Rekonstrukcija i opremanje ribarnice u sklopu tržnice Labin

Početkom 2019. godine 1.MAJ je pristupio izradi projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i opremanje ribarnice u sklopu gradske tržnice u Labinu. Objekt ribarnice posljednji je put rekonstruiran 1994. godine. U sklopu projekta rekonstruirati će se poslovni prostori (2) i pultovi za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture (6), te objekt brze prehrane (1) koji u svojoj ponudi ima lokalne proizvode ribarstva i akvakulture, a nalazi se u ribarnici. Jedan poslovni prostor biti će pretvoren u spremište za zajedničku opremu.

Objekt ribarnice biti će opremljen raznom opremom kako bi se osigurali veći higijenski standardi: novim vrstama pultova (neutralne inoks vitrine), visećim vagama, inoks radnim stolovima, te rashladnim ormarima za korisnike (za svakog korisnika). Nabaviti će se i ledomat za sjeckani led (zajedno sa depozitom) koji će biti na raspolaganju i lokalnim ribarima LAGUR područja, čime se omogućuje dugotrajnije zadržavanje svježine ulova prilikom plasmana ribe i morskih plodova. Prostor objekta brze prehrane također će dobiti novu opremu za pružanje usluga, kao i odgovarajući visoki stol i stolice u prostoru za konzumaciju.

Projektom se želi doprinijeti uvjetima rada ribara, odnosno njihovoj prodaji proizvoda ribarstva i akvakulture, dostupnosti lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture lokalnom stanovništvu i turistima, te promociji lokalnog ribarstva LAGUR područja.

Financiranje projekta planira se kroz bespovratna EU sredstva putem natječaja LAGUR-a „Alba“ sa intenzitetom sufinanciranja od 100%. Projekt vrijedi 3.157.345,16 kuna bez PDV-a. EU sufinanciranje iznosi 2.683.743,39 kuna, a RH sufinanciranje iznosi 473.601,77 kuna).

Radovi i postavljanje opreme predviđeni su za prvi kvartal 2022. godine, s obzirom da je tijekom ožujka 2021. godine 1.MAJ-u odobrena bespovratna potpora, te predstoji provedba postupka javne nabave. Na taj način već do proljeća 2022. godine ribarnica bi bila rekonstruirana.

Aktivnosti tržnice i ribarnice možete pratiti i na Facebook stranici “Markat-Labin“.

Aktivnosti Lokalne akcijske grupe u ribarstvu “Alba” možete pratiti na njihovoj web stranici http://flagalba.hr/

Skip to content