U Labinu i Raši održane predstave u vrtićima

IMG-a9f230ac6ccb7fdf7cb262ad4bd643ce-V (1)

Jučer je u centralnom vrtiću “Pjerina Verbanac”, te područnom odjeljenju Raša odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“ u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“. Predstava o Bubici Loli,  inspirirana istoimenom slikovnicom “Lola spašava svijet – odvajanje otpada”, oduševila je najmlađu publiku oba vrtića. Uz niz lako pamtljivih pjesmica, djeca su vrlo brzo zapamtila stihove te su zajedno s glumcima pjevali pjesmice na temu pravilnog odvajanja otpada. Papir u plavu, plastika u žutu, a staklo u zelenu kantu – pouka je ove predstave koju je režirala i producirala Nataša Tepša Budija.

Lola se pojavljuje u snu djevojčice Meri te ju tamo upoznaje s aktualnim okolišnim problemima nakon čega  Meri, duboko uznemirena tužnim prilozima s televizije, obećava pomoći zaštiti i očuvati okoliš počevši od odvajanja otpada u svom kućanstvu. Uz „repericu“ baku Zlaticu i njezine čarobne balone, Meri se budi iz sna te zajedno s roditeljima počinje pustolovinu očuvanja prirode, okoliša, životinja, rijeka i mora kroz način pravilnog odvajanja te recikliranja otpada.

Po završetku predstave, svim polaznicima vrtića podijeljene su i edukativne slikovnice, kako bi o bubici Loli i njezinoj misiji očuvanja planete mogli pričati i sa svojim roditeljima i prijateljima.