ZAPOČET PROCES UVOĐENJA NORME ISO 14001

U utorak 13.10.2015.godine započet je proces uvođenja norme ISO 14001 koji će trajati do ožujka 2016.godine kada se očekuje certificiranje norme.


Komunalno poduzeće 1. MAJ d.o.o. Labin primjenjuje i održava sustav upravljanja kvalitetom, uspostavljen i dokumentiran sukladno zahtjevima međunarodne norme EN ISO 9001:2008. Datum prve certifikacije bio je 02. ožujka 2009. godine od kada se redovito provode nadzorne provjere i usluge recertifikacije od strane tvrtke Bureau Veritas d.o.o. Posljednji certifikacijski ciklus obavljen je 02. ožujka 2015. godine i vrijedi do 02. ožujka 2018. godine.

Kako bi poboljšao vlastiti sustav upravljanja okolišem 1. MAJ d.o.o. Labin odlučio se za uvođenje norme ISO 14001 kao najraširenijeg međunarodno prihvaćenog standarda za upravljanje okolišem. Svrha uvođenja ovog standarda je svesti potencijalno negativne utjecaje svojih poslovnih aktivnosti vezanih uz okoliš na najmanju moguću mjeru. Iskustva u primjeni sustava upravljanja okolišem potvrđuju kako je to odličan okvir za inovativni razvoj baziran na ideji zaštite okoliša, sprječavanja onečišćenja ili zaštite prirodnih resursa.

Treba također istaknuti kako je obaveza TD 1. MAJ d.o.o. Labin, kao javnog trgovačkog društva, briga o interesima zajednice, kako kvalitetom pruženih usluga, tako i brigom za okoliš. Svrha ovog projekta je poboljšanje ekonomskih i ekoloških uvjeta danas za bolje sutra budućih generacija.
Odobrena su sredstva subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u visini 40% procijenjene vrijednosti projekta.
Vrijednost projekta uključuje troškove tehničke pomoći pri uvođenju sustava i troškove certifikacije i iznosi 81.376,00 kuna.

Skip to content