1. MAJ d.o.o. LABIN NABAVILO NOVO KOMUNALNO VOZILO ZA SAKUPLJANJE I PRIJEVOZ KOMUNALNOG I RECIKLAŽNOG OTPADA

Sukladno zacrtanim smjernicama o obnovi voznog parka, planu investicija za 2015. godinu, te uz financijsku potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 1. MAJ d.o.o. nabavio je novo komunalno vozilo za sakupljanje i prijevoz komunalnog i reciklažnog otpada .

Radi se o specijalnom komunalnom vozilu tipa MITSUBISHI FUSO CANTER 3S13 sa nadgradnjom IRIDE, model SAT 500 SAR zapremine 5,2 m3 s aparatom za pražnjenje spremnika od 120 do 1100 litara, koji će zbog svojih malih gabarita primarno služiti za sakupljanje komunalnog i korisnog otpada u manje pristupačnim naseljima. Vozilo je nabavljeno od   tvrtke CNM&CO. iz Rijeke . Nabavna vrijednost vozila iznosi 446.060,00 kuna bez PDV-a pri čemu je 40% troška financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

vozilo2

Investiranje u nova vozila je neophodno budući da je prosječna starost voznog parka preko deset godina, a u obzir treba i uzeti veliku količinu radnih sati ovih vozila. Zadnje vozilo kupljeno je 2014. godine, dok najstarije vozilo za sakupljanje otpada ima 17 godina. Obnovom voznog parka 1. MAJ d.o.o želi doprinijeti racionalizaciji poslovanja radne jedinice Čistoća, ali i unaprijediti učinkovitost i ekološku prihvatljivost sustava prikupljanja i gospodarenja otpadom.