Danas otežano prometovanje Istarskom ulicom

Mjesto radova u Istarskoj ulici

Obavještavamo građane da će, zbog radova na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama, promet dijelom Istarske ulice danas teći usporeno i otežano. Naime, danas od 7,00 do 15,00 sati planira se izvođenje prekopa na dijelu Istarske ulice, kraj kućnog broja 16, zbog čega će se promet na tom dijelu odvijati jednom trakom uz regulirano propuštanje prometa, a za što će se koristiti autobusna stanica.

Više

Rekonstrukcija dijela oborinske odvodnje u Istarskoj ulici

Rekonstrukcija odvodnje kraj Istarske 16

Ovih dana započeti su radovi na rekonstrukciji dijela oborinske odvodnje na Katurama (kraj zgrade br. 16 u Istarskoj ulici) sa ciljem da se spriječi plavljenje ulaza u zgradu. Naručitelj radova je Grad Labin,  koji je ujedno izradio i projekt. Radovima će se izvršiti uklanjanje postojeće cijevi, a potom novom trasom dugom 33 m spojiti oborinsku odvodnju na drugi tok. Završetak radova planira se do kraja idućeg tjedna.

Više

Objavljen Operativni plan zimske službe 2017./2018.

Zimska služba

Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, 7. studenog 2017. godine, donio je Operativni plan rada zimske službe u zimskom razdoblju 2017. – 2018.  godine za područje Grada Labina.

Pod Zimskom službom podrazumijeva se organizacija i provođenje radova neophodnih za održavanje prohodnosti nerazvrstanih cesta i sigurnog odvijanja prometa u zimskim uvjetima koji je određen posebnim propisima. Nerazvrstana cesta se smatra prohodnom kada je radovima na uklanjanju snijega omogućeno prometovanje vozila uz upotrebu zimske opreme.

(više…)

Više

Obavijest za korisnike sa područja Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan ovaj mjesec provodi podjelu novih posuda za otpad za sva domaćinstva Općine Kršan. S obzirom da trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. otpad prikuplja na isti način kao do sada sve dok se ne kompletira podjela novih posuda, molimo korisnike da ne koriste nove posude dok se podjela ne dovrši na području cijele općine. O završetku procesa podjele te početku korištenja, korisnici će biti informirani putem medija i drugih sredstva informiranja.

Više

U Labinu otvoren prvi istarski “Humana Nova” sortirni centar

Otvaranje Humane Nove u Labinu

Danas je pokraj zgrade 1.MAJ-a d.o.o. u sklopu “Pijacala” otvoren prvi sortirni centar i skladište u Istri. Radi se o projektu Socijalne zadruge Humana Nova Istra, osnovane 2017. godine s ciljem zapošljavanja osoba s invaliditetom te osoba iz marginaliziranih skupina u sektoru prikupljanja, sortiranja i prodaje rabljenog tekstila, tekstilne odjeće i obuće.

 

Tijekom 2018. godine u planu je zapošljavanje šest radnika/ice, od čega četvero s invaliditetom. Radove na sanaciji i opremanju zgrade financirao je Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Ovaj društveno-poduzetnički pothvat potpuno su podržali 1.MAJ d.o.o. te Grad Labin, ali i brojne fizičke i privatne osobe s područja Labinštine i Istre.

 

U bližoj budućnosti započeti će i zajedničko projektiranje velikog centra održivosti, odnosno “pametnog parka ponovne uporabe” u Labinu, projekta vrijednog 2,5 milijuna eura za kojega se planira ishođenje sredstava iz fondova EU.

Više

Važna obavijest za stanovnike Općine Kršan

Posude 240l - Kršan

Obavještavaju se stanovnici Općine Kršan da će Trgovačko društvo 1.MAJ d.o.o. Labin u suradnji sa komunalnim redarstvom Općine Kršan započeti sa podjelom posuda za miješani komunalni otpad za sva domaćinstva. Podjela će započeti u ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine, i trajati će tijekom čitavog mjeseca studenoga. Nove posude za otpad biti će evidentirane, tzv.“čipirane“.

(više…)

Više

Novi zeleni otok postavljen u Prilazu Vetva

Zeleni otok Prilaz Vetva 2, 4, 6, 8, 10, 12

Na Katurama je nedavno postavljen novi zeleni otok kao zatvoreni boks. Radi se o Prilazu Vetva, a zeleni otok je namijenjen kućnim brojevima 2, 4, 6, 8, 10 i 12. U sklopu zelenog otoka postavljene su posude za miješani komunalni otpad, papir i karton, plastičnu i metalnu ambalažu, staklo te za otpadne baterije. Unutar boksa postavljena je i ploča sa uputama što se odlaže u postavljene posude, a što se odvozi u reciklažno dvorište na Starci.

Više

Besplatni autobusi prema groblju u utorak i srijedu

Komemorativni centar Labin

Povodom blagdana Svih svetih Grad Labin organizira besplatne autobusne linije prema dolje navedenom voznom redu. Autobusi će voziti u utorak, 31. listopada te srijedu 1. studenog.

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 10:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 10:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 10:30

GROBLJE LABIN 10:50

POVRATAK KREĆE U: 12:40

 

POLAZAK

AUTOBUSNA STANICA VINEŽ 14:20

AUTOBUSNA STANICA KATURE 14:25

AUTOBUSNI KOLODVOR LABIN 14:30

GROBLJE LABIN 14:50

POVRATAK KREĆE U:  15:40

Više

Objavljujemo dobitnice nagradne igre markata

WP_20171026_08_58_48_Pro

Danas su u nagradnoj igri 1.MAJ-a d.o.o. i Radio Labina podijeljene tri nagrade iz naše cvjećarne na markatu. Objavljujemo imena dobitnica:

  • Bonsai maslina: Jasna Banišić,
  • Lončanica krizanteme: Bruna Licul,
  • Lončanica Anturiuma: Hana Redžepi.

Čestitamo dobitnicama, a sutra u novoj nagradnoj igri putem Radio Labina sretni dobitnik/ica dobiti će lončanicu krizanteme.

Više