PC Tržnica

Rukovoditelj PC-a: Dorijano Bažon, struč.spec.oec.

E-mail: dorijano.bazon@prvimaj.hr

Mob.: 091/4802-962

Tržnica i cvjećarna Markat: 052/854-949

Tržnicu možete pratiti i putem facebooklogo Facebook profila.


Radno vrijeme tržnice:

  • ponedjeljak-subota: 6,30-13,00,
  • blagdanom, praznikom i nedjeljom: 6,30-12,00.

Radno vrijeme cvjećarne:

  • utorak-srijeda: 6,30-12,00,
  • četvrtak-subota: 6,30-13,00,
  • blagdanom, praznikom i nedjeljom: 6,30-12,00,
  • ponedjeljkom: zatvoreno

Na 28. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, 3. kolovoza 2016. godine, donesena je odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima Grada Labina, na temelju koje je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. preuzelo na upravljanje labinsku tržnicu. Trgovačko društvo Faraguna Investment d.o.o., koje je ranije obavljalo tu djelatnost na temelju ugovora o koncesiji, izbrisano je iz sudskog registra, stoga je ugovor prestao važiti po sili zakona. Dana 1. listopada 2016. godine 1. MAJ d.o.o. stupio je u posjed labinske tržnice te nastavlja s upravljanjem iste.

Nakon preuzimanja izvršeni su i prvi radovi, osvježeno  je pročelje same tržnice te je uređen prilaz glavnom ulazu. Postavljene su pepeljare ispred zgrade, a započela je i sanacija krovišta i dijela električnih instalacija. U planu je i ličenje unutrašnjeg dijela tržnice te izrada projektne dokumentacije za dizanje energetske učinkovitosti zgrade sa adekvatnom obnovom fasade i krovišta. Unutar 1.MAJ-a formiran je novi profitni centar Tržnica, u sklopu kojega je zaposleno četiri djelatnika. Potpisan je sporazum o suradnji sa Lokalnom akcijskom grupom Istočna Istra i Lokalnom akcijskom grupom u ribarstvu Alba. Uspostavljen je novi cjenik najma poslovnih prostora i stolova te se krenulo u njihovo dodjeljivanje prodavačima.

Cvjećarna 1.MAJ-a otvorena je u prizemlju tržnice od prve polovice 2017. godine. U ponudi su rezano cvijeće i lončanice, dekorativne vaze te izrada raznih aranžmana za sve prigode poput vjenčanja i drugih prigodnih događaja.

Tržnica se nalazi kraj Trga labinskih rudara. Sastoji se od podruma (skladište), prizemlja i kata. U prizemlju se nalazi 41 kameni pult za zelenu tržnicu koje okružuje osam bokseva. Na zelenu tržnicu nastavlja se ribarnica gdje je smješteno deset kamenih pultova i četiri bokseva. Na katu nalazi se sedam bokseva, dok je u sklopu gornjeg ulaza na tržnicu smješteno još šest poslovnih prostora (za ugostitelje, kioske/mjenjačnice i prodavaonice).