Novi tjedan donosi mobilno reciklažno dvorište u Ripendu

Novi tjedan ujedno je posljednji tjedan ove zimske turneje kojom mobilno reciklažno dvorište (skraćeno: MRD) posjećuje naselja Grada Labina (idući obilazak se očekuje na proljeće). Tako u ponedjeljak i utorak (21. i 22. siječanj) MRD stiže u Ripendu Kras, i to kod škole. U srijedu predah, a potom u četvrtak i petak (24. i 25. siječanj) stiže u Ripendu Kosi do trafostanice. Kraj zimske turneje biti će u subotu i nedjelju (26. i 27. siječanj) kada MRD donosimo u Ripendu Verbanci kod Lovačkog doma.

Radno vrijeme uvijek je od 9,00 do 16,00 sati, korištenje je besplatno, kraj njega dežura naš radnik. Građani mogu donijeti te besplatno zbrinuti krupni otpad poput starog namještaja, kućanskih uređaja, guma, baterija, otpadnog ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl.

Ovaj zimski “tour” MRD-a započeo je 6. prosinca sad već lanjske 2018. godine, ukupno je obuhvatio 18 lokacija, sa 36 dana “operiranja”.

Više

Mobilno reciklažno dvorište idućih dana u Gondolićima i Presici

Od četvrtka do nedjelje mobilno reciklažno dvorište “operirati” će u Gondolićima i Presici. Naime, nakon što je početkom tjedna bilo postavljeno u Prtlogu u četvrtak i petak (17. i 18. siječnja) biti će postavljeno kod groblja, a potom u subotu i nedjelju (19. i 20. siječnja) u Presici kod restorana “Tina”. Radno vrijeme je 9,00 do 16,00 sati, a kod mobilnog reciklažnog dvorišta dežura radnik 1.MAJ-a. Pozivamo mještane Gondolića, Staroga grada i Presike da se propisno riješe krupnog otpada poput namještaja, kućanskih aparata, guma, baterija, otpadnih ulja, većih komada plastike i kartona, metala i sl. putem mobilnog reciklažnog dvorišta, a predaja otpada je besplatna.

Više

Potpisan ugovor za provedbu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu”

Nakon što je Gradu Labinu odobreno gotovo 550 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt „Zelene navike za održivu Labinštinu“, u utorak, 15. siječnja 2019. godine potpisan je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, Galović savjetovanje j.d.o.o., u postupku provođenja izobrazno – informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, promidžbe i vidljivosti projekta.
(više…)

Više

Orezivanje platana u Raši

Ovih dana u tijeku je orezivanje platana u Istarskoj ulici u Raši. Tijekom orezivanja i osiguranja krošnji ukloniti će se mrtvo drvo, obaviti redukcijsko orezivanje pojedinih grana te uklanjanje izbojaka sa ciljem poboljšanja vitaliteta platana. Ukratko, sve potrebno da zdrave platane zablistaju na proljeće kad se priroda probudi.

Više