Nagrade za najljepše okućnice/balkone u 2019. godini

Grad Labin u suradnji sa mjesnim odborima Grada Labina i trgovačkim društvom 1.MAJ d.o.o. i ove je godine proveo akciju biranja najljepših balkona i okućnica po mjesnim odborima Grada Labina. Kandidature su u pisanom i foto dokumentiranom obliku mogli dostaviti mjesni odbori, građani, poslovni subjekti i Komisija za odabir. Komisiju za odabir sačinjavala su tri člana u sastavu: Lori Luketa Dagostin (iz 1.MAJ-a), Donald Blašković  i Loredana Ružić Modrušan. Osnovni kriteriji za izbor najljepše okućnice bili su ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud, izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja.

Dodjela je održana u Maloj vijećnici Grada Labina, a prisutnima su čestitali gradonačelnik Valter Glavičić te Alen Golja, direktor trgovačkog društva 1. MAJ. „Od samih početaka dodjeljivanja ovih nagrada cilj je bio stvoriti simbiozu između građana i nas kao javne usluge kako bi se poradilo na uređenju grada. Upravo ta simbioza i zajednički trud omogućili su da naš grad bude uređen kako je danas. Još jednom čestitam svim dobitnicima.“ – naglasio je Golja.

Sedam je obitelji svojim trudom i zalaganjem osvojilo grafiku „Garofula“ rad akademskog slikara Josipa Diminića, poklon bon trgovačkog društva 1.MAJ-a u vrijednosti 200 kn, poklon bon rasadnika Dives, te monografiju o uzgoju i održavanju ljekovitih biljaka.

Dobitnici nagrada za najljepšu okućnicu/balkon u 2019. godini su:

MJESNI ODBOR LABIN DONJI: OBITELJ  VARADIN
MJESNI ODBOR LABIN KATURE: OBITELJ KOS
MJESNI ODBOR LABIN GORNJI: OBITELJ ŠUMBERAC
MJESNI ODBOR KAPELICA: OBITELJ BREZAC
MJESNI ODBOR VINEŽ: OBITELJ BOŽIĆ
MJESNI ODBOR RABAC: OBITELJ LAZARIĆ
MJESNI ODBOR RIPENDA: OBITELJ BEMBIĆ