Pred nama je hladni vikend, zimska služba je pripravna

Povodom nadolazećeg nešto hladnijeg vikenda, portal “5portal” napisao je prigodni članak, prilikom čega je izjavu dao i Donald Blašković, direktor 1.MAJ-a. Članak “5portala” prenosimo u nastavku:

Sredina je siječnja i najave su za iznimno hladni nadolazeći vikend. Netko najave redovito prati, pa se čak i ravna po njima, a postoji i onaj drugi dio građana koji prognoze zanemaruje. Budući je zimsko doba, pa je već dovoljno i to što su se temperature spustile prilično nisko. Jutra su pod mrazom ledena i smrznuta, s mogućim nepogodama na cesti. Iako se građani zbog blizine mora, uobičajeno nadaju umjerenim prognozama, hladna jutra mogla bi i neugodno iznenaditi .

Upravo iz tog razloga pitali smo direktora Komunalnog poduzeća 1.MAJ Labin, Donalda Blaškovića, kakva su njihova očekivanja. U kojoj mjeri je na moguća iznenađenja, zimska služba pripravna za intervenciju?

Zimska služba 1.MAJ-a redovno prati vremensku prognozu, te priprema svoj rad u skladu s tim. Za nadolazeći vikend najavljuje se niža temperatura nego li je uobičajena, pa će se pripremiti intenzivnije posipavanje prometnica. Prema prognozama, snijeg se ne očekuje, a ukoliko se te najave promjene, svakako ćemo biti u odgovarajućem stupnju pripravnosti“, kaže direktor Blašković i napominje, „U svakom slučaju, pozivamo građane na oprez zbog mogućih poledica. Poseban oprez, kada su gradske prometnice iz naše ingerencije u pitanju, potreban je na prometnici prema Starim Katurima iz smjera autobusnog kolodvora, te na prometnici u Ripendi od groblja do Ripende Breg. U slučaju jake poledice, moguće je da će te dvije prometnice biti i privremeno zatvorene“ rekao je.

Dodatna napomena: Zimska služba 1.MAJ-a nije nadležna za državne i županijske ceste, tako da je posebni oprez od poledice potreban i na drugim prometnicama, osim onih navedenih u izjavi.

Skip to content