Zimska služba spremno dočekala snijeg

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Jučerašnji dan donio je pravu zimsku, snježnu, atmosferu u naše krajeve. Već u 16:00 sati zimska služba koju vodi 1.MAJ d.o.o. stavljena je u III. stupanj pripravnosti. Za posipavanje cesta potrošeno je 15 tona soli i sipnine. Snijeg koji je padao cijelo popodne i večer najviše se nakupio na području Ripende Kosi, Bartići, Gore Glušići i Presike. Put prema Ripenda Kosi prohodan je bio od 00:30 sati, onaj prema Bartićima od 1:30 sati, a prema Gori Glušići od 3:30 sati. Danas u jutarnjim satima tim od 30 ljudi radio je na čišćenju pješačkih puteva, a u toku dana prometnice će se preventivno posipavati kako ne bi došlo do zaleđivanja kolnika.

Više

Mobilno reciklažno dvorište na području Općine Kršan tijekom veljače

mrd7

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će tijekom mjeseca veljače 2018. godine na području općine biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište. Raspored je sljedeći:

 • Potpićan (kod motela): 12.-13. veljače,
 • Kršan (kod caffe bara “Kršan”): 14.-15. veljače,
 • Vozilići: 16.-17. veljače,
 • Purgarija Čepić (kod caffe bara “Jezero”): 19.-20. veljače,
 • Šušnjevica (SRC): 21.-22. veljače,
 • Kožljak (parking kod garaže DVD-a Kršan): 23.-24. veljače,
 • Plomin (kod groblja): 26.-27. veljače,
 • Boljevići (kod obrta “Alupako”): 28. veljače.

(više…)

Više

Prihvaćen Plan gospodarenja otpadom za Grad Labin

Labin - Stari grad

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 31. siječnja 2018. godine donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje od 2017. – 2022. godine – separat za Grad Labin. Na istoj sjednici donesena je i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina.

Više

Orezivanje platana u Raši

Orezivanje platana u Istarskoj ulici

Kako bi raške platane bile pune života i zasluženo zablistale, radnici 1.MAJ-a d.o.o. ovih dana ih orezuju. Danas su orezane platane u Istarskoj ulici, a nastaviti će se kraj Doma za starije i nemoćne osobe u Ulici Nikole Tesle narednih dana.

Više

Izgrađena staza u Viletama, saniraju se stepenice na Katurama

Staza - Vilete 13 i 15Stepenice poligon autoškole

Tijekom siječnja Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. izgradilo je stazu za pješake u Viletama između zgrada kućnih brojeva 13 i 15. Također, započela je sanacija stepenica na Katurama koje vode od poligona autoškole prema zgradi kućnog broja 8 u Prilazu Vala. Oba zahvata poboljšavaju uvjete za pješake i njihovu sigurnost, a radovi se vrše prema nalogu Grada Labina.

Više

Novi raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za Grad Labin i naselje Raša (siječanj-ožujak 2018. godine)

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da je izrađen raspored odvoza selektivno prikupljenog otpada za područje Grada Labina i naselja Raša za period od siječnja do ožujka 2018. godine. Prikuplja se plastična i metalna ambalaža putem žutih posuda, staklo putem zelenih vrećica te papir i karton putem plavih vrećica. Ukoliko ste potrošili vrećice, obratite nam se na telefon 855-375 (centrala) radnim danom od 7,00 do 15,00 sati ili e-mailom na info@prvimaj.hr. Raspored možete vidjeti ovdje ili ispod članka.

(više…)

Više

Zbog Nove godine odvoz otpada predviđen za ponedjeljak izvršiti će se ove nedjelje

informacija1

Obavještavamo cijenjene korisnike da se odvoz miješanog komunalnog otpada neće vršiti u ponedjeljak 1. siječnja 2018. godine (Nova godina), već će odvoz koji je inače predviđen ponedjeljkom ovoga puta izvršiti u nedjelju 31. prosinca 2017. godine. Radi se o sljedećim lokacijama:

 • Zelenice – oko pošte,
 • Ul. Karla Kranjca, Ul. Antona Selana, Ul. Rudarska,
 • Ul. Matije Vlačića, Ul. Šćiri, Ul. Matka Laginje, Ul. Vjekoslava Spinčića, Ul. Dinka Vitezića, Ul. Zelenice,
 • Ul. Vilete,
 • Stari grad (Titov trg, Ul. Svete Katarine, Ul. Učka, Ul. Alda Negrija),
 • Stare Katuri,
 • Kature (Prilaz Kikova, Prilaz Griža, Prilaz Kršin, Prilaz Vetva, Ul. Svete Mikule, Ul. Istarska),
 • Principi,
 • Rabac,
 • Lovronci, Brdo, Gondolići, Ruklji, Kranjci, Junac,
 • Montozi, Smolići,
 • Dubrova, Vrećari, Nedešćina,
 • Šumber, Kraj Drage, Eržišće, Jurazini, Klapčići.

Više

Nacrt Plana gospodarenja otpadom i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na javnom su Savjetovanju

informacija1

Grad Labin otvorio je 27. prosinca 2017. godine Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću za dva akta, i to: Nacrt Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje 2017.-2022. godine i Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina. Savjetovanje je otvoreno 30 dana i to od 27. prosinca 2017. godine do 26. siječnja  2018. godine.
(više…)

Više

Cvjećarna i markat zatvoreni na Božić

24232662_526000874441752_5494795735737480932_n

Obaviještavamo cijenjene kupce i druge zainteresirane da u ponedjeljak, 25. prosinca 2017. godine, na blagdan Božića neće raditi cvjećarna u sklopu Komemorativnog centra u Labinu, kao ni labinska gradska tržnica – markat. U utorak, 26. prosinca 2017. godine (blagdan Sv. Stjepana), cvjećarna radi od 8:00 do 13:00 sati, a markat od 7:00 do 12:00 sati.

Više