da se narednih dana očekuju vrlo niske temperature, zimska služba 1.MAJ-a i dalje je u pripravnosti, soli za posipavanje ima sasvim dovoljno i građani se ne trebaju brinuti.

Više

Zimska služba spremno dočekala snijeg

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Jučerašnji dan donio je pravu zimsku, snježnu, atmosferu u naše krajeve. Već u 16:00 sati zimska služba koju vodi 1.MAJ d.o.o. stavljena je u III. stupanj pripravnosti. Za posipavanje cesta potrošeno je 15 tona soli i sipnine. Snijeg koji je padao cijelo popodne i večer najviše se nakupio na području Ripende Kosi, Bartići, Gore Glušići i Presike. Put prema Ripenda Kosi prohodan je bio od 00:30 sati, onaj prema Bartićima od 1:30 sati, a prema Gori Glušići od 3:30 sati. Danas u jutarnjim satima tim od 30 ljudi radio je na čišćenju pješačkih puteva, a u toku dana prometnice će se preventivno posipavati kako ne bi došlo do zaleđivanja kolnika.

Više

Mobilno reciklažno dvorište na području Općine Kršan tijekom veljače

mrd7

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će tijekom mjeseca veljače 2018. godine na području općine biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište. Raspored je sljedeći:

 • Potpićan (kod motela): 12.-13. veljače,
 • Kršan (kod caffe bara “Kršan”): 14.-15. veljače,
 • Vozilići: 16.-17. veljače,
 • Purgarija Čepić (kod caffe bara “Jezero”): 19.-20. veljače,
 • Šušnjevica (SRC): 21.-22. veljače,
 • Kožljak (parking kod garaže DVD-a Kršan): 23.-24. veljače,
 • Plomin (kod groblja): 26.-27. veljače,
 • Boljevići (kod obrta “Alupako”): 28. veljače.

(više…)

Više

Prihvaćen Plan gospodarenja otpadom za Grad Labin

Labin - Stari grad

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 31. siječnja 2018. godine donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje od 2017. – 2022. godine – separat za Grad Labin. Na istoj sjednici donesena je i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina.

Više

Orezivanje platana u Raši

Orezivanje platana u Istarskoj ulici

Kako bi raške platane bile pune života i zasluženo zablistale, radnici 1.MAJ-a d.o.o. ovih dana ih orezuju. Danas su orezane platane u Istarskoj ulici, a nastaviti će se kraj Doma za starije i nemoćne osobe u Ulici Nikole Tesle narednih dana.

Više

Izgrađena staza u Viletama, saniraju se stepenice na Katurama

Staza - Vilete 13 i 15Stepenice poligon autoškole

Tijekom siječnja Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. izgradilo je stazu za pješake u Viletama između zgrada kućnih brojeva 13 i 15. Također, započela je sanacija stepenica na Katurama koje vode od poligona autoškole prema zgradi kućnog broja 8 u Prilazu Vala. Oba zahvata poboljšavaju uvjete za pješake i njihovu sigurnost, a radovi se vrše prema nalogu Grada Labina.

Više

Novi raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za Grad Labin i naselje Raša (siječanj-ožujak 2018. godine)

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da je izrađen raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za područje Grada Labina i naselja Raša za period od siječnja do ožujka 2018. godine. Prikuplja se plastična i metalna ambalaža putem žutih posuda, staklo putem zelenih vrećica te papir i karton putem plavih vrećica. Ukoliko ste potrošili vrećice, obratite nam se na telefon 855-375 (centrala) radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ili e-mailom na info@prvimaj.hr. Raspored možete vidjeti ovdje ili ispod članka.

(više…)

Više

Zbog Nove godine odvoz otpada predviđen za ponedjeljak izvršiti će se ove nedjelje

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da se odvoz miješanog komunalnog otpada neće vršiti u ponedjeljak 1. siječnja 2018. godine (Nova godina), već će odvoz koji je inače predviđen ponedjeljkom ovoga puta izvršiti u nedjelju 31. prosinca 2017. godine. Radi se o sljedećim lokacijama:

 • Zelenice – oko pošte,
 • Ul. Karla Kranjca, Ul. Antona Selana, Ul. Rudarska,
 • Ul. Matije Vlačića, Ul. Šćiri, Ul. Matka Laginje, Ul. Vjekoslava Spinčića, Ul. Dinka Vitezića, Ul. Zelenice,
 • Ul. Vilete,
 • Stari grad (Titov trg, Ul. Svete Katarine, Ul. Učka, Ul. Alda Negrija),
 • Stare Katuri,
 • Kature (Prilaz Kikova, Prilaz Griža, Prilaz Kršin, Prilaz Vetva, Ul. Svete Mikule, Ul. Istarska),
 • Principi,
 • Rabac,
 • Lovronci, Brdo, Gondolići, Ruklji, Kranjci, Junac,
 • Montozi, Smolići,
 • Dubrova, Vrećari, Nedešćina,
 • Šumber, Kraj Drage, Eržišće, Jurazini, Klapčići.

Više

Nacrt Plana gospodarenja otpadom i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na javnom su Savjetovanju

informacija1

Grad Labin otvorio je 27. prosinca 2017. godine Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za dva akta, i to: Nacrt Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje 2017.-2022. godine i Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina. Savjetovanje je otvoreno 30 dana i to od 27. prosinca 2017. godine do 26. siječnja  2018. godine.
(više…)

Više

Cvjećarna i markat zatvoreni na Božić

24232662_526000874441752_5494795735737480932_n

Obaviještavamo cijenjene kupce i druge zainteresirane da u ponedjeljak, 25. prosinca 2017. godine, na blagdan Božića neće raditi cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra u Labinu, kao ni labinska gradska tržnica – markat. U utorak, 26. prosinca 2017. godine (blagdan Sv. Stjepana), cvjećarna radi od 8:00 do 13:00 sati, a markat od 7:00 do 12:00 sati.

Više

Zbog Božića odvoz otpada predviđen za ponedjeljak izvršiti će se ove nedjelje

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da se odvoz miješanog komunalnog otpada neće vršiti u ponedjeljak 25. prosinca 2017. godine (Božić), već će odvoz koji je inače predviđen ponedjeljkom ovoga puta izvršiti u nedjelju 24. prosinca 2017. godine. Radi se o sljedećim lokacijama:

 • Zelenice – oko pošte,
 • Ul. Karla Kranjca, Ul. Antona Selana, Ul. Rudarska,
 • Ul. Matije Vlačića, Ul. Šćiri, Ul. Matka Laginje, Ul. Vjekoslava Spinčića, Ul. Dinka Vitezića, Ul. Zelenice,
 • Ul. Vilete,
 • Stari grad (Titov trg, Ul. Svete Katarine, Ul. Učka, Ul. Alda Negrija),
 • Stare Katuri,
 • Kature (Prilaz Kikova, Prilaz Griža, Prilaz Kršin, Prilaz Vetva, Ul. Svete Mikule, Ul. Istarska),
 • Principi,
 • Rabac,
 • Lovronci, Brdo, Gondolići, Ruklji, Kranjci, Junac,
 • Montozi, Smolići,
 • Dubrova, Vrećari, Nedešćina,
 • Šumber, Kraj Drage, Eržišće, Jurazini, Klapčići.

Više

Izjava o sukobu interesa

info

Sukladno Zakonu o javnoj nabavi („Narodne novine“ broj: 120/2016) trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o., Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi sa sljedećim gospodarskim subjektima (u u svojstvu ponuditelja, člana zajednice ponuditelja, ili podizvoditelja odabranom ponuditelju):

 

 1. V.TECTA d.o.o., Kršan, Kršan 44 A, OIB: 51809701931
 2. TECMON d.o.o., Kršan, Kršan 44 A, OIB: 23326970015

Više

Odvoz otpada iz Potpićna srijedom i subotom, iz Štrmca četvrtkom

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike sa područja naselja Potpićan da će se odvoz miješanog komunalnog otpada ubuduće vršiti srijedom i subotom. Radi se o izmjeni novoga rasporeda odvoza za cijelo područje Općine Kršan (potpuni raspored objavljen je niže na stranici). Pritom će se odvoz iz naselja Štrmac (Općina Sv. Nedelja) vršiti četvrtkom, umjesto ponedjeljkom.

(više…)

Više

Stigle posude za selektivno prikupljanje otpada u Nedešćini i Štrmcu

Nove posude za Općinu Sv.Nedelja

Na parkiralištu 1.MAJ-a d.o.o. zaprimljene su nove posude za prikupljanje korisnog otpada na kućnom pragu u naseljima Nedešćina i Štrmac. Radi se o 370 komada žutih posuda od 120 litara za prikupljanje plastične i metalne ambalaže te 370 plavih posuda za prikupljanje papira i kartona. Za prikupljanje stakla domaćinstvima će biti podijeljene vrećice. Posude je nabavila Općina Sv. Nedelja.

 

U sklopu iste nabave uskoro će biti zaprimljeno i 19 tzv. “zelenih otoka” koji će biti postavljeni po raznim naseljima Općine Sv. Nedelja.

 

 

Više

Konstituiran novi Nadzorni odbor 1.MAJ-a d.o.o.

informacija1

Dana 30. studenog 2017. godine konstituiran je novi Nadzorni odbor trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., Labin. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Silvano Vlačić. Zamjenik predsjednika je Senad Pozderović. Članovi Nadzornog odbora su Feručo ČernjulValter FornažarKorado Ružić.

 

Više

Danas otežano prometovanje Istarskom ulicom

Mjesto radova u Istarskoj ulici

Obavještavamo građane da će, zbog radova na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama, promet dijelom Istarske ulice danas teći usporeno i otežano. Naime, danas od 7,00 do 15,00 sati planira se izvođenje prekopa na dijelu Istarske ulice, kraj kućnog broja 16, zbog čega će se promet na tom dijelu odvijati jednom trakom uz regulirano propuštanje prometa, a za što će se koristiti autobusna stanica.

Više

Rekonstrukcija dijela oborinske odvodnje u Istarskoj ulici

Rekonstrukcija odvodnje kraj Istarske 16

Ovih dana započeti su radovi na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama (kraj zgrade br. 16 u Istarskoj ulici) sa ciljem da se spriječi plavljenje ulaza u zgradu. Naručitelj radova je Grad Labin,  koji je ujedno izradio i projekt. Radovima će se izvršiti uklanjanje postojeće cijevi, a potom novom trasom dugom 33 m spojiti oborinsku odvodnju na drugi tok. Završetak radova planira se do kraja idućeg tjedna.

Više

Objavljen Operativni plan zimske službe 2017./2018.

Zimska služba

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, 7. studenog 2017. godine, donio je Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2017. – 2018.  godine za područje Grada Labina.

Pod Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Nerazvrstana cesta se smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

(više…)

Više

Obavijest za korisnike sa područja Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan ovaj mjesec provodi podjelu novih posuda za otpad za sva domaćinstva Općine Kršan. S obzirom da trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. otpad prikuplja na isti način kao do sada sve dok se ne kompletira podjela novih posuda, molimo korisnike da ne koriste nove posude dok se podjela ne dovrši na području cijele općine. O završetku procesa podjele te početku korištenja, korisnici će biti informirani putem medija i drugih sredstva informiranja.

Više

U Labinu otvoren prvi istarski “Humana Nova” sortirni centar

Otvaranje Humane Nove u Labinu

Danas je pokraj zgrade 1.MAJ-a d.o.o. u sklopu “Pijacala” otvoren prvi sortirni centar i skladište u Istri. Radi se o projektu Socijalne zadruge Humana Nova Istra, osnovane 2017. godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom te osoba iz marginaliziranih skupina u sektoru prikupljanja, sortiranja i prodaje rabljenog tekstila, tekstilne odjeće i obuće.

 

Tijekom 2018. godine u planu je zapošljavanje šest radnika/ice, od čega četvero s invaliditetom. Radove na sanaciji i opremanju zgrade financirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Ovaj društveno-poduzetnički pothvat potpuno su podržali 1.MAJ d.o.o. te Grad Labin, ali i brojne fizičke i privatne osobe s područja Labinštine i Istre.

 

U bližoj budućnosti započeti će i zajedničko projektiranje velikog centra održivosti, odnosno “pametnog parka ponovne uporabe” u Labinu, projekta vrijednog 2,5 milijuna eura za kojega se planira ishođenje sredstava iz fondova EU.

Više

Važna obavijest za stanovnike Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Obavještavaju se stanovnici Općine Kršan da će Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan započeti sa podjelom posuda za miješani komunalni otpad za sva domaćinstva. Podjela će započeti u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine, i trajati će tijekom čitavog mjeseca studenoga. Nove posude za otpad biti će evidentirane, tzv.“čipirane“.

(više…)

Više

Novi zeleni otok postavljen u Prilazu Vetva

Zeleni otok Prilaz Vetva 2, 4, 6, 8, 10, 12

Na Katurama je nedavno postavljen novi zeleni otok kao zatvoreni boks. Radi se o Prilazu Vetva, a zeleni otok je namijenjen kućnim brojevima 2, 4, 6, 8, 10 i 12. U sklopu zelenog otoka postavljene su posude za miješani komunalni otpad, papir i karton, plastičnu i metalnu ambalažu, staklo te za otpadne baterije. Unutar boksa postavljena je i ploča sa uputama što se odlaže u postavljene posude, a što se odvozi u reciklažno dvorište na Starci.

Više

Besplatni autobusi prema groblju u utorak i srijedu

Komemorativni centar Labin

Povodom blagdana Svih svetih Grad Labin organizira besplatne autobusne linije prema dolje navedenom voznom redu. Autobusi će voziti u utorak, 31. listopada te srijedu 1. studenog.

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 10:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 10:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 10:30

GROBLJE LABIN 10:50

POVRATAK KREĆE U: 12:40

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 14:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 14:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 14:30

GROBLJE LABIN 14:50

POVRATAK KREĆE U:  15:40

Više

Objavljujemo dobitnice nagradne igre markata

WP_20171026_08_58_48_Pro

Danas su u nagradnoj igri 1.MAJ-a d.o.o. i Radio Labina podijeljene tri nagrade iz naše cvjećarne na markatu. Objavljujemo imena dobitnica:

 • Bonsai maslina: Jasna Banišić,
 • Lončanica krizanteme: Bruna Licul,
 • Lončanica Anturiuma: Hana Redžepi.

Čestitamo dobitnicama, a sutra u novoj nagradnoj igri putem Radio Labina sretni dobitnik/ica dobiti će lončanicu krizanteme.

Više

Hortikulturno uređenje ispred velike dvorane SC “Franko Mileta”

media-share-0-02-05-f2f5f6c579a200680406800ad742fa5e27cbeedf0e3b6712f7b0fdd266c56e00-Picture

Novi sportski centar “Franko Mileta” u Labinu uz svoje dvije nove dvorane dobiva svoju završnu sliku. Uz sam ulaz velike dvorane posađene su ukrasne biljke. Pittosporumi i Teucriumi krasiti će sam ulaz, a u druge zemljane površine posađeni su Calistemon, Pyracantha i Arbutus unedo (planika). Pred današnje otvaranje obnovljene velike dvorane, sportski centar dobio je i hortikulturno uređenje visoke kvalitete kakvog i zaslužuje.

Više

Posebno radno vrijeme cvjećarne u nedjelju i na dan Svih svetih

22815153_508500026191837_1676605943598036485_n

Prilikom nadolazećeg dana Svih svetih naša cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra Labin raditi će i u nedjelju, 29.10.2017, i na dan Svih svetih (1.11.2017.) od 8,00 do 19,00 sati. Takvo radno vrijeme vrijedi i za radne dane i subote, a od četvrtka, 2.11.2017., radnim danom i subotom cvjećarna će biti otvorena od 8,00 do 17,00 sati, nedjeljom i praznicima od 8,00 do 13,00 sati.

Više

Uskoro nove posude za otpad u Općini Kršan

Posude 240l - Kršan

Ovoga tjedna na skladište 1.MAJ-a d.o.o. dostavljeno je 1.112 komada posuda za otpad volumena 240 litara. Trenutno se izrađuje plan podjele pristiglih posuda (podjela će biti organizirana nakon dana Svih svetih). Biti će podijeljene domaćinstvima u Općini Kršan, nakon čega će biti uvedene u sustav identifikacija posuda za otpad (tzv. čipiranje).

Više

Hortikulturno uređenje kraj marketa i dječjeg igrališta na Katurama

WP_20171020_09_50_26_Pro WP_20171020_09_51_35_Pro

Prošli tjedan kompletirani su radovi hortikulturnog uređenja na parkiralištu marketa na Katurama. Uz parkiralište posađena su stabla (Liquidambar styraciflua – likvidambar). Uz cestu na pripremljenim koritima orubljenima kortenom zasađene su vrste: Gaura lindheimeri (leptirac) i Delosperma lila i roza boje. Odabir vrsta omogućit će dekorativne cvjetne gredice uz manju potrošnju vode.

 

Na dječjem igralištu na Katurama po narudžbi Mjesnog odbora Kature zasađena su stabla Morus platanifolia (murve) prema sjeveru da budu vjetrobran prostoru za vježbanje i igru. Sa zapadne strane posađena su stabla Nyssa Sylvatica (nisa) i Liriodendron tulipifera (Tulipanovac). Pri sadnji je, osim humusa, biljkama dodano i NPK gnojivo.

Više

Ovlaštenim sakupljačima predano 143,8 tona miješane plastike

20171017_113326

U utorak 17. listopada 1.MAJ d.o.o. predao je ovlaštenim sakupljačima prikupljenu tvrdu plastiku na reciklažnom dvorištu Starci. Ove godine ovlaštenim sakupljačima je predano 143,8 tona miješane plastike.

Ove godine sakupljeno je i 260,2 tona papira i kartona, metala 44,9 tona, a stakla 101,8 tona. To je 10,6 tona papira i kartona više nego u istom razdoblju lani, 20 tona metala više te 63,4 tona stakla više. Selektivnim odvajanjem otpada omogućavamo smanjenje količina otpada koji se odvozi i trajno zbrinjava na odlagalištu te se povećava udio korisnog otpada koji se može reciklirati. Hvala što odvajate otpad!

Više

Stigle lončanice krizantema na labinski markat

WP_20171013_08_55_28_Pro

Na našemu labinskom markatu u tijeku je posebna ponuda povodom predstojećih dana Svih svetih. Od subote 7. listopada u ponudi naše cvjećarne na markatu imamo i lončanice krizantema za sjećanje na naše najmilije.

 

Lončanice veličine Fi-12 prodaju se za 10 kuna, Fi-20 za 30 kuna, a veće lončanice veličine Fi-25 za 35 kuna u cvjećarni 1.MAJ-a na labinskom markatu. Cvjećarna je otvorena svakim danom od 6.30 sati ujutro, od ponedjeljka do subote do 13 sati, a nedjeljom do podne.

Više

Pripremamo bilje za zimski period

media-share-0-02-04-4b25b7bf94876068a958ee5539184735f2b6b025e43bfab782b79b2a9d4cd7db-Picture media-share-0-02-04-34fabbc382a6b3cbde34964d4aaf31502f950564571a2ea733651bd6a2491085-Picture

Zakoračili smo u jesen, u godišnje doba ispunjeno bojama. Radovi naših vrijednih radnika na bilju ni sada ne prestaju. Biljke se pripremaju za zimski period, a mi smo krenuli sa pripremama zemlje za sadnju sezonskog cvijeća. Trajnice poput Photinie, Teucriuma i Pittosporuma orezuju se kako bi lakše prezimile i poprimile oblik. Sezonsko cvijeće koje će krasiti kružne tokove Labinštine neka za sada ostane malo iznenađenje.

 

Na slikama radovi na kružnom toku i u parku kraj područne škole na Vinežu.

Više