1.MAJ-u predstavljeno novo vozilo za sakupljanje otpada

Na parkiralištu 1.MAJ-a tvrtka Komop d.o.o. iz Zagreba predstavila nam je u srijedu novo vozilo za sakupljanje otpada iz svoje ponude. Vozilo karakterizira novi način sabijanja otpada, a koristi roto-press tehniku. Iskoristivi volumen je 8 m3, a zbog svoje tehnike potrebne su mu manje dimenzije u odnosu na druga vozila sličnog volumena, pa je adekvatno i za uže ulice. Proizvođač navodi da je iskorištenost volumena maksimalna, te ističe lakoću kipanja i čišćenja vozila. Proizvođač je njemački FAUN. Naši su zaposlenici dobili priliku proučiti i isprobati vozilo što nam daje dodatna saznanja potrebna za kvalitetan izbor voznog parka.

Više

Mobilno reciklažno dvorište stiže u Općinu Kršan

 

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će ovaj tjedan krenuti jesenski obilazak mobilnog reciklažnog dvorišta (MRD) na teritoriju općine. Prva lokacija biti će Potpićan, i to nasuprot bivšeg motela. Tu lokaciju s mobilnim reciklažnim dvorištem posjetiti ćemo ove subote i nedjelje (19. i 20. listopad), a radno vrijeme je od 10,00 do 17,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a. Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Nakon Potpićna, do kraja listopada i početkom studenog MRD-om ćemo posjetiti i Kršan, Plomin, Vozilići, Kožljak, Šušnjevicu i Čepić.

(više…)

Više

Raspored odvoza miješanog komunalnog otpada

Želite li znati raspored odvoza miješanog komunalnog otpada (MKO) lako ćete ga u svakom trenutku pronaći na našim web stranicama. Taj se raspored, kao i rasporedi odvoza odvojeno prikupljenog otpada te rasporedi postavljanja mobilnih reciklažnih dvorišta (MRD), nalaze u posebnoj sekciji weba: “PC Čistoća/Raspored odvoza otpada“. Izravni link na tu sekciju dostupan je već na naslovnoj stranici klikom na banner “Raspored odvoza otpada“. Kako izgleda ta sekcija možete saznati i klikom OVDJE. Također, raspored odvoza MKO-a možete odmah pogledati klikom OVDJE.

(više…)

Više