Kružni tokovi i cvjetna kugla

O profitnom centru

Rukovoditeljica PC-a: Lori Luketa Dagostin, dipl.ing.pejz.arh.

E-mail: lori.luketa@prvimaj.hr

Mob.: 091/3333-721


Općenito gledajući, u 1.MAJ-u neki su poslovi često dostupni, bilo za ugovore na neodređeno ili pak na određeno (sezonski). U takve poslove spadaju poslovi vozača, sabirača otpada, pometača, vrtlara i grobara. Za takve poslove smo posebno zainteresirani primati otvorene molbe i izvan natječajnih postupaka. Slobodno se javite na info@prvimaj.hr ili poštom na adresu Vinež 81, 52220 Labin. Nudimo redovita primanja, minimalno četiri tjedna plus dva dana godišnjeg odmora godišnje, te razne beneficije poput regresa, solidarne pomoći, darova u naravi, osposobljavanja, naknade za prijevoz i sl.


Trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. na području Grada Labina održava i oblikuje zelene površine ukupne površine 239.329 m2, koje obuhvaćaju područje Katura, Podlabina, Novih zgrada, Starog grada, Kapelice, Rapca i Vineža. Kao posebne cjeline mogu se izdvojiti travnjaci, cvjetne gredice, vaze i živice, kružni tokovi, šetnice u Rapcu, parkovi i groblja. Osim toga, 1.MAJ d.o.o. brine i o zelenim površinama u općinama Raša i Sv. Nedelja (poglavito u naseljima Raša i Nedešćina).

Oblikovanje zelenih površina obuhvaća osmišljavanje i projektiranje parkova, javnih zelenih površina i dječjih igrališta,kako novih, tako i planiranje intervencija u postojećim. Te usluge vrši OJ Zelene površine, dok iste usluge za potrebe privatnih naručitelja obavlja OJ Hortikultura.

Popis poslova održavanja je slijedeći: strojna košnja zelenih površina, odvoz i zbrinjavanje, okopavanje grmlja, perena i stablašica, prihranjivanje umjetnim gnojivima, te utovar i odvoz otpadnog organskog biljnog materijala, održavanje cvjetnih gredica, njihovo okopavanje, plijevljenje, prihranjivanje, zalijevanje i izmjena, nabavka sadnica, orezivanje trajnica i grmlja, redukcijska, profilna, sanitarna, pomladna, uzgojna i sanacijska sječa stablašica, grabljenje lišća i odvoz na deponiju. Projekti PC Zelene površine odnose se na oblikovanje i održavanje posebnih cjelina, kao što su kružni tokovi, parkovi, šetnice, riva u Rapcu, amfiteatar, dječja igrališta, vidikovac, groblje, komemorativni centar.

Intencija sadnje je korištenje što više višegodišnjih sadnica sa ciljem smanjivanja troškova u održavanju  zelenih površina. Pri izboru biljaka rukovodimo se pravilima struke: autohtone vrste, vrste koje podnose sušu i posebno dekorativne vrste.

Ukoliko želite da za vas osmislimo i/ili uredimo okoliš – za više informacija kliknite OVDJE.

Također, pod ovaj profitni centar spada i OJ Javne površine. Ta organizacijska jedinica obavlja usluge ručnog pometanja ulica, trgova i nogostupa na području Grada Labina i Općine Raša, te je financirana od strane tih jedinica lokalne samouprave. U svom radu koristi i strojno pometanje čistilicom.