PREZENTACIJA GOSPODARENJA OTPADOM U LABINU

DSC_1380Grad Labin te tvrtke Labin stan d.o.o. i Komunalno poduzeće 1. Maj u ponedjeljak su bili domaćini prezentacije Projekata energetske učinkovitosti i zaštite okoliša na kojoj su bile nazočne Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša i dr. sc. Vesna Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Njihov radni posjet Labinu započeo je posjetom Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ gdje su se upoznale s projektom edukacije „Otpad – bogatstvo koje ne smijemo odbaciti“ kojeg KP 1. Maj Labin uspješno provodi zajedno sa Udrugom „Put“ iz Labina.

DSC_0050 (Small)

 

Govoreći o važnosti edukacije najmlađih Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša rekla je da je edukacija djece najvažnija stepenica, jer su ona ta koja upijaju nove navike, zapamte ih i onda prenose svojim roditeljima. Mališanima dječjeg vrtića poklonili su slikovnice „Eko vilenjaci“ i vrećice za razvrstavanje otpada.

DSC_0030 (Small)

U nastavku svog radnog boravka u Labinu, predstavnice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zajedno sa svojim domaćinima obiše su zgradu u naselju Kature, Prilazu vala broj 10, koja je obnovljenju sufinanciranjem Fonda i stanara. U popodnevnim satima u Gradskoj knjižnici uz nazočnost projektanata, arhitekata,proizvođača i dobavljača materijala, izvođača radova i predstavnika stanara održana je prezentacija projekata energetske učinkovitosti i zaštite okoliša provedenih u Gradu Labinu uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

 

Nakon uvodne riječi labinskog gradonačelnika Tulia Demertlike,  prezentaciju na temu „Obnova višestambenih zgrada uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“održala je  Dolores Sorić, direktorica tvrtke  Labin stan d.o.o.,  a Alen Golja, direktor KP 1. Maj Labin na temu „Projekt gospodarenja otpadom na Labinštini uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost“ U nastavku je Donald Blašković, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Labina govorio o “Projektu obnove javne rasvjete na području Grada Labina”, a Robert Dragonja, predstavnik tvrtke Studio 92 d.o.o.  prezentirao je netom izrađen elaborat o određivanju  boja pročelja zgrada u donjem dijelu grada Labina.

DSC_0048 (Small)

 

U prepunoj dvorani Gradske knjižnice Labin potom su svoje prezentacije održale dr. sc. Vesna  Bukarica, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost na temu „Mogućnosti sufinanciranja programa energetske  učinkovitosti“ i , Aleksandra Čilić, načelnica Sektora za zaštitu okoliša na temu „Uloga Fonda u gospodarenju otpadom na području Labina“. Predstavnicima stanara obnovljenih zgrada s natječaja provedenih u 2014. godini gradonačelnik Grada Labina i Dolores Sorić, direktorica Labin stana d.o.o. uručili su priznanja, kojim se  zahvaljuju na doprinosu i zajedničkoj težnji vlasnika stanova i javnog sektora na realizaciji projekta energetske učinkovitosti.

IZVOR: www.labin.hr