Vandali oskvrnuli spomenik palima za slobodu na gradskom groblju

Na gradskom groblju u Labinu jutros su naši djelatnici zatekli grozan čin. Naime, na spomeniku palim borcima za slobodu i zidu na samom novom ulazu u groblje iscrtana su nacistička znakovlja. Slučaj je odmah prijavljen policiji, te su naši djelatnici odmah započeli s čišćenjem ovih sramotnih natpisa.

„1.MAJ već uklanja posljedice vandalskog ponašanja i vrlo  brzo ćemo sve očistiti i sanirati. Jasno da apeliramo na građane da ne čine takve nepametne stvari za naš grad, no nećemo ostati samo na apelu. Već smo naručili kamere i daljnji vandalizam planiramo suzbiti video nadzorom.“ –  istaknuo je Alen Golja, direktor 1.MAJ-a.

„Ovakvi izljevi vandalizma su za svaku osudu, no vandalima jedna stvar očito nije jasna – oni na kraju plate čišćenja i sanacije. Svakom normalnom je jasno kako bi bilo pametnije taj novac potrošiti na djecu ili sport u gradu. No, kao i dosad, mi ćemo to urediti u najkraćem roku i nastaviti živjeti svoj život utemeljen na antifašističkim vrijednostima. Kako bismo prevenirali ovakve incidente u budućnosti, uvest ćemo video nadzor.“ – izjavio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.