Zimska služba spremno dočekala snijeg

Čišćenje snijega - veljača 2018.

Jučerašnji dan donio je pravu zimsku, snježnu, atmosferu u naše krajeve. Već u 16:00 sati zimska služba koju vodi 1.MAJ d.o.o. stavljena je u III. stupanj pripravnosti. Za posipavanje cesta potrošeno je 15 tona soli i sipnine. Snijeg koji je padao cijelo popodne i večer najviše se nakupio na području Ripende Kosi, Bartići, Gore Glušići i Presike. Put prema Ripenda Kosi prohodan je bio od 00:30 sati, onaj prema Bartićima od 1:30 sati, a prema Gori Glušići od 3:30 sati. Danas u jutarnjim satima tim od 30 ljudi radio je na čišćenju pješačkih puteva, a u toku dana prometnice će se preventivno posipavati kako ne bi došlo do zaleđivanja kolnika.

Više

Mobilno reciklažno dvorište na području Općine Kršan tijekom veljače

mrd7

Obavještavamo stanovnike Općine Kršan da će tijekom mjeseca veljače 2018. godine na području općine biti postavljeno mobilno reciklažno dvorište. Raspored je sljedeći:

  • Potpićan (kod motela): 12.-13. veljače,
  • Kršan (kod caffe bara “Kršan”): 14.-15. veljače,
  • Vozilići: 16.-17. veljače,
  • Purgarija Čepić (kod caffe bara “Jezero”): 19.-20. veljače,
  • Šušnjevica (SRC): 21.-22. veljače,
  • Kožljak (parking kod garaže DVD-a Kršan): 23.-24. veljače,
  • Plomin (kod groblja): 26.-27. veljače,
  • Boljevići (kod obrta “Alupako”): 28. veljače.

(više…)

Više

Prihvaćen Plan gospodarenja otpadom za Grad Labin

Labin - Stari grad

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 31. siječnja 2018. godine donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom za područje Grada Labina i općina Raša, Kršan, Sveta Nedelja i Pićan za razdoblje od 2017. – 2022. godine – separat za Grad Labin. Na istoj sjednici donesena je i Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Labina.

Više

Orezivanje platana u Raši

Orezivanje platana u Istarskoj ulici

Kako bi raške platane bile pune života i zasluženo zablistale, radnici 1.MAJ-a d.o.o. ovih dana ih orezuju. Danas su orezane platane u Istarskoj ulici, a nastaviti će se kraj Doma za starije i nemoćne osobe u Ulici Nikole Tesle narednih dana.

Više

Ostale vijesti