U ponedjeljak otvorenje izložbe dječjih “recikliranih” radova

U sklopu edukativnih aktivnosti projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” pozivamo vas na otvorenje izložbe “recikliranih” radova u ponedjeljak, 18.11.2019. godine, u Gradsku knjižnicu Labin s početkom u 11,00 sati. Izložba “recikliranih” radova organizira se u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog), a biti će predstavljeni radovi učenika osnovnih škola Labinštine.
(više…)

Više

U četvrtak i petak mobilno reciklažno dvorište u Sv. Katarini

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog četvrtka i petka (14. i 15. studenog) u Sv. Katarini, i to kod raskrsnice za Andretići. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj tjedan MRD stiže i u Most Pićan (subota i nedjelja), a idući tjedan u Tupljak (utorak i srijeda).

(više…)

Više

Obavijest za mještane Martinskog i okolice u vezi odvoza miješanog komunalnog otpada

Tijekom zimskih mjeseci (odnosno, do kraja veljače) na dijelu teritorija Općine Sv. Nedelja izmijeniti ćemo raspored odvoza miješanog komunalnog otpada. Tako ćemo u buduće odvoz vršiti svaki tjedan četvrtkom, a ne, kao do sada, petkom. Promjena rasporeda vrijedi isključivo za iduća mjesta: Martinski, Paradiž, Vela Čemparovica, Mala Čemparovica, Merlini, Čekuti, Frkalonci, Ružići, Rašani i Baloti.

Više

U utorak i srijedu mobilno reciklažno dvorište u Oriču

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) biti će postavljeno ovog utorka i srijede (12. i 13. studenog) u Oriču, i to kod autobusne stanice na glavnoj cesti. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.  Ovaj tjedan MRD stiže i u Sv.Katarinu i Most Pićan.

(više…)

Više

Posebni spremnici za pepeo u Labinu od ponedjeljka

Kako ulazimo u sezonu loženja aktualizira se i problem odlaganja nusprodukta gorenja – pepela. Napominjemo da je potrebno pepeo ohladiti prije odlaganja u spremnike. Oni koji imaju vrt mogu ga taložiti u vrtu. Što se tiče urbanog dijela Labina, 1.MAJ postaviti će posebne spremnike za pepeo. Prije svega, posebni zeleni spremnici s natpisom biti će postavljeni na lokacijama polupodzemnih spremnika, a po potrebi i na drugim lokacijama u Labinu.

Molimo da nikako ne odlažete pepeo u polupodzemne spremnike. Ohlađeni pepeo potrebno je odložiti u vrećice prije ubacivanja u namjenske spremnike. Ovi posebni spremnici biti će postavljeni isključivo za pepeo, te molimo građane da ih ne koriste za druge vrste otpada.

Više