I ove subote smo s vama na markatu – markatu bez plastike

U subotu, 2. listopada, s početkom u 8,00 sati čekamo vas na labinskom markatu koji od 1. listopada postaje prva tržnica bez plastike u Hrvatskoj!

Kao i prethodne subote održat će se aktivnosti promocije Green plus projekta gdje će trgovačko društvo 1.MAJ kao koordinator transformacije tržnice u tržnicu bez plastike zajedno sa svojim partnerima LAG Istočna Istra i Vodovod Labin informirati i prigodno darivati građane od 8:00 do 11:00 sati.

Ponovo su s nama Pero, održivi proizvodi za čišćenje čije proizvode možete kupiti u rinfuzo ponudi tj. vlastitoj ambalaži, OPG Darko Martinović s medom i pčelinjim proizvodima, a pridružuje nam se OPG Istarske bobe s ponudom bobičastog voća.

I ove subote će protagonisti inicijative Green plus projekta dijeliti tekstilne torbe kupcima koji u zamjenu donesu barem 5 plastičnih vrećica koje više ne namjeravaju koristiti. Dakle, 5 za 1! A plastičnim će se vrećama u budućem periodu dati nova namjena.

Program će voditi Dražen Turina Šajeta, promotor inicijative Za Labin bez plastike u sklopu Green plus projekta.

Pridružite nam se na Markatu i proslavite s nama ovaj veliki korak prema održivom življenju!

Inicijativu Za Labin bez plastike i sve novosti oko Green Plus projekta možete pratiti na  Facebook stranici na kojoj djelimo praktične primjere korištenja i primjene održive ambalaže tijekom kupnje.

       Fala ca ne šuškaš s to vrajžo plastiko!

Skip to content