Odobren nam je projekt rekonstrukcije i opremanja ribarnice

Lijepa vijest pristigla je iz Lokalne akcijske grupe u ribarstvu “Alba“. Naime, 1.MAJ prijavio je projekt rekonstrukcije i opremanja ribarnice u sklopu tržnice Labin na natječaj LAGUR-a “Alba” za dodijelu bespovratne potpore, a sada nam je potpora i odobrena! Potpora pokriva 100% vrijednosti projekta, odnosno 3,2 milijuna kuna. Projekt se financira iz sredstva koje je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu “Alba” osigurala putem odobrene Lokalne razvojne strategije u ribarstvu iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

MODERNA RIBARNICA

U sklopu projekta rekonstruirati će se poslovni prostori i pultovi za prodaju proizvoda ribarstva i akvakulture, te objekt brze prehrane koji u svojoj ponudi ima proizvode ribarstva i akvakulture, a nalazi se u ribarnici. Objekt ribarnice biti će opremljen raznom opremom kako bi se osigurali veći higijenski standardi: novim vrstama pultova, visećim vagama, inoks radnim stolovima, te rashladnim komorama za korisnike.

Nabaviti će se ledomat koji će biti na raspolaganju ribarima Labinštine, čime će se omogućiti dugotrajnije zadržavanje svježine ulova prilikom plasmana ribe i morskih plodova. Projektom se želi doprijeti poboljšanju uvjetima rada ribara, povećanju prodaje proizvoda ribarstva i akvakulture, dostupnost lokalnih proizvoda ribarstva i akvakulture lokalnom stanovništvu i turistima, te promociji lokalnog ribarstva LAGUR područja.

RADOVI POČETKOM 2022. GODINE

Očekuje se da javna nabava bude provedena tijekom 2021. godine, a sami radovi i postavljanje opreme vršili bi se tijekom siječnja i veljače 2022. godine. Prema tome, već na proljeće 2022. godine ribarnica u sklopu tržnice Labin trebala bi biti potpuno moderna, ugodna za prodavače i kupce, a također bi imala opremu za lokalne ribare.

Više o Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu “Alba” saznajte na sljedećem linku: http://flagalba.hr/

Aktivnosti labinske tržnice i ribarnice možete pratiti i na Facebook profilu “Markat – Labin” (za pristup profilu kliknite na naziv).

Skip to content