Zelene navike za održivu Labinštinu: Otvorena izložba dječjih radova

U sklopu projekta “Zelene navike za održivu Labinštinu” otvorena je izložba “recikliranih” radova učenika osnovnih škola sa područja Labinštine. Izložba se organizira u sklopu Europskog tjedna smanjenja otpada (od 16. do 24. studenog) koji  se ove godine obilježava po deseti put. Kao što je i najavljeno, na izložbi je postavljeno stotinjak radova, od kojih je bilo izrazito teško odabrati najbolje ili najvrjednije radove. Radove možete pogledati u galeriji na poveznici OVDJE.

Kreacije od recikliranih materijala potiču djecu na kreativno razmišljanje i snalažljivost, bude maštu da iz obične kutije vide dvorce ili iz plastične boce igračku, te da iz problema nađu rješenje. Neke kreacije mogu biti samo ukrasne, no puno njih, budući da je ambalaža namijenjena za konkretnu uporabu (npr. plastične boce), mogu biti dugotrajne i korisne (spremnici, organizatori i slično). Unatoč teškom izboru, organizatori su odabrali i radove kao najbolje u svojim kategorijama.

“Ne bacajte kutije ili plastične boce zanimljivog oblika, gumbe, ostatke vune i tekstila, korišteni papir od poklona, kartonske kutije za jaja i slično. Ne morate gomilati stvari, dovoljno je da imate od svake vrste po jedan primjerak. Svako kreativno popodne polako će prazniti kutiju.”  – poruka je organizatora. Najbolji radovi učenika nagrađeni su po kategorijama: umjetnička vrijednost, funkcionalna vrijednost i inovacija, a osim osobnih nagrada – organizatori aktivnosti će nagraditi i škole donacijom recikliranog uredskog papira i edukativnih kutija za recikliranje za svaku učionicu u osnovnim školama.