Važno: protuepidemijske mjere na grobljima za vikend

Zbog obilježavanja dana Svih svetih, kada se očekuje velik broj posjeta grobljima, 1.MAJ provoditi će mjere na grobljima kojima upravlja na području Grada Labina, Općine Raša i Općine Sv. Nedelja, a sukladno preporukama i mjerama županijskog i nacionalnog stožera civilne zaštite. Mjere su sljedeće:

  • u subotu i nedjelju na grobljima će biti prisutni i redari (službene osobe) koji će pratiti pridržavanje nužnih mjera,
  • na svim ulazima na groblja biti će postavljena dezinfekcijska sredstva (posjetitelji moraju dezinficirati ruke prilikom ulaza),
  • na grobljima je obavezno nošenje maski za lice,
  • preporuča se izbjegavanje grupiranja,
  • potrebno je održavati razmak između osoba barem 1,5 metara,
  • ne preporučuje se posjet grobljima starijim osobama i osobama s kroničnim bolestima.

Drage sugrađanke i sugrađani, još jednom apeliramo da obilježimo ove svečane dane prisjećanja na drage pokojnike pridržavajući se mjera i preporuka kojima je cilj suzbijanje epidemije koronavirusa. Prisjetimo se pokojnika, ali i zaštitimo svoje i tuđe zdravlje.

 

Više

Mobilno reciklažno dvorište u Sv.Bartulu i Barbićima

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno u petak (30.10.2020.) u Sv. Bartulu na ulazu u naselje. Dan kasnije (subota) seli u Barbići (kod spomenika). Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežura radnik 1.MAJ-a, pa je upotreba MRD-a vrlo jednostavna. Ujedno, predaja otpada je besplatna. Napominjemo da nije dopušteno nositi miješani komunalni otpad iz kućanstva. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Idući tjedan MRD će posjetiti Kunj i Zartinj.

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište dolazi u Kršan

Mobilno reciklažno dvorište biti će postavljeno od četvrtka do subote (29.-31.10.2020.) u Kršanu, na proširenju na početku ceste prema Nedešćini. Radno vrijeme je od 9,00 do 16,00 sati. Kraj MRD-a dežura radnik 1.MAJ-a, pa je upotreba MRD-a vrlo jednostavna. Ujedno, predaja otpada je besplatna. Napominjemo da nije dopušteno nositi miješani komunalni otpad iz kućanstva. Dopušteno je odložiti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl. Idući tjedan mobilno reciklažno dvorište stiže u Plomin (ponedjeljak-srijeda) i Vozilići (četvrtak-subota).

(više…)

Više