Mobilno reciklažno dvorište od utorka do četvrtka u Baćima

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) od utorka do četvrtka (30.11.-2.12.2021.), bit će postavljeno u Baćima. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Miješani komunalni otpad ne predaje se na MRD-u.

Nakon toga krajem tjedna na rasporedu je Plomin.

(više…)

Više

Uključimo se u “Vrijeme dobrote” na markatu

Odbrojavamo dane do kraja godine. Druge godine za redom koja nas je suočila sa nizom izazova i nije štedjela baš nikoga. Na nama je, ipak, da je zaokružimo najljepšom mogućom pričom i spremimo barem još jednu lijepu uspomenu na 2021. godinu.  

Vrijeme dobrote“ započeti će prve Adventske nedjelje, odnosno 28.11.2021. godine  i trajati će do Božića na labinskom markatu, u prostoru u kojem su do nedavno bili „Kovarski sanji i penšjeri“.  
(više…)

Više

Cvjetni studio na markatu privremeno zatvoren

Markat Labin

Od sutra (subota, 27.11.2021.) naš Cvjetni studio La Fior na labinskom markatu bit će privremeno zatvoren. Naime, naš vrijedni i uspješni La Fior tim, na žalost, zbog bolovanja nije kompletan. Stoga će otvoren ostati cvjetni studio u Starom gradu (u sklopu Komemorativnog centra), dok će cvjetni studio na markatu biti nekoliko dana zatvoren. Vjerujemo da ćemo vrlo brzo ponovno biti s vama i na markatu, kako smo i inače naviknuti.

Više

1.MAJ-u gotovo 200 tisuća kuna bespovratne potpore FZOEU-a

Potpora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznosi maksimalno do 40% vrijednosti vozila, odnosno maksimalno 70.000 kuna po vozilu. U našem slučaju, FZOEU će sa po 70.000 kuna financirati dva vozila kategorije N1 (jedno kombi vozilo i jedno specijalno vozilo), te sa 50.958,20 kuna vozilo kategorije M1 (osobni automobil). Sva vozila su električna, te će biti nabavljena tijekom 2022. godine.

1.MAJ tako nastavlja niz uspješnih prijava na natječaje za bespovratne potpore. Ove godine već smo nabavili dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada, za što nam je isplaćeno 1,2 milijuna kuna. Uz to, dodijeljeno nam je i 3,16 milijuna kuna za rekonstrukciju i opremanje ribarnice u sklopu tržnice Labin što će biti realizirano u prvom kvartalu iduće godine. Tako ćemo u samo dvije godine iskoristiti 4,5 milijuna kuna bespovratnih potpora.

Više

Mobilno reciklažno dvorište od petka u Kožljaku

Kožljak

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) u petak i subotu (26.-27.11.2021.), te u ponedjeljak (29.11.2021.) bit će postavljeno u Kožljaku, kod garaže DVD-a. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Miješani komunalni otpad ne predaje se na MRD-u.

Nakon toga idući tjedan na rasporedu su i Baći i Plomin.

(više…)

Više

Raspored odvoza selektivnog otpada za 25.11.2021.

Sutra (četvrtak, 25.11.2021.) prikuplja se na sljedećim lokacijama:

PLASTIČNA I METALNA AMBALAŽA (“žuti spremnici”):

  • Vinež: od raskrižja “Kožlje” do Doma kulture “Riko Milevoj” (uključujući Storo selo i Nove kući) i cesta Vinež – Marciljani (Juraji),
  • Labin: ulice Zelenice, Karla Kranjca, Antona Selana i Rudarska,
  • Trget i okolica (Vlakovo, Stanišovi, Polje, Reburići, Rovinježi, Ivanušići, Perčići, Škarpoci, Trgetari, Županeti, Brgod, Trget, Štalije, Most Raša),
  • Sv. Bartol i okolica (Bečići, Sv. Bartol, Zartinj, Topid, Letajac),
  • Barbići,
  • Kunj.

Više

Skip to content