U tjednu od 20. do 25. lipnja prikupljamo plastičnu i metalnu ambalažu

U tjednu od 20. do 25. lipnja 2022. prikupljamo plastičnu i metalnu ambalažu (žuti spremnici) na cijelom području Labinštine.

Kod korisnika će se žuti spremnik prazniti isti dan kada i miješani komunalni otpad (MKO). Dakle, onaj dan kada predajete na pražnjenje MKO, isprazniti ćemo i žuti spremnik. MKO i odvojeni otpad ne prikupljamo istim vozilom, te je stoga tokom dana moguć određeni vremenski odmak između pražnjenja spremnika za MKO i žutog spremnika.

Više

U tjednu od 13. do 18. lipnja prikupljamo papir i karton

U tjednu od 13. do 18. lipnja 2022. prikupljamo papir i karton (plavi spremnici) na cijelom području Labinštine.

Kod korisnika će se plavi spremnik prazniti isti dan kada i miješani komunalni otpad (MKO). Dakle, onaj dan kada predajete na pražnjenje MKO, isprazniti ćemo i plavi spremnik. MKO i odvojeni otpad ne prikupljamo istim vozilom, te je stoga tokom dana moguć određeni vremenski odmak između pražnjenja spremnika za MKO i plavog spremnika.

Više

Podjela kompostera od 13. do 17. lipnja u Vinežu

Grad Labin osigurao je određeni broj kompostera za kućno kompostiranje. Komposteri se dodjeljuju na temelju Odluke o rezultatima javnog poziva za dodjelu kompostera za kućno kompostiranje (1. Odluka za obiteljske kuće) podnositeljima zahtjeva koji su udovoljili uvjetima Javnog poziva i Izmjene Javnog poziva.

Komposteri se preuzimaju u dvorištu komunalnog poduzeća 1.MAJ d.o.o. Labin na adresi Vinež 81, Labin od 13. lipnja 2022. godine do 17. lipnja 2022. u vremenu od 8,30 do 14,00 sati uz napomenu da je 16. lipnja 2022. neradni dan. Prije toga potrebno je predati Zapisnik o preuzimanju kompostera na šalteru u ulaznom holu upravne zgrade 1.MAJ-a (Zapisnik možete pronaći ispod ovog teksta ili je dobiti na šalteru).

Komposteri se mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice osobe koja je temeljem ove Odluke ostvarila pravo na komposter koja prilikom preuzimanja kompostera potpisuje Zapisnik o preuzimanju kompostera (možete ga pronaći i na linku ispod teksta te ispuniti unaprijed).

Dokumenti:

Više

Nadmetanje za prikupljanje ponuda za rezervacije prodajnih mjesta (stola)/poslovnih prostora u ribarnici

Na temelju članka 28. Društvenog ugovora i članka 9. Tržnog reda, Uprava trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o. Labin, Vinež 81, OIB: 23557321379 (Upravitelj tržnice) dana 9. lipnja 2022. godine objavljuje NADMETANJE za prikupljanje ponuda rezervacije prodajnih mjesta (stola)/poslovnih prostora u ribarnici na Gradskoj tržnici Labin. Ponude se prikupljaju za jedno prodajno mjesto (dužina 2,20 m) i za dva poslovna prostora, od kojih je jedan bar/fast food. Radi se o godišnjim rezervacijama. Rok za dostavu ponuda je 20.6.2022. do 14,00 sati. Za pregled teksta kliknite link u nastavku:

Više

U tjednu od 6. do 11. lipnja prikupljamo plastičnu i metalnu ambalažu

U tjednu od 6. do 11. lipnja 2022. prikupljamo plastičnu i metalnu ambalažu (žuti spremnici) na cijelom području Labinštine.

Kod korisnika će se žuti spremnik prazniti isti dan kada i miješani komunalni otpad (MKO). Dakle, onaj dan kada predajete na pražnjenje MKO, isprazniti ćemo i žuti spremnik. MKO i odvojeni otpad ne prikupljamo istim vozilom, te je stoga tokom dana moguć određeni vremenski odmak između pražnjenja spremnika za MKO i žutog spremnika.

Više

Tražimo pripravnika/icu Knjigovođu

1.MAJ usmjeren je na stalno unapređivanje vlastitih ljudskih resursa, na stalno obrazovanje svojih radnika, na promicanje ekologije i održivog razvoja, kao i na poboljšanje kvalitete življenja svih stanovnika Labinštine. Kako bi u tome bili uspješni, u mogućnosti smo oglasiti natječaj za popunjavanje radnog mjesta KNJIGOVOĐE/KNJIGOVOTKINJE u svojstvu pripravnika/ice. Dođi i uči s nama!

S radnim mjestom nudimo rad na godinu dana i razne beneficije određene Kolektivnim ugovorom u 1.MAJ-u poput regresa, božićnice, darova u naravi, plaćene troškove prijevoza, toplog obroka i sl. Prijave se primaju do 10.6.2022. godine. Zato te pozivamo da klikneš na “Više“, pročitaš natječaj i javiš nam se…

(više…)

Više

U tjednu od 30. svibnja do 4. lipnja prikupljamo papir i karton

U tjednu od 30. svibnja do 4. lipnja 2022. prikupljamo papir i karton (plavi spremnici) na cijelom području Labinštine.

Kod korisnika će se plavi spremnik prazniti isti dan kada i miješani komunalni otpad (MKO). Dakle, onaj dan kada predajete na pražnjenje MKO, isprazniti ćemo i plavi spremnik. MKO i odvojeni otpad ne prikupljamo istim vozilom, te je stoga tokom dana moguć određeni vremenski odmak između pražnjenja spremnika za MKO i plavog spremnika.

Više

Mobilno reciklažno dvorište u subotu u Ravnima

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) u subotu (28.5.2022.) biti će postavljeno u Ravnima. Radno vrijeme je od 11,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

Time završava ovaj ciklus obilaska Općine Raša mobilnim reciklažnim dvorištem.

Više

Svečano otvorena ribarnica u sklopu Gradske tržnice Labin

Svečano otvaranje labinske gradske ribarnice održano je jutros, prigodnim programom i uz brojne uzvanike. Projekt rekonstrukcije sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, a temeljem natječaja kojeg je provela Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“.

Ukupna vrijednost projekta veća je od 3,1 milijuna kuna. Bespovratnom potporom pokriveno je 100% vrijednosti projekta.

„Zahvalni smo što smo osigurali tako veliki iznos bespovratnih sredstava te i ovim putem zahvaljujem ravnatelju Uprave za ribarstvo u Ministarstvu poljoprivrede, Anti Mišuri i načelnici sektora za upravljanje EU fondovima u ribarstvu, Ireni Jahutka, jer su od samog početka bili iskrena i stručna podrška ribarima i FLAG-u. Zahvaljujem se i našim ribarima, ali i stručnom timu FLAG-a, jer bez vas ne bi ni imali današnje otvorenje. FLAG Alba od samog početka povlači sredstva za razne projekte. Upućujem zahvalu i bivšem direktoru Komunalnog poduzeća 1.MAJ Labin, Alenu Golji, koji je pravovremeno pripremio dokumentaciju, a zahvala ide i labinskom gradonačelniku Valteru Glavičiću, koji nam je bio potpora. Želja i cilj realizacije ovog projekta je bila da ova ribarnica bude mjesto gdje će ljubitelji ribe i plodova mora imati modernu ribarnicu i imati pristup sviježoj ribi iz našeg mora“, u uvodnom je obraćanju prisutnima istaknuo Donald Blašković, direktor trgovačkog društva 1. MAJ d.o.o. Labin koji upravlja gradskom ribarnicom

(više…)

Više

Mobilno reciklažno dvorište u četvrtak u Sv. Marini

Mobilno reciklažno dvorište (MRD) u četvrtak (26.5.2022.) biti će postavljeno u Sv. Marini. Radno vrijeme je od 11,00 do 18,00 sati. Kraj MRD-a dežurati će i radnik 1.MAJ-a.

Predaja otpada na MRD-u je besplatna, a građani mogu donijeti krupni otpad iz kućanstva, veće komade plastike i kartona, namještaj, kućanske uređaje, zrcala, staklo, žarulje, otpadna ulja, stare baterije, gume, opasne ambalaže i sl.

U nastavku tjedna mobilno reciklažno dvorište dolazi u Crni i Ravni.

(više…)

Više

Skip to content