U ponedjeljak otvorenje izložbe dječjih “recikliranih” radova

U sklopu edukativnih aktivnosti projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” pozivamo vas na otvorenje izložbe “recikliranih” radova u ponedjeljak, 18.11.2019. godine, u Gradsku knjižnicu Labin s početkom u 11,00 sati. Izložba “recikliranih” radova organizira se u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog), a biti će predstavljeni radovi učenika osnovnih škola Labinštine.
Europski tjedan smanjenja otpada se ove godine obilježava po deseti put, a ove godine se obilježavanju ovog tjedna službeno uključuje i Grad Labin koji je jedan od ukupno 9087 organizatora aktivnosti diljem cijele Europske unije. Osim samog postava izložbe, u sklopu iste biti će prezentirani i reciklirani proizvodi od tekstila koje proizvodi Socijalna zadruga Humana Nova te slikovnica „Lola spašava svijet – odvajanje otpada“ koja će biti podijeljena svoj vrtićkoj djeci Labinštine u sklopu radionica koje će biti organizirane kao dio kazališnih predstava za najmlađe. Najbolji radovi učenika bit će nagrađeni po kategorijama: umjetnička vrijednost, funkcionalna vrijednost i inovacija, a osim osobnih nagrada – organizatori aktivnosti će nagraditi i škole donacijom recikliranog uredskog papira i edukativnih kutija za recikliranje za svaku učionicu u osnovnim školama.

Izložba će biti otvorena 18. i 19.11.2019. godine. U ponedjeljak od 11,00 do 19,00 sati, a u utorak od 8,00 do 19,00 sati.

Nositelj projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu” je Grad Labin u suradnji s Općinama Raša, Sv. Nedelja, Kršan i Pićan. Ukupna vrijednost projekta iznosi 583.808,54 kuna. Odobrena bespovratna sredstva Kohezijskog fonda iznose 496.237,25 kuna, a sredstva Fonda Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije za sufinanciranje provedbe projekata EU-a na regionalnoj i lokalnoj razini za 2018. godinu iznose 52.542,77 kuna.