Primaju se kandidature za “Izbor najljepših okućnica i balkona”

Otvorene kandidature za izbor najljepše okućnice i balkona Grada ...

Ovogodišnje izdanje zanimljive i prepoznatljive lokalne akcije “Izbor najljepših okućnica i balkona” upravo je pokrenuto. Znamo da se radi o  stimulativnoj i edukativnoj akciji kojom se građane uključuje u zajednicu, pritom je čineći ugodnijom i ljepšom za život. Tako je s današnjim danom otvoren poziv za dostavljanje prijedloga za „Izbor najljepših okućnica i balkona Grada Labina“, i to za svaki od sedam labinskih mjesnih odbora koji će trajati  do 20. lipnja 2020. godine. 

U ovogodišnjoj akciji posebnu pozornost usmjeriti ćemo prema okućnicama koje na najbolji i najljepši način spajaju vrtlarstvo i cvjećarstvo u jedinstvenu pejzažnu arhitekturu. Naime, upravo u vrijeme epidemije COVID 19, kada su mnogi naši sugrađani “ostali doma”,  primjetno je da  su svoje okućnice, više nego proteklih godina, jednim dijelom prenamijenili u vrtove. Iz tog je razloga tema ovogodišnjeg izbora najljepše okućnice: kako udovoljiti potrebi održavanja parkovnih vrijednosti uz zadovoljenje potreba malog kućnog vrta.

Kandidature moraju sadržavati ime i prezime vlasnika balkona odnosno okućnice, točnu adresu i po mogućnosti  broj telefona. Vaše prijedloge dostavite na broj telefona 052/855-375  ili e-mail: lori.luketa@prvimaj.hr. Kandidirati mogu predsjednici/članovi mjesnih odbora, građani i članovi komisije za odabir najuređenije okućnice i balkona.

Svaki mjesni odbor (Labin-donji, Labin-gornji, Kature, Vinež, Rabac, Kapelica, Ripenda) dobiti će po jednog laureata  za najuređeniju okućnicu, odnosno balkon. Vlasnici najljepših okućnica i balkona biti će od strane Grada Labina nagrađeni grafikom  „Garofula“ pokojnog akademskog slikara Josipa Diminića, te dodatnim prigodnim poklonima koje osiguravaju Grad Labin i trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o.

Komisija za odabir najuređenije okućnice i balkona je u sastavu:

  • Lori Luketa Dagostin – 1.MAJ d.o.o.,
  • Donald Blašković – Grad Labin,
  • Loredana Ružić Modrušan –Grad Labin.

Nagrade će se dodijeliti u mjesecu kolovozu u tjednu  obilježavanja Dana Grada Labina. Za sve dodatne informacije molimo da kontaktirate na telefone: 866 852 ili 091 4444712 (Loredana Ružić Modrušan).  Akciju  u suradnji provode Grad Labin , 1.MAJ d.o.o. i TZ Grada Labina.