Započeli radovi na novom dječjem igralištu u Rapcu

U Ulici G.Martinuzzi u Rapcu započeli su radovi na rekonstrukciji i opremanju dječjeg igrališta. Investitor je Grad Labin koji je sredstva osigurao kroz fondove EU, a radove izvodi naš 1.MAJ. Drago nam je što možemo urediti i ovo igralište, nakon što smo ove godine uredili igrališta na Vinežu i u Starom gradu. Rabac će dobiti jedno zaista posebno dječje igralište s obzirom na to da će biti u potpunosti uređeno u maritimnom stilu te će sve sprave biti u obliku morskih simbola.

Prvo tematsko igralište na području Grada

Bit će ovo prvo tematsko igralište na području našeg grada, a radovi su započeli pripremnim radnjama, odnosno čišćenjem terena. Slijede zemljani radovi, iskopi i priprema podloge terena u gabaritima novog igrališta, građevinski radovi, postava rubnjaka, tlakavaca, izrada temelja za sprave, dobava i montaža ukupno 6 novih sprava, urbane opreme, klupica i koševa za smeće, montaža ograde i uređenje okoliša samog igrališta kao i postava antistres podloga ispod svake od sprava.

Zanimljivo je kako će svih šest postavljenih sprava biti prilagođeno ribarskoj tematici u oblicima morskih simbola, a bit će postavljene dvije njihalice, učionica u prirodi, penjalica, brod i ljuljačka s dvije sjedalice. Postavit će se i tri tematske, edukativne i dvojezične table s osnovnim informacijama o povijesti ribarstva, moru i zastupljenim morskim životinjama i organizmima ribarstvenog područja FLAG-a Alba.

1.MAJ obavlja građevinske radove

Kao najpovoljniji ponuditelj u postupku nabave za građevinski dio radova odabrano je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. iz Labina, a za nabavu i postavu tematske opreme tvrtka Redox d.o.o. iz Zagreba. Završetak radova planiran je u roku od 45 dana.

Sredstva osigurana 100% kroz FLAG natječaj

Procjena vrijednosti radova na rekonstrukciji i opremanju iznose  687.297,52 kn, a Grad za ovu rekonstrukciju neće morati izdvajati dodatna sredstva jer su ista osigurana putem FLAG-a Alba, odnosno radi se o dodjeli sredstava za financiranje rekonstrukcije i opremanja navedenog igrališta u 100% iznosu putem mjere 2.2.1. “Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Alba”.

Nastavak je ovo ulaganja i razvijanja dodatnih kvalitetnih sadržaja za najmlađe sugrađane uz još jedan uspješan projekt osiguranja financiranja putem fondova EU-a u 100%-tnom iznosu vrijednosti investicije.

Skip to content