Obavijest o prikupljanju otpada putem mobilnog reciklažnog dvorišta

mrd7

Obavještavamo građane da će se od ožujka do lipnja vršiti prikupljanje manjih količina iskoristivih i drugih vrsta otpada iz kućanstava putem mobilnog reciklažnog dvorišta na području Grada Labina. Ono će, prema utvrđenom rasporedu, biti postavljano po lokacijama, s tim da će svi korisnici uvid u raspored imati na našoj web stranici, kroz medije, ali i direktnim kontaktom s našim djelatnicima pozivom na broj 855 – 375.

Uz mobilno reciklažno dvorište postavljat će se i kontejneri za krupni (glomazni) i zeleni otpad nastao orezivanjem i uređenjem okućnica.

Predmeti ili tvari koje smatramo glomaznim otpadom: kupaonska oprema (kada, umivaonik, kupaonski ormari, …),stvari za djecu (krevet, stolice,igračke…), podne obloge, namještaj, kuhinjska oprema, vrtna oprema… Ističemo da krupni (glomazni) otpad građani mogu i dalje tijekom cijele godine, besplatno odložiti u reciklažnom dvorištu.

Na području grada Labina određeno je ukupno 18 lokacija na kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorište. Rasporedom je predviđeno da se na svakoj lokaciji dvorište zadrži par dana, nakon čega se premješta na sljedeću lokaciju. U mobilnom reciklažnom dvorištu dežurati će radnik koji će zaprimati otpad od građana. Radno vrijeme reciklažnog dvorišta prilagođeno je građanima kako bi im bilo što dostupnije u radne dane ali i tijekom vikenda.

Termine i lokacije na kojima će se nalaziti mobilno reciklažno dvorišta možete pogledati OVDJE.