Nagrade i priznanja

U 2009. godini započeo je temeljiti redizajn zelenih površina na području Grada Labina pod kreativnim vodstvom 1.MAJ-a. Intencija sadnje je korištenje što više višegodišnjih sadnica sa ciljem smanjivanja troškova u održavanju zelenih površina.


Zeleni cvijet

Najveće naselje Labin i najveće turističko naselje Rabac dobili su ubrzo novu prepoznatljivost po uređenju zelenih površina što je i rezultiralo dobivanjem nagrade za drugo mjesto na natječaju Hrvatske turističke zajednice „Zeleni cvijet“ u 2009. godini. Prvo mjesto nije trebalo dugo čekati, već 2010. godine ono je dodijeljeno Gradu Labinu.


Najbolji djelatnik u hortikulturi

Ovaj uzlet dodatno je okrunjen kad je 2011. godine rukovoditeljica PC Javne i zelene površine gđa. Lori Luketa Dagostin dobila vrijedna priznanja za svoj doprinos u redizajnu labinskih vizura. Tako je od strane Hrvatske turističke zajednice dobila priznanje u kategoriji „Najbolji djelatnik u hortikulturi“ kao dio ekološko-edukativne akcije “Volim Hrvatsku”. Iste godine dobila je priznanje lokalnog mjesečnika “Labinština.info” koji ju je uvrstio u uski krug osoba godine na Labinštini.